• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araban var derdin var

Araç sürücüsü ister acemi olsun, ister yılların sürücüsü, trafik ışıklarına tabelalara dikkat etmek zorunda. Dikkatsizlik değil kocanızın yaptığı. Hadi ışık dikkatinden kaçtı, hızlıydı duramadı. Ana yola gidiş yokken var sanıp girmek dikkatsizlik değil. Adam araba altında diye basıp gitmiş. Belliki trafik kurallarına uymuyor kocanız ek olarak yaya geçidine yaklaşırken zaten daha dikkatli olması gerekiyor. Küçük ceza değil bunlar. Eğer bu şekilde araç kullanmaya devam ederse anahtarı vermeyin ona, yani bunlar şuan size acemisiniz diye dikkatsizlik olarak geliyor ama değil. Yarın öbürgün daha büyük sorunlara neden olur kocanız.

Sanayide de işleri düzgün yapmazlar. Hep eksik iş yaparlar. Düzgünce başında durup, ustayı hrp kontrol etmek gerekir. Düzgün iş yaparsa usta araba böyle çok sık sorun çıkarmaz. Böyle yıllık bakımı oluyor, ama sürekli sanayide olması mantıklı değil.
Yani haklısınız araba bende kaldı 15 gün şükür hiç ceza almadım çünkü yavaş maksimum 80 yaptım ve dikkatli gidiyorum ama o böyle ceza alınca ben de tedirgin olmaya başladım ben de alır mıyım acaba diye 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Bilmiyorum ama 2010 dan beri sürekli araba kullanıyorum hiç cezam yok. Eşimin de bir kere hız sınırı cezası var. Bu kadar kısa sürede cezalar gelmesi normal değil bence. Bir de anladığım kadarıyla eşiniz trafik kurallarına hakim değil. Biraz daha deneyim kazansın öyle trafiğe çıksın.

Bu arada siz de kullanın, belki eşinizden daha iyi kullanırsınız 😊

Merhaba herkese biz yıllarca araba alalım diye uğraştık didindik çabaladık neyse ortalama bi aracımız oldu hatta ortalamanın çok katında ama iş görsün yeter ki dedik aldık.
Ama aldık alalı sanayideyiz derdi bitmiyor bunları geçtim yani bu yaştaki ve marka modeldeki araçtan açıkçası bunu bekliyordum ancak beklemediğim şey şu ki eşim de aktif olarak yeni araç kullanıyor aracı alalı 1 ay olacak ve 1 ay içinde 2 defa ceza aldı,kural ihlalinden,daha doğrusu dikkatsizliğinden..
Sizce bu normal mi zamanla alışır mıyız ?
Başlangıçta bunlar olur mu ?
Gerim gerim geriliyorum zaten borç harç içinde o arabayı aldık bi de üstüne habire ceza mı vereceğiz deyip kara kara düşünüyorum 🤦🏻‍♀️
Sizler nasıldınız hiç ceza almayan var mıdır yoksa illa herkes de olur mu?
(İlk cezası yaya geçidindeyken Sarının yandığını görmediği için son anda kırmızı yanmış ama duramadığı için geçmiş, diğeri yan yoldan ana yola gidiş yokken var sanıp o yola girmiş yani tamamen yanlışlık bilinçli değil)
25 yılık aktif sürücüyüm sadece geçen bayramdan hız cezası yedim o da denetimler ekstra sıklaştığı içindi.

Eşiniz dikkatsiz budan sonra daha fazla dikkat etsin ya da uzun süre araç kullanmadıysa unutmuştur.

Ama araç sanayiye gitmese, ceza yenilmese bile dert evet 😄 sırf vergileri bile çok yüksek.

Merhaba herkese biz yıllarca araba alalım diye uğraştık didindik çabaladık neyse ortalama bi aracımız oldu hatta ortalamanın çok katında ama iş görsün yeter ki dedik aldık.
Ama aldık alalı sanayideyiz derdi bitmiyor bunları geçtim yani bu yaştaki ve marka modeldeki araçtan açıkçası bunu bekliyordum ancak beklemediğim şey şu ki eşim de aktif olarak yeni araç kullanıyor aracı alalı 1 ay olacak ve 1 ay içinde 2 defa ceza aldı,kural ihlalinden,daha doğrusu dikkatsizliğinden..
Sizce bu normal mi zamanla alışır mıyız ?
Başlangıçta bunlar olur mu ?
Gerim gerim geriliyorum zaten borç harç içinde o arabayı aldık bi de üstüne habire ceza mı vereceğiz deyip kara kara düşünüyorum 🤦🏻‍♀️
Sizler nasıldınız hiç ceza almayan var mıdır yoksa illa herkes de olur mu?
(İlk cezası yaya geçidindeyken Sarının yandığını görmediği için son anda kırmızı yanmış ama duramadığı için geçmiş, diğeri yan yoldan ana yola gidiş yokken var sanıp o yola girmiş yani tamamen yanlışlık bilinçli değil)
Ne yazık ki bunlar dikkatsizlikten kaynaklanan ufak hatalar değil eşiniz, sarı yanınca geçerim yaaaa birşey olmaz diye gaza yüklenmiş. Valla bu durumdakilere hiiiiç acımıyorum, kusura bakmayın. Yarın bi gün bi masumun canını yakacağınıza, verin 2-3 bin tl para sizin canınız yansın. umarım aklı başına gelir.dikkatsizlik nasıl olur anlatayım, yurtdışına geldiğimde belli saatler arası park etmenin serbest olduğu bi bölge varmış, o saatler dışı park ettim, çat 40 Euro ödedim. Ondan sonra öyle bi dikkat ettim ki her park yerine, aklınız şaşar.

