Bunu dillendirmek istemiyordum ama sakladım o büyük yaranın üstüne dokundunuz.mesela ? neyi değiştirdiniz ? ayrılmamışsanız nasıl ne şekilde değişiklik oldu ? kapandınız mı acıldınız mı ? iş mi buldıunuz ? işten mı çıktınız ?
Okadar emek verdim, o kadar uzun yollar yürüdüm ki şimdi onca emeği bir kenara atamıyor insan...En ufak bi suphende bile sadece sunu düşün "Ben buna evlenince de tahammül edebilecek miyim?" Kafanda netlestirmeden asla evlenme. Pisman olursun.
ee bunu demek zor muydu ?Bunu dillendirmek istemiyordum ama sakladım o büyük yaranın üstüne dokundunuz.
Kapandım... Ailemde ve nişanlımın ailesinde herkesin açık olmasına rağmen kapandım. Maneviyatım güçlendi çünkü böyle hissediyorum. Kendi ailem dahil çok tepki gösterdiler, Ailem zamanla alıştı ve tepkileri yumuşadı fakat nişanlımın ailesi her geçen gün daha da sertleşiyor. Kayınvalidem düğünümüze 5 ay kala beni reddetti. Nişanlım hep destekçimken artık oda onların cümleleriyle konuşuyor.
ya o emegi sen verdin arkadaşım. vermeseydin?! denir mi denir... sen bunları bile hiçe saydı bunların hiç mi degeri yokmuydu diyorsun ama bazı insanın öncelikleri değişiktir.Okadar emek verdim, o kadar uzun yollar yürüdüm ki şimdi onca emeği bir kenara atamıyor insan...
Ben anlattıklarından nişan döneminde adetleri olay haline getirmiş gelin adayı gördüm ayyy benm ruhum daraldıOlabilir tabi ki fakat önce abartının eşiğini belirlemek lazım sanırım bu analizi yapabilmek için.
hangi noktadan sonrası abartılı sayılabilir yardımcı olur musun ?
Kitap okumaktan keyif almadığını da çıkarabilirim buradan ozaman...Kitap alındısı yazılarınızdan vazgeçip sade ve öz bir şekilde yazsaydınız okumaktan sıkılmazdım. :)
Çok güzel gördün gerçekten ve gördüklerin benim de ruhumu daralttı.Ben anlattıklarından nişan döneminde adetleri olay haline getirmiş gelin adayı gördüm ayyy benm ruhum daraldı
Şimdi kurduğunuz cümlelerde ki çelişki beni düşünmeye itti.ee bunu demek zor muydu ?
tabii ki ayrılacaksın. bu hayat senin. ister kapan ister popona kadar ac. seni seven sen oldugun için sevmeli.
amaaaaa
kabul edersin ki herkesinm hayata b,ir bakışı ve beklentisi var. bu beklentiye uymayan kişi ve kişilerden ( bu fikir olur, görsellik olur, tiğp olur olur da olur ) uzak dururuz. mesafe koyarız.
arkadaşlık veya komşulıukta bu cok önemli dgildir. çünkü o arkadaşındır. veya merhaba dedigin arada kahve içtigin komşudur.
ama iş hayat arkadaşlagına gelince durum değişir. insan kendini fikrini sorgular.
ben cocuga ve ailesine karşı cok kötü bakmadım.
nasıl biri sarı saclı sever digeri de siyuah saclı severse bu acıklık kapalılık da bana gre aynı.
yuha lıcak bir durum yok.
seni sen oldugun için seven birini bulursan iyi olur. ama beklentiler de o kişinin seni sevmesini tetikler.Şimdi kurduğunuz cümlelerde ki çelişki beni düşünmeye itti.
Beni seven ben olduğum için mi sevmeli? yoksa beklentisine karşılık verebildiğim sürece mi beni sevmeli ?
Esas soru bu aslında.
