Araba kullanmaktan vazgeçmek

Bende ara ara sizin gibi düşünüyorum hele eşimin yanında yapmayacağım hataları yapıyorum. İnanın bu sabah yarım saat geri geri park etmeye çalıştım ama yok beceremedim bunda benimde hatam var tabi ayda bir anca alıyorum arabayı ve sürekli kullanmadığım içinde panikliyorum. Evimin yanında banka var adamların yüz ifadesini görmek çok canımı sıktı kıs kıs güldüler valla. Ama karar verdim sürücü kursunu aradım park etme konusunda ders alacağım. Başka yolu yok.

Neden hemen pes ediyorsunuz bunlar olabilecek şeyler. Lütfen üzülmeyin. Aracı ilk aldığımız dönemlerde yeni yeni kullanmaya alışıyordum. Gece evin önünden geri geri çıkarken komşunun duvarına tamponu çarptım sürterek hemen panikle eşimi aradım. Evden inip beni arkadaşıma bırakmasını şu durumda araba kullanamayacağımı söyledim. Aynı sizin gibi yapamayacağım ben bu bu işi bir daha binmeyeceğim dedim eşim bana bu gibi ufak çarpmalar sürtmeler olabilir hem tampon zaten vurmak içindir dedi :KK70: seninle arkadaşına gidene kadar eşlik edebilirim ama direksiyona sen oturacaksın şimdi korkup kullanmazsan birdaha hiç kullanamayabilirsin dedi sağolsun cesaretlendridi beni. O akşam o koltuğa oturmasam belki de pes edip birdaha araba kullanmayacaktım. Şuan aracımla istediğim heryere gidebiliyorum lütfen yapamıyorum düşüncesini aklından çıkar. Kullandıkça pratik kazanacaksın. Rahat olmaya çalış

Sanki erkekler hiç kaza yapmıyor. Adamlar arabayı pert ediyor etkilenmiyor, ertesi gün trafikte, biz aynayı kırsak drama yapıyoruz sorun bu.
Aynen mesele bu. Gecen adamin teki en soldan en saga gecerken onume kirdi, benim frenim kazayi durdurdu gene de bana bagirip el kol hareketi yapti. Cunku ben kadinim. Arabamda 4 erkek polis vardi arkadaslarimi tutmasam kavga cikacak. Adam o kadar bagirdi ki acaba ben mi harltaliyin dedim. Yok hatali olan o mesele benim kadin olmam.

Babamın arabasını ilk defa aldım, plaja gittik. Taşlı yoldan geçerken büyük bir taşın ustunden atladik. Tak dedi. Gelince baktım tampon cizilmis , çok mahcup oldum, heme babami aradım "sakin ol , geçende ben vurdum onu" dedi :)

Bende birkeresinde kapali parka park ettim.
Müzigin seside acik. Arka arkaya parktan cikarken baktim araba ilerlemiyor :D müzigin sesinden arabayi direge vurdugumu görmemisim :D :D
Olur böyle seyler. Cesaretinizi kaybetmeyin. Kullandikca kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz!

Maddi durumunu bilmiyorum ama mercedes almanı öneririm. Bu arabayla park sorunu, sürtme, çarpma sorunları asla yaşamazsın çünkü çok iyi bir sensör sistemi var. Geri giderken arkana bakmana, yan aynalara bakmana bile gerek yok.

Otomatik mi araba
Süper soru. Gerçekten. Cevap orada gizli. Eger
Neyi beceremiyorsan o konunun ustune git. Senelerdir kullaniyorum arabayi,dik yokusta arkamda araba varken kalkis yapmayi bu sene ogrendim(Arabam manuel yokus kalkis destegi yok) Ise gidip gelirken o tarz yolum pek yoktu ama baska guzergahlarda yokusta trafik yavasliyorsa icinden 'ha s.ktir'diyip 4luleri yakip kolumu camdan cikarip arkamdaki arabayi geri git geri git diye isaret yapiyordum. Dibime kadar girmesin,kalkinca arabayi kaydiracagim cunku:KK70:
Bir de akan trafikte dar park yerlerine park edemiyorum hala,o kadar aractan kufur yemektense az ileri parkediyorum:)
Bunlara yine sukur.Ilk zamanlar otobanda 5.vitesle giderken 2ye gecmem gerekiyordu frenim tutmadi,bozulmus. Ecelim gelmemis ki tam carpacakken araba yavaslayip durdu,o korkuyla uzun sure arabayi kullanamadim.Benim gibi araba surme olayina kusme,uzerine git. Gercekten cok kolay. Bu arada bos yolda parkederken tekeri patlatmisligim var,suan zorlasam yapamam:KK70:
Benimkinin de yokuş kalkış desteği yok. Yokuşta durmamak için ne gerekiyorsa yapıyorum

benimki de otomatik dur bir şey daha anlatcam bir keresinde de amcanın teki yön tarif ediyor park ederken gel gel gel diye bi gaza bastm amcanın önünde zor durdum xd panikledi o da sdsadds nerrdeyse çarpıyordum yahu
o günden beri kimseye yön tarif ettirmiyorum parkederken filan
Hanımlar korkutmayın bizi ya otomatik araç kendi kendini kullanıyor zaten.

