• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sahibi olmak bu kadar zor olmamalı!

Eğer gözünüz kesiyorsa krediye girin
Hem ödeme yapmaya alışmış olursunuz hem de araba da bir yatırım

Agir yasamlardan izlersen orada calismayip koca gun yatanlar menü menü yiyorken bizim burda bu self servisler bir sey sanılıyor pahali diye. Oysa ki kur farki😑
Bir tane vlog cekmiş biri araba fiyatlarini gösteriyor 5bin dolar diyor burada hem kur farkı hem zamlar hem vergiler 10bin dolara almis gibi oluyoruz

Ay aynen öyle işte ayyyynen. Geçen sene arkadaşım tertemiz i20 yi 45 bine aldı. Bu sene 85 bine i20 bulmak imkansız gibi. Şaka gibi gerçekten
Ben de haziranda 80-85 bin civari i20 bakiyordum ikinci el denk getirmek zor. Karar verememistim. Ayni araba simdi 115-125 bin. Fiyatlar boyleyken ikinci el bile almak imkansizlasti

O kadar haklısınız ki. Ülkemizde herşey vatandaş zorlansın çile çeksin diye sanki. Eşimin beğendiği Mazda 200.000’den 300.000’e çıktı hayal bile değil artık bizim için o kadar imkansız düşünün. 4K maaşla krediye girmenizi tavsiye etmem ki zaten sizin de düşünceniz bu yönde. Biraz bekleyin derim belki bu fahiş fiyatlar tepetaklak olur (inşallah) herkes arabasıba kavuşur.

Vallahi billahi canım çok sıkkın. Emekçi bir babam, emekçi bir annem var. Çok şükür ikisi de emekli oldu, biri hem emekli hem hala çalışıyor. Bugüne kadar kardeşim ve bana eğitim anlamında iyi imkânlar sunmak için her anne ve baba gibi bazı fedakarlıklar yaptılar. Mesela araba almayı hep ötelediler ertelediler. Arabamız olmadı hiç. Şimdi ben işimi elime almışken hem de henüz evlenmemişken hem kendim için hem de biraz ailemi de gezdirme , işlerini halletme maksadıyla araba almak istiyorum. Araba markaları vb konusunda çok derin bilgilerim yok. Mesela ikinci el araba sitesinden bir araba beğeniyorum fena değil gibi görünüyor eşe dosta gönderiyorum fena değil diyorlar ama kendime araba konusunda güvenim olmadığından erteliyorum. Erteleye erteleye artık tam karar verdim yavaş yavaş kullanmaya başlar alışırım bir yerden başlarım kesin alıyorum derken bir gün sonra çat krediler yükseldi ve ta taaaam kredi vadesi 36 aya düşürüldü. Şimdi de yine beni bir kaygı sardı. Ödeyebilir miyim kaygısı bir yandan, sürebilir miyim kaygısı bir yandan. Yine üzüle üzüle bir hal oldum. Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor? İsyan ya valla isyan. Hayat zor, biriktiremiyorsun bari krediye gitsin diyorsun krediler almış başını gidiyor bir de üstüne üstlük vade imkanını da kısıtlıyor. Çok sinir oldum dert küpü oldum valla. Dolmuş , taksi forever. Nereye kadarsa böyle..

Bizim ekim ayında 57.000 e aldığımız arabamız şu an 100.000 110.000 e çıkmış. Diyeceklerim bu kadar...

Biz de iki aydır araba bakıyoruz. Çok fazla elimizde nakit yok. Kredi çekeceğiz ama bütçemize uygun ikinci el bulamadık. Kış gelmeden almak istiyoruz. İnşallah o zamana kadar ikinci el fiyatları düşer

Aynı durumdayız.
Kredi çekmeye raziyim.
Ancak 10 yıllık araca 80-90 bin tl vermek ve sonunda yine o aracın sorun çıkaracağını bilmek zoruma gidiyor..
Zaten hiç anlamam piyasadan.
Konfor ararken kazık üstüne oturmaktan korktuğum için aylardır anca ilan bakarım.
Umudu kestim en son.

