- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
Malesef keske olsaydimIstanbuldaysan ben sana ogretirim
Esasen ben ehliyet alalı yıllaaaar yıllaaar oldu. Ama bilirsiniz bu bir beceri meselesi, belirli süre-saat kullanmalısın ki beceri haline gelebilsin. Pratik yok, araba var, ama heves hiç yok. Hatta şimdi otomatik vites araba var. Ama cesaret de yok! Nolur kolay deyin, yaparsın diyin bana, aslansın kaplansın falan... Direksiyona geçince ateş basıyor!
Ay kendim yazdım zannettim, oderece benim problemimEsasen ben ehliyet alalı yıllaaaar yıllaaar oldu. Ama bilirsiniz bu bir beceri meselesi, belirli süre-saat kullanmalısın ki beceri haline gelebilsin. Pratik yok, araba var, ama heves hiç yok. Hatta şimdi otomatik vites araba var. Ama cesaret de yok! Nolur kolay deyin, yaparsın diyin bana, aslansın kaplansın falan... Direksiyona geçince ateş basıyor!
Canım benim yaparsın tabii kii yaparsın. .
Vee inan ki dünyanın en güzel şeyi araba kullanmakmis.
Asla yapamam suremem derdim...
Ama başardım sende yaparsın....
Evliysen eğer kesinlikle
"Kocandan Ders ALMAAAA!!!!!"
Bekarsan eğer kesinlikle...
"Babandan, abinden veya erkek kardeşinden ders ALMAA!!!!!"
Artık Çok fazla özel ders hocaları var.
İnşallah maddi gücün vardır. ...
Araba sürmek özgürlük , rahatlama, özgüven, rahatlik vs.....
Hain erkekler nasılda biliyorlar keyiflerini lütfen öğren heveslen iste..[/QUOTE
Çok tatlısın. Teşekkürler
Esasen ben ehliyet alalı yıllaaaar yıllaaar oldu. Ama bilirsiniz bu bir beceri meselesi, belirli süre-saat kullanmalısın ki beceri haline gelebilsin. Pratik yok, araba var, ama heves hiç yok. Hatta şimdi otomatik vites araba var. Ama cesaret de yok! Nolur kolay deyin, yaparsın diyin bana, aslansın kaplansın falan... Direksiyona geçince ateş basıyor!
Basın sağolsun üzüldüm..ben kullanabiliyorsam herkes kullanabilir diye düşünüyorum.
küçük yaşta çok ağır bir trafik kazası geçirdik, neticesinde annemi, ananemi ve kardeşimi kazada kaybettim. babam da çok ağır yaralandı. bunun bendeki psikolojik zararının düzelmesi çok zaman aldı, bir kaç sene arabaya dahi binemedim. ancak şimdi takır takır, hem de düz vites araba kullanıyorum.
ilk zamanlar benim de çok büyük bir fobim vardı. kaza yapacağım, birine zarar vereceğim, hata yapacağım diye özellikle çok korkuyordum. sana tavsiyem her şeyden önce arabanın bakımları nasıl yapılıyor, bakımları tam mı onu öğren. trafiğe çıkmadan lastiklerini aynalarını frenlerini kontrol et, kemerini bağla, koltuğunu en rahat ettiğin pozisyona getir. tüm bunlar bir hazırlık yapmış olduğun için özgüvenini arttıracak.
önce yalnızca ara yolları kullan, hemen ana yola çıkma. zamanla yavaş yavaş ana yola da çıkacaksın, ana yola da önceleri trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde çık.
ilk defa ana yola çıktığında elbetteki endişelenecek korkacaksın, hele o ilk kırmızı ışık, arabayı kaldıramazsam endişesi, elbetteki olacak. acemi olan her şoförün böyle endişeleri olur, bunlar çok doğal. kimse anasının karnında öğrenmedi.
ilk zamanlar trafiğe çıkarken yanında seni cesaretlendirecek biri olsun, seni azarlamadan, sana müdahale etmeden seni cesaretlendirecek bir arkadaş, belki kardeşin, biri olsun yanında. erkekler bu konuda çok müdahaleci olduğundan bir kadın olmasını tavsiye ederim açıkçası.
sana söz veriyorum bir ayın sonunda artık hamlelerini düşünmeden yapıyor olacaksın, araba kullanmak sana düz yolda yürümek gibi gelecek, sen daha düşünmeden beynin halledecek.
