ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Canım yol arkadaşlarım nasılsınız? Vallahi sizi çok özledim. Beraber yola çıktığımız bu tedavi aşamasında sanırım bir kişi hariç hepimiz bebeklerimizi kucağımıza aldık. Çok şükür bu günlere. Sanırım bu işin en kolay tarafı tedavi kısmıymış 5,5 yıl tedavim sürdü ama şu 42 günde daha çok yoruldum. Allahım isteyen herkes nasip etsin.

Canlar şu mastit belasından kurtulamadım. Gögüslerimin içi iltihap dolu. Sadece tıkanma değil. Değişik bir acı. Bitmiyor.
Antibiyotiklerle duruyorum. Bu esnada bebeği emzirmeye devam ediyorum ama bir süre devam etmedim. Dünyanın sütünü lavabodan döktüm. Sonra emzirmeye karar verdim. Bora nın ayak tırnakları gelişmemişti. Tırnakları ete içe doğru batıkı. Çok şükür o da iyileşti. Dün 40 mevlütümüz oldu.
Hala annemlerde kalıyoruz. Burda kalmaya alıştık. Mart 15 e kadar kalalım diye düşünüyoruz. Bakalım kısmet.

Sizde haberler nasıl?
Yazın, özletmeyin kendinizi
Öperim..

Canım yol arkadaşlarım nasılsınız? Vallahi sizi çok özledim. Beraber yola çıktığımız bu tedavi aşamasında sanırım bir kişi hariç hepimiz bebeklerimizi kucağımıza aldık. Çok şükür bu günlere. Sanırım bu işin en kolay tarafı tedavi kısmıymış 5,5 yıl tedavim sürdü ama şu 42 günde daha çok yoruldum. Allahım isteyen herkes nasip etsin.

Canlar şu mastit belasından kurtulamadım. Gögüslerimin içi iltihap dolu. Sadece tıkanma değil. Değişik bir acı. Bitmiyor.
Antibiyotiklerle duruyorum. Bu esnada bebeği emzirmeye devam ediyorum ama bir süre devam etmedim. Dünyanın sütünü lavabodan döktüm. Sonra emzirmeye karar verdim. Bora nın ayak tırnakları gelişmemişti. Tırnakları ete içe doğru batıkı. Çok şükür o da iyileşti. Dün 40 mevlütümüz oldu.
Hala annemlerde kalıyoruz. Burda kalmaya alıştık. Mart 15 e kadar kalalım diye düşünüyoruz. Bakalım kısmet.

Sizde haberler nasıl?
Yazın, özletmeyin kendinizi
Öperim..
Mastiti ben hafif yasadim ama o hali bile kabus gibiydi insallah bir an once duzelir 3 aydan sonra süt üretimi bebegin ihtiyaci kadar oluyormuş ozaman azalir ve duzene girer insallah canim
Seni instagramdan takip ettim bebeginin tirnaklarindaki soruna cok uzuldum iyilesmis cok sukur gecmis olsun
Bizim emzirme hala duzene girmedi oglum biberon istiyor memeyi reddediyor cogunlukla ben de onla savaşiyorum o memeyle :) şukur bu gunlerimize Allah bizim gibi bekleyen emek veren isteyen herkese nasip etsin insallah

Mastiti ben hafif yasadim ama o hali bile kabus gibiydi insallah bir an once duzelir 3 aydan sonra süt üretimi bebegin ihtiyaci kadar oluyormuş ozaman azalir ve duzene girer insallah canim
Seni instagramdan takip ettim bebeginin tirnaklarindaki soruna cok uzuldum iyilesmis cok sukur gecmis olsun
Bizim emzirme hala duzene girmedi oglum biberon istiyor memeyi reddediyor cogunlukla ben de onla savaşiyorum o memeyle :) şukur bu gunlerimize Allah bizim gibi bekleyen emek veren isteyen herkese nasip etsin insallah

Canim teşekkür ederim. Cok daha iyi tirnaklari. Uykusu hala duzensiz. Gündüz uyuyo gece ayakta. Emmeyi hepten reddediyorsa sag ver canim. Bir zaman sonra insanda gercekten derman kalmiyor..

herkese iyi akşamlar kızlarrrr
maşallah hepiniz minaklarınızı kucağınıza aldınız hatta büyüttünüz bile :D
banada dua edin lütfen bende sizler gibi daha fazla beklemeden hamile kalayımda bebişimi kucağıma alayımmm
hepinizi öpüyorum

