Aradığınız tüm mevlüt hediyelikleri .

mevlidimvar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
1
0
33
Mevlütler toplumumuz tarafından hassasiyetle kutlanan ve nesilden nesile aktarılan dini içerikli geleneklerdendir. Günümüzde organize edilmekte olan bir çok farklı mevlüt türü vardır. Bebek mevlüdü, sünnet mevlüdü, asker mevlüdü, söz-nişan mevlüdü, kandil mevlüdü, vefat mevlüdü bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bunlar içerisinde en yaygın olanlardan biri bebek mevlüdüdür. Bebek mevlüdü doğumdan belli bir süre sonra bebeğin ailesi tarafından organize edilen mevlütttür. Bu mevlütte de diğer mevlütlerde olduğu gibi yemek ve tatlı ikramında bulunulur, dua edilir, çağırılan hoca bebeğe dua okur.

Bunların dışında mevlüde katılan davetlilere dağıtılan geleneksel mevlüt hediyelikleri vardır. Kokulu tesbih, yasin kitabı, mevlüt şekeri, bunların başlıcalarıdır. Geleneksel mevlüt hediyelikleri düzenlenen mevlüdün türüne göre uyarlanmakta, mevlüde özel olarak imal edilmektedir.

Bebek mevlüdünde hediye edilecek ürünlerde renk ve desen seçimi yapılırken mevlüdün kız bebek mevlüdü mü erkek bebek mevlüdü mü olduğu göz önünde bulundurulur. Bu şekilde bebek mevlüdü hediyelikleri ortama daha uygun hale getirilir ve göze daha hoş gözükür.

Erkek bebek mevlüdü için uyarlanan yasin kitaplarında kullanılan hakim renk genelde mavi ve turkuaz tonlarıdır. Kokulu tesbihler ve dağıtılacak mevlüt şekerinin kutusu da buna uygun biçimde dizayn edilir.

Kız bebek mevlüdünde ise bu durum renk pembeye dönüşmektedir. Desen ve süslemeler de pembe ve fuşya renkleri ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Oluşturulan mevlüt paketleri bu şekilde sunulmaktadır.

Bebek mevlüdünde kullanılan ürünlere ayrıca baskı ve etiket yoluyla isim ve kısa not eklenerek mevlüt hatırası olarak değerlendirilebilmektedir. Örneğin : ‘’ Büşra’nın Bebek Mevlüdü Hatırası 07.08.2017‘’ şeklinde bir not eklenebilmektedir. Bu durum tesbih kutuları ve lokum ambalajları için de geçerlidir.

Bebek mevlüdü hediyeliği için en çok tercih edilen yasin kitabı türlerinden birisi kadife kaplı yasin kitabıdır. Kadife yasin kitabının ebat ve sayfa sayısı bakımından oldukça farklı türleri mevcuttur. Mini boy, cep boy, çanta boy gibi değişik ebatlarda üretilmektedirler. Ayrıca renk yelpazesi de çok geniştir.

Kadife yasin kitaplarının üzerine de diğer cüzlerde olduğu gibi isim ve not baskısı yapılmaktadır. Bunun haricinde lafız veya Arapça harfle süsleme de yapılmaktadır.

Mevlüt için gerekli tüm malzemelerini .com internet sitemizden kolayca ve güvenle sipariş verebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X