Bende birkeresinde kapali parka park ettim.
Müzigin seside acik. Arka arkaya parktan cikarken baktim araba ilerlemiyor :KK70: müzigin sesinden arabayi direge vurdugumu görmemisim :KK70: :KK70:
Olur böyle seyler. Cesaretinizi kaybetmeyin. Kullandikca kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz!
Hahahahaha süper ya

Eger olmuyorsa kullanmayin bayan bir surucu dedeme carpti adamin hayati alt ust oldu yataga mahkum kaldi.psikolojisi bozuldu agzindan cikani bilmiyor sirtinda yara cikti.tedavi ettirmek icin herseyi yaptik yasli oldugu icin yarasi kapanmadi.surekli pozisyon degistirmesi gerekiyor ama o inatla hep ayni pozisyonda yatiyor cocuk gibi bizleri dinlemiyor.bizim hayatimiz mahvoldu.bu arada ben de ehliyet almayi dusunuyordum ama onu gorunce cok etkilendim cesaret edemiyorum

Sağımı solumu karistiriyorum.Hem sag hem sol elimle yazabiliyorum belki ondan ama o an hangisi yakinsa ona sag diyorum :) Valla bende kullanmak istemiyorum mumkun oldukca da kullanmiyorum.Park da edemiyordum ayip degil.Tarlada kendime 4 kare cizip 2saat tek tek park etme alistirmasi yaptim cok cok ise yaradi
Nasıl yaptınız biraz ayrıntı verir misiniz ?
Şu aralar tam ihtiyacım olan şey

Nasıl yaptınız biraz ayrıntı verir misiniz ?
Şu aralar tam ihtiyacım olan şey
Kv evinin arkasinda bos bos arazi var park yeri olarak kullanilir.Oraya araba boyutunda dikdörtgenler cizdim boya ile ama ayni sekil de degil.Palelel ve dik park etme iki sekilde cok calistim 2saat . İnternetten park etme talimatlarini çıkardım ezberledim onlari resmen .Birde tek calisin kimse olmasin.Biri yönlendirince tam tam ogrenme olmuyor

Kv evinin arkasinda bos bos arazi var park yeri olarak kullanilir.Oraya araba boyutunda dikdörtgenler cizdim boya ile ama ayni sekil de degil.Palelel ve dik park etme iki sekilde cok calistim 2saat . İnternetten park etme talimatlarini çıkardım ezberledim onlari resmen .Birde tek calisin kimse olmasin.Biri yönlendirince tam tam ogrenme olmuyor
Çok teşekkür ederim

Pes etme..Herkesin bir kaza anısı vardır..Sen ne kadar tecrübeli olursan ol kazaları tolere edememe durumun söz konusu.Hele ki büyükşehir trafiğinde çok daha zor...Her zaman biryere gitmek için sürücü bulamayabilirsin.Azminin devamını diliyorum..

Öncelikle kocanı bırak bir profesyonelden ders al.
Derslerde ve sınavda o kadar rahat kullanan ben eşim yanımda olunca geriliyorum.
Eli hep el freninde ve panik halinde.
Vites değiştir diyor eli vites kolunda. :KK48:
İstiyor ki ben sadece debriyaj fren gaz yapayım. Eğitmek isterken bozuyor farkında değil.

Babamla da kullanamadım zaten. O da arka koltuktan vitese müdahale etti. :KK48:

Ayrıca evet bırak İstanbul'u bu ülkede araba kullanmak zor.
Eşim çok iyi kullanır ama dün uzun yolda sağdaki emniyet şeridinden bilmem kaç km hızla yola atlayan salak sürücüler yüzünden zor anlar yaşadı.

Ben henüz aktif değilim. Arabanın modelinin yükselmesini bekliyorum. Ama fikrim şu. Kullananlar benden daha zeki değil.
14 yaşındaki veledler anahtar kaçırıyor. Sadece biraz özgüven lazım. Bunu da size ancak bir profesyonel verir..

Back
X