Arabamız sürekli çiziliyor fikir verir misiniz?

Kamera takmak bence en mantiklisi..

Park edilen araclarada bir bakin bence..
Belkide bir cok arac ciziliyordur
Yada sizi kasti olan biri yapiyodur..
Umarım kasten yapmıyordur biri demek istiyorum ama öyle bir çizilmiş ki yani tam göze çarpacak yerde ve bilinçsizce çocukların yaptığı bir şey de değil. Bir cisimle özellikle görünen yere yapılmış. Allah her şeyin hayırlısını versin ne diyeyim. Kimseyle de bir sorunumuz yok ki tahmin yürüteyim. Üzücü olan da bu işte

Bu çoğu kişinin başına geliyor maalesef. Ellerinde bir cisimler yürüyorlar ve yürürken arabaları çizerek , tekerleklerini patlatarak gidiyorlar.
Geçmiş olsun.

Umarım kasten yapmıyordur biri demek istiyorum ama öyle bir çizilmiş ki yani tam göze çarpacak yerde ve bilinçsizce çocukların yaptığı bir şey de değil. Bir cisimle özellikle görünen yere yapılmış. Allah her şeyin hayırlısını versin ne diyeyim. Kimseyle de bir sorunumuz yok ki tahmin yürüteyim. Üzücü olan da bu işte
Ya hani olur ya sen benim yerime park ettin gibi tartismalar..
Oyle bi tartisma yasadiniz mi..

Bu çoğu kişinin başına geliyor maalesef. Ellerinde bir cisimler yürüyorlar ve yürürken arabaları çizerek , tekerleklerini patlatarak gidiyorlar.
Geçmiş olsun.
Haklısınız. Teşekkür ederim.

Garaj yok ne yazık ki. Çocuk işi değil inanın. Çünkü öyle bir yerde ki öyle bir şekilde çizilmiş ki bilinçli bir şekilde zarar vermek için yapılmış bariz. Allah olmayana gözü olana da versin, versin ki bunları yapmasınlar. Nasıl bir düşünceyle böyle bir şey yaparlar anlamıyorum ki.

Çocuk olmadığından o kadar emin olma, eski oturduğum sokakta çocukları "gazoz kapağı" ile arabamı çizerken yakaladım. Hergün kapının önünde top oynayan çocuklardı bunlar ve ne çocuklarla ne aileleri ile bir ithilafım yoktu.Gerekçe ise babaları arabalarını oraya park edermiş, ben park etmeyeyim diye yapmışlar. Kapımın önü! Gerekeni yaptım ama daha 100 km yi görmemiş bir arabanın çizilmesi çok canımı sıkmıştı.

Çocuk olmadığından o kadar emin olma, eski oturduğum sokakta çocukları "gazoz kapağı" ile arabamı çizerken yakaladım. Hergün kapının önünde top oynayan çocuklardı bunlar ve ne çocuklarla ne aileleri ile bir ithilafım yoktu.Gerekçe ise babaları arabalarını oraya park edermiş, ben park etmeyeyim diye yapmışlar. Kapımın önü! Gerekeni yaptım ama daha 100 km yi görmemiş bir arabanın çizilmesi çok canımı sıkmıştı.
Kötü olmuş gerçekten. Haklısınız. Olmazsa park ettiğim yeri değiştireyim. Arada başka bir komşumuz park ediyordu Oraya ama yani dediğiniz gibi apartmanın önü yani umarım bu yüzden yapılmamıştır.

Bu sabah ben fark etmedim kardeşim görmüş. Arabanın bir bölgesini bariz bir şekilde çizmişler. Öyle araba sürtmesi falan da değil, bildiğiniz bir cisimle çizmişler arabayı. Ortalık yerde de değil araba birkaç apartmanın olduğu bir yerde yani yabancı kimselerin geçtiği arabasını park ettiği bir yer de değil. Gece yapılmıştır büyük ihtimal çünkü gündüz mutlaka birileri oluyor etrafta gören olurdu. Yani bu Nasıl bir sorundur normal bir insan neden bunu yapar anlamıyorum. Kimseyle bir sorunumuz da yok ki tahmin edebileceğim biri olsun. Kamera mı taksam arabanın içine bilmiyorum ki. Araştırıyorum ama çok can sıkıcı bir şey bu. Kiminle ne sorunumuz olabilir ki böyle bir şey yapıyor anlamadım. O kadar bariz bir yeri çizmiş ki kim yaptıysa, direkt göze çarpıyor kazımış resmen ya. Ben Allah'a havale ediyorum bunu yapanı, hakkımı da helal etmiyorum yazık değil mi emeklere Nasıl normal bir insan böyle bir şey yapar ki? Sizin öneriniz var mı arkadaşlar bu konuyla ilgili ne yapabilirim? Nasıl bir önlem almalıyım?
genelde sıfır ve pahalı arabaları çizerler, türklerde gelenektir bu. kıskançlığın dışa vurum şekli yani. babam arabaya kamera taktırttı ama oda çözüm değil. sonra garaj yaptırttı onun biraz faydası oldu

Kötü olmuş gerçekten. Haklısınız. Olmazsa park ettiğim yeri değiştireyim. Arada başka bir komşumuz park ediyordu Oraya ama yani dediğiniz gibi apartmanın önü yani umarım bu yüzden yapılmamıştır.

Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.Eğer üşenmezseniz arkadaşların dediği gibi branda biraz caydırıcılık sağlıyor ama brandayı çalıp kaçanına da denk geldik :olamaz: Hayır çok medeni bir semtte oturuyoruz bir de :KK48: İnsanlar iyice şaşırmış.

genelde sıfır ve pahalı arabaları çizerler, türklerde gelenektir bu. kıskançlığın dışa vurum şekli yani. babam arabaya kamera taktırttı ama oda çözüm değil. sonra garaj yaptırttı onun biraz faydası oldu
Araba sıfır da değil çok pahalı bir şey de değil halbuki.

Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.Eğer üşenmezseniz arkadaşların dediği gibi branda biraz caydırıcılık sağlıyor ama brandayı çalıp kaçanına da denk geldik :olamaz: Hayır çok medeni bir semtte oturuyoruz bir de :KK48: İnsanlar iyice şaşırmış.
Bir daha olursa öyle yaparız artık. Aralarında medeni olmayanlar da çıkıyor demek ki. ☺️

Araç içi kameralar araç calışırken ceker ve genelde tek kameralı ve gidiş yönünü çeker.

Sıfır araç sahibi olanlar bilirler bazı kurallar vardır.

Bizim dikkat ettiklerimizden bazıları
Eski araçlara yakın parketmeyiniz. Park edilecekse kapısını açtığında arabaya vurmatacak uzaklıkta park ediniz.

İki araç varsa mutlaka diğer aracın şöför kapısı tarafına park ediniz.

Araç tozluysa araca dayanan kişiler varsa uyarınız.

Çocuklarin oyun alanlarına yakın alanlara park etmeyiniz.

Otoparkta ilk ya da son araç şeklinde parka bırakmamaya çalışınız.

Anahtar olan elinizle aracın kapısını açmayınız.

Aracı eski olan bir kişi arabaya binerken kapıları carpmamaları için kendiniz kapı acip kapatabilirsiniz :)

Köşelere ve sık araç trafiği olan mekanlara park yapmamaya çalışınız.

Otoparkcılarla ya da park ettiģiniz alanlarda tartıştığınız zamanlarda oraya aracinızı bırakıp gitmeyiniz.

......

Araç içi kameralar araç calışırken ceker ve genelde tek kameralı ve gidiş yönünü çeker.

Sıfır araç sahibi olanlar bilirler bazı kurallar vardır.

Bizim dikkat ettiklerimizden bazıları
Eski araçlara yakın parketmeyiniz. Park edilecekse kapısını açtığında arabaya vurmatacak uzaklıkta park ediniz.

İki araç varsa mutlaka diğer aracın şöför kapısı tarafına park ediniz.

Araç tozluysa araca dayanan kişiler varsa uyarınız.

Çocuklarin oyun alanlarına yakın alanlara park etmeyiniz.

Otoparkta ilk ya da son araç şeklinde parka bırakmamaya çalışınız.

Anahtar olan elinizle aracın kapısını açmayınız.

Aracı eski olan bir kişi arabaya binerken kapıları carpmamaları için kendiniz kapı acip kapatabilirsiniz :)

Köşelere ve sık araç trafiği olan mekanlara park yapmamaya çalışınız.

Otoparkcılarla ya da park ettiģiniz alanlarda tartıştığınız zamanlarda oraya aracinızı bırakıp gitmeyiniz.

......
Çok güzel uyarılar gerçekten. Teşekkür ediyorum ☺️

Bizimkine harita çizmişler resmen. Bi kapı olsa neyse boydan boya bi tarafı çizmiş. Çocuklardır diye dusunduk. Nasıl bir terbiye veriliyorsa, yani verilmiyor aslında. Hicbir gorgu kuralından eser yok işte. Aman öyle işte.:işsiz:

Kamera taktirmasaniz bile konu komsuya bugun yarin kamera taktiriyoruz diye yayin,cizen komsular arasindaysa korkudan bi daha cizemez.Sifir ve dikkat ceken bi arabanin basina gelenlere yakin zamanda sahit oldum,sizin arabaniz da bazilari icin luks olabilir,kiskanilmis olabilir.

Benim arabayıda geçen yaz çizdiler.
İzmir Selçuk taydım. Kimse beni tanımaz orada.
Şoför ve arka kapı boydan boya baştan sona itinayla çizmiş zekası gerinin biri.
Araç içi kameralar işe yaramıyor ama eşim taktırmıştı benimkine de.
Yapanın Çocuk olduğunu hiç sanmıyorum, güç ister çünkü o kadar düzgün çizmeye.
Yapacak birşey yok ama o hafta sinirden sürekli küfür etmiştim o sermaye düşmanı terbiyesize.
Yaptırmadım da ne Zaman fark etsem yine kulak çınlatıyorum.

Bizimkine harita çizmişler resmen. Bi kapı olsa neyse boydan boya bi tarafı çizmiş. Çocuklardır diye dusunduk. Nasıl bir terbiye veriliyorsa, yani verilmiyor aslında. Hicbir gorgu kuralından eser yok işte. Aman öyle işte.:işsiz:
Geçmiş olsun size de. Yani bilmiyorum çocuk işi olsa anlayacağım da kuvvet uygulanmış belli

Back
X