araç kullanma fobisi !

Ya ben de ya.Bu ay kursa gidecektim gitmeye üşeniyorum kış günü.Bu ay ilk defa az mesaiyle çalıştım üstelik.Dinlenmeye de ,ihtiyacım vardı tabi.Araba alsam mı kullanabilir miyim ona da korkuyorum..Eğer bu ehliyeti almazsam alır da araba almazsam araba alır da kulanamazsam kendime güvenim azalacak

ben kullanabiliyorsam herkes kullanabilir diye düşünüyorum.

küçük yaşta çok ağır bir trafik kazası geçirdik, neticesinde annemi, ananemi ve kardeşimi kazada kaybettim. babam da çok ağır yaralandı. bunun bendeki psikolojik zararının düzelmesi çok zaman aldı, bir kaç sene arabaya dahi binemedim. ancak şimdi takır takır, hem de düz vites araba kullanıyorum.

ilk zamanlar benim de çok büyük bir fobim vardı. kaza yapacağım, birine zarar vereceğim, hata yapacağım diye özellikle çok korkuyordum. sana tavsiyem her şeyden önce arabanın bakımları nasıl yapılıyor, bakımları tam mı onu öğren. trafiğe çıkmadan lastiklerini aynalarını frenlerini kontrol et, kemerini bağla, koltuğunu en rahat ettiğin pozisyona getir. tüm bunlar bir hazırlık yapmış olduğun için özgüvenini arttıracak.

önce yalnızca ara yolları kullan, hemen ana yola çıkma. zamanla yavaş yavaş ana yola da çıkacaksın, ana yola da önceleri trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde çık.

ilk defa ana yola çıktığında elbetteki endişelenecek korkacaksın, hele o ilk kırmızı ışık, arabayı kaldıramazsam endişesi, elbetteki olacak. acemi olan her şoförün böyle endişeleri olur, bunlar çok doğal. kimse anasının karnında öğrenmedi.

ilk zamanlar trafiğe çıkarken yanında seni cesaretlendirecek biri olsun, seni azarlamadan, sana müdahale etmeden seni cesaretlendirecek bir arkadaş, belki kardeşin, biri olsun yanında. erkekler bu konuda çok müdahaleci olduğundan bir kadın olmasını tavsiye ederim açıkçası.

sana söz veriyorum bir ayın sonunda artık hamlelerini düşünmeden yapıyor olacaksın, araba kullanmak sana düz yolda yürümek gibi gelecek, sen daha düşünmeden beynin halledecek.

Dikkat ve cesaret. .
Bas gaza ..
Sürenlerden neyin eksik ..
İstedikten sonra olur ..
Araba sürmek eğlenceli ..

Gercekten kolay. Ondeki araca onun plakasini tamamen gorecek kadar yanas. Ayagini gaza frene alistir ani basma. Sol ayna kolay saga daha dikkat et. Bu kadar canim

Bende korkuyorum araba kullanmaktan.Ben hayvanlara karşı biraz aşırı hassasım.Hani olurda ezersem bir daha kendime gelemem.Mesela bir gün durakta otobüs beklereken gözümün önünde güvercin ezilmiştide iki üc gün kendime gelememiştim deli gibi ağlamıştım..

Aynı senin gibiydim hiç korkma. 2 3 yanında biriyle Alıştırma dan sonra titreyen titreye ilk tek başına sürüş... gerisi ıyle bir geliyor ki

Canım benim yaparsın tabii kii yaparsın. .

Vee inan ki dünyanın en güzel şeyi araba kullanmakmis.

Asla yapamam suremem derdim...
Ama başardım sende yaparsın....

Evliysen eğer kesinlikle
"Kocandan Ders ALMAAAA!!!!!"
Bekarsan eğer kesinlikle...
"Babandan, abinden veya erkek kardeşinden ders ALMAA!!!!!"

Artık Çok fazla özel ders hocaları var.
İnşallah maddi gücün vardır. ...

Araba sürmek özgürlük , rahatlama, özgüven, rahatlik vs.....

Hain erkekler nasılda biliyorlar keyiflerini lütfen öğren heveslen iste..

Ay kendim yazdım zannettim, oderece benim problemim dilerim bir an önce çözersiniz.

