Araba mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu hak yakında bu gidişle kaldırılacak. Çok ciddi suistimal var. Zaten dünya kadar cari açık olan bir ulkeyiz. Kardeşinize alınır size de 5 yıl sonra alınır.. Bir raporla herkes otvsiz araba sahibi olur..yepyeni yari fiyatına arabalar..sonra bu ülke niye böyle.. artık şaşırma duygumu kaybettim.
1 kereye mahsus alınmasından sonra 5 yılda bir alınma durumu kaldırılabilir belki. Bunu suistimal edenler çoktur.

Ben sizi haklı buldum.
Sonuçta babanız ve çocukları olarak onunla ilgilenmek de göreviniz.
Böyle bir imkan varsa elbet kullanacaksınız, bireye özel değildir haklar.
Eş ve aile de faydalanır, herkes bla bla yapmış ama memurlar yeşil pasaport almasın ailelerine, eşek gibi vize versinler, sonracıma kendilerinin çalışmadığı hiçbir kurumdan eş baba çocuk vs yararlanmasınlar gibi gibi uzar mesele.
Kardeşinizde araç varsa şartlar eşitlenmesi için sizin hakkınızdır.

18 yıldır bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum ki evet sahtekarlık.
Devlet bu hakkı vermiş tabi ki yasal ama şartları var.
mesela engelli babanızın üzerine araç aldığınızda o aracı herkes süremez bu 1.
Birinci derece yakını olmalı kullanan kişi eşi veya çocuğu yani. çocuğu olarak okey bu kriteri karşılıyorsunuz yalnız evli olmanız işi bozuyor zira aynı soyadı taşımanız gerekiyor.
2.si o aracı hem babamı hastaneye vs taşımak için hem de günlük hayatta getir götürümüz için de kullanırız demişsiniz ya hah o iş öyle olmuyor kanunen işte. O aracı adına aldığınız engelli yakınınız araç içinde yanınızda değilse trafiğe çıkaramazsınız. ailece pikniğe gideceksiniz misal haldir haldir her yere babanızı da taşıyacaksanız her aracı kullandığınızda yine okey ama mümkün değil tabi ki bu değil mi?
yakalanırsanız kontrolde misli misli ceza yersiniz aracınıza da el koyulur.
ne kadar uygulanıyor Türkiyede orası tartışılır tabi ama ötvsiz araç alma şartı bu şekilde kanunen .

tüm bu şartlar altında ve sizin araç alma nedenlerinize bakılınca da evet haksızsınız yapacağınız eylem de sahtekarlık net!
Nerdeeee bu cezalar uygulanacak. Benim enişteyle hala nerelere nerelere gittiler. Tatiller piknikler gezmeler şehir içi şehir dışı say say bitmez. Babaannem hiç birinde yanlarında değildi. 1 kuruş ceza da yemediler. Keşke şikayet etseydim diyorum o zamanlar. Ama hep babaannem ve babam durdurdu sen karışma diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X