Egea ların sıfırı şu an 200 bin. Ben de sıfır arabalara baktım önce, baktım ev parası olmuş. 56 bine işimi gören, km si düşük bir araba aldım.
Screenshot_20200917_210429_com.android.chrome.webp

Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor?
Bizim ülkede ne kolayki araba almak kolay olsun.. aldığın nefesin bile vergisini ödüyorsun.mal sahibi olmak şöyle dursun açlıktan ölmedigimize şükreder olduk..

Bu ay arabanın kaskosu sigortasina 2000 tl ( en uygunu idi) verdim. Bir sonraki ay muayene var. Motorlu taşıtlar vergisi var senede 2 defa. Geçen madem araba aldim memlemetime arabamla gideyim dedim. Benim vergilerimle yapılan yol için 250 tl masraf çıkıyor. Yani hem yol yapılsın diye vergi veriyoruz yolu kullandığım için de 250 tl ödüyorum. Artı benzin artı yolda yemek çay kahve molası vs . Vay arkadaş... tarih dersinden duydugumuz halk ağır vergilerin altında eziliyordu durumu böyle bir şey olsa gerek .

10 senelik arabaya 50 60 bin verecegime kendimi sıkar ustune bi 40 bin daha koyar sıfır egea alirim hic degilse garantisi olur kontagini ilk ben ceviririm.

100 bin TL bandında sıfır araba var mı 😮
Biz en son araba ilanlarına baktigimizda 100 bin TL civarında hasar kaydı olmayan ikinci el düzgün araba yoktu neredeyse

Vallahi billahi canım çok sıkkın. Emekçi bir babam, emekçi bir annem var. Çok şükür ikisi de emekli oldu, biri hem emekli hem hala çalışıyor. Bugüne kadar kardeşim ve bana eğitim anlamında iyi imkânlar sunmak için her anne ve baba gibi bazı fedakarlıklar yaptılar. Mesela araba almayı hep ötelediler ertelediler. Arabamız olmadı hiç. Şimdi ben işimi elime almışken hem de henüz evlenmemişken hem kendim için hem de biraz ailemi de gezdirme , işlerini halletme maksadıyla araba almak istiyorum. Araba markaları vb konusunda çok derin bilgilerim yok. Mesela ikinci el araba sitesinden bir araba beğeniyorum fena değil gibi görünüyor eşe dosta gönderiyorum fena değil diyorlar ama kendime araba konusunda güvenim olmadığından erteliyorum. Erteleye erteleye artık tam karar verdim yavaş yavaş kullanmaya başlar alışırım bir yerden başlarım kesin alıyorum derken bir gün sonra çat krediler yükseldi ve ta taaaam kredi vadesi 36 aya düşürüldü. Şimdi de yine beni bir kaygı sardı. Ödeyebilir miyim kaygısı bir yandan, sürebilir miyim kaygısı bir yandan. Yine üzüle üzüle bir hal oldum. Yurtdışında herhangi bir araba sahibi olmak çok kolayken neden bizim ülkede bu kadar zor? İsyan ya valla isyan. Hayat zor, biriktiremiyorsun bari krediye gitsin diyorsun krediler almış başını gidiyor bir de üstüne üstlük vade imkanını da kısıtlıyor. Çok sinir oldum dert küpü oldum valla. Dolmuş , taksi forever. Nereye kadarsa böyle..

Sadece araba almak değil bu ülkede her şey ekstra zor Avrupa ülkelerinde insanların iki senede aldığını biz beş on sene ödeyerek alıyoruz, belki artık o da yok Neden diye soruyorsunuz çünkü biz güçlü dünya ülkesiyiz herkes bizi kıskanıyor da ondan

Back
X