arada kalmaktan çok sıkıldım.

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
bundan önceki açtığım konuda tam anlatamadığım için herkes gelin düşmanı olarak görmüştü oysa ki tek derdim babannemin vefatından 10 gün sonra kız tarafının ısrarlarıyla istemeye gitmemizdi. saygı beklemiştik biraz da olsa..
konu yine abim.. babam, kız tarafı.. cumartesi günü nişanımız var abimin bizim adetlerimizde nişanda akrabalar takı takmıyormuş bunu da ben yeni öğrendim. nişan davetinde akrabalarımız takı olmayacağını biliyordu. bugün gelinimizin annesi arayıp anneme siz neden çocuğunuz için ayda 200 lira biriktirmediniz, siz hiç masraf yapmadınız diye anneme yüklenmiş. kendilerinin adetinde takı takılırmış. bu takı meselesi zaten beni şişirdi. işte sizin ailede taksın o kadar masraf yaptık bizim onu çıkarmamız lazım falan.. oysa aynı harcamalar bizde de yapıldı ve bunun sözünü kimse etmiyor saygısından. annem de iyice üzülmüş babama söylemiş evde yine huzursuzluk yine tartışma sürekli milletin arasını yapmaya çalışma. neden kimse anlayışlı değil ki? neden evlenirken aileler bu kadar karışıyor. abim de çıkmış ben intihar düşünüyorum bıktım artık. kafam yine kazan gibi. bu işler hep böyle mi oluyor hep böyleyse katlanalım diyip rahatlayacağım

Nisanda takılan takılarla borçlar ne alaka? Onair geline, damada hediye değil mi?
Onların da kızları vardı, nişan yapacaklarını biliyorlardı, atsalardı ayda 200 lira kenara
Sizi ilgilediren durum yok.
Ben abla/kardeş olsam olayların dışında kalır, birbirlerini yerken izlerdim

söylediğim bir şey yok inanın ki, sadece böyle ortam artık o kadar sıkmaya başladı ki kendi kendime modum düşüyor. ailemde böyle bir sorun yokken birden herkes birbirini tersliyor..

söylediğim bir şey yok inanın ki, sadece böyle ortam artık o kadar sıkmaya başladı ki kendi kendime modum düşüyor. ailemde böyle bir sorun yokken birden herkes birbirini tersliyor..

Olur öyle nisan-dugun zamanları boyledir, arada anneyi teselli edin yeter.
Damat bey de aklını kullansın, kendini akrabadan takı dilendirecek kızla evlenmesin.
Ne Planladıysanız onu takin.

Böyle şeyleri baştan konuşmak lazim.. Herkesin aile yapısı adeti farklı. Ama Kayinvalidenin konuşma şekli acayip itici. O ne ya

Olur öyle nisan-dugun zamanları boyledir, arada anneyi teselli edin yeter.
Damat bey de aklını kullansın, kendini akrabadan takı dilendirecek kızla evlenmesin.
Ne Planladıysanız onu takin.

Bu yoruma da katılıyorum.

İyi ki herşeyimizi eşimle birlikte yapmışız.iyiki kendi ailelerimize beş kuruş verme ihtimalimiz olamamışta onlarda beklememişler.suan gelen tüm takılarımız bankada yatırım olarak duruyor.dügün borcumuzuda yine çalışıp kendimiz ödüyoruz.bence bunu denesinler

Ne kadar stresli işler yıpranıyor insan evlenip gidene kadar gelinin annesi kırıcı konuşmuş siz takı takarsanız durumunuzun el verdiği kadar ama gelen akrabalar takı takmak zorunda değiller masraf yapıcağını düşünüyorsa kızına nişan düşünmeseydi isteme günü bir yüzük taktırıp hepsini aradan çıkartsaydı.

boyle boyle kızla oglanı kacmaya tesvık edıyolar sonra ne nısan kalıyo ne dugun.. sade bı nıkah ..... aılelerın su baskıları cok fazla gereksız herkes cocukalrının ıyı olmasını eksıgı gedıgı olmamasını ıster ama oldugu kadar. okusan paran yok calıssan 3 kurus elınde bırıkım kalmıyo ne ara bırıktırecek de evlencek bu gencler anlamıyorum.. artık devır degıstı. kafalar da degıssın bı zahmet . sonra olan gencecık evlatlara oluyo... uzayda mı yasıyo bu ınsanlar ekonomıden haberlerı yok heralde.

Kayınvalide itici bir konuşma yapmış bizimde adetlerimizde setler falan takılır gelin hamamı alınır bohçalar giderken ve ya oturmaya gidilirken para verilir geline ama zorunlu değildir olduğu kadar yani. Kimse bence karşı tarafı arayıp bunu yapın bunu yapın akrabalar takı taksın demek çirkin belki durumları yok o kadara zaten düğünde takılcak bence siz karışmayın bi zahmet abiniz totosunu kaldırıp ayar versin altınla şununla bununla değer biçilmez. Nişanda çoğu kişi artık yüzük takıyor isteyen akrabalar para altın takar para biriktirip yapın demek dilenmek gibi

Nişan size ders olsun, Düğün öncesi usulen sorun adetlerini ne isteyeceklerini.

Baştan konuşulmayınca böyle oluyor

Ben mesela evlenmeden önce 10 bilezik istedim.ailem istemedi ben istedim.eşimin babası yoktu.çalıştı çabaladı kazandı 8 tane yapabildi.iyi hadi 8 olsun dedim.basta buna annesi çok tavır aldı ama ona laf düşmez çünkü eşim kendi yaptı.şimdide Allah izin verirse ev alıcaz.bunları hep basta konuşmak gerekiyor.bazıları kızıyor neden takı istediniz vs ama iyikide istemişim bu sayade bir yatırmımız oldu. bütçesine göre isteme olayına karşıyım.suan eşim haklıymıssın diyor mesela.bütçesi yetmedi bir sene nişanlı kaldık.o an evlensek bilezik bile takamayacaktı belki borç ödeyecektik snra elde var sıfır.benim için bilezik kadının ziynet eşyasından cok eşlerin geleceğe yatırımıdır.annemler bana düğünümde kendi gelinlik bileziginden taktı.yaptıkları tek şey buydu.kendi çeyizimi yatak odamı bulaşık makinemi kendim kazandım aldım.yani eşime bilezik için bir yıl verirken ikimizin kullanacagı eşyaları yapmamda bir yılımı aldı.ama annemin taktıklarıda ilaç gibi gelmedi degil.yani bu istediginiz bilezikler ilerde cocugunuzun bile işine yarayabiliyor.Abin varsın geç evlensin ama geleceğinizi düşünüp evlensin.annesinin tavrı yanlış.nişanlısına söylesin sende çalış ailenden bişey isteme bende çalışayim beraber yapalımki kimseye söz hakkı düşmesin desin

Sen Hicbirsey karışma. Abin de gözü dönmüş kız içinde. Bırak halletsinler kimseye birsey olmaz

işte sizin ailede taksın o kadar masraf yaptık bizim onu çıkarmamız lazım falan..

Bunu diyen kadın düğünde takılanlar düğün borcu ödenmez çocuklara hediye diyecekse yandınız.
Evet nişan da kız tarafına gider genelde de kıza altınla miktarına bir kolye olarak nişan hatırası yaptırıldı borca verilmez yani.
Üslup çok çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…