Araba kullanmayı öğrenmek

bır kadının araba kullanması cok hosuma gıderdı cocukken 18 ime basar basmaz aldım 15 yasımda oturdum ılk dıreksıyona saolsun abılerım :) şimdi jet gibiyim masallah Allah nazarlardan korusun sececegım araba yoktur halk otobusu bıle kullandım bı kere eşim verdı bakalım bu nasıl dıye yuksek arabayı kullanmanın tadı bır baskaymıs :90:

çok şanslısın kıymetini bil hiç heyecan yapma otomotik olması çok avantajlı,umarım çabucak öğrenirsin:128:
ben çok hevesliydim araba kullanmaya rüyalarım da hep araba kullanırdım o derece yani
en sonunda eşimi ikna ettim 2 3 kez göstedi bana düz vites arabada kullandım öğrendim ama ehliyet alamadım inşallah otomotik vites alınca ciddi ciddi kurasa gider alırım ehliyet
bu arada ilk araba kullandıktan sonra birdaha rüyamda araba kullandığımı görmedim

Bende çocukluğumdan beri araba kullamayı çok istemişimdir.ehliyetimi 19 yaşında aldım.am kursa vs gitmeden.arabada olmayınca öylece kaldı.zaman içinde kendi kendime kullanma çabalarım oldu.bir gün kullandım,6 ay hiç kullanmadım.öylece içimde uhte olarak kaldı.hep çok özenmişimdir araba kullanan bayanlara.en sonunda özel ders aldım.bu hafta bitti.şimdi kendime güveniyorum bakalım.en büyük korkum yokuşta kalkmaktı onuda yendim ve hiç sorunsuz kalkıyorum.şimdi iş trafikte tek başıma kullanmaya geldi..özellikle düz vites öğrendim..zoru öğreneyeim,diğerini nasılsa yaparım diye.arkadaşım düz kullanıyorsan otamatikten bencede hiç korkma..
hadi kendine güven ve çık yollara..

araba kullanmaya,sürmeye bayılıyorum:)ilk ben henüz daha kurstayken ikinci sürüşümde tarlaya girmiştim..eğitim alanındaki yerin dibinde vardıda,arkadaşlarım;ne o tarlaymı sücektin demişlerdi:)unutmuşum işte altımdaki traktör sandım bi ara:)daha sonra sınavda kırmızıda geçtim ve hiç oralı olmadım çünkü farkında değildim:)dalgınlıkla hız yaptım ve hocamda;ne o kız benimi atmaya çalışıon demişti:)bayan olsun eğiten çok istedim ben.erkeklere göre kadınlar süremez ya bence ne kadınlar var erkekleri sollar:):)yani araba konusunda daha ne çok anım var ama sonuç çok başarılıyım tek cesaret edemediğim yolları bilmiyorum:)ters yöne sapabilirim bu da çok tehlike uyandırıyor..başka sorunum yok bnm..
bu arada haklı 1 haftada öğrenirsin..babamın arabası yoktu hani kiminin eşinin oluyo kimin dayısından falan istiuor, ben daha sürücü koltuğuna oturmamıştım hayatımda ve ilk kez kursta herşeyi denedim..panik,heyecen,stres herşey üstüsteydi yani..ama deiğim gibi o kursta başarı ile devam ettim..kimsedende hocam dışında yardım almadım..

arkadaşım yazdığında bişe dikkatimi çekti..ehliyeti aldım ama kursa gitmeden demişsin ya derse katılmasan tamamda sınava girmeden ehliyet nasıl alınır ki?yani derse katılmadın demi bi yoksa kursa katılmış olman lazım yani sınava girmen lazım ehliyet içinde..

evet canım kursa yazıldım ama ne derslere nede deireksiyon dersine devam ettim.sadece sınav..benim bahsettiğim 1992 yılı..ozaman bu şekilde çok verildi ehliyetler.bende hem iş,hem okul olunca öyle aldım.aldımda ne oldu.18 yıl cüzdan bekledi...

bende 2004 te bu şekilde aldım ehliyetimi..yani ne kursa devam ettim neden sürüş dersi aldım.
ilk sınavımda hepsinden geçmiştimşuan mecburi sanırım sürüş dersine katılmak..

