Kızlar benim bi arkadaşım var ve son zamanlarda onun hakkında öğrendiklerim ve duyduklarım .
Beni arkadaşlığımız ve dostluğumuz hakkında sorgullattı.
10 yıllık arkadaşım bu arada.
Ben evlenip ayrı bir şehire geldim 5 senedir ama iletişimimiz hiç bir şekilde kopmadı.
Son zamanlarda bana anlattıkları beni epey bi üzdü.
Ve yaptıklarını tasvip etmememden kaynaklı arkadaşlığumı bitirmek istiyorum.
Tabi bu aşamaya gelene kadar ben üsttüme düşeni yaptım.
Uyardım yol gösterdim yaptıklarının yanlış olduğunu anllattım konuştum ama baktım düzelmiyor.
Kendimi geri çekmeye karar verdim.
Ama bilemedim de siz olsanız ne yapardınız kızlar.
Nişanlısını bir kaç kez aldattı.
Ve hep yalan sölüyot nişanlısına .
Bi arkadaşımızın sevgilisi ile gizli gizli görüşmüş ve ortak olan arkadaşımız bunu öğrenince hem arkadaşlığını bitrdi.hem ilişkisini.
Onun dışında .
Evli bir arkadaşımız vardı ve onunlada çok ciddi araları bozuldu yine aynı şekilde.
Arkadaşın eşi ile çok samimiymiş.arkadaş rahatsz olmuş.
Ben o zamanlar tüm bunlara rağmen yine arkadaşlığımı sürdürdüm.Çünkü hep inkar etti iftira filan dedi.
Ve bende gözle bir şey görmediğim için inandım hep.
Ama bu son olayda artık hepsinin doğru olabileceğine kanaat getrdim.
Evli çoluğu çoçuğu olan adamla aşk yaşıyor.
Ve adamın karısı öğreniyor.
Bana kendi anlattı.
Çok uyardım etme bulma dünyası dedim ama nuh diyor peygamber demiyor.
Bu arada evli adamla ilişkisi dewam ederken nişanlısını da terk etti çok per perişan.
Şimdi arıyor soruyor bu son olaylardan sonra konuşmak istemediğimden açmıyorum tlfonu bilmiorum kafam karıştı.
Destek olnaya dewam mı etsem .
Kiii çok oldum saatlerce yapma etme diye uyardım.
Dik kafalı bildiğini oluyor.
İletişimi kessem mi.
Destek olup doğru yöne çekmeye mi çalışsam sizceeee
bilemedim şimdi
ben olsam diye düşündüm
herhalde bol bol uyardığıma göre uzak durmaya karar verirdim
Siranin senim esine gelmesini mi bekliyorsun?
Zaten itiraf etmeliyim ki biraz ondan da tırsmıyor değilim.Töbe töbe ama gercek bu
arkadaşlarının başına gelenin senin başına gelmeyeceği ne malum..Allah korusun senininde yuvanın huzuru bozulabilir..
10 sene boyunca böylemiydi yoksa yeni mi farkettin
Yani ben bana karşı hiç bi yanlışını görmedim ama bu 10 yılda yukarıda belirtmediğim bunun gibi 5 altı örnel olay daha yaşandı ama diyorum ya ben gözümle bir şey görmedim .
Fakat 10 yıl önce ben onu tanıdığımda hayatında kşm varsa hepsi ile bi sıkıntısı oldu diyebilirim.Ve şuan kimse ile görüşmüyor bizim eski tayfadan.
Üniversite yıllarında benzer bir durum yaşadım.
En yakın arkadaşım hatta bir süreliğine de ev arkadaşım olan kişi üçüncü yıl çok değişti.
Giyim tarzı, gittiği yerler, görüştüğü insanlar vs.
Eve tuhaf tipler gelip gitmeye başladı. Odaya kapanıyorlardı. Duştan çıkıyorum evde bir adam. Çok rahatsız olup ayrıldım evde. Böyle başladı gerginliğimiz hafiften.
Ondan sonra sevgilisini çocuğun en yakın arkadaşıyla aldattığını fark ettim. Şarjım bitmişti, annemi aramak için telefonunu aldığımda ekranda mesajlar açıktı, o şekilde gördüm aşklı meşkli mesajlarını.
Bir gün yakın arkadaşlarımızdan biri beni çekti kenara.
"Bak Auri sen x ile görüşmeye devam etme ya da mesafe koy" dedi. Sebebini sorduğumda "duyuyoruz bir şeyler" dedi.
Bunu duyunca çok sinirlendim. Arkadaşıma daha çok destek olmaya çalıştım yalnız kalmasın diye.
Sonra baktım ki ailesine yalan söylüyor.
Kirayı fazla söyleyip ekstra para istiyor mesela. Ailesinin durumunu da biliyorum. Üzülüyordum.
Yalanları beni iyice rahatsız etmeye başladı. Karakter değişimi de öyle.
Son sınıfta tez yazıyorduk. Danışman hocayla aralarında tuhaf bir yakınlık oluştu.
Arabasına binip gitmeler.
Gece yarıları koca adamdan gelen telefonlar. İyice kıllandım ben.
Ama en son kopartan da işi düştüğünde arayıp sormaya başlaması olmuştu. Okula gelmiyordu. Sınav zamanı "canım arkadaşım"
Kitabını versene, notlarını versene.
Hiçbir şey demeden sildim. Tek kelime etmedim bu kararımdan sonra.
Arkamdan çok konuştu, çok laf soktu. Bir şey olmamış gibi mesajlar da attı umursamadım.
Yaptığı onca şeye rağmen sevdim, destekledim. Belki yine yanında olacaktım ama inanın ki yapılanlar etikten uzaklaştıkça, karakter bozuldukça size de zararı dokunuyor.
Arkanızdan konuşmuyor mu, hakkınızda neler düşünüyor, işi biterse yine yanınızda olur mu?
Sanmıyorum. Çünkü aldatma, evli insanla birlikte olma gibi konular gerçek karakter bozuklukları. Bunları yapan insandan ben her şeyi beklerim.
Destek olnaya dewam mı etsem .
Boyle birinin tam olarak nesine destek olunur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?