Araba kullanmaktan vazgeçmek

Nasıl yaptınız biraz ayrıntı verir misiniz ?
Şu aralar tam ihtiyacım olan şey

Kursların kullandığı sürücü parkurlarını kullanın.
Hoca bize ders verirken gösterirdi "bak tek başına çalışıyor ona dikkat edelim" diye.
Park alanı çoktur orada istediğiniz dubada çalışın..

O kadar sinirliyim ki kendime.
Gerçekten iki gözüm iki ceşme suan.
Hiç üzülmeyin kurallara uyuyorsanız içiniz rahat olsun.Önce sakın olun arabaya binince derin bir nefes alın ve bana göre otomatik araçta frenle bütünleşin kankanız olsun ;)
Sağı solu karıştırmamak, paniginizi yenmek için hafta sonları sabah ortalık sakinken mahalle arasında dolaşın çok iyi gelecektir.

Kursların kullandığı sürücü parkurlarını kullanın.
Hoca bize ders verirken gösterirdi "bak tek başına çalışıyor ona dikkat edelim" diye.
Park alanı çoktur orada istediğiniz dubada çalışın..
Kesinlikle en güvenli alan. Hepsi yavaş gidiyor zaten, diğer sürücülerde eğitim parkuru olduğunu bildiklerinden daha dikkatli daha anlayışlı...

Kesinlikle en güvenli alan. Hepsi yavaş gidiyor zaten, diğer sürücülerde eğitim parkuru olduğunu bildiklerinden daha dikkatli daha anlayışlı...

Aynen. Zaten eğitim araçları da hocaların kontrolünde.

Ben ilk derste aynaya bakmadan solladığım diğer eğitim aracının önüne direksiyonu kırarken hoca tuttu. :olamaz:

Yalnız trafikte sınavdayken bize makas atan tuhaf sürücüler de vardı.

damla cikolata damla cikolata :halay:derslerden sonra nasılsın? Ben hala oturmadım direksiyona...tatilden geldiğimizden beri fırsat olmadı... bugün en azından eğitim parkuruna git gel dedi eşim....araba kapalı otoparkta...daha önce kolona çarpmıştım çıkarırken :kızgın:hiç cesaretim ve hevesim yok malesef:KK43: çocukların okuluna yakın bir eve taşınalım diyorum, eşim çok kızıyor.

damla cikolata damla cikolata :halay:derslerden sonra nasılsın? Ben hala oturmadım direksiyona...tatilden geldiğimizden beri fırsat olmadı... bugün en azından eğitim parkuruna git gel dedi eşim....araba kapalı otoparkta...daha önce kolona çarpmıştım çıkarırken :kızgın:hiç cesaretim ve hevesim yok malesef:KK43: çocukların okuluna yakın bir eve taşınalım diyorum, eşim çok kızıyor.
canım, benim korkularım tamamen bitti çok şükür..
3 gündür inanılmaz keyifle kullanıyorum bir gram korku panik stres kalmadı.özel dersten mi, psikolog ile terapimden mi bilmiyorum ama sihirli bir değnek deymiş gibi kalktı biranda..artık sollama da yapıyorum , sağa da geçiyorum, su gibi akıyorum trafikte. en önemlisi de keyif alıyorum çok..(hamdolsun,çok şükür) 3 gün önceki ben gitti yerime başka biri geldi resmen. kaskatı kesilen, ter içinde kalan,elleri titreyen benden eser yok..o kadar mutluyum ki.:nazar::nazar::nazar:

her gün çıkmaya zorla kendini lütfen.
bildiğin yollarda git gel yaparak kendine güvenini arttırırsın. zaten 2-3 gün sonra artık daha uzaklara gitmek istiyor insan.
istersen özel ders için yeni bir hoca bul ve 1-2 gün de onunla çık.. yeni bulduğum hocanın beni biranda bilmediğim ve çok karışık çevre yoluna sokup panikletmesi belkide korkumu yenmemi sağladı.gördüm ki hiç bir şey olmuyor.sağsalim aracı eve döndürmeyi başarabiliyorum dedim...