Selam kzilar nasiksiniz.. insallah herkes iyidir. Biz iyiyiz sukur. Benim bogaz agrilarim bas agrilarimi saymazsak iyiyim :)) kizimiz buyuyo sizker neler yapiyosunuz. Eakgul canim beyimizib ayak tirnaklari nasil iyi mi? Merserayy Merserayy seker sen ne alemdesin?
Herkesler yazsin haberdar etsin her biseyciklerden...

herkese iyi akşamlar kızlarrrr
maşallah hepiniz minaklarınızı kucağınıza aldınız hatta büyüttünüz bile :KK70:
banada dua edin lütfen bende sizler gibi daha fazla beklemeden hamile kalayımda bebişimi kucağıma alayımmm
hepinizi öpüyorum
Insallah canim. Rabbim gonlunue gore hayirlisjni en kisa zamanda versin insallahhh

Selam kzilar nasiksiniz.. insallah herkes iyidir. Biz iyiyiz sukur. Benim bogaz agrilarim bas agrilarimi saymazsak iyiyim :)) kizimiz buyuyo sizker neler yapiyosunuz. Eakgul canim beyimizib ayak tirnaklari nasil iyi mi? Merserayy Merserayy seker sen ne alemdesin?
Herkesler yazsin haberdar etsin her biseyciklerden...
İyiyiz biz Halidecim, çok şükür oğlum da iyi, ya benim bi sıkıntım var ne yapacağımı bilemiyorum
Oğlum kesinlikle biberon almaz oldu, hala sadece anne sütü veriyorum ama artık mamaya muhallebiye başlayım dedim ama oğlum benimle aynı fikirde değil, önceden hem beni emerdi hemde biberondan içerdi anne sütünü, birkaç haftadır biberon almıyo mama veriyim geceleri daha uzun uyuyalım istedim ama almıyo, acaba mamayı mı sevmedi dedim anne sütü verdim yine almadı, uykusunda veriyim farketmez dedim yok yok kaç poşet sütğm boşa gitti, hala dolapta birkaç poşet sütüm var, artık muhallebiye geçeyim dedim anne sütüyle yapılabiliyomuş muhallebi, süt ziyan olmasın diye formül mamayla denedim bu akşam pirinç unuyla muhallebi yaptım yok yemedi yaa
Ben bu arkadaşı biberona yeniden nasıl alıştırcam kızlar bi fikriniz varmı?
Geceleri daha uzun uyumak istiyorum artık:KK47:
Çok şükür uykuları iyi, yarın 5.ayımız bitiyo, cumartesi de sünnet ettircez inşallah, ben biraz korkuyorum kıyamıyorum oğluma ama tüm arkadaş tavsiyeleri ve araştırmalarım sonucunda şimdi yapılmasını daha makul buldum, emeklemeye başlamadan ve iyice yuvarlanmaya alışmadan önce yaptırmalıymışım, şimdi bile çok hareketli oğlum zaten.

Icecream canım Allah tez zamanda kısmet etsin inşallah canım yürekten ediyorum duamı,
Eakgül canım senden ne haber?

Kızlar selamlar :)
Bora da ben de iyiyiz. Şu aptal mastitin son evresindeyim inşallah 10-15 güne geçecek. Ne berbat bir hastalıkmış ya beni mahvetti.
Bora büyüdü teyzeleri çirkin bir oğlan oldu. Özelden resim atabiliyor muyuz yollayım size resim. Sizde yollayın lütfen ya. Nazar değmez korkmayın maşallah derim ben :)
O çılgın ağlamalar biraz azaldı uyku düzene girmeye başladı ve sonunda nefes aldım. Havalarda ısındı ya çıkıyoruz dışarı. Hala annemdeyiz ve gidince noluruz bilmiym :)geceleri artık 2 -3 saat uyuyorum :))))) ondada bebeği ters yatırıyorum elleri yüzüne gelmiyor tabi nefes alabiliyormu sorusu ile zor geçiyor gece.

icecreamm icecreamm canım benim hep aklımdasın. Hep duamdasın. İnşallah senin güzel haberlerini alacağız ben çook inanıyorum.

halide25 halide25 Merserayy Merserayy canlar nasılsınız.
Merserayım biberonu değiştirdn mi? Yeni yumuşak emzikli biberon başlığı al belki fark eder canım. Gece uykusunu bende çok özledim. Benim eşim hiç düşündüğüm gibi olmadı her işimizi yapar yardım eder diyordum çocuk yanında yırtıyorda uyanma zahmetine girmiyor. Çok kızgın ve kırgınım ona..

