Arkadaşlar Merhaba öncelikle,
Bugün doktora gittim, ultrasonda bakarken yumurta rezervimin az olduğunu söyledi bana. Moralim çok bozuldu. Sonra tahlil sonuçlarım çıktı. Onları götürdüm, değerlerim şöyle:
Progesteron: 0,62
FSH :14.93
TSH : 1
Prolaktin: 6.38
E2 : 19
LH : 5.36
Beta HCG : 0, 42
Bu sonuçlardan sonra doktor, yumurta rezervimin az olduğunu yineledi. Gelecek hafta sonuçlanacak olan AMH testi sonuçlarına göre, tüp bebek yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. 37 yaşındayım ben. Çok üzgünüm. Ne demek şimdi bu. Yani sonuç düük gelirse deneme bile yapılmayacak mı bana? Ama daha menapoza girmemişim ben. Kendisi söyledi. Menapozda değilsiniz diye. Öğlenden beri ağlıyorum. Amh düşük gelirse denemeyecek mi yani şimdi? Birisi bişeyler söylesin lütfen..
KiZlar hem hanileyim hem cikolata kisti apse yaptıgı icin transferden beri hastanedeyim bugun laparoskopi ile kistim alındı tekrAr test yapıldı onuncu gun 160 yarınki daha onemli imiş dua edin nolur
Ayrıca bir haftadır ağlamaktan ateşten ve öksürükten cektim br hafta antibiyotik gunde 4 serum aldin Rabb'ime cok sükür bnm hic umudum yoktu ama ins devam eder
Hiçbir belirtim yoktu hala da yok
Benim değerlerim çok az yükseliyordu dış gebelikten şüphelenildi. Bugün de gittim metatraksat diye nir iğne yapıldı birkaç güne adet olursun denildi bu süreçte ne gebe olduğumu anladım ne olmadığımı çok ağladım negatifi görenler üzülmeyin hayırlısını isteyin Ben tüp bebek konusunda çok yıprandım zamana bırakacağım herkesin hakkında hayırlısı olsun.
canım ben çok zayıfım tedaviye 47 kilo başladım test gününe kadar günde 3 litre su içtim kabız olmamak için kuru kayısı falan yedim düzenli tuvalete çıkabildim.bu arada 46 kiloya düştüm o derece yani bırak karın şişmesini kilo verdim.bence sen de bol bol su iç.şu an transferin 17.günündeyim karnım hiç yok dümdüz zaten öyleydi.kiloya takıntılım biraz.çok araştırdım ilk üç ay abartmazsan zaten kilo almıyorsun.o nedenle sakın karın şişliğini dert etme...
Canım merhaba bildiğim kadariyla amh yumurtalik rezervlerini gösteren bir test fakat düşük cikarsa rezervin azaldigi anlamina geliyor ki bu tup bebek yapmaya engel degil bu durumda ki bircok arkadas hamile kaldi.. hatta bi arkadasim hayit tohumu kullaniyordu fsh dussun diye.. ve o haliyle normal yolla hamile kaldi.. RABBIM yardimcin olsun ama sakin umutsuzluga kapilma.. olacagina inan gerekirse baska dr arastir konunun ustune git..
Bugün doktora gittim, ultrasonda bakarken yumurta rezervimin az olduğunu söyledi bana. Moralim çok bozuldu. Sonra tahlil sonuçlarım çıktı. Onları götürdüm, değerlerim şöyle:
Bu sonuçlardan sonra doktor, yumurta rezervimin az olduğunu yineledi. Gelecek hafta sonuçlanacak olan AMH testi sonuçlarına göre, tüp bebek yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. 37 yaşındayım ben. Çok üzgünüm. Ne demek şimdi bu. Yani sonuç düük gelirse deneme bile yapılmayacak mı bana? Ama daha menapoza girmemişim ben. Kendisi söyledi. Menapozda değilsiniz diye. Öğlenden beri ağlıyorum. Amh düşük gelirse denemeyecek mi yani şimdi? Birisi bişeyler söylesin lütfen..
Teşekkür ederim cevap için. Olmayacaksa hiç başlamayacağız demesi çok saçma geldi zaten bana. Kendimden şüphe ettim, acaba ben durumu mu kabullenemiyorum diye. Hayıt tohumunu ben adet dönemimde ağrı kesici olarak kullanıyorum zaten taze zencefil ve balla birlikte. Çok iyi geliyor adet sancısına. FSH ı da mı düşürüyormuş demek? Peki nasıl kullanmam gerekiyor acaba?
