araç kullanma fobisi !

janejune

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2015
668
1.268
113
45
Esasen ben ehliyet alalı yıllaaaar yıllaaar oldu. Ama bilirsiniz bu bir beceri meselesi, belirli süre-saat kullanmalısın ki beceri haline gelebilsin. Pratik yok, araba var, ama heves hiç yok. Hatta şimdi otomatik vites araba var. Ama cesaret de yok! Nolur kolay deyin, yaparsın diyin bana, aslansın kaplansın falan... Direksiyona geçince ateş basıyor!

Bir sure kendinizi zorlayip pratik yapmaya calisin. Kendinize bir kac ay verin bunun icin. Iyice ogrenene kadar da trafige cikmayin. Zaten ne zaman trafige cikmaniz gerektigini anlayacaksiniz.

Bunlara ragmen heyecaniniz paniginiz devam ediyorsa da arac kullanmanizi tavsiye etmem.

ben araba kullanabiliyorsam siz de herkes de kullanabilir..hem de düz viteste öğrendim ben. otomatik vites daha basit diyorlar..rahatça öğrenirsiniz bence..ben o kadar kötüydüm ki ilk başta şu an o kadar basit ve kolay geliyor ki bana boşuna uzak kalmışım araba kullanmaktan diyorum.

İsmail yk- bas gaza dinle

Kendi kendini ikna edemiyorsan, psikolojik destek alabilirsin.. Korkma, yapabileceğine inan. Milyonlarca insan sürüyor da sen mi süremeyesin

Ayni problem var bendede seneler önce ehliyet aldim araba desen var ama cesaret yok ilk dönemler o kadar iyi kullaniyordumki çok da sogukkanliydim ama eşim hatalarim karsisinda çok büyük tepkiler verince bende ciddi fobi oluştu bi ara bayan hoca tuttum"gayet iyisin sen çok iyi kullaniyorsun ufak tefek aksiliklerden çok telaş yapiyorsun bu huyunu yenersen çok iyi bir sürücü olucaksin "demişti lakin tasinma falan araya girince dersi yarida biraktim çok tenha bir yere tasindim sonraki kaldi iste...ama su kadar söyleyeyim ilk önce bu fobini yen nasil yenerim dersen direksiyon hocasi bul hatta bence mumkunse tecrübeli bir hoca olsun inana çok faydasi olucak,sonrada dersler bitince pratiği kendin devam et yakin olan yerler gidip gelmeyle başla bu arada kurallarida çok iyi ezberle,benim gibi haa yaptiginda elin ayagin birbirine dolanmasin hata hatayi getiriyor çok zor birşey değil hatta o akadar basitki is biraz pratiğe ve cesarete bakiyor...gör bak bu isi kavrayinca kendine guleceksin bunca sene nasilda korkmusum diyeceksin

Sürmeye sürersiniz bişeyi yok da bu trafikte araba sürmek büyük sabır işi

Bende senin gibiydim geçtiğimiz yaza kadar. Dün gezmeden gelirken kendi kendime dedim bu muydu korktuğun şey. O kadar kolay ki sadece ilk bir iki hafta biraz gergin olur sonrası ohhhh keyif. Hele ki yol Bilgin varsa benim gibi geçmediğin yer kalmaz 6 aydA :)))) işim özü git 8 saat özel ders al ve ondan sonra akışına bırak bu kadar basit. Kimler kimler kullanıyor allah aşkına

İnan ki hiçbirşey yok.
Ve gerçekten kolay. Okadar erkek yapıosa bizim hiçbir eksiğimiz yok bunada inan.
Ben kursta direksiyon dersi aldım 1 hafta boyunca gunde 3 4 saat.
Daha öncesinden de babam sağolsun debriyaj fren gaz ın yeriii bilicek kadar bişiler öğretmişti.
Ehliyetimi aldım trafikten, ertesi gün aldım arabayı arabayla gittim.
1 km mesafe cok yakın iş yerim evime ama inat ettim.

Sende markete bile arabayla git. Bi süre yürümek yerine arabayla git. zaten 3 4 gün sonra alışıcaksın artık.
Ve saakınn o direksiyona korkarak çekinerek oturma ozaman gerçekten yapamazsın.
Kesinlikle yapabilceğine inan.

Trafikte o kadar öküz var ki insan ister istemez panik oluyor bayan olduğunu görünce sıkıştırıyorlar. ama bir bayanın kesinlikle kullanması şart. Çocuğun eşin hasta olsa alıp bi hastaneye götürebilmen gerek. İnşallah ben de arabamız olursa geliştirmek istiyorum emanet arabayla olmadı. Madem araban da var güven kendine.

Sağolun ya eşim çok yardımcı ve cesaretlendirici, ben de panik bi insan sayılmam ama hevessizim sanırım. Kendime bir hoca bulsam ii olacak, en azından ona nazlanamam. Kendimi zorlamam gerekli gibi duruyo

ben kursa yazıldım direksiyona oturunca yapamam gibi geldi sonra baktım bende hakimiyet var.Ama sonra dedim ara sokaklarıda var bunun heralde deneye deneye olucak bişiler suan kursa devam kimler kimler kullanıyor biz mi yapamicazzzz??

Koca koca jiplerin içinde koca gözlüklü kadınları görüp bunlar yapıyorsa ben de yaparım demiştim.. vala açıkçası beni hırslandıran bu oldu ama evet işe gider gelir gibi hergün belli bir süre pratik yapmanız gerekiyor.. ama çabuk ilerliyor ve ilerledikçe çook mutlu oluyorsunuz..

Heyecan yapiyosan henuz kullanmayi bilmiyosun, kendinden emin degilsin demektir. Yanlis anlasilmasin bak herkes anasinin karnindan sofor cikmiyo. Bos bi alana git. Heyecanini yenene kadar sur.

Manuel kullaniyosan debriyajin kavrama noktasina iyi calis her arabada kavrama noktasi, pedallarin sertligi degisiyor cunku.

Bide en onemlisi araba hizli giderken frene bastiginda direksiyonu ne kadar kirabiliyosun buna bak. Misal 80km ile giderken aniden frene bastiginda direksiyon ne kadar dönüyor bu onemli.

Vitesi devire gore degil, yolun durumuna yada egimine gore degismeye alistir kendini.

Surdukce kendine guvenin gelir ve bi sure sonrada trafige cikmaya hazirsin :)

Ya bende bu sene ehliyet almak istiyorum ama cok korkuyorum yapamam diye nasil ozeniyorum kullanan bayanlara bazen ruyamlara giriyor araba kullaniyormusum falan ins konu sahibide isteyen herkesde kullanabilir

Ya bende bu sene ehliyet almak istiyorum ama cok korkuyorum yapamam diye nasil ozeniyorum kullanan bayanlara bazen ruyamlara giriyor araba kullaniyormusum falan ins konu sahibide isteyen herkesde kullanabilir

Istanbuldaysan ben sana ogretirim

Buraya yazma al anahtarını AC müziği ve dolaş ışıklara gir bir yokuş çık dolan yaparsın bebek isi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…