sürttüğüm yer plastikmiş ondan kırılmış . belki yapıştırma yapılabilrmiş. yoksa tamamen değişecekmiş. doğumdan önce bu masraf kötü oldu.
eczaneye gitmem lazım da arabayla git dedi boş yoldan yokkk yokkkk dedimm hayatta binmem. ama binersin binersin dedi yeterki gaza gelip hava atarak kullanma yeter olur böle şeyler... ama biliyorum bu sözler teselli sözleriii bunlar bana sonradan dönecek ...
Pes diyorum hem size hem de geçmiş olsun diyen yorumlara
Nasıl cesaret edersiniz ehliyetiniz yokken trafiğe çıkmaya , sınava girmek falan hikaye ehliyet yokken trafiğe çıkmak ... artık bu devir de ... yazamıyorum ki...
Kendiniz söz konusu olunca amaaan , sonra birilerinin çocuk çocuğuna ehliyetsiz bir sürücü çarptığını duyunca etmediğiniz /etmediğimiz beddua kalmıyor. Haksız mıyım?
Sizi arabayı , işittiğiniz azarı boşverdim , Allah bebeğinizi ve yolunuza çıkanları korumuş asıl onlara geçmiş olsun.
Lütfen herşeyi gırgıra almayın hayat o kadar komik değil ... bunu anlamayabilirsiniz kendi başınıza gelmeyene kadar , ama böyle.
Eğitim eksikliği bu başka da izahı yokkkk
evet ehliyetsiz çıkmak doğru diil ama artık ehliyet de araba kullanmak için yeterlilik anlamına gelmiyo malesef. benim 3 yıldır var ehliyetim ama doğru düzgün trafiğe çıkmışlığım yok mesela. çünkü cesaret yok. en korktuğum kendime veya arabaya bişi olması diil, başka birilerine zarar verir miyim acaba düşüncesi beni engelliyen. ama noldu araba dursun kapıda ben kös kös otobüste dolmuşta orda burda. nereye kadar böyle gider. sanki ehliyeti olup da trafiğe çıkanlar çok mu yeterliler, çok mu ii araba kullanıyolar, bütün kurallara uyuyolar mı??? evet ehliyet şart ama , acaba doğru eğitimlerle veriliyo mu(malesef hayır) bu daha önemli.sadece göstermelik formalitelerden biri . küçük yerlerde dikkatli ve düşük hızda araç kullanmanın bence bi sakıncası yok pratik açısında. büyük şehirlerde o imkan yok ama malesef.
cesaretim geldi şimdi, bende alıp kaçiym arabayı
henüz ehliyetimi almadım. hatta yazılı sınavı daha bu hafta sonu oldum. bugun eşimde arabayı evde bıraktı. bende bugunsağlık ocağına gidecektim 33. haftalık hamileyim kontrolüm vardı.aldım anahtarı bir cesaret bindim. araba tersti döndüreyim derken (bizim arabanında burnu çok uzun ) sol lambanın altını sürttüm çatladı(( önce lambadır diye düşündüm değiştirilir dedim. sağlık ocağına gelip baktığımda beynime kan sıçradı. direk ben eşime ne dicem şimdi diye bunları düşünürken ebenın yanına gittim tansiyonumu bi ölçtüm ki düşükk. ne yaptın sen dedi. ama benım kalbim pıt pıt. neyse uzatmım. eve geldim bişekilde söylemem lazım eşime. açtım tlf dedim tek olduğun bir yere git. neyse sesimde titriyor oda korktu dedim böle böel oldu. tamam dedi geçmiş olsun diye kapattı. içim bi kötü oldu. dedim bu bişey demedi akşama fırçayı yedim. aradan 10 dk geçti kapı çaldı kapıda kocam arabayı görmüş sinirli başaldı saymaya . sonra bende tabi ses titredi ağlamaya başaldım oda ozaman sakinleşti... ama biliyorum uzun bir süre bunu önüme serer. ayy arabasıda bir kıymetlidir. her hafta sonu yıkar parlatır.... inş çabuk unuturr ((
Züğürt tesellisi bu yazdıklarınız farkındasınız değil mi.?
Abartmıyorum hatta çok da hafif yazdım. Ehliyetin herşey demek olmadığını yazmanıza gerek yok elbetteki öyle. Eğitim eksiklikleri mutlaka vardır ama bu ehliyetsiz de kullanabilirim anlamına asla asla yol açmaz. O zaman yargıdaki eksiklikleri görüp suçlunun cezasını da kendimiz verelim , sizce bu ne kadar mantıklı.
Yol kısa , kimse yok, sınava girdim zaten.... bunların hepsi kendiniz kandırmaktan başka birşey değil. İnşallah bir daha kullanmazsınız demekten başka birşey diyemiyorum yada kullanır ve zarar verirseniz bu sadece kendinize olur. Allah akıl fikir versin...:44::44:
ehliyetsiz yakanlamadığına dua et.cezası büyük
bu araba işi çoğumuzun derdi sanırım. bende bi kaza atlattım eşim hala hatırlatır sağolsun. o olaydan sonra kullanmaya cesaret edemedim. ama nereye kadar? doğurayım tekrar kullanmaya başlayacağım. bu işler düşe kalka oluyor
ama senin hem hamileyken hem de ehliyetsiz çıkman hiç iyi olmamış tabi.
vurup kırmadan araba kullanmayı nasıl öğrenebilirz ki..
henüz ehliyetimi almadım. hatta yazılı sınavı daha bu hafta sonu oldum. bugun eşimde arabayı evde bıraktı. bende bugunsağlık ocağına gidecektim 33. haftalık hamileyim kontrolüm vardı.aldım anahtarı bir cesaret bindim. araba tersti döndüreyim derken (bizim arabanında burnu çok uzun ) sol lambanın altını sürttüm çatladı(( önce lambadır diye düşündüm değiştirilir dedim. sağlık ocağına gelip baktığımda beynime kan sıçradı. direk ben eşime ne dicem şimdi diye bunları düşünürken ebenın yanına gittim tansiyonumu bi ölçtüm ki düşükk. ne yaptın sen dedi. ama benım kalbim pıt pıt. neyse uzatmım. eve geldim bişekilde söylemem lazım eşime. açtım tlf dedim tek olduğun bir yere git. neyse sesimde titriyor oda korktu dedim böle böel oldu. tamam dedi geçmiş olsun diye kapattı. içim bi kötü oldu. dedim bu bişey demedi akşama fırçayı yedim. aradan 10 dk geçti kapı çaldı kapıda kocam arabayı görmüş sinirli başaldı saymaya . sonra bende tabi ses titredi ağlamaya başaldım oda ozaman sakinleşti... ama biliyorum uzun bir süre bunu önüme serer. ayy arabasıda bir kıymetlidir. her hafta sonu yıkar parlatır.... inş çabuk unuturr ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?