Arabayı sürttüm

Sağlık olsun boşver takma

Sana birşey olmasında.

Ama acami iken ve üstelik hamile iken denemsen daha iyi olur diye düşünüyorum

Naçizane tavsiyem bebeğine ve kendine dikat etmen açısından

lazuri sakın vazgeçme sadece çok dikkatli ol,yanında biri olsun..ama vazgeçme bebek doğacak daha çok ihtiyacın olacak arabaya...

Pes diyorum hem size hem de geçmiş olsun diyen yorumlara

Nasıl cesaret edersiniz ehliyetiniz yokken trafiğe çıkmaya , sınava girmek falan hikaye ehliyet yokken trafiğe çıkmak ... artık bu devir de ... yazamıyorum ki...

Kendiniz söz konusu olunca amaaan , sonra birilerinin çocuk çocuğuna ehliyetsiz bir sürücü çarptığını duyunca etmediğiniz /etmediğimiz beddua kalmıyor. Haksız mıyım?

Sizi arabayı , işittiğiniz azarı boşverdim , Allah bebeğinizi ve yolunuza çıkanları korumuş asıl onlara geçmiş olsun.

Lütfen herşeyi gırgıra almayın hayat o kadar komik değil ... bunu anlamayabilirsiniz kendi başınıza gelmeyene kadar , ama böyle.

Eğitim eksikliği bu başka da izahı yokkkk

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.

33 haftalık hamileyken, araba kullanmayı yeni yeni öğreniyorken ve en önemlisi de henüz ehliyetiniz almamışken lütfen araba kullanmayın.

Eşinizin 10 dakikada gelme sebebinin hem sizi merak etmesi hem de arabanın resimlerini çekerek kaskoya göstermesi olduğunu düşünüyorum. (tabii aslında bu yasal değil. kasko ehliyeti olmayan sizin arabayı sürttüğünüzü bilse asla ödemez o parayı). Ayrıca Allah korusun ya fazlasıyla heyecan yapsanız ve bu sizin bebeğinizi etkilese???

Araba kullanmak er geç öğrenilir. Hiç birimiz tabii ki de annemizin karnında öğrenmedik. Yeri gelir siz sürtersiniz, yeri gelir duran arabanıza başkası sürter. Ancak önce güvenlik ve önlem...

Sağlıkla kalın...

Son düzenleme:

haklısınızda abartmayın lütfen. tamam çıkmakta hakısızım haklıyım demiyorum. trafiğe çıkmadım. sağlık ocağına gidene kadar 1 tane araba ile karşılaşmadım. boş yolda dönerken arabanın burnunu kurtaramadım ve sürttüm. allah korusun dediğinizde haklısınız da birini ezince cana sebep olunca istersen senelik ehliyetin olsun hiç önemi yok...

evet ehliyetsiz çıkmak doğru diil ama artık ehliyet de araba kullanmak için yeterlilik anlamına gelmiyo malesef. benim 3 yıldır var ehliyetim ama doğru düzgün trafiğe çıkmışlığım yok mesela. çünkü cesaret yok. en korktuğum kendime veya arabaya bişi olması diil, başka birilerine zarar verir miyim acaba düşüncesi beni engelliyen. ama noldu araba dursun kapıda ben kös kös otobüste dolmuşta orda burda. nereye kadar böyle gider. sanki ehliyeti olup da trafiğe çıkanlar çok mu yeterliler, çok mu ii araba kullanıyolar, bütün kurallara uyuyolar mı??? evet ehliyet şart ama , acaba doğru eğitimlerle veriliyo mu(malesef hayır) bu daha önemli.sadece göstermelik formalitelerden biri . küçük yerlerde dikkatli ve düşük hızda araç kullanmanın bence bi sakıncası yok pratik açısında. büyük şehirlerde o imkan yok ama malesef.
cesaretim geldi şimdi, bende alıp kaçiym arabayı

Bizde zaten lazuriye ve diğer arkadaşlara sürekli bilen birilerinden öğenmelerini ve yanlız çıkmamalarını söylüyoruz.bir yerlerden başlaması gerekiyor.
Ehliyetsiz kesinlikle çıkması doğru değil ..Türkiyede alınan ehliyetlerin yeterlilk derecesi tartışılır.kursa gidip ehliyet alsak bile en ücra yerlerden başlayarak trafiğe girilecek.ama vazgeçmeyecek.kimse lazuriye kapat gözünü gir trafiğe demiyor.sadece bu iş devam ettirmesi gerektiğini ve yöntemlerini söylüyoruz.ben bu yöntemi kendimde öğretici belgesi olan hocadan özel ders alarak yaptım;örnek

çok haklısınız. ehliyet sadece bir kağıt işi pratiğe dökmek lazımmm. sevindim turlayın bakalım. aman dikkatttt bana olan olmasınn

Züğürt tesellisi bu yazdıklarınız farkındasınız değil mi.?

