ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

eakgull eakgull , emelimmm, kuzumm ig'de sorun var. mesaj yazdigini goruyorum, ama okuyamiyorum. gozumuz aydin canim :)
bnim de kuzum sag salim geldi cok sukur. normal dogum yaptim canim ben. seninle 1 gun var aramizda. 28 Aralik Pzt sabahi geldi kuzum. 16 saat sanci cektim, cok agriliydi. ama, bebegimin cikis anini gormek her seye degerdi.. cook sukur bugunlerimize. allah'im isteyen herkese nasip etsin insallah..

sen nasilsin uykusuzluk disinda? :) idrarin pembe kanli olmasi cook normal kuzum. tum bebeklerde oluyor. anneden plesenta araciligiyla gecen hormonlardan dolayi gecici regl oluyor bebekler. korkmana gerek yok yani :) kakasinin yesil olmasi da ayni sekilde anne karninda yuttugu sividan kaynaklaniyor. icin rahat olsun.
cook opuyorum vee guzel haberlerini bekliyorum! :) cook opuyorum!

eakgull eakgull canim sariligina baktirdiniz mi?Bir de benim oglumda da bezinde 10 gun boyunca hep kan vardi bir doktor bunun sariliktan kaynaklandigini soyledi ama cocuk doktorumuz bebek doymadigi icin oldugunu soyledi.mama ögunlerini artirinca gecti gercekten.hatta iki gun once mamayi azaltip anne sütüne agirlik vermeyi denedim yine bezinde kan gordum ve ben de doymadigi ocin oldugina kanaat getirdim aklinda bulunsun senin de

Kizlar bizde de inek sutu alerjisi var sanirim. Bi ara seyma egzama olmus demistim hatirlarsaniz. Donem donem kizarikliklar vucudunun cesitli yerlerinde oluyor. Ben de 2 gundur sut ve urunlerini yumurtayi kestim. Kizatikliklar solmus gibi. Eruzurumda cocuk akerji bolumu varmis. İki hafta sonra oraya gidicez. Bakalim insallah yaniliyorumdur

Halidem nasilsin canim seyma nasil? İnşallah alerjin yoktur canim benim. Mama iki gündür vermiyorum. Hala uyuyor kakasi bi yesil bi sari. Sezaryen berbat birseymis valla bu kdr cekecegimi bilsem normali zorlardim.

eakgull eakgull , emelimmm, kuzumm ig'de sorun var. mesaj yazdigini goruyorum, ama okuyamiyorum. gozumuz aydin canim :)
bnim de kuzum sag salim geldi cok sukur. normal dogum yaptim canim ben. seninle 1 gun var aramizda. 28 Aralik Pzt sabahi geldi kuzum. 16 saat sanci cektim, cok agriliydi. ama, bebegimin cikis anini gormek her seye degerdi.. cook sukur bugunlerimize. allah'im isteyen herkese nasip etsin insallah..

sen nasilsin uykusuzluk disinda? :) idrarin pembe kanli olmasi cook normal kuzum. tum bebeklerde oluyor. anneden plesenta araciligiyla gecen hormonlardan dolayi gecici regl oluyor bebekler. korkmana gerek yok yani :) kakasinin yesil olmasi da ayni sekilde anne karninda yuttugu sividan kaynaklaniyor. icin rahat olsun.
cook opuyorum vee guzel haberlerini bekliyorum! :) cook opuyorum!

Hosgeldin Venüs Ada :)))
Merhaba güneş imm :))
Gozun aydin canim benim. Hayirli olsun bebegin. Nasilsiniz nasil gidiyor? Alistin mi guzel kizina :)
Onca saat agri zor olmuştur ama simdi dimdiksin dimi :) beni görsen taniyamazsin fenayim fena..

eakgull eakgull canim sariligina baktirdiniz mi?Bir de benim oglumda da bezinde 10 gun boyunca hep kan vardi bir doktor bunun sariliktan kaynaklandigini soyledi ama cocuk doktorumuz bebek doymadigi icin oldugunu soyledi.mama ögunlerini artirinca gecti gercekten.hatta iki gun once mamayi azaltip anne sütüne agirlik vermeyi denedim yine bezinde kan gordum ve ben de doymadigi ocin oldugina kanaat getirdim aklinda bulunsun senin de

Canim sariligi 10.5 cikti. Mamayi azalttim anne sütü ne döndüm ne kadar yetiyor bilmiyorum mama verme dediler. Kan suanda yok kakasi yesil kahve değişken. Dikiş agrilarim hala gecmedi. Sezaryenden sonra dört günde maratona cikarsin demislerdi..... Nerde bu maraton ben nerdeyim :) canim senin bebeginin adi nedir?

