araç kullanma fobisi !

Yaparsınız tabiki biz sürenlerden neyiniz eksik :) sadece dediğiniz gibi pratik lazım.. ilk başlarda acemilik çekip ben bu işi yapamıcam demeniz normal zamanla alışırsınız.. ben de arabam olana dek bi türlü bu işi yapamıcam galiba diye endişe edıyordum.. ne zaman sürmeye başladım sürekli şimdi gayet iyiyim.. bir de yanınızda kimse yokken sürmeyi denerseniz daha çabuk alışırsınız ben öyle yaptım çünkü yanınızdaki en ufak hatanızda bile size bunu söylerse insan daha da stres oluyor

bilen birisiyle ufak ufak başlayın. önce trafiğe kapalı bir alanda başlayın, sonra trafiğin az olduğu sokak aralarında, sonra şehir içinde, en son çevre yollara çıkarsınız. ben böyle aştım fobimi. artık tek başıma çıkabiliyorum.

eğer çalışıyorsanız iş yerinize ya da sık gittiğiniz bir yere gidip gelmeyi ezberleyin önce. o sırada arabaya hakim olmaya alışmaya başlıyorsunuz. arabaya hakim olmak önemli. onu sağlamadan trafiğe atmayın kendinizi. çünkü arabayı refleksle kullanmanız lazım ki trafiğe odaklanabilesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…