Yani haklısınız araba bende kaldı 15 gün şükür hiç ceza almadım çünkü yavaş maksimum 80 yaptım ve dikkatli gidiyorum ama o böyle ceza alınca ben de tedirgin olmaya başladım ben de alır mıyım acaba diye 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Tedirgin olun diye cezalar var zaten, kurallara dikkat etmeyen insanlar kurala uymayı ceza ile öğreniyorlar. Biz de arabayı aldıktan 6 gün sonra yaya geçidinde yayaya yol vermeme nedeniyle ceza yedik fahri trafik müfettişi tarafından (ondan sonra da hiç ceza yemedik kaç aydır). Aslında yavaşlamıştık ama tamamen durulmasını beklemiş fahri müfettiş sanırım. Cezayı görünce çok adaletsiz gelmişti ama şimdi çok daha dikkatliyim (hoş zaten dikkatliydim). Kırmızı ışıkta geçme cidden problemli bir sürüş biçimine işaret ediyor, dikkatsizlikle kırmızıda geçilmez, sarıda geçeyim diye hızlanıp duramamıştır. Bu nedenle ceza yemek bir yandan iyi olmuş, bir daha yapmamayı ancak böyle öğreniyor bazı insanlar. Yani öyle "herkes mi ceza alıyor"luk bir durum değil, dikkat ederseniz, kurallara uyarsanız ceza almazsınız. Arabanın sanayi/tamir masrafına gelirsek fazla masraf çıkaran arabayı elden çıkarıp başka araba almak daha makul oluyor genelde ama artık her şey çok zor maddi olarak.

Cezalar tam da bu gibi durumlar için geçerli, daha büyük sorunlara yol açmadan önce önlemek için. Kurallara uyarak dikkatli kullanırsanız arabanızı günah keçisi çıkartmanıza gerek kalmaz.

23 yıldır trafikteyim 1 defa ceza yedim(2002) senesi yüksek sesle müzik dinlemekten(gençlik) o da fahri trafik polisi yazmış aslını astarını araştırmadım ödedim,dinlemişimdir dedim o dönem rap dinlerdim kanımızın kaynadığı dönemler .
Eşiniz gereksiz özgüvene kapılmış bir şey olmaz diye basmış kırmızıda,trafikte hatanın acemisi ustası yok an meselesi . Birisinin hayatına kast edebilir

Hız sınırına uysa sarı ışığı görürdü... Ayrıca bırakın ışıkları yaya çizgisinin olduğu yerde dahi yavaşlaması gerekiyor. Bir Yaya bekliyorsa da durmalı. Eşiniz bu gidişle birini öldürmez umarım.

Canım bizde yeni araba aldığımızda eşim hiz sinirini aştığı için ceza yedik hemde bir kaç kere. Eşimin mesleginden dolayı cezalara itiraz ettik ödemedik ama şuanda çok dikkatki. Ve yeni öğrenmişti ehliyeti yeniydi o siralar. Şimdi hız sınırını aşsa bile ceza ödemeyecegimizi bilsek de çok dikkatli sürüyor. Neden kazaya sebebiyet verelim ki . İlk zamanlar hızın tadını almaya çalışıyordu eşim . Ama şimdi öyle değil dikkatli. Birde nerde radar var yok kullans kullana alışıyorsun.

Şehirlerarası yolda aşırı hızdan ceza aldım birkaç kez onun dışında cezam yok.

Ablacım cezalar daha dikkatli olmanız için uyarı genel olarak, trafikte dalgın olmak kimsenin lüksü değil. Kimse bakmıyor madem ışıkta geçeyim de uafcık dalgınlık falan değil, basbayağı kural ihlali. Umarım kızmazsın konu sahibesi ama minnoşça yazınca bunların hata olduğu gerçeği değişmiyor :KK51: Eş lütfen yola çıkarken çok daha dikkatli olsun, kural bilgisi eksikliği varsa da tonla app var tekrar öğrensin.

