Araba tavsiyesi

laytralaylom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
141
235
103
Herkese iyi Pazarlar. İlk arabam olacak bir araba almayı planlıyorum. 2010 model otomatik Hyndai i10. Bir adet kazası var, sadece ön tampon değişmiş, boya yok ve yaklaşık 110.000 km’de. Fiyatı da 100.000 lira. Sizce bu fiyata bu yaşında bu özellikte bir araba alınmalı mı? Fikirlerinizi rica ediyorum.

Ön tampon değiştiyse kaputta yani motor kısmında sorun vardır. eşimden öğrendiğim “önden kazalı araba alınmaz”. Bence ilk arabanız olacaksa siz de ufak tefek hasar verecekmişsiniz gibi düşünüp daha eski modeller alın. Mesela bizim ilk arabamız 2006 model otomatik Citroen c4’tü. Şimdiki arabamız da 2011 model Peugeot 3008.

Birazdan buralar dolacak şimdi 11 yaşında araba ölmüştür bence 2021e paran yetmiyorsa 2020 al en azından diye.

İ10 bizim kiralık olarak bile hiç tercih ettiğimiz bir araç değildi. Sebebi bilmiyorum ama eşim araba kurdudur. O tercih etmedi hiç. Kiralarken son çare olarak i30 kiralardı.

100000 iyi bir bütçe bence.

Geçen bayide kampanyalar vardı, Dacia duster 2020 model 160 küsür bin falan. Ne bileyim egea cross yapmış sıfırı 180 küsür bin... Nasıldır bilmiyorum ama İ10 da çok harika bir araba değil bence o bütçeye daha iyi araba bulunabilir gibi geliyor.

Ben almazdım. Km'si de yüksek
Bütçen nedir? Mazot ekonomisi daha iyi olduğu için renoyu tercih ederdim ben, clio olabilir.
Maksimum 100.000 lira bütçem. Clioların tipini pek beğenmiyorum, i10 sempatik geliyor

Exper’e göstermedim henüz. Yeni alırsam sürmeye kıyamam Daha da eski alırsam bu defa sanayiden çıkamam gibi geliyor o yüzden 10 yaş civarı düşündüm.

Aynı fikirdeyim o paralara i l10 alınmaz. Parasının arabası degil

Ben hani alışma süreciniz ve Allah korusun çarpma, çizme gibi durumlarda çok da üzülmemeniz için böyle bir şey söyledim. Pratik yapmak için yani. Hayırlısı olsun. Şimdiden güle güle kullanın.

Araba icin benim kriterlerim minimalist olmasi,renginin guzel olmasi ve gozume guzel gorunmesi. :)
Sayisal veri olarak fikir sahibi degilim.
Araba satis sitelerinden fiyatlari karsilastirabilirsin,daha saglikli bir fikir olusabilir kafanda.

Araba fiyatları artık belli olmuyo. Tamam sıfırlar daha uygun geliyo ama çoğu artık benzinli uçuk yakıyolar. Tahminim küçük olduğu için i10 tercih ediyosunuz. Benim eşimde önden kazalı araba alınmaz diyenlerden. Ekspere sokmadan almayın. Vaktiniz varsa biraz daha bekleyin şuan araba piyasası çok oynak.

Maksimum 100.000 lira bütçem. Clioların tipini pek beğenmiyorum, i10 sempatik geliyor :)
Bana da eskiden arabaların tipleri yakışıklı geliyorsa beğeniyordum ama o iş öyle değilmiş iç güzelliği (motor, yakıt kullanımı vs) daha önemliymiş tecrübe ettim

Bir tanıdığımda aveo hatchback var. 2013. Muhtemelen daha uygun fiyatlıdır. Çünkü 8 9 ay önce 70 bine falan almıştı. Kazasız vs bayağı iyiydi.

Chevroletnin türkiyeden çekilmiş olmasında sıkıntı değilmiş, opel servisleri bakıyormuş. Model önerisi olabilir.

169bine sıfır egea 1.0 crosslar var mesela

Ben yolda gördüm bunlarda bir tane. Suv desem değil, hatchback desem değil. Belki yanlış gördüm anlık gördüm çünkü ama çok arada kalmış duruyordu.

Fiyatı duyunca bana da çok çekici gelen bir araba. Yalan yok bakmayı da düşünüyorum hala ama beklentiyi tam karşılamıyor da olabilir.

Şu an araba piyasası uçmuş durumda. O nedenle 100 bine maalesef iyi bir araç bulmak zor ama araç büyük kazalı km yüksek çok cazip değil. Motoru da 1.10 ise zaten baya da güçsüzdür. Yokuşta tıkanıp kalabilir

110.bin km cok fazla. 120 den sonra arabalar ciddi arizalar.cikarmaya basliyor. Bizim ki astra 70. Binde ben degistirmeyi dusunuyorum.
Gecen sene bakimda mesela bana 5 binlira masraf cikartt. Artik her sene bu civarlarda çıkar bakim masrafi. Bunlari da hesap edin.

Eğer otomatikse fiyatı normal bence . Çünkü araba fiyatları çok arttı. Hava yastıkları açılmış mı kontrol ettir mutlaka.
Eğer bu araba olmazsa biz 7 sene Ford fiesta kullandık. Çok severdim. Küçük olduğu için rahat kullandım. Tavsiye ederim güzel bulursan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…