Canim ayni sorunlari bendeyasadim pko dan dolayi yumurtalar cok gelisiyoyada hic gelismiyo kalitesi iyi olmayabiliyo 21yumurta toplandi benden 13u dollenmisti guya transfer gunu ne 2si iyi dedler dondurmak icinde 2tane kaldi hayirlisi artik ..İnşallah hepimiz gülen taraf oluruz sevincimizi burada paylaşırız .benim durumumda olan var mı acaba çok yumurtası olmasına rağmen döllenme sorunu yaşayan? Embriyolog daha fazla döllenme olacağını düşünmüştük şaşırdık dedi. Çünkü dondurulacak embriyo bile olmadı. Biraz huzursuzlandım açıkçası. İnşallah ilk sefer de tutar da kaygılarımın boşuna olduğunu düşünürüm. Allah isteyen herkese versin umutlarımızı boşa çıkarmasın inşallah...
İnşallah canım. NE güzel ümit dolu eşin. Böyle olmak lazım. Ümit biterse hayat biter arkadaşlar asla ümidimizi kaybetmiycez. Olumsuz da sonuç alsak öyle ya da böyle anne olucaz hepimiz.
Bu arada dondurulmuşun yokmuydu tekrar tazeye başlıyorsun. Allah kolaylık versin çok zor bir süreç çokkk...
evet canım tutunması halinde şişliğin artıcak heleki zayıfsan biraz daha fazla hissediceksin bunu, 2-3 hafta sürüyo diyorlar ama tutunduğunu öğrenince geçicek:) parasentez karın boşluğundan sıvı alıyorlar, yani şişliğin biraz insin diye şırınga yardımı ile, hafif bi anestezi ile başlıyor ama gebelik olduğu için fazla etkili bir anestezi olmuo işlem sırasında uyanıyosun, nası diyim yumurta toplama işlemi gibi iğneyle yumurta yerine su çekiyorlar
ekim ayında dondurulmuşlarla denedim 10 kasımda negatif sonuç aldım hemen tazelere geçtik 4 gebelik ve düşük erken doğumum olduğu için farklı uygulama yapılıyor bende lenfosit aşı oluyorum o yüzden ara vermeden hemen başladık tazelere..[/QUOTE
mavielle arkadaşım senin yazına rastladım diğer bir topicte, izninle paylaşıyorum:
malesef canım hikayem kısaca şu şekilde
1.denmem tek bebek 7.hafta düşük
2.denemem ikiz bebek 12.hafta düşük
3.denemem negatif (farklı merkezdi bir hataydı)
4.denemem ikiz başladı tek bebek devam etti 21 hafta erken doğum
5.denemem kimyasal
6.denemem ikiz bebek 13 haftalık düşük
Bunları okudum ve aman allahım sen cok güçlü bir kadınsın seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bir çok kadın senin kadar azimli ve kararlı olamazdı bravo canım ya inşallah bu sefer eşinin de dediği gibi olacak benim de içime doğuyor sen çooookk aşama kaydetmişsin tedavide ve en sonunda doğru tedaviyi bulmuşşun. Spermler ve erkeğin genlerini yabancı madde algılıyor vücut evet bunun için kromozom analizi yapılıyor değil mi? Senin o da yapılmıştır. Allah yardımcımız olsun hepimizin, hepimizin hikayesi farklı...
Sen nerede tevai oluyorsun bu kadar tedaviyi kaç yıla sığdırdın canım valla tekrar tekrar bravo. Senin kesin olacak ya en ufak şüphem yok bilmiyorum öyle hissediyorum. Ya zaten her denemende gebe kalmışsın. Senin nedeninin kromozomal olduğu çok açık. Burdan hepimize ümit olacaksın.Şu anda hangi aşamadasın???
çok teşekkür ederim, Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin inşallah..
bana cts parasentez yapıldı, 2 lt su aldılar. bgn gene gittim serum takıldı yarın yine takılıcak çarşamba tekrar muayne olucam.. zorlu ve sulu bir süreç:) benim gibi ohss olan varmı aranızda arkadaşlar?
transfer kalitesini bilmiyorum canim ama bende yumurta coktu 13dollenebildi aralari dan 2tanesi transfer oldu gerisi biraz geriden geliyo dedi doktorum kala kala 2tane kalmis onlarda don duruldu kalitesinden emin degilim .5.gun transferi oldu bugun 3.gunum senin durumlar nasil?
Canım üzülme çünkü daha 2 hafta önce arkadaşım tüp bebekle hamile kaldı. 17 tane yumurta toplanmış 3 tane döllenmiş. ,bir tanesini koydular. Şimdi hamile keseyi de gördü. 1 embriyon da varsa umut var demektir
Canim ayni sorunlari bendeyasadim pko dan dolayi yumurtalar cok gelisiyoyada hic gelismiyo kalitesi iyi olmayabiliyo 21yumurta toplandi benden 13u dollenmisti guya transfer gunu ne 2si iyi dedler dondurmak icinde 2tane kaldi hayirlisi artik ..
