arada kaldım

fikir_matik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
212
142
mrb arkadaşlar benim bir derdim var.umarım yardımcı olursunuz.simdi ben daha 6 aylık evliyim çalışıyorum esimde öyle.annem babam küçük bir memlekette yaşadığı için is imkanı yok 19 yaşındaki kız kardesimi benim yanıma gönderdiler.bir bucuk aydir bizim yanımızda.ne kadar kardeşim de olsa evde rahat degiliz esimle sürekli tartısıyoruz.kardesim de cok huysuz ve hayatı istediği gibi yaşamak isteyen burnunun dikine giden biri. anneme babama ne kadar soylesemde kardesimi ikna edip memlekete gönderemedik.esim evde rahat değil sonucta daha yeni evliyiz ne yapabiliriz.kardesim surekli iş arayısları içinde.ve ben caresizim ne yapacağımı bilmiyorum gitde diyemiyorum

mrb arkadaşlar benim bir derdim var.umarım yardımcı olursunuz.simdi ben daha 6 aylık evliyim çalışıyorum esimde öyle.annem babam küçük bir memlekette yaşadığı için is imkanı yok 19 yaşındaki kız kardesimi benim yanıma gönderdiler.bir bucuk aydir bizim yanımızda.ne kadar kardeşim de olsa evde rahat degiliz esimle sürekli tartısıyoruz.kardesim de cok huysuz ve hayatı istediği gibi yaşamak isteyen burnunun dikine giden biri. anneme babama ne kadar soylesemde kardesimi ikna edip memlekete gönderemedik.esim evde rahat değil sonucta daha yeni evliyiz ne yapabiliriz.kardesim surekli iş arayısları içinde.ve ben caresizim ne yapacağımı bilmiyorum gitde diyemiyorum
Kardeşin okumuyor mu?

Kardeşinizin sizde kalmasından tamamen mi huzursuzsunuz yoksa kendisi huysuz olduğu için mi sorun yaşanıyor.
Eğer huysuzluğu içinse şayet ; açık açık söyleyin. Sizinle yaşıyorsa sizin kurallarınıza uyması gerektiğini belirtin.
Şayet huysuz olsada olmasada istemiyorum kalmasını diyorsanız başta izin vermeyecektiniz. Ama yinede çok bunaldıysanız biran önce iş bulması için sizde destek çıkın. Başka çözüm yok gibi

[QUOTEon-, post: 40397039, member: 667272"]aileniz düşüncesizlik etmiş. siz çaktırmadan memleketinizden ona küçükte olsa bir iş ayarlayın gönderin bence[/QUOTE]
gitmek istemiyor sıkıntı orda saten büyük yere alıştı

Yapılacak tek sey babanın kardeşini çağırması,eşinde sende gayet haklısınız,kardeşinde çocuk değil bazı seyleri düşünebilir.Hastalık vs haricinde böyle temelli kardeşte olsa bir başkasının evine yerleşmeler emrivaki yapmalar çok itici.

ama 6 aylık bir evlilik varken ortada gondermeleri uygun olmamıs daha yeni evli sayılırsınız siz 1.5 aydırda sizde olmaz ya..bide huysuzmus ailenize anlatın durumu onlarda size yuklenmiş anne baba olarak sorumluluk onlarda

Forumda bir çok bayan var eşinin ailesiyle yaşayan. Onlardan yardım alabilirsiniz. Kız kardeş kalabalık bir eş ailesinden daha iyi olabilir.