Halidem nasilsin canim seyma nasil? İnşallah alerjin yoktur canim benim. Mama iki gündür vermiyorum. Hala uyuyor kakasi bi yesil bi sari. Sezaryen berbat birseymis valla bu kdr cekecegimi bilsem normali zorlardim.
Canim benim yatma sezeryan olsan da kalk ve sık sık yuru. Yuruyerek kendini toparliyican. Surekli sakin yatma. Bir de sekerli su ver bebise. Sariligi duser. Endişe etme sakin. Bol bol emzir. Uyandir pasamizi ve emzir. Ki süt kanallarin açılsın. Ilk hafta dogum kilosundan dusuyo minikler.kaldi ki 1.ayda aman aman kilo almiyorlar.500-1000gram aliyorsa doyuyor demektir. Yesil kaka ve sari kakaya bizim cocuk doktoru normal demisti. Ne kadar emzirirsen o kadar cok cis ve kaka yapar. Sarilik idrar ve kakayla gidoyor seker.
Biz de iyiyiz cok sukur. Seymamin yanaklarinda cikti kizariklik ve vucudunjn cesitli yerlerinde. Carsamba egitim arastirma hastanesinde cocuk dpktoruna goturucem.orda cocuk alerji uzmani varmis. Bakalim artik neler olacak. Ama uzulmuyorum. Rabbim dermansiz dert vermesin. Allahin izniyle bunlar gecici seyler. Beter hastaliklardan korusun Rabbim yavrularimizi.

Canim benim yatma sezeryan olsan da kalk ve sık sık yuru. Yuruyerek kendini toparliyican. Surekli sakin yatma. Bir de sekerli su ver bebise. Sariligi duser. Endişe etme sakin. Bol bol emzir. Uyandir pasamizi ve emzir. Ki süt kanallarin açılsın. Ilk hafta dogum kilosundan dusuyo minikler.kaldi ki 1.ayda aman aman kilo almiyorlar.500-1000gram aliyorsa doyuyor demektir. Yesil kaka ve sari kakaya bizim cocuk doktoru normal demisti. Ne kadar emzirirsen o kadar cok cis ve kaka yapar. Sarilik idrar ve kakayla gidoyor seker.
Biz de iyiyiz cok sukur. Seymamin yanaklarinda cikti kizariklik ve vucudunjn cesitli yerlerinde. Carsamba egitim arastirma hastanesinde cocuk dpktoruna goturucem.orda cocuk alerji uzmani varmis. Bakalim artik neler olacak. Ama uzulmuyorum. Rabbim dermansiz dert vermesin. Allahin izniyle bunlar gecici seyler. Beter hastaliklardan korusun Rabbim yavrularimizi.

Amin canim dermansiz dert vermesin rabbim.
Kendimi cok yorgun hissediyor um hep uyuyasim var. Cnm 3570 dogdu 1 hafta sonra kilosu 3530 du 30 gr bez kiyafet dedi. Cok dusmedi kilo. Beni yalanci emzik gibi kullaniyor duzene giriyoruz inşallah yavas yavas. Şeyma mi operimm

