of dertli olduğum konu bir türlü cesaret edemiyorum:/ bakıyorum kimler kimler yapıyo bende o cesaret yok burdakiler nasıl başladınız peki kullanmaya? ben de istesem de bilmiyorum ve sürücü kursuna gitmek direksiyon dersi almam gerek önerebiliceğiniz yerler var mı
arabayı hareket ettirmemde durdurmamda kullanmamda hiçbi sorun yok doğru düzgün arabayı stop ettirmedim hatta eşim ilk kez kullanmana rağmen çok iyi dedi ama trafiğe çıkmayı çoook çok uzun süre düşünmüyorum önce bi boş yerde öğreniyim geri dönmeleri bayır çıkmaları vs vs sonra heyecan yapmama lazım heycanlanınca elim ayağım birbirine dolanıyo zaten normalde de eşimi gördüğüm zaman heyecanlanıyorum bide araba kullanırken daha da çok heyecan yapıyorum
eşimle , hocalarla , eş dostla anlayacağınız herkesle trafiğe çıktım ama birtürlü öğrenemiyordum.taki eşim bana otomatik vites bir araba alana kadar.Sabahta kendi arabasına bindi gitti işe.İş başa düşünce arabada otomatik olunca çıktım trafiğe ogün bugündür trafikteyim.tabi 7 ay sonra otomatik kesmedi vitesli araba aldık.Kısacası bayanlar yolu kavrayana kadar otomatik vites kullanması şart.Araba kaydırdı derdi yok.Çarpışan oto gibi bas git , bas dur.Yolu çözdükten sonrada vitesliye geçmek zor olmuyor.:13:
eşimle , hocalarla , eş dostla anlayacağınız herkesle trafiğe çıktım ama birtürlü öğrenemiyordum.taki eşim bana otomatik vites bir araba alana kadar.Sabahta kendi arabasına bindi gitti işe.İş başa düşünce arabada otomatik olunca çıktım trafiğe ogün bugündür trafikteyim.tabi 7 ay sonra otomatik kesmedi vitesli araba aldık.Kısacası bayanlar yolu kavrayana kadar otomatik vites kullanması şart.Araba kaydırdı derdi yok.Çarpışan oto gibi bas git , bas dur.Yolu çözdükten sonrada vitesliye geçmek zor olmuyor.:13:
Valla ben otobanda vites yukseltip düşürmeyi öğrendim trafiğe çıktığımda heyecanlaniodum ama dura kalka gitmeyi öğrendim en önemlisi arabayı park etmeyi öğrenin iki arabanın arasına girin çıkın arabayı parkedebilen çok rahat kullanır ozelikle trafiğe cikmiorum diyen arkadaslar park yapmayı ogrendinizmi hiç bişeyden korkmayın kimse doğduğunda ogrenmio bende ilk zamanlar zorlanmistim şimdi bisiklet kullanmaktan kolay
otobandan korkuyorum nasıl bi duygu kolaymı yaa gözum kesmiyo. ben antalyadayım yani istanbulda olsam tırsarım herhalde
boş yerde araba surulmezki cnm. bak eşinde ii demiş. o senn trafiğe cıkmanı uygun göruyorsa cık. yoksa boş yolda araba surmeyi nasıl oğrencenki.
yok trafiğe çıkma diyo zaten hem önce heyecanımı yenmem gerek hem de sadece düz gitmeyle trafiğe çıkılmaz geri dönmeyi bayırdan çıkmayı öğrenmen lazım farzet trafikte bayırdasın kırmızı ışık yandı durdun arkanda da araba var yeşil ışık yandığında arabayı kaydırırsan ne olur gider arkandakine çarparsın önce boş alanda öğreniyim ondan sonra ehliyet alıyım ondan sonra trafiğe çıkarım
sonuçta bunların kolaylıkları var. bayırda araba nasıl kaydırılmaz eşin oğretir hatta ben cocğunlukla düz yoldada öle kalkıyorum. bende o alışkanlık oldu. yani debriyaj fren le kalkmak. 1 saatlık dur kalkla yaparsın merak etme
korkuyorsan hiç oğrenme soğuk kanlılık lazım
ama vitesliyle otomatiğin arasında fark var. bence tersi olmalı. once vitesli oğrenmeli zorunu oğrensinki kolaya gecsin
nasıl yani hiç korku olmadan cesaretle alıp tek basına çıktın mı? valla tebrik ederim ben panik bi insanım erkek arkadasım kullanırken bile sağdan soldan araba gelse ay aman dur diye içim gidiyo
nasıl yani hiç korku olmadan cesaretle alıp tek basına çıktın mı? valla tebrik ederim ben panik bi insanım erkek arkadasım kullanırken bile sağdan soldan araba gelse ay aman dur diye içim gidiyo
hayır yok daha yeni 19 oldum:) ama annemle babam geçen seneden beri en azından ehliyet al diye sınavlara girmemi istediler ben de çekindim açıkçası sonucta sınav olmak kolay ama direkssiyon için ayrı sınav oluyo sıfırım bu konuda yani sürücü koltuğuna oturmusluğum yok,avrupa yakasında oturuyorum internetten arastırmıstım sonucta onlara da güvenemezsin ki kullanıcı yorumlarını bile kendileri yaparlar..bide bu derslerde hemen trafiğe çıkarıyolar mı? Öyleyse hiç yapamam 5 gün çok kısa bi süre :S
buna katılıyorum kendileri sanki bi anda usta olmus gibi davranıyolar anında işi öğrenip trafiğe çıkmam çok kolaymıs gibi,erkekten değilden bi kadından direksiyon dersi almak istiyorum bu yüzden.
boş yerde araba surulmezki cnm. bak eşinde ii demiş. o senn trafiğe cıkmanı uygun göruyorsa cık. yoksa boş yolda araba surmeyi nasıl oğrencenki.
ama vitesliyle otomatiğin arasında fark var. bence tersi olmalı. once vitesli oğrenmeli zorunu oğrensinki kolaya gecsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?