psikologumla terapi esnasında da şunu farkettim, seninle de paylaşmak isterim : ben bütün trafiğin sorumluluğunu kendi üstüme alıyormuşum meğer. yani kimseye zarar vermemek için çok titizlenirken kasıyormuşum kendimi.şuan ben kendimden sorumluyum, herkes de kendinden sorumlu.ayaklarının altında gaz da fren de var zihin yapısına girerek inanılmaz rahatladım.herkes sorumluluğunu bilecek diyorum.bu psikoloji bana inanılmaz iyi geldi..2 ayımı aldı ama bitti korku ve kaygım...

canım, benim korkularım tamamen bitti çok şükür..
3 gündür inanılmaz keyifle kullanıyorum bir gram korku panik stres kalmadı.özel dersten mi, psikolog ile terapimden mi bilmiyorum ama sihirli bir değnek deymiş gibi kalktı biranda..artık sollama da yapıyorum , sağa da geçiyorum, su gibi akıyorum trafikte. en önemlisi de keyif alıyorum çok..(hamdolsun,çok şükür) 3 gün önceki ben gitti yerime başka biri geldi resmen. kaskatı kesilen, ter içinde kalan,elleri titreyen benden eser yok..o kadar mutluyum ki.:nazar::nazar::nazar:

her gün çıkmaya zorla kendini lütfen.
bildiğin yollarda git gel yaparak kendine güvenini arttırırsın. zaten 2-3 gün sonra artık daha uzaklara gitmek istiyor insan.
istersen özel ders için yeni bir hoca bul ve 1-2 gün de onunla çık.. yeni bulduğum hocanın beni biranda bilmediğim ve çok karışık çevre yoluna sokup panikletmesi belkide korkumu yenmemi sağladı.gördüm ki hiç bir şey olmuyor.sağsalim aracı eve döndürmeyi başarabiliyorum dedim...

psikologumla terapi esnasında da şunu farkettim, seninle de paylaşmak isterim : ben bütün trafiğin sorumluluğunu kendi üstüme alıyormuşum meğer. yani kimseye zarar vermemek için çok titizlenirken kasıyormuşum kendimi.şuan ben kendimden sorumluyum, herkes de kendinden sorumlu.ayaklarının altında gaz da fren de var zihin yapısına girerek inanılmaz rahatladım.herkes sorumluluğunu bilecek diyorum.bu psikoloji bana inanılmaz iyi geldi..2 ayımı aldı ama bitti korku ve kaygım...
Çok güzel yaa maşallah :nazar::nazar::nazar:
Hiç ara vermedin sen onunda etkisi olmuştur. Ben hastalıktı tatildi derken başa döndüm sanki...Aslında bayadır oturmadım direksiyona nasıl kullanırım bilmiyorum...belki kaldığım yerden devam ederim...inşallah gerilememişimdir:KK43:

Çok güzel yaa maşallah :nazar::nazar::nazar:
Hiç ara vermedin sen onunda etkisi olmuştur. Ben hastalıktı tatildi derken başa döndüm sanki...Aslında bayadır oturmadım direksiyona nasıl kullanırım bilmiyorum...belki kaldığım yerden devam ederim...inşallah gerilememişimdir:KK43:
Allah razı olsun, darısı başına inşallah.
ara vermemek gerekiyor hakkaten . şuan günde 2 kez çıkıyorum. sırf özlediğim ve araba kullanmak istediğim için.daha önce başına geçene kadar ne bahaneler üretirdim. 1 sigara daha, 1 kahve daha içeyim diye günü akşam ettiğimi bilirim.bir bakmışım çıkamamışım. psikologum bana çizelge yaptırdı. saat koydurdu. o saatte çıkacaksın. kahve mi sigara mı ne içiyorsan iç o saate zihin olarak hazırla kendini demişti. çıkana kadar akla karayı seçiyordum ama binince araca, gerisi geliyor. çekinme lütfen. çekindikçe,binmedikçe soğursun. bin yavaş yavaş olması gerektiği hızda sağdan sağdan ilerle. istersen 10 dk dön gel ama her gün bin mutlaka.