Bir de tarçın bal çörk otu karışımı incir kürü, ananas falan yazmışlar. Bunları kullansam faydası olur mu acaba?
Canım korkma doktor sadece prosedürü uyguluyordur. Senin yaşında hiç bir şey yok. Gayet gençsin. Ama tahlillerine bakması gerekiyor sonuçta.
Kötü düşünme iyi çıkacak emin ol. Bu arada benden de yarın gittiğimde doktor testler isteyecektir.
Sen adetinin kaçıncı gününde yaptırdın bu testleri canım???
Canım geçer gibi oldu bir nebze ama inceden inceye devam ediyor
Böyle giderse bencede yarin yaptiralim :) zaten cuma yaptiracaktik 1 gün var arada :)
öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bende 22 aralıkta 1.tüp bebek denememi yaptım ama malesef sonuç negatif.herşey çok iyi gidiyordu 35 yumurtam toplandı.2. gün 26 sı döllendi.4.gün iki transfer yapıldı 5.günde 9 emriyom donduruldu ama olmadı.kendimi çok kötü hissediyorum ve nette gezerken sizi buldum sonucu pozitif olan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum.ama benim durumumda olan arkaşalardan yardım istiyorum bu duyguyu nasıl atlatabilirim benim hiç umudum kalmadı bu duyguyu yenmek istiyorum.
Canım Yapma Allah aşkına, niye kalmıyormuş umudun, benim yazdıklarıma bak, moral olsun biraz. 35 yumurta. Maşallah. Üstelik 9 tane de dondurulmuş varmış. Onlarla tekrar denersin. Moralini bozma. Allahım, inşallah benim de olur yumurtam. Dua et bana. :)
KiZlar hem hanileyim hem cikolata kisti apse yaptıgı icin transferden beri hastanedeyim bugun laparoskopi ile kistim alındı tekrAr test yapıldı onuncu gun 160 yarınki daha onemli imiş dua edin nolur
Ayrıca bir haftadır ağlamaktan ateşten ve öksürükten cektim br hafta antibiyotik gunde 4 serum aldin Rabb'ime cok sükür bnm hic umudum yoktu ama ins devam eder
Hiçbir belirtim yoktu hala da yok
alfabe canım değerlerinle ilgili yorum yapamayacağım ama bir örnek verim sana.benim bi tanıdığımın yumurta rezervi yok denecek kadar düşüktü hatta bir doktor 30 yaşında olmasına rağmen senin yumurtaların 45 yaşında bir kadının gibi demiş. başka bi yerde 1.tüp negatif oldu ama 2.denemede 3 yumurta elde edilip 2 tane döllendi 2 side transfer edildi ve gebe kaldı ve bir kızı oldu kızı 1.5 yaşındaykende kendiliğinden hamile kaldı..inşallah seninde olur...
canım dur yaşın 37 sen neden üzülüyon hemen başla en iyi dr bul en ıyı yerleri tercih et bizden cok daha şanslısın ah aklım ah kafam ben bu zamana kadar nerdeydim sen üzülme hemen başla
senden benden bekliyosun demi :)))
az önce merkezden aradılar hemşiremle görüştüm nasıl olduğumu sordu...
tabi ben sorunlarımı,sorularımı ard arda sıraladım :)))
iğneler mahvedıyor beni göbeğimden iğne artık geçmiyor dedim kolunuzdan yapın dedi :))
karın ağrım akıntım var dedim bunlar normal şeyler olabilir dedi. :))
yarın adet günüm olurmuyum acaba dedim ilaçlarınızı kesmediğiniz sürece olmazsınız dedi.
bu süre çok uzun değilmi ya ben yarın gidip kan testini yaptırıcam çok merak ediyorum dedim..
daha 3gününüz var dedi biliyorum ama artık öğrenmek istiyorum çıkar demi çıkar çıkar dedim :))) okadar ısrara hemşire size bırakıyorum dedi. Allahım hayırlı sonuçlar versin..
kızlar ben de biraz önce 3.testimi verdim bikaç saate sonuç çıkar inşallah bu sefer güzel katlanmıştır.
25 aralık akşam 45
28 aralık sabah 128
2 ocak akşam ????bekliyorum.normalde kaç olmalı sizce????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?