UOTE="oksitt, post: 40397111, member: 665949"]Kardeşinizin sizde kalmasından tamamen mi huzursuzsunuz yoksa kendisi huysuz olduğu için mi sorun yaşanıyor.
Eğer huysuzluğu içinse şayet ; açık açık söyleyin. Sizinle yaşıyorsa sizin kurallarınıza uyması gerektiğini belirtin.
Şayet huysuz olsada olmasada istemiyorum kalmasını diyorsanız başta izin vermeyecektiniz. Ama yinede çok bunaldıysanız biran önce iş bulması için sizde destek çıkın. Başka çözüm yok gibi[/QUOTE]
canm sıkıntı is bulursa iste daha kötü kavga ederiz vurdum duymaz olduğu için memlekette is olsa ayarlayacamda "2000 nüfus lu bir yer is yok esimle ozel hayatmz bitti diyebilirim

annenle paylaş bu durumu o bir şekilde halleder çağırır onu ama görümcen kalsaydı eşin göndermek istemezdi inan kardeşin nasıl rahat ediyor sizde sonuçta enişte yabancı sayılır

Eşinin kardeşi bu şekilde gelip yerleşse kıyamet kopardı emin ol. Daha 6 aylık evlilikte böyle bir şey olamaz. Daha doğrusu evliliğin süresine bakılmaksızın olmamalı. Kardeşinle net biçimde konuş ve gönder. Kardeşim kırılmasın, annem kırılmasın o, bu kırılmasın diye diye kendimiz kırdırır hale geldik. İnsanlar sorumluluklarını bilmeli, gönder.

Bence kardeşinizin rahatını bozun çaktırmadan ona sürekli ev işi verin utu temizlik falan bazanda aslında esinle başbaşa kalmak istediğini ama sayesinde mumkun olmadığını hissettirin eve onun hoşlanmadığı kişileri davet edin...sevmediği şeyleri yapın vs.

Bence kardeşinizin rahatını bozun çaktırmadan ona sürekli ev işi verin utu temizlik falan bazanda aslında esinle başbaşa kalmak istediğini ama sayesinde mumkun olmadığını hissettirin eve onun hoşlanmadığı kişileri davet edin...sevmediği şeyleri yapın vs.
Bence bu çok kırıcı olur. İki kardeş arasına uçurum sokabilir. En iyisi anneye anlatıp çare bulmak. Eşinle özel hayatınızın kalmadığını söylemelisiniz. Aileniz düşüncesizlik etmiş.

Bence bu çok kırıcı olur. İki kardeş arasına uçurum sokabilir. En iyisi anneye anlatıp çare bulmak. Eşinle özel hayatınızın kalmadığını söylemelisiniz. Aileniz düşüncesizlik etmiş.
Kardeşini uzaklaştırmazsa yakında eşi kaçabilir ama adam yorgun argın eve geliyo iki ayağını uzatıp karısına sarılıp film izlemek isteyecek 1 yapamıycak 2 yapamayacak sonrasını toparlak zor olacak...annesine dese annesi kızına gel dese kimbilir kardeş nasıl tepki verecek

Kardeşinizin düşünmesi gerekir aslında küçükte değilmiş. Ama abla kardeş ilişkisi sonuçta alınsa kırılsa unutur iki haftaya. Yollamalısınız kesinlikle eşiniz haklı.

19 yaşındaki insanın sorumluluğunu alıyorsun hayatını yaşamak istediğini burnun dikine gittigini söylüyorsun yarın olumsuz bir durumda bunun sorumluluğunu kaldırabilirmisin.?

Ben olsam postalarım valla. Siz daha yeni evlisiniz. Ben kuzenimi bir haftalığına çağırdım illa gelsin diye hala siz yeni evlisiniz olmaz diyor annesi. Kaç ay oldu evleneli ne annem geldi ne de babam. Kardeşiniz 19 yaşında, başına iş gelse, bir haltlar karıştırsa ailenize ne hesap vereceksiniz? Eşiniz de kızmakta haklı. Ben olsam eşime ya kardeşin gider ya da ikiniz derim. Yeni evlisiniz, nasıl rahat edeceksiniz anlamıyorum. Annenizi arayıp söyleyin. Kardeşiniz size mi güvenmiş? İş bulursa ayrı eve çıksın deyin ailenize. Sonuçta onun annesi siz değilsiniz yani.

X