Abartmıyorum hatta çok da hafif yazdım. Ehliyetin herşey demek olmadığını yazmanıza gerek yok elbetteki öyle. Eğitim eksiklikleri mutlaka vardır ama bu ehliyetsiz de kullanabilirim anlamına asla asla yol açmaz. O zaman yargıdaki eksiklikleri görüp suçlunun cezasını da kendimiz verelim , sizce bu ne kadar mantıklı.

Yol kısa , kimse yok, sınava girdim zaten.... bunların hepsi kendiniz kandırmaktan başka birşey değil. İnşallah bir daha kullanmazsınız demekten başka birşey diyemiyorum yada kullanır ve zarar verirseniz bu sadece kendinize olur. Allah akıl fikir versin...:44::44:

sendeki de iyi cesaret hamile hamile araba kullanılır mı 33 haftalık hemde bence eşin arabayı vurdugun için kızacagına hamıle hamile trafiğe cıktıgın için kızsın bebecik daha anne karnında yüksek adrenalin yaşamış dgumdan sonrakı halını düşünemiyorum gecmıs olsun

Son düzenleme:

gecekuşu sanırım siz ehliyet aldıktan sonra arabaya oturdunuz. umarım kaza yapmamışsınızdır. yaptıysanız " a sizin ehliyetiniz var önemli dğeil deyip bıraktılar mı" demek istediğim ve diğer arkadaşların demek istediğide şu ; tabiki ehliyetsiz kullanmak olmaz. ama sonuçda me vermiş olduğu eğitimi aldıktan sonra boş sokaklarda tecrübe edicez. cebimde kart olduğunda bütün yollar açılmıcak bana. yine söylüyorum yaptığım doğru değil ama kendimede haksızlık ettim bu halde çıktığım için . ama zararım kendime. inş hiç bir zamanda başkasına olmaz... cebimde ehliyetim olsada bu ibşey değiştirmez. sadece yasalarla alakalı...

ehliyetsiz araba kullanılabileceğini savunan kimsenin olduğunu zannetmiyorum. bu işin cesaret işi olduğunuda kabul etmeyenin olduğunu sanmıyorum. o nedenle ben lazuri'ye "İnşallah bir daha kullanmazsınız demekten başka birşey diyemiyorum yada kullanır ve zarar verirseniz bu sadece kendinize olur." demiyorum. sadece " lazuricim cesaretini tebrik ediyorum, ama inşallah ehliyetini alana kadar araba kullanmanı -üstelik hamileyken - tavsiye etmiyorum. ehliyetini aldıktan sonra da inşallah ne kendine ne de başkalarına zarar vericek, görünür görünmez kazalarla karşılaşmazsın. bunu hepimiz için diliyorum. bebeğin olduktan sonra araba kullanmaya daha çok ihtiyaç duyucaksın sakın bu cesaretini kaybetme" diyorum.

ben bu kk kadınlarını anlamıyorum..
zaten ehliyetsiz tarfiğe çıktım yehuuu heyuu diye sevine bi bayan yok karşımızda..
farz edinki konuyu açarken,ehliyetim yok sınava yeni girdim demedi..
farz edinki ehliyeti var..
size bunu yargılayın demiyorki,
dert yandığı şey çok farklı..
eşinin tepkisinden korkmuş bi bayan var,neden yorumlar konu dışı anlamadım..
kendi aklı kendine yetiyodur,ehliyetsiz çıkmanın cezası olduğunuda biliyodur..
ayrıca çok pardon ama her ehliyet alan süper araba kullanıyor anlamına gelmezki..
tabiki acemiliği var bu işin..araba kullanmadan nası ustalaşmasını bekliyosunuz..

bu araba işi çoğumuzun derdi sanırım. bende bi kaza atlattım eşim hala hatırlatır sağolsun. o olaydan sonra kullanmaya cesaret edemedim. ama nereye kadar? doğurayım tekrar kullanmaya başlayacağım. bu işler düşe kalka oluyor

ama senin hem hamileyken hem de ehliyetsiz çıkman hiç iyi olmamış tabi.

evet haklısın canımm. bana iyi bir ders olduu

Bir dahakıne tamponu bır yerde bırak,lambayı daha cabuk unutacaktır

vurup kırmadan araba kullanmayı nasıl öğrenebilirz ki..

ben vurmadım öğrenırken hiç bir yere

ama millet bana geldı vurdu

ne anladım ben bu işten

ne dememizi istiyorsunuz? AFERINMI GECMIS OLSUNMU? kocanizin bu konuyu onune sereceginizden korkuyorsunuz, o surrtugunuz kendi arabaniz degil belki bri cocuk olabilirdi, yada sizin gibi bir hamile bayan?!! Ehliyetinizi almadan ne diye suruyorsunuzki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…