Araç mı yoksa hayaller mi

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.315
16.311
248
Merhabalar,
Aracım var 2013 model yaris, şu zamanda 250 falan ediyo. 2016da almıştım tüm bunları fikir yürütmeniz için söylüyorum.
Küçük bir şirketim var, internetten satış yapıyorum. Sipariş geldikçe kargoya gidiyorum falan.
Aracımı satmayı düşünüyorum. Ama biyandan da kararsızım ilerde pişman olursam diye.
Büyük rahatlık ama Maddi durumum şu sıra cok iyi değil,
Yapmak istediklerim var,
Şirketim için mal almak istiyorum. İnternette reklam falan vermek istiyorum. Bu işler sadece reklamla yürüyor bilen bilir,
Yeni cocugum oldu ona istediklerimi almak istiyorum
Kendim için de istediklerim var haliyle,
Eve eşime de yardım etmek istiyorum maddi anlamda.
Bi yandan da gelecek için yatırım düşünüyorum;
Satmalı mıyım yoksa kalmalı mı?.. ama kaldığı zaman borçlar içinde yüzücem bunu da biliyorum
Sizlerin düşüncelerini merak ettim şimdiden teşekkürler:)

Satarsanız şu sıralar yeni araç almanız zor. Hatta 1-2 hafta sonra aracı sattığınız fiyata kendi aracınızı geri bile alamıyorsunuz. Ayrıca kargo vs götürürken işinize yarıyormuş. Artık insanlar reklamlarını kendi yapıyor. Tiktok, İnstagram hesabı açın firmanıza, orası üzerinden reklam yapın. Sayfadaki gönderilerin reklamlarını da instaya cuzzi miktarlarda para vererek yapabiliyorsunuz üstelik hedef kitlenizi de seçme şansınız var. Çekiliş de yapabilirsiniz.

Var lotuscum onun rahatlığı olduğu için düşünüyorum. Yoksa dediğin gibi çok zor olur.
Oyleyse hiç düşünme sat bence. İş de çok önemli. Hayallerin var, büyümek istiyorsun. Bunlarin gercekleşmesi yalnizca maddi olarak doyurmayacak seni. Manen de doyacaksin. Buna ihtiyaç duydugunu hissediyorum.

Var lotuscum onun rahatlığı olduğu için düşünüyorum. Yoksa dediğin gibi çok zor olur.
Eşinizde araba varsa satabilirsiniz, iki araba onların masrafı şu ekonomide zorlayıcı olabilir ama elinize geçen parayı da dikkatli kullanın.
O hayal bu hayal derken uçup gitmesin hepsi.

Son düzenleme:
Ben olsam model düşürür, arada 30 40 bin pay bırakır onu da reklama, sermayeye falan harcarım.
İşi de bilmiyorum gerçi mal nedir, reklam maliyeti nedir vs.
Ama reklam kısmını çok da gözünde büyütme, daha yeni reklam vermeye başladım. Sandığım kadar meşakkatli ve pahalı değilmiş.

Satıp düşük modele geçsen?
Çünkü yeni araba almakta zorlanabilirsin, fiyatlar arsa çıkıyor. En azından ayağının altında bir tane olsun.
daha düşük model de başa bela olur kuzum.bu aralar çok durgunmuş zaten 2. el araç satışları.o araç da ha deyince satılmaz değerinde.satışa koysun bakalım ne olacak

Merhabalar,
Aracım var 2013 model yaris, şu zamanda 250 falan ediyo. 2016da almıştım tüm bunları fikir yürütmeniz için söylüyorum.
Küçük bir şirketim var, internetten satış yapıyorum. Sipariş geldikçe kargoya gidiyorum falan.
Aracımı satmayı düşünüyorum. Ama biyandan da kararsızım ilerde pişman olursam diye.
Büyük rahatlık ama Maddi durumum şu sıra cok iyi değil,
Yapmak istediklerim var,
Şirketim için mal almak istiyorum. İnternette reklam falan vermek istiyorum. Bu işler sadece reklamla yürüyor bilen bilir,
Yeni cocugum oldu ona istediklerimi almak istiyorum
Kendim için de istediklerim var haliyle,
Eve eşime de yardım etmek istiyorum maddi anlamda.
Bi yandan da gelecek için yatırım düşünüyorum;
Satmalı mıyım yoksa kalmalı mı?.. ama kaldığı zaman borçlar içinde yüzücem bunu da biliyorum
Sizlerin düşüncelerini merak ettim şimdiden teşekkürler:)
İş yatırımı yapmak için araba satılır. Döndüremediğin bir borç için de satılır.

Ama bence, çocuğa ya da kendine kılık kıyafet almak için, daha güzel bir oturma grubu ya da yatak odası almak için filan mal satılmaz. Taksitle, az ama öz alınır.

Tabi bunlar bence.

Model düşürme fikri aklıma yattı ama eşim de araban zaten eski model düşürünce mantıksız olur diyor. Ben de ayağımı yerden kessin yeter düşüncesindeyim. O şekilde ince dusunursek hiçbi sonuca varamıcaz galiba diyorum

İş yatırımı yapmak için araba satılır. Döndüremediğin bir borç için de satılır.

Ama bence, çocuğa ya da kendine kılık kıyafet almak için, daha güzel bir oturma grubu ya da yatak odası almak için filan mal satılmaz. Taksitle, az ama öz alınır.

Tabi bunlar bence.
Asıl amacım kariyerimde ilerlemek. Bunların yanında bütçem kalırsa özel ihtiyaçlarımı karşılarım

Model düşürme fikri aklıma yattı ama eşim de araban zaten eski model düşürünce mantıksız olur diyor. Ben de ayağımı yerden kessin yeter düşüncesindeyim. O şekilde ince dusunursek hiçbi sonuca varamıcaz galiba diyorum
biraz ihtiyaç kredisi çekseniz olmaz mı iş için?

Ceycey aynen tam senin şu lafın üstüne aynı şeyi yazdım tesadüf. Bu da aklıma yattı.
ben de aynı durumdayım 2012 aracım var satsammı da diyorum bir ihtiyacım için.sonra vazgeçiyorum.2. araç masraflı evet ben de zorlanıyorummm ama bakıma gitse 2 3 gün arabasız da sudan çıkmış balığa dönüyorum olmuyor.ben ihtiyaç kredisi çekeceğim mesela 36 ay.6 7 aya paranın değeri de düşer rahatça öderim

Bence satmayın satarsanız yenisini alamazsınız. Onun yerine kredi çekin, girişimciler için krediler oluyor. Reklam için reklam ajansı ya da freelancer reklamcı arıtk kim yapacaksa bir görüşün fiyat alın, ona göre bir bütçe belirleyin. Yeni mal için de bütçe yapın o miktarlık bir kredi çekin derim. Araba satmak bence çok kötü bir fikir çünkü yenisi alınmıyor artık bu devirde. Toplamda 100.000tşye ihtiyacınız varsa, 100.000 için arabadan olmayın. Bol şans dilerim :KK49:

Back
X