Canim sariligi 10.5 cikti. Mamayi azalttim anne sütü ne döndüm ne kadar yetiyor bilmiyorum mama verme dediler. Kan suanda yok kakasi yesil kahve değişken. Dikiş agrilarim hala gecmedi. Sezaryenden sonra dört günde maratona cikarsin demislerdi..... Nerde bu maraton ben nerdeyim :) canim senin bebeginin adi nedir?
Canim kisiye gore degisiyor ameliyat işi bunye meselesi insallah en kisa zamanda toparlanirsin ama hamdolsun normal dogum yapmis biri olarak ilk gunumu dusunursek tabiiki normal dogumun konforu baska :)) hayirli olan oyleymis ki ameliyat oldun canim o maraton diyeni de merak ettim hangi insan yapabilmis ki :)
Sariliga da dikkat et bizim 2 gunlukken 12.2 cikmisti 4 gunlukken 16.95 cikti biz dayadik mamayi sekerli suyu o sekilde duştu ama tabi biberona muptela oldu bizimki maalesef
ben de mamayi azaltma pesindeyim ama benimki biberona alisti beni emiyor ama başta fazla gelen sütü sonra azalinca kiyameti kopartiyor cok zor gunler geciriyorum süt sıtmasi oldum aman kizlar dikkat edin cok kotu birsey ateş titreme gogus şişmesi ve agri zaten dunyami karartti resmen ben de inatla emzirmeye calisiyorum ama ne fayda ac da kalsa işine gelmedimi emmiyor oglum sagamiyorum da acisina dayanamiyorum
Kan ben hala goruyorum bezinde aslinda kiremit rengi gibi bu da yeterli beslenmeyince oluyormus benim emzirme inadimdan sonra daha sık gormeye basladim mecbur mama veriyorum cok caresiz kaliyorum gercekten
Gecmis olsun halidecigim
Benim oglumda da yuzunde isilik benzeri kirmiziliklar cikti ama acikcasi alerji hic aklima gelmedi annem her bebekte olabildigini normal oldugunu soyleyince ustune dusmedim :)
İnsallah kizininki elerji degildir ama
Oyle olsa bile hamdolsun Allah baska dert vermesin yavrularimiza

Canim kisiye gore degisiyor ameliyat işi bunye meselesi insallah en kisa zamanda toparlanirsin ama hamdolsun normal dogum yapmis biri olarak ilk gunumu dusunursek tabiiki normal dogumun konforu baska :)) hayirli olan oyleymis ki ameliyat oldun canim o maraton diyeni de merak ettim hangi insan yapabilmis ki :)
Sariliga da dikkat et bizim 2 gunlukken 12.2 cikmisti 4 gunlukken 16.95 cikti biz dayadik mamayi sekerli suyu o sekilde duştu ama tabi biberona muptela oldu bizimki maalesef
ben de mamayi azaltma pesindeyim ama benimki biberona alisti beni emiyor ama başta fazla gelen sütü sonra azalinca kiyameti kopartiyor cok zor gunler geciriyorum süt sıtmasi oldum aman kizlar dikkat edin cok kotu birsey ateş titreme gogus şişmesi ve agri zaten dunyami karartti resmen ben de inatla emzirmeye calisiyorum ama ne fayda ac da kalsa işine gelmedimi emmiyor oglum sagamiyorum da acisina dayanamiyorum
Kan ben hala goruyorum bezinde aslinda kiremit rengi gibi bu da yeterli beslenmeyince oluyormus benim emzirme inadimdan sonra daha sık gormeye basladim mecbur mama veriyorum cok caresiz kaliyorum gercekten

Gecmis olsun halidecigim
Benim oglumda da yuzunde isilik benzeri kirmiziliklar cikti ama acikcasi alerji hic aklima gelmedi annem her bebekte olabildigini normal oldugunu soyleyince ustune dusmedim :)

Canim bebek aglayinca insan ne yapacagini sasiriyor zaten o acemi biz acemi ilginc durumlar cikiyor ortaya. Bizim bebek yalanci emzigi bile almadi. Sütunu sagabiliyorsan siringa ile versen? Bizim alt komsu ve bir arkadasim da serumla veriyor. Sagiyor gogus arasindan serumu da tutturuyor bebek cekince geliyor. Zor tabiki yapmasi. Allah yardimcin olsun canim. Valla eskiler nasil buyutmus alti yedi tane bilemedim :) cuma gününe devlet hastanesinden randebu aldım orda baksinlar sariliga. İsitme testini de yaptirmadim bizim hastane her isleme 150 lira istiyor masallah. İnsallah devletde sevimli bi dr buluruz.

Her asamasi ayri zor bebek bakiminin ama Allah oyle güzel bir sevgi veriyor ki herseye değer .