ekim ayında dondurulmuşlarla denedim 10 kasımda negatif sonuç aldım hemen tazelere geçtik 4 gebelik ve düşük erken doğumum olduğu için farklı uygulama yapılıyor bende lenfosit aşı oluyorum o yüzden ara vermeden hemen başladık tazelere..[/QUOTE
mavielle arkadaşım senin yazına rastladım diğer bir topicte, izninle paylaşıyorum:
malesef canım hikayem kısaca şu şekilde
1.denmem tek bebek 7.hafta düşük
2.denemem ikiz bebek 12.hafta düşük
3.denemem negatif (farklı merkezdi bir hataydı)
4.denemem ikiz başladı tek bebek devam etti 21 hafta erken doğum
5.denemem kimyasal
6.denemem ikiz bebek 13 haftalık düşük
Bunları okudum ve aman allahım sen cok güçlü bir kadınsın seni canı gönülden tebrik ediyorum. Bir çok kadın senin kadar azimli ve kararlı olamazdı bravo canım ya inşallah bu sefer eşinin de dediği gibi olacak benim de içime doğuyor sen çooookk aşama kaydetmişsin tedavide ve en sonunda doğru tedaviyi bulmuşşun. Spermler ve erkeğin genlerini yabancı madde algılıyor vücut evet bunun için kromozom analizi yapılıyor değil mi? Senin o da yapılmıştır. Allah yardımcımız olsun hepimizin, hepimizin hikayesi farklı...
Sen nerede tevai oluyorsun bu kadar tedaviyi kaç yıla sığdırdın canım valla tekrar tekrar bravo. Senin kesin olacak ya en ufak şüphem yok bilmiyorum öyle hissediyorum. Ya zaten her denemende gebe kalmışsın. Senin nedeninin kromozomal olduğu çok açık. Burdan hepimize ümit olacaksın.Şu anda hangi aşamadasın???
tüp bebek maceram 4 senedir sürüyor arada 1 yıl dinlendim doğum yaptığım için doktorum 1 yıl beklememi söylemişti bunca şeyi 4 senede yaşadım
hepsinin acısı farklı diyememki şunda daha çok üzüldüm diye
evet benim kromozomal deilde bağışıklık sistemi sorunum var eşimin kanıyla serum yapıp bana veriyorlar yani grip aşısı gibi bünyemi eşime alıştırıyorlar
bu gün 3.günüm gonoleflerde uzun protokoldü benim tedavim çarşamba yumurta gelişimime bakılacak önceki tedavilerim gibi giderse gelişmeler haftaya salı opum olur
bakalım hakkımda hayırlısı ben cani gönülden diledim ve bu uğurda her şeye katlandım isyan etmedim inşallah rabbim mükafatını verir..
emin ol işi düşünmek daha iyi olabilir.. günlerce dört duvar arasında oturmaktansa çalışmayı yeğlerim .. ama tedavim için evdeyım.. benım 2.denemem.. 1.de kötü bi merkezdi ve acemılığımıze geldi..transfer sonrası falan hep yalnızdım.... hiç vakıt kaybetmemenız iyi olmuş inşaallah kavuşursunuz bebeğinize..
inşallah canım hepimiz kavuşalım :) yarın kontrollerimiz var bakalım ekstra iğne verecekler mi
ben inşallah haftaya başlarım sizleri takip ediyorum donmuşun olmasına sevindim şimdi hamile olsan sonra ne zaman istersen 2.cocugun hazırda maşallah cok güzel
canım benim maydanoz rahmi kastıgı icin transfer sonrası yememek gerek ve pastörize sütten yapılmış peynir özellıkle kaşar yenmeli et tavuk balık yumurta cok güzel pişmeli dondurucudan cıkan yiyecekler tamamen erimeden pişmemeli patates cipsi ve kızartması yenmemeli haşlama yenebilir tarcın cörek otu gibi rahimi kasacak hic birşey yenmemeli cay kahve gazlı icecek icilmemeli dikkat hanımlar bunlar cok önemli eger gebelik devam ederse 9 ay bu perhize devam hadin hayırlısı vee tatlı şekerlemeTurkuaz arkadasım maydanoz niye yasak? Ben iki gündür yiyorum normalde yemem ama transferden önce almıştım alısverşte. Bir kısmını yıkayıp buzluğa koydum lazım olunca elime geliyor tavsiye ederim. Ama birazını yedim ya simdi kotu birsey mi yaptım transferimin 2 günü. Lütfen bilen birisi soylesin
canım benim maydanoz rahmi kastıgı icin transfer sonrası yememek gerek ve pastörize sütten yapılmış peynir özellıkle kaşar yenmeli et tavuk balık yumurta cok güzel pişmeli dondurucudan cıkan yiyecekler tamamen erimeden pişmemeli patates cipsi ve kızartması yenmemeli haşlama yenebilir tarcın cörek otu gibi rahimi kasacak hic birşey yenmemeli cay kahve gazlı icecek icilmemeli dikkat hanımlar bunlar cok önemli eger gebelik devam ederse 9 ay bu perhize devam hadin hayırlısı
Turkuaz arkadasım maydanoz niye yasak? Ben iki gündür yiyorum normalde yemem ama transferden önce almıştım alısverşte. Bir kısmını yıkayıp buzluğa koydum lazım olunca elime geliyor tavsiye ederim. Ama birazını yedim ya simdi kotu birsey mi yaptım transferimin 2 günü. Lütfen bilen birisi soylesin
Hayırlı olsun arkadasım. Aynı gün transfere girmişiz. Kaçıncı gün embriyosu senin ve kaç tane?mBenim 3. gün 1 tane ve test tarihim 26 aralık carsamba)
bugün ilk yumoş kontrolüm vardı benmde.şükür ii geçti.. 9 mm 10 mm 11 mm 8 mm ve 13 mm boyutlarında toplam 16 tane yumoşum var :) inş sağlıklı ve kalitelidirler.. çarşamba günü tekrar kontrolüm var.. muhtemelen c.teside opum olacakmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?