Sizi araba değil trafik korkutmasın?
Ben özel ders aldım İstanbul Kocaeli arası bile getirdim arabayı ama eşim yanımda iken. Eşim bana benden daha iyisin diyor ama 6 ay oldu ( çok sık kullanmıyorum 3 haftada 1 ) hala tek başıma çıkma korkum var. Markete çıktım 2 defa. Normalde İstanbul'da e5 otoban her yerde kullanıyorum ama heyecanı yenip hala tek başıma istediğim yere gidemiyorum. Yolu ezbere bilmem lazım. Mesela parkım eşimden daha iyi düşün ama o gözü kapalı her yere gidebiliyor. Bende eksik olan ne ya yetenek var algılarım Aşırı açık reflekslerim çok iyi ama bu tek başım çıkma korkusu nedenben kullanabiliyorsam herkes kullanabilir diye düşünüyorum.
küçük yaşta çok ağır bir trafik kazası geçirdik, neticesinde annemi, ananemi ve kardeşimi kazada kaybettim. babam da çok ağır yaralandı. bunun bendeki psikolojik zararının düzelmesi çok zaman aldı, bir kaç sene arabaya dahi binemedim. ancak şimdi takır takır, hem de düz vites araba kullanıyorum.
ilk zamanlar benim de çok büyük bir fobim vardı. kaza yapacağım, birine zarar vereceğim, hata yapacağım diye özellikle çok korkuyordum. sana tavsiyem her şeyden önce arabanın bakımları nasıl yapılıyor, bakımları tam mı onu öğren. trafiğe çıkmadan lastiklerini aynalarını frenlerini kontrol et, kemerini bağla, koltuğunu en rahat ettiğin pozisyona getir. tüm bunlar bir hazırlık yapmış olduğun için özgüvenini arttıracak.
önce yalnızca ara yolları kullan, hemen ana yola çıkma. zamanla yavaş yavaş ana yola da çıkacaksın, ana yola da önceleri trafiğin çok yoğun olmadığı saatlerde çık.
ilk defa ana yola çıktığında elbetteki endişelenecek korkacaksın, hele o ilk kırmızı ışık, arabayı kaldıramazsam endişesi, elbetteki olacak. acemi olan her şoförün böyle endişeleri olur, bunlar çok doğal. kimse anasının karnında öğrenmedi.
ilk zamanlar trafiğe çıkarken yanında seni cesaretlendirecek biri olsun, seni azarlamadan, sana müdahale etmeden seni cesaretlendirecek bir arkadaş, belki kardeşin, biri olsun yanında. erkekler bu konuda çok müdahaleci olduğundan bir kadın olmasını tavsiye ederim açıkçası.
sana söz veriyorum bir ayın sonunda artık hamlelerini düşünmeden yapıyor olacaksın, araba kullanmak sana düz yolda yürümek gibi gelecek, sen daha düşünmeden beynin halledecek.
Bnde kullanmak istiyorum ama korku mu yenemiyorum.Esasen ben ehliyet alalı yıllaaaar yıllaaar oldu. Ama bilirsiniz bu bir beceri meselesi, belirli süre-saat kullanmalısın ki beceri haline gelebilsin. Pratik yok, araba var, ama heves hiç yok. Hatta şimdi otomatik vites araba var. Ama cesaret de yok! Nolur kolay deyin, yaparsın diyin bana, aslansın kaplansın falan... Direksiyona geçince ateş basıyor!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?