anladım canım..yanlış anlamadığın içinde ayrıca saol valla kimi yanlış anlayıp tersliyorda..ama niyetim anlamadığım içindi demiştim zaten..
çoğu kişi nüfus cüzdanı yerine kullanıyor zaten..bendede araba yok şu an ama nüfüs cüzdanı yedeği oldu bazen:)günümüzdede benzine zam gelio araba kullanımı şart olmadıkça daha çok nüfus cüzdanı olur ehliyet:)

bu arada otobanda kullanmak cok daha kolay hele ankara yolu akıyo gidiyo cankurtaranı gectınmı tamam radar falan yok
en son 200 de gördüm ibreyi kuş gibi hissediyo insan kendni

:2:

evet ben de kazandan sonra otobana giriyorum.Ayy ne hız yapıyorlar.ben 140 la giderken vızzz diye solumdan geçiyorlar.Eşim de bana da gaza bas diyor da ben cesaret edemiyorum.arabada eşim ve 13 aylık kızım var,ben acemi :)

Araba kullanmak kadar zevkli bişi yok.

Arkana yaslan. gevşe. rahat ol. dikkatini tam ver ve cesaretli ol. Biliyorsun bu işi. Daha ilerleteceksin. 1 ayda usta olursun..

off kizlar yarama tuz bastiniz 2yildir ehliyetim var ama araba kullanamiyorum.hemde isvicre gibi kurallara uyan söförlerin oldugu biyerde.kimse kimseyi sikistirmaz asiri hiz yapmaz.offf ama ben cokrkuyorum ya carparsam ya park edemezsem kac kere alim gidim dedim ama inanin hep ter icinde kaldim hemde sadece düsünürken.neyapcam benya burasi cok soguk bi ülke kisin oglum ve ben donuyoruz yok otübüs yok tren cok yoruluyorm.bende diger bayanlar gibi cocugumu arkya atip gitmek istiyorum ama nasil yapcam bunuya.hic güvenim yok kendime.

benmde maalesef ehliyetim yok kızlar..Ama sevglim sağolsun vites di kontaktı debriyaj fren vs öğretti bana.. Trafiğin olmadığı bi yerde arabayı kullanabiliyorum.. Evliliğe kadar maddiyat pek ehliyet almaya elverişli olmayacağı için evlendikten sonra almayı düşünyorum

-kendinize güveniniz yoksa
-aşırı panik bir insansanız
-dikkatsizseniz

araba kullanamazsınız arkadaşlar.

Kul yapımı sonuçta,isteyınce herseyı başara biliriz ...

Ben hiç korkmadım,deli cesareti var biraz bende buda benim avantajım oldu.

Mesela ben şehirlerarası-şehir içi gayet iyi kullanıyorum.

Benden 6 yaş büyük olan ablam ehliyeti var eşi sırf ablam cesaretlensin heveslensın dıye araba aldı ablama hediye etti.

ama benim sevgili ablacım arabasına sadece balkondan bakmakla yetınıyor..

aşırı panik hiç cesaret yok tek söylediği sey ben kullanamam :)

ehlıyetsız 1 sene araba kullandım :))) ama hep yanımda bırı vardı...
ehlıyetı 18 yaşımda aldım ama hala arabam yok... arada bır ancak sürüyorum.. ama çok zevklı

18ime girdiğimde aldım ehliyetimi ilk kullanmaya başladığım zamanlar dizlerim titriyordu sonra sonra alıştım zaten her ne kdr aylardır kullanmıyor olsam da
İnşllh sende aşarsın korkunu canm . Biz kadınlar zeki ve becerikli yaratıklarız erkkleri 1oa katlarız:)

Ben de Almanya'da yeni aldım.Eşim otomatik vites alalım diyor.Daha rahat kullanılıyormuş ama şimdilik ben istemiyorum.Fakat görümcemle eltim kullanıyor çok rahat diyorlar.benc hiç korkma.Her şey çıkana kadar.İnan ki insan bir ayda öğreniyor.sadece çok bolca sürmek gerekli.O kadar.

Ben de Almanya'da öğrendim.Geçen gün Arabayı ilk defa aldım.Kızımında hoşuna gittti.Araba kullanmak çok güzel.İnana bana.

herkese verdiği desteklerden dolayı cokk teşekkür ederimm:) bugün (istanbulu bilenler) bahçeliewlerden halkalıya kadar getirdim,dünde bağcılardan halkalıya kadar getirmiştim:) işallah ilerliyeceğim.ama yanımda eşimin olmasından destek alıyorum yani.doğrusu düz vites kullanırkende amcam vardı hep yanımda bide 1,9 luk bir kango kullanıyodum ama aradan 4 yıl gecti hafif acemilik var ama düzelticem işallahhhhhhh:) 1 nisanda işe başlıyorum cünkü işe arabamla giderim umarımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…