Canım sünneti bende bu gelecek ay yaptırmak istiyorum. Yenidoğan sünneti yapılması benim araştırmalarıma göre de iyimiş ama hala doktor bulamadım. Sünnet sonrası mutlaka yaz merak ederim. İnşallah acısız güzel olsun. Oğluşumun pipisinin şekli güzel olsun kızlar beğensinnn :)))) Ek gıdaya geçti benim arkadaşım hep kaşıkla veriyor canım doktor ona öğün programını verirken tarifleri de vermiş galiba istersen tarifleri isteyim sana yollayım?

halide25 halide25 canım boranın ayak tırnakları düzeldi çok şükür. Krem mucize gibiymiş hemen iyileştirdi. Keşke başta verseymişler. Geçmiş olsun canım hastalandın mı
Allahım acil şifa versin. Şeymacım nasıl annesi. Çok merak ediyorum bebelerinizi yaaa, sır gibi saklamasıza.

mail bari atın :))

Çok öperim sizleri.

image.webp
Kızlar selamlar :)
Bora da ben de iyiyiz. Şu aptal mastitin son evresindeyim inşallah 10-15 güne geçecek. Ne berbat bir hastalıkmış ya beni mahvetti.
Bora büyüdü teyzeleri çirkin bir oğlan oldu. Özelden resim atabiliyor muyuz yollayım size resim. Sizde yollayın lütfen ya. Nazar değmez korkmayın maşallah derim ben :)
O çılgın ağlamalar biraz azaldı uyku düzene girmeye başladı ve sonunda nefes aldım. Havalarda ısındı ya çıkıyoruz dışarı. Hala annemdeyiz ve gidince noluruz bilmiym :)geceleri artık 2 -3 saat uyuyorum :))))) ondada bebeği ters yatırıyorum elleri yüzüne gelmiyor tabi nefes alabiliyormu sorusu ile zor geçiyor gece.

icecreamm icecreamm canım benim hep aklımdasın. Hep duamdasın. İnşallah senin güzel haberlerini alacağız ben çook inanıyorum.

halide25 halide25 Merserayy Merserayy canlar nasılsınız.
Merserayım biberonu değiştirdn mi? Yeni yumuşak emzikli biberon başlığı al belki fark eder canım. Gece uykusunu bende çok özledim. Benim eşim hiç düşündüğüm gibi olmadı her işimizi yapar yardım eder diyordum çocuk yanında yırtıyorda uyanma zahmetine girmiyor. Çok kızgın ve kırgınım ona..

Canım sünneti bende bu gelecek ay yaptırmak istiyorum. Yenidoğan sünneti yapılması benim araştırmalarıma göre de iyimiş ama hala doktor bulamadım. Sünnet sonrası mutlaka yaz merak ederim. İnşallah acısız güzel olsun. Oğluşumun pipisinin şekli güzel olsun kızlar beğensinnn :)))) Ek gıdaya geçti benim arkadaşım hep kaşıkla veriyor canım doktor ona öğün programını verirken tarifleri de vermiş galiba istersen tarifleri isteyim sana yollayım?

halide25 halide25 canım boranın ayak tırnakları düzeldi çok şükür. Krem mucize gibiymiş hemen iyileştirdi. Keşke başta verseymişler. Geçmiş olsun canım hastalandın mı
Allahım acil şifa versin. Şeymacım nasıl annesi. Çok merak ediyorum bebelerinizi yaaa, sır gibi saklamasıza.

mail bari atın :))

Çok öperim sizleri.
Canım saklarmıyım hiç işte benim oğlum Allahım hepimizin yavrusunu korusun nazardan

Daha önce aldığı biberonu kullandım canım chicco nun kauççuk ağızlı, silikon ağız takıp verdim yine almadı, aventin biberonunu verdim yine almadı, hazır mamalara ön yargılıyı olmama rağmen bugün hipp'in muhallebisini alıp denedim tadı da güzeldi ama onu da yemedi,
Canım sana zahmet olmazsa arkadaşının tariflerini yazarmısın? Onları da deneyim, yarın elma püresi denicem cam rende aldım bugün,
Ay bilmiyorum nasıl aşıcaz bunu, özellikle biberon kullansın istiyorum sonuçta su içecek meyve suyu içecek ne yapcam o zaman
Biberona alıştırabilirim tekrar inşallah

