O poliçe muhtemelen arabanın karışacağı haklı veya haksız kazalarda, kazadan dolayı mağdur olan ölen/yaralanan kişilere /yakınlarına ödenecek tazminat/hastane masrafları gibi kalemleri içerir. Yani sen öldüğünde, senin ölümünden para almaları için sana ayrı özel bir hayat sigortası yaptırmalılar. Ki senin yazdığın meblağlar kadar yüksek paralar almaları için de ciddi miktarlarda poliçe ödemeleri gerekiyor.
Tabi bu benim bildiğim kadarıyla. Türkiyedeki sigortacılık sistemi çok daha farklı olabilir.
Yazdığımdan beri araştırıyorum, bu poliçe zorunlu bir poliçeymiş, ve kazada karşı tarafın zararını ödüyormuş... Allah korusun. Kimseye kaza bela göstermesin. O karda fren tutmaması çok kar yağmıştı burda ve karlat yumuşaktı. ben de zorunlu olarak dışardaydım 30 la gitmiyodum bile duruyor sayılırdım.. Arabanın lastikleri de dediklerine göre kış lastiği değilmiş..
Yani için rahat olsun. Ailen senin ölmeni ve ölümünden para kazanmayı istemiyorlar :)
Fazla paranoya dizileri izleme :)
:) uyanık olsalardı varya baya bi tartışma olmuştu.. O olaylardan sonra insanın aklına ilk gelen şey o oldu doğal olarak yani. Zorunlu değilse niye şimdi yaptırdı? Arabada sorun çıkınca mı aklına geldi gibi...
Yeni yapılan birşey değil o :) Her sene yenilenmesi gereken bir poliçe. Kanunen poliçeler yıllık yapılır.
Ayrıca arabanın bozulmasıyla veya yolda kalmasıyla ilgili birşey de değil :))
Bence sen hala şoku atamamışsın üzerinden :)
Bir papatya çayı tavsiye ederim :)
:) uyanık olsalardı varya baya bi tartışma olmuştu.. O olaylardan sonra insanın aklına ilk gelen şey o oldu doğal olarak yani. Zorunlu değilse niye şimdi yaptırdı? Arabada sorun çıkınca mı aklına geldi gibi...
neden ailene karşı bu kadar kötü bir düşünceye sahipsin, emin ol ölmeni falan istemezler, yani arabayı satmadılar diye böyle bir şey düşünmen çok yanlış, bence psikolğa görünmen lazım, bazen insanın psikolojisi bozulabiliyor ve herkesin sanki ona karşı olduğu hissine kapılabiliyor,o yüzden gitmelisin bence
Acilen bir psikiyatristle görüşmelisiniz. Açtığınız hiç bir konu normal değil.
Kaç yıldır araba kullanıyorsunuz acaba?
Ya da sadece arabayı mı kullanıyorsunuz Bu evrakları bilmeden yola çıkılır mı? Fren tutmuyorsa bir servise götürüp baktırın.Ailenizden herşey beklenir mi?Birde satmıyorlar diye mi poliçe aldılar düşünmeyi bile yakıştıramadım.
Bence en iyisi siz arabayı boşverin bir kaza filan olur milletin başını da yakmayın.
Evt sadece arabayı kullanıyorum. Buranın da böyle bi dezavantajı var ya herkes her şeyi anlayamıyo. herkes poliçeyi bilmem sunu bilmek zorunda değil.
Eski konularınızı bile okudum. Bilmek önemli değil burda. Ailem benim ölmemi düşünüyor diye düşünmek psikolojik bir problemdir.Yazılanların hepsini okudun mu kardeşim. Zorunlu olduğunu ben de internetten öğrendim.
Eski konularınızı bile okudum. Bilmek önemli değil burda. Ailem benim ölmemi düşünüyor diye düşünmek psikolojik bir problemdir.
İlk araba kullanmaya başladığım dönemde zorunlu trafik sigortası poliçesinin araçta taşınması gerektiğini bilmiyordum. Bodrum yolunda dağ başında arabam bağlanınca öğrendim. Araba kullanıyorsan her şeyi bilmek zorundasın bu kadar net...bu arkadaşa yorum yapınca yani kendi düşündüğü dışında yorum yapınca çok sert davranıyor
geçen başıma geldi
bugünde söylemeyim
söylemeyim yazmayım dedim ama arkadaşlara herkes herşeyi bilmek zorunda değil diye ayarlanınca tutamadım kendimi
İlk araba kullanmaya başladığım dönemde zorunlu trafik sigortası poliçesinin araçta taşınması gerektiğini bilmiyordum. Bodrum yolunda dağ başında arabam bağlanınca öğrendim. Araba kullanıyorsan her şeyi bilmek zorundasın bu kadar net...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?