• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sahibi olmak bu kadar zor olmamalı!

100 bine sıfır araba yok ki...
Screenshot_20200917_210429_com.android.chrome.webp

110 bin küsüru atmisim 10 bin liracik 😁

100 bin TL bandında sıfır araba var mı 😮
Biz en son araba ilanlarına baktigimizda 100 bin TL civarında hasar kaydı olmayan ikinci el düzgün araba yoktu neredeyse
Screenshot_20200917_210429_com.android.chrome.webp

insanlar sahibinden de sadece 2.ellere baktigi icin 2.el boyleyse sifira hic bakmayim moduna giriyor
bende normalde bakmamda amcam egeaya al sat yapti yeni ordan biliyorum

keşke geçen sene karar verseydiniz alsaydiniz , 45 bin e bile hacbeek Clio vardı şuan 90 bide doğru yol almış ...okdr pişmanım ki almadigimiza geçen sene ...bizde bu sene araba magdurlarindaniz

Geçen mayısta 115 aldığımız golf şuan 230 binden anında alıcı bulabiliyor. Malı olan seviniyor ama acı gerçek içtiğimiz sudan yediğimiz ekmeğe giydiğimiz tişörte kadar her şeyinde fiyatı yükseliyor. Zengin olduk kardayız diyen herkes aslında acı tablo ile yüzleşmekten kaçıyor. Doğal gaza zam gelmiş olsun arabam yüz bin kâr etti, şampuan olmuş 30 lira olsun altınım iki katına çıktı. Artan üç kuruşa bakarken elimizden kayıp giden trilyonları görmez olduk. Bu da bir sihirbazlık göz yanılgısı. Kar eden hiçbir şeyi olmayan zaten batmış durumda, intihar ediyor. Saplandikca daha çok borca saplaniyor. Sonumuz hayır olsun. Söylenecek çok şey var ama yapacak insan yok.

10 senelik arabaya 50 60 bin verecegime kendimi sıkar ustune bi 40 bin daha koyar sıfır egea alirim hic degilse garantisi olur kontagini ilk ben ceviririm.
10 senelik iyi marka araç ile Fıat Egea yı kıyasladığımız zaman dağlar kadar fark oluyor biliyor musunuz örneğin bir 10 yıllık Honda ile sıfır 2019 Egea arasında dağlar kadar fark var yahut 90 bin TL lik Egea ile bir eski model BMW arasında çok fark var diyebilirim size arabada marka mutlaka önemli

Bu ay arabanın kaskosu sigortasina 2000 tl ( en uygunu idi) verdim. Bir sonraki ay muayene var. Motorlu taşıtlar vergisi var senede 2 defa. Geçen madem araba aldim memlemetime arabamla gideyim dedim. Benim vergilerimle yapılan yol için 250 tl masraf çıkıyor. Yani hem yol yapılsın diye vergi veriyoruz yolu kullandığım için de 250 tl ödüyorum. Artı benzin artı yolda yemek çay kahve molası vs . Vay arkadaş... tarih dersinden duydugumuz halk ağır vergilerin altında eziliyordu durumu böyle bir şey olsa gerek .
Sormayın yollar köprüler de paralı oldu otoyola verdiğimiz paraya yazık yazık

10 senelik iyi marka araç ile Fıat Egea yı kıyasladığımız zaman dağlar kadar fark oluyor biliyor musunuz örneğin bir 10 yıllık Honda ile sıfır 2019 Egea arasında dağlar kadar fark var yahut 90 bin TL lik Egea ile bir eski model BMW arasında çok fark var diyebilirim size arabada marka mutlaka önemli
orası muhakkak ama renoya o paralari vermek yerine egeayi tercih ederim mesela
bmw mercedes bunlar tank gibi arac ama su var 2.ellerde piyasasa nerdeyse kilometresiyle oynanmamis arac yok gibi bir sey ancak 3 5 yasinda olacakta herşeyine guveneveksin.
km ile oynayip 2 kez muayeneye soktuktuklarinda oynanmis km gorunmuyor (du)
halada oyledir buyuk ihtimal.
bmw nin hondanin ww karoseriyle egeaninkini bir tutamam tabiki yol tutuşlarida çok çok iyidir bmw hiza yuklendikce yere yapisir diger bir cok marka uçarak gider ama yinede olmayacak paralari verip 2.el alacagima dedigim gibi sıfır araci tercih ederim.
kendi aracimiz opel 2.el 6 senedir bizde derdi bitmedi km ile oynanmiş mesela boya atmalari oluyor parçalari pahali
konu sahibinin durumunu dusunursek parcasi gereksiz pahali olan ne oldugu belli olmayan elimde kalma ihtimali olan fahiş rakamli 2.eldense garantili 0 araci tercih ederim

2016da 220 bin tl ye aldığım araba su an 500 bin tl ediyor. Anneme araba bakıyoruz nakit 350-400 civarı parası var kredi çekmeden ne alabiliriz diye, anca hasar kayıtlı 5 senelik eski kasa km si 100 bine dayanmış arabalar var. Şaka gibi fiyatlar

Geçen Şubat araba aldık 83 bine ve bir sene olmadan fiyatı 125 bine çıktı valla çok zor işiniz Allah yardımcınız olsun. Bizde az daha araştıralım demiştik de Allahtan bulup alabilmişiz o dönem. Bu arada 83 bine aldığımız araba da 2011 model 😂 şaka gibi

Ciddi yok.
Egea ya baktım en düşük yani boşu 110 binden başlıyor ama incelemedim.
İncelesem şunu ekle bunu ekle o fiyat çıkacak, gerekli aksamı bile koymuyorlar artık neredeyse😂
O başlayan fiyatlarla ibaresi hep gözümü korkutur ondan.

Back
X