Evet benim oğluşum bu teyzeleri, Bora ve Şeyma'nın resimlerini de görelim lütfen :)

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1778126
Canım saklarmıyım hiç işte benim oğlum Allahım hepimizin yavrusunu korusun nazardan

Daha önce aldığı biberonu kullandım canım chicco nun kauççuk ağızlı, silikon ağız takıp verdim yine almadı, aventin biberonunu verdim yine almadı, hazır mamalara ön yargılıyı olmama rağmen bugün hipp'in muhallebisini alıp denedim tadı da güzeldi ama onu da yemedi,
Canım sana zahmet olmazsa arkadaşının tariflerini yazarmısın? Onları da deneyim, yarın elma püresi denicem cam rende aldım bugün,
Ay bilmiyorum nasıl aşıcaz bunu, özellikle biberon kullansın istiyorum sonuçta su içecek meyve suyu içecek ne yapcam o zaman
Biberona alıştırabilirim tekrar inşallah

Evet benim oğluşum bu teyzeleri, Bora ve Şeyma'nın resimlerini de görelim lütfen :)

Maşallah senin kuzuna :) Allahin mucizesi merhaba :))) ne kadar yakisikli annesi hic sarisin dusunmemistim :) bizimki kapkara da :))))

Bu günlere cok şükür olsun. Allahim bebeklerimizi tüm kötülükler den korusun insallah sanslari tahtlari bahtlari guzel olsun.
Canim opuyorum yakisikli oglunu coook cook. Masallah cok tatli :)

Tarifleri yarin isteyecegim canim paylasirin. Aklina geldi diş çıkaracak olabilir mi? Birde bebekler her gün huy degistiriyor canim cok dusunme bence haftaya duzelmis olur bence. Gerci sunnetden dolayi yine huy degistircek. Bora da uc gecedir gece emmiyor. Ben suan oldugu gibi kalkip bekliyrm tik yok.

Merseray canim süt saklama isini nasil yapiyosun her emmeden sonra mi sagiyorsun birde gunde kac cc sakliyorsun ortalama? Manuel pompa mi kullaniosun. Ben medela nin kiraladim ama gelecek ay artik kiralamam galiba her ay 80 tl veriyorum kiralamaya
Ben ne kdr sagcam anlamadim
Bebek ne kdr emiyor onu da anlamadim ama doktor beslenmiş dedi.

IMG-20160113-WA0001.webp
IMG-20160107-WA0011.webp

Eklentiler

• IMG-20160116-WA0003.webp
    IMG-20160116-WA0003.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 63
Bu mastit olayindan dolayi ben sagdim döktüm sütleri o zaman bebek emmek istedi biz veremedik simdi de o saldirmayi birakti. Bu arada ne emzik ne biberon aliyor bora. Benim rahatsiz donemlerimde de veremedik biberonu artik son noktaya gelince biraz emdi. Emzik hala almiyor oguruyor agzina verince. Bora nin resimleri de bunlar teyzeleri darisi isteyen herkese insallah . resimlerde cok iri cikiyor birde annem 40 kat giydiriyor ne alakysa.
Cirkin oglum sizi öper.
İyi geceler

Not: emzigi mi hatali acaba o yuzden bu resmi koydum. Burda uzun sure agladi en son emzigi agzina tiktim nefes alamadi resmen zorla uyudu. Sonra koltuga yatirdim agzindan hemen atti. Bu aldigim 10. Emzik falan en uzun bunu emdi iki dk kadar
IMG-20160216-WA0020.webp

Maşallah senin kuzuna :) Allahin mucizesi merhaba :))) ne kadar yakisikli annesi hic sarisin dusunmemistim :) bizimki kapkara da :))))

Bu günlere cok şükür olsun. Allahim bebeklerimizi tüm kötülükler den korusun insallah sanslari tahtlari bahtlari guzel olsun.
Canim opuyorum yakisikli oglunu coook cook. Masallah cok tatli :)

Tarifleri yarin isteyecegim canim paylasirin. Aklina geldi diş çıkaracak olabilir mi? Birde bebekler her gün huy degistiriyor canim cok dusunme bence haftaya duzelmis olur bence. Gerci sunnetden dolayi yine huy degistircek. Bora da uc gecedir gece emmiyor. Ben suan oldugu gibi kalkip bekliyrm tik yok.