Ne yazık ki bunlar dikkatsizlikten kaynaklanan ufak hatalar değil eşiniz, sarı yanınca geçerim yaaaa birşey olmaz diye gaza yüklenmiş. Valla bu durumdakilere hiiiiç acımıyorum, kusura bakmayın. Yarın bi gün bi masumun canını yakacağınıza, verin 2-3 bin tl para sizin canınız yansın. umarım aklı başına gelir.dikkatsizlik nasıl olur anlatayım, yurtdışına geldiğimde belli saatler arası park etmenin serbest olduğu bi bölge varmış, o saatler dışı park ettim, çat 40 Euro ödedim. Ondan sonra öyle bi dikkat ettim ki her park yerine, aklınız şaşar.
Üslubunuza bayıldım teşekkür ederim 🤦🏻‍♀️

Canım bizde yeni araba aldığımızda eşim hiz sinirini aştığı için ceza yedik hemde bir kaç kere. Eşimin mesleginden dolayı cezalara itiraz ettik ödemedik ama şuanda çok dikkatki. Ve yeni öğrenmişti ehliyeti yeniydi o siralar. Şimdi hız sınırını aşsa bile ceza ödemeyecegimizi bilsek de çok dikkatli sürüyor. Neden kazaya sebebiyet verelim ki . İlk zamanlar hızın tadını almaya çalışıyordu eşim . Ama şimdi öyle değil dikkatli. Birde nerde radar var yok kullans kullana alışıyorsun.
Ne güzel anlatmışsınız 🌷
Bazısı bodoslama girip çat çat kırmış dökmüş maşallah şaşırmıyorum artık şurda.
Eşim ilk defa araç kullanıyor büyük şehirde yaşıyoruz ve gerçekten geçip gideyim derdinde olmadığına eminim dalgınlık yapıyor bilerek yapsa zaten önce o üzülür çünkü ceza yiyeceğini bilir adam manyak değil herhalde geçeyim de cezamı vereyim falan desin 🤦🏻‍♀️
Evde bile dalgın biridir çok yoğun çalışıyor anlattığım şeyi bazen 2-3 defa tekrar ettiriyor.
Yanlış yola girme nedeni de uyarı levhası yoktu bin tane adam götürün o yola girdiğim yoldan çıkarım diye de düşünür, ben de yanındaydım ve çıktık levha olsa görürdük ki ceza geldikten sonra özellikle gittik oraya levha falan yok tahminle mi yolları çözeceğiz bilmiyorum
Ama ışık konusunda kesinlikle dalgınlık yaptığına eminim hız yapma derdi yok çünkü maksimum 90 la gidiyor şehirlerarası ilk defa geçtiğimiz gün 110 yaptı.
Böyle biri özellikle hata yapmak istemez sanırım 🤷🏻‍♀️

Eşiniz bu şekilde araç kullanmaya devam ederse daha çok ceza alır.
Yıllardır araç kullanırım hiç cezam yok
Ben de 15 gündür kullanıyorum dikkatliyim ama eşim toplamda 3-5 defa aldı aracı ve hata yapıyor dalgın ve çok yoruluyor evde bile bişeyi anlatırken bazen 2-3 defa anlatırım

Eşinizin mesleği ne acaba? Neden ceza almıyor?

Ne güzel anlatmışsınız 🌷
Bazısı bodoslama girip çat çat kırmış dökmüş maşallah şaşırmıyorum artık şurda.
Eşim ilk defa araç kullanıyor büyük şehirde yaşıyoruz ve gerçekten geçip gideyim derdinde olmadığına eminim dalgınlık yapıyor bilerek yapsa zaten önce o üzülür çünkü ceza yiyeceğini bilir adam manyak değil herhalde geçeyim de cezamı vereyim falan desin 🤦🏻‍♀️
Evde bile dalgın biridir çok yoğun çalışıyor anlattığım şeyi bazen 2-3 defa tekrar ettiriyor.
Yanlış yola girme nedeni de uyarı levhası yoktu bin tane adam götürün o yola girdiğim yoldan çıkarım diye de düşünür, ben de yanındaydım ve çıktık levha olsa görürdük ki ceza geldikten sonra özellikle gittik oraya levha falan yok tahminle mi yolları çözeceğiz bilmiyorum
Ama ışık konusunda kesinlikle dalgınlık yaptığına eminim hız yapma derdi yok çünkü maksimum 90 la gidiyor şehirlerarası ilk defa geçtiğimiz gün 110 yaptı.
Böyle biri özellikle hata yapmak istemez sanırım 🤷🏻‍♀️
Katılıyorum size bile isteye insan neden yapsın ki

Ben de 15 gündür kullanıyorum dikkatliyim ama eşim toplamda 3-5 defa aldı aracı ve hata yapıyor dalgın ve çok yoruluyor evde bile bişeyi anlatırken bazen 2-3 defa anlatırım

Bu derece yorgunluğu ve dalgınlığı varsa araç kullanması tehlikeli ama
Trafik dalgınlığı affetmez böyle bir lüks yok maalesef
Dalgınlık alışkanlıkla ilgili bir durum değil ve araç kullanırken en tehlikeli problemdir, Allah korusun

Back
X