Kafasının üstündekilerden çok kafasının içindekilerle ilgilenmeli, anlamalı, yorumlamalı insan. Çok fazla kırgınım, Bundan 3 yıl önce mükemmel gelin adayıyken şimdi bunlara maruz kalmak...
Kendi yaşam tarzında zorlamayı hoş görmeyen bir insanın başka yaşam tarzına saldırıda bulunması ne kadar etik ?
Şu noktada haklısın kimi sarı saçı sever kimi siyah ama cümlenin devamına katılmıyorum. Her insanın zevkleri farklıdır ama ben bir nesne bir obje değilim. Doğru yada yanlış bulabilir ama eleştiremez, dayatma yapamaz, hakaret edemez.
Nişanlım tüm bu kapanış sürecimde destekçim olmuştu, nasıl hissediyorsan öyle yaşa diye... Artık ama lı cümleler kuruyor...
Bu süreçte bocaladığına inanmak istiyorum...
ya o emegi sen verdin arkadaşım. vermeseydin?! denir mi denir... sen bunları bile hiçe saydı bunların hiç mi degeri yokmuydu diyorsun ama bazı insanın öncelikleri değişiktir.
ne yapcan ? bazen de kabul etmek gerekir.
Çok samimi bir şekilde teşekkür ediyorum...seni sen oldugun için seven birini bulursan iyi olur. ama beklentiler de o kişinin seni sevmesini tetikler.
evet seni erkek ark. dogru yada yanlış bulabilir ve maalesef aynı yastıga baş koyma gibi bir niyetiniz oldugu için eleştriebilr. tartışma konusu olabilirsin. dayatma yapamaz, hakaret edemez.
ben daha dah birşey yazmak istemiyorum hayatta sana başarılar.
Gördüklerim değil anlatım şeklin....neyseeeÇok güzel gördün gerçekten ve gördüklerin benim de ruhumu daralttı.
Yol yakınken ayrılın o vakit,yaşam tarzınızı yansıtan ya da buna sadirmayi kendinde hak görmeyen biri ile birlikte bir evlilik yapın..Değerlerinize saygı duymayan biri size saygı duymuyor demektir.Yaşam tarzımı bundan 2 yıl önce değiştirdim ve buna şiddetli olarak saldırıyorlar...
Kitap okumaktan keyif almadığını da çıkarabilirim buradan ozaman...
Ama arada okumanı tavsiye ederim, kişiliğini geliştirir.
Niye atamiyormussun ki.Okadar emek verdim, o kadar uzun yollar yürüdüm ki şimdi onca emeği bir kenara atamıyor insan...
Senınnn koca bir yokluga ıhtıyacın var cnm bence. Sevgılı iş güç para sıfat yokluguna. Herseyi bırak vve yokluk yaşa. Tekrar kıymetlensin hersey .Yaşadığım hayatın kime ait olduğunu söylemek zor.
Güzel bir sıfat, iyi bir aile ve başarılı bir iş hayatı...
Çocukluk aşkı olarak başlayan ve 5 ay sonra mutlu sona kavuşacak bir sevgili...
Nişanladık fakat yine de sevgili sıfatı daha candan geliyor kulağıma.
O presedürler, olması gerekenler, yapılması gerekenler, söylenmesi gerekenler....
hep bir gereklilik. Ne yana dönsem koca koca fay hatları peydah oluyor. Büyük depremin ayak seslerini duyuyorum fakat ayaklarımda prangalar. Bir adım bile atamıyorum.
Sıkıştım bir insan kalabalığının içine ve her durumda herkes dilinin bir kenarında 'a hayır böyle olması gerekir' li bir adet hayal kırıklığı şıkıştırıyor cebime.
Nefes alamıyorum artık.
Sevdiğim adam çoktan bir başkasına dönüşmüşken, bunca yıl ne zorluklarla geldiğim bu noktada geri dönmesi de zor geliyor.
Sıkıştım Kaldım arafta ve cennet ne tarafta cehennem ne tarafta onu bile ayrıt edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?