Merseray canim süt saklama isini nasil yapiyosun her emmeden sonra mi sagiyorsun birde gunde kac cc sakliyorsun ortalama? Manuel pompa mi kullaniosun. Ben medela nin kiraladim ama gelecek ay artik kiralamam galiba her ay 80 tl veriyorum kiralamaya
Ben ne kdr sagcam anlamadim
Bebek ne kdr emiyor onu da anlamadim ama doktor beslenmiş dedi.

Eki Görüntüle 1778301 Eki Görüntüle 1778302
Oyyyy oy oy maaşallah ikinize de, kııız çok tatlı bu bebiş
Allah nazarlardan korusun neresi kara bu çocuğun maaşallah siyah saçlı beyaz tenli bir yakışıklı
Canım ben emzirmeden sonra değil de oğlum gece uykusundayken sağıyodum, ilk 1-2 ay tek göğsümle doyuyodu ben diğer göğsümü sağıyodum, 3.aydan sonra tek göğsümle doymamaya başladı ikisini de emziriyodum, akşamları gece uykusuna yatırdıktan 2 saat sonra falan sağoyodum göğüslerimi, wee'nin elle sağılan pompasını kullanıyodum, 2 gün biriktirip öyle buzluğa atıyodum iki günde toplam 150 cc falan birikiyodu
Önceden biberon alıyodu ve emziremeyeceğim bir yere giderken ya da hafta sonları eşim benim dinlenmem için bakarken biberonla içiyodu anne sütünü ama artık almıyo maalesef tek istediği emmek
Artık sağmıyorum zaten sağacak kadar birikmiyo göğsümde çünkü oğlum anca doyuyo, ek gıdaya geçmek istiyorum inşallah başarabilirim
Sünnet meselesine gelince ne diyim bilemiyorum Emelcim bugün çok üzüldüm çok ağladım, oğlum çok acı çekti içim parçalandı, sünnet anı kolaydı lokal anesteziyle oldu, yolda eve gelirken uyudu 1 saat sonra uyandı ve sanırım uyuşukluk geçti ve insnılmaz acılı ağlamaları başladı yavrum öyle acı çektiki mahvoldum ben ağlamaktan altını bezleyemiyodum, açıkçası pişmanlık yaşadım, büyüyünce daha zor dedi herkes tüm arkadaş çevrem bu fikirdeydi ama bu kadar acı çekeceğini bilseydim yaptırmazdım tamam büyünce daha zor da küçücük çocuğa bu kadar acı çektirmeye gerek varmıydı diye ağladım tüm gün, gerçi günün büyük çoğunluğunu uyuyarak geçirdi, makattan ağrı kesici fitil veriyorum ve bezine 3 tane krem sürüp bezliuorum kremlerden biri uyuşturuyomuş, ama çiş yaptığı anda acayip ağlıyo yakıyo galiba,
Bugün görüştüğüm arkadaşlar da ilk iki gün böyle olur sonra hemen toparlar dediler, daha sonra bu pişmanlığım geçip de iyiki yaptırmışım dermiyim bilmiyorum diyebilirim ama şu an bunu yaşamak da çok zordu benim için, bebeklikte yaptırmayıp bir sürü sorun yaşayan arkadaşlarım var biraz onların da etkisi oldu karar vermemde, yok iltihaplanma yok darlık yok yspışıklık falan gibi sıkıntılar yaşıyorlar ve büyünce aklı erdiği için daha çok korkuyo ve daha çok acı çekiyo diyorlar
Neyse yaptırdık artık olan oldu, bakalım yarın nasıl geçecek

Tarifler için çok teşekkür ederim canım benim şu sünnet stresi geçsin hemen ek guda çalışmalarım devam edecek
Bebişini öp benim için canım benim