Teşekkür ederim hanımlar bugün daha iyiyim.
O kadar gerilmistim ki eşimin yanında.
Aslında kötü bir kullanıcı değilim ama demorolize olunca tüm dünya ayaklarimin altından kayiyor

doktor lo eşle birlikte araba kullanılmaz bu kadar bilinçsiz olmana şaşırdım:))
18 yaşımdan beri aktif araba kullanıyorum. ehliyetimi aldığım zaman arabayı çalıp gitmiştim ilk ve tek kazam o dur.
buna rağmen eşimleyken müdahale eder. hele öğrenme aşaması eşle olmaz hamurları müsait değil:)

garip olacak ama bu süreçte ilkyardımcı da oldum :))) (profesyonel bir kuruluştan ilkyardımcı belgesi almak üzere kurslara katıldım ve 95 ile sınavı geçmişim. 5 yıl boyunca ilkyardımcıyım. Allah korusun sebebi ben olayım ya da olmayayım herhangi bir kazaya denk geldiğimde yardım edebileyim diye... mükemmeliyetçi yapım beni çok yoruyor... E Endoplazmikretukulm

doktor önce kendine güven ve bence sakin ol. sağ ve sol tamponları iki kere çizdim. yolda park halinde duran bir arabanın dikiz aynası kırdım. hatta ruhsatımı bile kaybettim :KK53: ama oturupta hiç düşünmedim dert etmedim. şuandada çok iyi olduğum söylenemez kimsede göstermedi bana. abim babam vs vs. derste almadım. herhalde tek sahip olduğum güvendi.
sende rahat ol lütfen. kendin çıksan daha iyi olur belki. derste alabilirsin. eşin çok iyi de olsa eğitmenin faydası olur belki sana bilemeyiz.

Neyi beceremiyorsan o konunun ustune git. Senelerdir kullaniyorum arabayi,dik yokusta arkamda araba varken kalkis yapmayi bu sene ogrendim(Arabam manuel yokus kalkis destegi yok) Ise gidip gelirken o tarz yolum pek yoktu ama baska guzergahlarda yokusta trafik yavasliyorsa icinden 'ha s.ktir'diyip 4luleri yakip kolumu camdan cikarip arkamdaki arabayi geri git geri git diye isaret yapiyordum. Dibime kadar girmesin,kalkinca arabayi kaydiracagim cunku:KK70:
Bir de akan trafikte dar park yerlerine park edemiyorum hala,o kadar aractan kufur yemektense az ileri parkediyorum:)
Bunlara yine sukur.Ilk zamanlar otobanda 5.vitesle giderken 2ye gecmem gerekiyordu frenim tutmadi,bozulmus. Ecelim gelmemis ki tam carpacakken araba yavaslayip durdu,o korkuyla uzun sure arabayi kullanamadim.Benim gibi araba surme olayina kusme,uzerine git. Gercekten cok kolay. Bu arada bos yolda parkederken tekeri patlatmisligim var,suan zorlasam yapamam:KK70:

Geçen gün toprak çakıl karışık bayırdan yukarı çıkmaya çalıştım. göçük gibi birşeyde takıldım. ne ileri ne geri gittim. aklımdan geçen 1 senedir acemiyim ilk kazam burada mı olacaktı oldu:) sağ taraf tamamen uçurumdu. neyse toparladım bitti.
şuan siz yazında yokuşta arkamda araba varken ne yapmam gerektiğini hiç bilmediğimi fark ettim.

garip olacak ama bu süreçte ilkyardımcı da oldum :))) (profesyonel bir kuruluştan ilkyardımcı belgesi almak üzere kurslara katıldım ve 95 ile sınavı geçmişim. 5 yıl boyunca ilkyardımcıyım. Allah korusun sebebi ben olayım ya da olmayayım herhangi bir kazaya denk geldiğimde yardım edebileyim diye... mükemmeliyetçi yapım beni çok yoruyor... E Endoplazmikretukulm
:nazar::nazar::nazar:
İnşallah hiç ihtiyaç duymazsınız ilkyardima:dua:

Allah razı olsun, darısı başına inşallah.
ara vermemek gerekiyor hakkaten . şuan günde 2 kez çıkıyorum. sırf özlediğim ve araba kullanmak istediğim için.daha önce başına geçene kadar ne bahaneler üretirdim. 1 sigara daha, 1 kahve daha içeyim diye günü akşam ettiğimi bilirim.bir bakmışım çıkamamışım. psikologum bana çizelge yaptırdı. saat koydurdu. o saatte çıkacaksın. kahve mi sigara mı ne içiyorsan iç o saate zihin olarak hazırla kendini demişti. çıkana kadar akla karayı seçiyordum ama binince araca, gerisi geliyor. çekinme lütfen. çekindikçe,binmedikçe soğursun. bin yavaş yavaş olması gerektiği hızda sağdan sağdan ilerle. istersen 10 dk dön gel ama her gün bin mutlaka.
Süpersiniz :super: :KK9:günde iki kez çıkıyorsanız tamamdır zaten. İyi kullanan herkes araba kullanmanın zevkli olduğunu söylüyor. Hocama bazı öğrencileri daha eğitimler bitmeden söylüyorlarmış... ben şubatta aldım ehliyeti benim için hala zor, stresli, işkence gibi yaaa:KK17::KK61::KK42:

Almadım.
Eşim sakin biridir.
Guzel öğretiyor ama öğrencisi yani ben salak oldukça adam daha ne yapabilir ki ?
Ohoooo var mı öyle hemen pes etmek, 3 tane komşum farklı zamanlarda ehliyet aldı ve İstanbul trafiğine çıktı, acemilik dönemlerinde neler yaptılar anlatayım da biraz olsun moral olsun araba kullanmaya çalışan kadınlara.

Bir tanesi sadece dümdüz gidebiliyordu, arabayla onu bırak dümdüz bir yola takır takır gider ama sağa dön, u dönüşü yap dersen arabayı yolun ortasında bırakıp trafik polisi arıyordu gözleri, polise rica ediyordu u dönüşü yapıp evine geri dönebilmek için :-)
Şimdiler de gayet iyi bir sürücü oldu.

Diğeri ki onun arabasına acemiliğinde bindim bildiğim tüm duaları ettim gitmesine gidiyor, hiçbir yere de çarpmıyordu ama yolla kaldırım arası sürüyordu, iki tekerlek yolda ikisi kaldırımda bir araç hayal edin, direksiyon nereye kıvrılırsa artık :KK70:

3. arkadaş yolda pek vukuatı yoktu ama arabayı şahane park ettim, sorunsuz iki arabanın arasına girdim dediği bir gün aferin sana demek için park alanına bir gittik ki kendi arabası ezilip büzülmüş, arasına park ettiği arabaları da pert etmiş, biz uzun süre kendi aracımızı onun aracından kmlerce öteye park ettik :KK70:

Allah muhafaza yayaya veya bir araca çarpıp yaralanma, Allah göstermesin ölümlü bir kaza olmadıkça ufak tefek aksilikleri kafana takma, sürücülük zamanla araba kullandıkça öğreniliyor.

Bak bana ehliyet dahi almıyorum zira bisiklet sürerken bile içimde bir canavar var, nfs yarışçılarına dönüşüyorum hele de hızlı müzik dinliyorsam, Allah benim gibi sürücülerden korusun milleti:-)

Özel ders almalıyım bende. Eşim hiç bir şey göstermeyip 100 şey yapmamı bekliyor. Cesaretimi kırıyor. Bende bir gün çok iyiysem ikinci gün kötüyüm. Normalde böyle biri değil ama araba kullanırken eşimden nefret ediyorum. Cesaretimi topladım ben korkmuyorum açıkçası ama hep dümdüz git aynı hızla git neyi nasıl öğreneceğim bilmiyorum. Beni izle araç kullanırken diyor ama izlemekle uygulamak aynı şey değil o bunu farketmiyor. Oturup onunla ciddi bir konuşma yapmayı düşünüyorum konunuzu görmek buna vesile oldu gerçekten

Ben de senin gibiydim. Bir ara vazgeçip 2 yıl kullanmadım ama çözüm olmuyor. Kırılıp dökülmeden öğrenemezsiniz. Kadınların en büyük sıkıntısı sanki her şey mükemmel hiç sıkıntı yaşamadan sürmesi gerekiyormuş gibi düşünmesi. O araba kırılıp dökülse de ben öğreneceğim deyin.

Mukemmeliyetçisiniz bence. Herkes hata yapar.önemli olan trafik canavari olmamak, yayalara dikkat etmek, hız yapmamak.Sakin sakin git şeridinden.Kendini yerden yere vurdun o kadar da yapma:)

Kimler kimler araba kullanıyor sizin neyiniz eksik sanki? Küçük bir başarısızlık yüzünden kendinize çok yükleniyorsunuz.

Erkek-kadın fark etmeden herkes başta böyle hatalar yapıyor. Sonuçta kimseye bir zarar vermediniz ki. Araba birazcık çizilmiştir en fazla. Çizilmesi, ezilmesi çalışmasına engel mi sanki amaan :KK73:

Back
X