Heves yoksa boşver.
İlla kullanicam demelisin .Kendine sure ver ozel hoca tut .
Şu tarihte şuraya tek basina gideceksin de beynini şartlandir o gun gelince de bas gaza.
Kolay kolay .Çocuk oyuncağı .

aynı durumdaydım. hatta iki yakınımı yakın zamanlarda trafik kazasında kaybettim. onlar beni çok etkilemişti. ödüm kopuyordu. arabaya ilk bindiğimde karşıda bi araç görsem ateş basıyordu. şimdi kamyonlar üstüme sürse 'nabıyon len' rahatlığındayım maşallah. he hala trafiğe tek çıkamıyorum ama öğreniyorum yavaştan. korkunun üstüne git. zamanla korktuğun şeyler azalıyor.

Bana da sevgilim öğretti büyük bir sabırla. O kadar kötü kullanıyordum ki nasıl güvendi hala bilmiyorum. Düz viteste öğrendim ben tabi ki bocaladım ama şimdi gayet rahatım. Kesinlikle yaparsınız, soğukkanlı olun ve bol bol pratik yapın trafiğin yoğun olmadığı yerlerde. Yavaş yavaş şehir trafiğine alışırsınız.

Sevgili jane.Araba kullanmak içine öyle bir dert olmuştu ki.Çok şükür şimdi kendi arabam var ve istediğim gibi kullanıyorum.Araba kullanmak 16 yaşlardan sonra en büyük hayalimdi.ehliyeti 18 yaşında aldım ama ne fayda,yıllarca cüzdanda sus niyetine bekledi.babam bir kere denedi.arabayı refujden atlatınca,zannımca korktu bir daha vermedi:)Evlendim,esim arabasına çok düşkündü,öğretmeye çıkınca ,yok balata gitti,yok su eskidi dedi,kaç kere yol ortasında bıraktım arabayı.Olmadı benim gibi bir arkadaşımla hadi birbirimize öğretelim dedim,4-5 kere çalıştık yine öyle kaldı.Arada bir kullanıp,6 ay ara verince iyice çekinmeye başladım.Birde ufak bir kaza yaptım,hamilelik vs derken en son gittim özel ders aldim.Özel dersin çok faydasını gördüm,en azından en çok korktuğum şey trafikte kalıp insanları beklemekti,hocam dedi insanları hic takma( trafiğe zarar vermedikten sonra)beklemek istemeyen geçsin gitsin dedi.Özel ders büyük ölçüde korkularımı azalttı.ama araba sürekli elinin altında olmayınca hic tam anlamı ile araba kullanıyorum diyemezdim.Ama ders sırasında hocam ile gittiğimiz dar sokaklardan,çok kişi korkar ben hic korkmam.Mecbur kalınca eşimin kullandığı arabayı kulandım ama icimde bir korku ile.En son 6 ay önce bana küçük bir araba aldık.onunla bile 1-2 ay çok stop ettirdim ki,daha önce kullandığımda çok nadir stop ettirdim.simdi dahacrahatim,istediğim yere girip çıkıyorum,rampada her defasında kalan ben simdi yarim debriyaj bekliyorum.
Bu isin kuralı co koltuğa oturmak ve kalkmamak.Mutlaka azda olsa ders al.ama hemen ardından arabanı kullan.

Bende aynı dertten muzdarim ehliyet çok oldu alalı hamileyken suruyordum bikac küçük kaza atlattım bi kere arabanın arkasını vurdum.. Kızım küçükken de kullaniyordum yine ama genel olarak sevmiyorum heves yok bende de..
Bide eşim motosikletle çarpıştı hala mahkeme sürüyor.. İnsanlar çok dikkatsiz coxuklarimla kullanmaya cekiniyorum.
Böyle işte..
Ama sen biraz cesaretle yapabilirsin çok pratik yapman lazım dur kalk devamlı..
Bide yalnızken daha iyi oluyor

Basın sağolsun üzüldüm..

Ben özel ders aldım İstanbul Kocaeli arası bile getirdim arabayı ama eşim yanımda iken. Eşim bana benden daha iyisin diyor ama 6 ay oldu ( çok sık kullanmıyorum 3 haftada 1 ) hala tek başıma çıkma korkum var. Markete çıktım 2 defa. Normalde İstanbul'da e5 otoban her yerde kullanıyorum ama heyecanı yenip hala tek başıma istediğim yere gidemiyorum. Yolu ezbere bilmem lazım. Mesela parkım eşimden daha iyi düşün ama o gözü kapalı her yere gidebiliyor. Bende eksik olan ne ya yetenek var algılarım Aşırı açık reflekslerim çok iyi ama bu tek başım çıkma korkusu neden

Bnde kullanmak istiyorum ama korku mu yenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…