Merserayy Merserayy ve eakgull eakgull ya hu bu ne tatli bebisler aman Allahimmmm... kizimj hangisine versem bilemedim. Kafami karistirdiniz yaw bu ne yakisiklilik.. birisi sarışın biri kara yagiz delikanli.. :nazar::KK46::nazar::KK46:
Gerci sizinpasalar benim cingene kizimi almazlar. Bmkizlar benim seymam cok cadi oldu. Merserayy Merserayy canim senin de dedigin gibi biberon tutmuyor ki bizim bu huy 3aylikken başlamıştı. Sanirim bi dobem emzige zorlamuatim.tiksinerek atiyordu emzigi. Biberondan da tiksindi. eakgull eakgull ben de envai cesit emzik aldim ve hala hepsi duruyor ama tutmayinca tutmuyor. Sanirim ilk dogduklari anda emzik verilirse tutuyir bu minisler ama bizim kiz sarilik olunca ben emzik yerine her saniye memis verdim agzina.sonra da tutmadi zaten...
Merserayim sunnetiniz hayirli ugurlu olsun. Iyi ki yaptirmissin. Ablam da oguklarini bebekken yaptirmisrj ve rahat etmisti. Yine cocuk gelisimi uzmani arkadasim var. Onun da bircok kere bebekken bu sunnet isinin hallolmasinjn paikolojik olarak cocugu rahatlattigini soylerdi. Cunku ilerleyen zamanda erkek çocuğuna sürekli sunnet oldun mu kesildi mi tarzinda ifadelerin söylenmesi cocugu ister istemez korkuya sevk ederken ayni zamanda da cinsel onjeyi kaybetme korkusu yaşatıyormus. O yuzden onun icin dogru bir karar verdiniz. Allah hayirli etsin. Sem de uzulme anasii :)
Kizlar ek gida icin ben blw yonteminu denemeyi dusunuyorum. Internette bloglarda ve facebook kullaniyorsaniz orada blw turkiye grubunu inceleyin. Burada amac bebege pure muhallebi tarzinda biseyler vermeden onun beslenmesini saglamak. Sebzeleri onun tutup yutabilecegi sekilde haslayip bebisi mama sandalyesine oturtuyorsunjz ve kendi besleniyor.nette daha net bilgiler gorebilirsinjz.
Ben deneyecegim.gerci etraftakiler soz edecek gene. Gene neyten ne ogrenmis cocuga uygulayacak diyecekler ama yontemi uygulayanlara bakiyorum .face e Video atıyorlar.bebisler 7 8 aylik harika besleniyorlar. Bi bakmanizi isterim. Blw :baby leading weaning. Turkceye bebek liderliğinde beslenme diye cevirmisler tam karailigi bu mu bilinmiyor
Kizcemin resmjni mesaj atiyorum.
Haberlesmeye devam :)))

Merserayy Merserayy eakgull eakgull halide25 halide25 kızlar maşallah allah analı babalı büyütsün uzun ömür sağlık versin güzelce büyütün evlatlarınızı
çok sağolun yazılarınız içinde
hepiniz allaha emanet olunn minnaklarınızıda sizide öpüyorum

merseray merseray

Canım acı çekmesine çok üzüldüm :( ama inan ilerde yaşayacagı o strress daha beter. ben eşime sünnet ettirmesek mi ilerde eşi beğenmezse ettirisnler dedim :D:D şaka bir yana sünnet videoları izledim de içim yandı ya. 2 aylıkken kalça ultrasonu çektirmek gerekiyormuş o yüzden 27 şubattan sonraya kaldı bizim sünnet.
Benim kafamı karıştıran dikişli sünnet mi yoksa klipsli mi? Siz hangisini yaptırdınız bir de lokal anestezi de işlem anında bebeği nasıl tuttun canım?

birkaç gün idrarı da yakacak canım ama bir haftaya bitecek. Üzülme annesi. İlerde çok rahat edeceksin

canım ben sanırım gögsümü sağmaya alıştırdım tüm gece sağmadığımda ertesi gün çok agrılarım oluyor. Sağmaya da üşeniyorum. Medela nın hastane tipi elektiriklisini kiraladım ama ona her ay para vermek zor geliyor elle sağanlar can acıtıyor mu ( ben en başta denediğimde canım acımıştı ama mastitden sanırım). Ben sütü dolapta biriktirip poşetleyemedim çünkü dolaba koyunca süt ve yağ birbirinden ayrıştı. Poşete koyunca da yağlı kısım biberonda kaldı? o yüzden sağar sağmaz donduruca attım. Benim anlamadığım o sütler 6 ay kullanıyormuş. eee ne zaman kullanacağım ki? ek gıdaya geçince sütün son kullanma zamanı geçecek?

Merserayy Merserayy ve eakgull eakgull ya hu bu ne tatli bebisler aman Allahimmmm... kizimj hangisine versem bilemedim. Kafami karistirdiniz yaw bu ne yakisiklilik.. birisi sarışın biri kara yagiz delikanli.. :nazar::KK46::nazar::KK46:
Gerci sizinpasalar benim cingene kizimi almazlar. Bmkizlar benim seymam cok cadi oldu. Merserayy Merserayy canim senin de dedigin gibi biberon tutmuyor ki bizim bu huy 3aylikken başlamıştı. Sanirim bi dobem emzige zorlamuatim.tiksinerek atiyordu emzigi. Biberondan da tiksindi. eakgull eakgull ben de envai cesit emzik aldim ve hala hepsi duruyor ama tutmayinca tutmuyor. Sanirim ilk dogduklari anda emzik verilirse tutuyir bu minisler ama bizim kiz sarilik olunca ben emzik yerine her saniye memis verdim agzina.sonra da tutmadi zaten...
Merserayim sunnetiniz hayirli ugurlu olsun. Iyi ki yaptirmissin. Ablam da oguklarini bebekken yaptirmisrj ve rahat etmisti. Yine cocuk gelisimi uzmani arkadasim var. Onun da bircok kere bebekken bu sunnet isinin hallolmasinjn paikolojik olarak cocugu rahatlattigini soylerdi. Cunku ilerleyen zamanda erkek çocuğuna sürekli sunnet oldun mu kesildi mi tarzinda ifadelerin söylenmesi cocugu ister istemez korkuya sevk ederken ayni zamanda da cinsel onjeyi kaybetme korkusu yaşatıyormus. O yuzden onun icin dogru bir karar verdiniz. Allah hayirli etsin. Sem de uzulme anasii :)
Kizlar ek gida icin ben blw yonteminu denemeyi dusunuyorum. Internette bloglarda ve facebook kullaniyorsaniz orada blw turkiye grubunu inceleyin. Burada amac bebege pure muhallebi tarzinda biseyler vermeden onun beslenmesini saglamak. Sebzeleri onun tutup yutabilecegi sekilde haslayip bebisi mama sandalyesine oturtuyorsunjz ve kendi besleniyor.nette daha net bilgiler gorebilirsinjz.
Ben deneyecegim.gerci etraftakiler soz edecek gene. Gene neyten ne ogrenmis cocuga uygulayacak diyecekler ama yontemi uygulayanlara bakiyorum .face e Video atıyorlar.bebisler 7 8 aylik harika besleniyorlar. Bi bakmanizi isterim. Blw :baby leading weaning. Turkceye bebek liderliğinde beslenme diye cevirmisler tam karailigi bu mu bilinmiyor
Kizcemin resmjni mesaj atiyorum.
Haberlesmeye devam :)))

halidem senin kızını severimmm :)
Maşallah canım özelden msj attım sana.
Ek gida da ayrı zor Allah yardımcımız olsun.
Seviom kızlar sizi :)))

merseray merseray

Canım acı çekmesine çok üzüldüm :KK43: ama inan ilerde yaşayacagı o strress daha beter. ben eşime sünnet ettirmesek mi ilerde eşi beğenmezse ettirisnler dedim :KK70::KK70: şaka bir yana sünnet videoları izledim de içim yandı ya. 2 aylıkken kalça ultrasonu çektirmek gerekiyormuş o yüzden 27 şubattan sonraya kaldı bizim sünnet.
Benim kafamı karıştıran dikişli sünnet mi yoksa klipsli mi? Siz hangisini yaptırdınız bir de lokal anestezi de işlem anında bebeği nasıl tuttun canım?

birkaç gün idrarı da yakacak canım ama bir haftaya bitecek. Üzülme annesi. İlerde çok rahat edeceksin

canım ben sanırım gögsümü sağmaya alıştırdım tüm gece sağmadığımda ertesi gün çok agrılarım oluyor. Sağmaya da üşeniyorum. Medela nın hastane tipi elektiriklisini kiraladım ama ona her ay para vermek zor geliyor elle sağanlar can acıtıyor mu ( ben en başta denediğimde canım acımıştı ama mastitden sanırım). Ben sütü dolapta biriktirip poşetleyemedim çünkü dolaba koyunca süt ve yağ birbirinden ayrıştı. Poşete koyunca da yağlı kısım biberonda kaldı? o yüzden sağar sağmaz donduruca attım. Benim anlamadığım o sütler 6 ay kullanıyormuş. eee ne zaman kullanacağım ki? ek gıdaya geçince sütün son kullanma zamanı geçecek?
Canım bugün oğlum daha iyi çok şükür, evet büyüyünce daha zormuş psikolojik açıdan inşallah hün geçtikçe daha iyi olcak, bugün sadece altını bezlerken acıyo ve ağlıyo sonra sakinleşiyo, içimi eritiyo valla, sen bana bakma gülüm ben oğlum aşı olurken bile ağlıyorum
Ay ben taş gibi soğukkanlı bi hatundum çok ağlak bişey yaptı beni bu velet yaw

Canım sağılan süt bekleyince tabiki yağı üstte birikiyo altı duruluyo ama oda sıcaklığına getirip çalkalarsan geri katışıyo normal süt oluyo, ben poşetten biberpna aktarırken böyle yapıyodum, sağmaya üşenme canım sağ ki daha çok sütün gelsin, elle sağma makinası acı vermedi bana hiç sadece göğüslerim yarayken acıyodu iyileştikten sonra acımadı hiç
Ben birikmiş sütlerimi muhallebisine katıp yedirmeyi düşünüyorum bakalım önce bi muhallebi yemeye alıştırayım da
Sünnetimiz dikişli oldu biz tavsiye üzerine bi doktora gittik valla ben araştırmadım pek öncedinde, ama klipsli dediğin yapıştırma usulü ile olansa onun hakkında çok iyi şeyler duymadım his kaybı olabiliyomuş ne kadar doğru bilmiyorum.

Kız Halideee senin kızını almıcam da kimin kızını alcam, anasına bak kızını al demişler, valla cadıysa benim oğlanı halleder Şeyma çünkü benim oğluş çok narin çok masum teyzesi hiç bana çekmemiş :KK70:

Halidecim dediğin yemek usulünü biliyorum da bizim bebeler 7-8 aylık olmadı daha oturamıyor oğlum, kucağımda yeni yeni oturma pozisyonunda tutuyorum ben o da uzun süreli değil
İnşallah biberona alıştırabilirim tekrar çğnkü bunun daha meyve suyu içmesi var süt içmesi var be bileyim yaa alışsın yaaa:mad:

Kizlar maşallah yavrulariniza
Yani oglum biberon almiyor cumleleriniz beni benden aliyor :))
Benim oglum 2,5 aylik oldu biberonu biraktiramiuorum meme almiuo biz napicaz :))
Sunnet isi benim de kafamda hep erken yapilmasi iyi diye ama merserayi okuyunca korktum acikcasi cunku ben de cok ketum biriyken simdi aşida bile bayilacak gibi oluyorum ona nasil dayanirim bilemedim.
Ben de suan son care elektrikli pompaya gectim sutum artsin diye cunku oglum gogsum doluyken emiyor az gelince emmiuor biberondaki gibi fazka fazla aksin istiyo oyuzden.bana da dua edin son carem de ise yarasin cunku artik cok yiprandim bu emzirme savaşlarindan
Buarada halidem Allah senden razi olsun facebookda ki emziren anneleri bana tavsiye ettigin icin ordan okadar cok sey ogrendim ki gercekten inanilmaz motive oldum :)
Bana oglum hic buyumuyor gibi geliyo kizlar sanki hep ayni esimin ailesi de her geldiginde gelişmemiş buyumemiş diyorlar cok moralim bozuluyo onlar dedikce de ben takinti yaptim hareketleri falan normal ayina gore olmasi gerektigi gibi ama cok kucuk sanki ne biliim
Allah bagislasin evlatlarimizi
İcecream Allah en kisa zamanda hayirlisi ile minigini nasip etsin insallah sana ve isteyen tum kadinlara

Canim o aynur ersahin memorialde iki yil once kizimin transferini o yapmisti.sonra ayrilmis hastaneden

insallah tutunma kanamasidir dr unu ara istersen
Hayırlı akşamlar Can'ım sende Aynur erşahin e tedavi mi oldun ben medikalpark ta tedaviye başlıycam kendi dr um ayrılmış hastaneden. O yüzden şimdi kararsızım kendi dr uma mı gitsem yoksa aynurhanım a mı

Back
X