Gecmis olsun halidecigim
Canim simdi sizin minnaklar kucuk :) eger evi cok socaklatip terletmiyosan usagi isilik degildir o. Yag bezleri calismaya basliyor. O nokto nokta kucuk kirmiziliklar ondan oluyor. Bizimki daha farkli. Madeni para buyuklugunde hani boyle elin catlar kasinir kizarir ya oyle kizarikliklar var. Sonra soluyor soyuluyor. Amin Rabbim dermansuz dertlerden saklasin kuzularimizi. Egitim arastorma hastanesinde bi uzman gorse rahatliyicam. Dua edin bize de taze cici anneler :KK200:

Canim bebek aglayinca insan ne yapacagini sasiriyor zaten o acemi biz acemi ilginc durumlar cikiyor ortaya. Bizim bebek yalanci emzigi bile almadi. Sütunu sagabiliyorsan siringa ile versen? Bizim alt komsu ve bir arkadasim da serumla veriyor. Sagiyor gogus arasindan serumu da tutturuyor bebek cekince geliyor. Zor tabiki yapmasi. Allah yardimcin olsun canim. Valla eskiler nasil buyutmus alti yedi tane bilemedim :) cuma gününe devlet hastanesinden randebu aldım orda baksinlar sariliga. İsitme testini de yaptirmadim bizim hastane her isleme 150 lira istiyor masallah. İnsallah devletde sevimli bi dr buluruz.

Her asamasi ayri zor bebek bakiminin ama Allah oyle güzel bir sevgi veriyor ki herseye değer .
Ayy hala benim kiz mont giyfirecegim zaman cirliyorrrr elim ayagima dolasiyor :))
Ama cok enteresan annelik de mi... ben yorgun olhnca seyma uyusub diye gozunun icine bakiyom.uyuyunca da ozledimm ddeyip gidip gidip yuzune bakiyom uyandirmak istiyom :KK36::KK48:

Canim gittik doktora. Alerji testi yapmadi. Kucuk oldugu icin dogru sonuc vermez dedi. Sut alerjisi diyebilmemiz için kanli mukuslu kaka olur veya daha baska belirtiler. Ama seymada bir tek kizarikliklar var. Yuzundekiler gecti.boynunun alti cok. Vuxudunda seyrek seyrek var kizarikliklar. Ilerleyen zamanda gecer dedi. Nemlendirici kullan dedi. Oyle iste canim. Ben de tatile geldim ablamin yanına. Biraz kafa dağıtmak iyi olucak. Sem nasılsın tatlim insallah her sey yolundadir. Pasamiz nasil annesi. Oy yesin halide teyzesi onuuu :KK200:

Merhaba arkadaşlar inşallah hepiniz iyisinizdir,
Eakgül canım sezeryan maalesef sıkıntılı, 2 haftada toparlandım diyenler nasıl toparlandı merak ediyorum ama ben 2 ay bittikten sonra rahatlamıştım biraz, hala geceleri çok sık yat kalk yaparsam acıyo orası.
Canım sarılık için bebeğine şekerli su ver hiç korkma, dr vermeyin dedi diye inatla vermedim annemle çok zıtlaştık annem dediki benim 5 doğumumda da drlar veriyodu şekerli suyu şimdi neoldu falan diye çok zorladı, 1,5 ay sonra hala geçmeyince tekrar tahlil yapalım dediler ben de oğlumun minik elinden yine kan alınmasını istemediğim için en sonunda şekerli su verdim ve inanırmısın 3 günde rengi toparladı yavrumun 1 hafta boyunca hergün 30-40 cc verdim ve tamamen geçti şimdi bembeyaz pamuk gibi oğluşum maaşallah
Sütün için bol bol sık sık emzir ve bol sıvı almaya dikkat et canım, bir de et ye acayip sütümü arttırdı canım,
Allaha çok şükür hala sadece anne sütü veriyorum ve derin dondurucuda 8 poşet sütüm var sağıp sağıp biriktiriyorum 2 günde biriktirdiğimi atıyorum hepsi 150 cc kadar var canım maaşallah diyelim.
En başından beri sütüm için çok kararlıydım ve elimden geleni yaptım, sonra rutine girdi şimdi normal yemeğimi yiyip bol su içiyorum, protein ağırlıklı besleniyorum ve günde ortalama 4 litre su içiyorum Elhamdülillah yeterli oluyo sütüm, ve işin güzel tarafı kilo vermeye de başladım.
Tabiki mama vermek kötü birşey değil sütün yetmiyosa naapacaksın, takviyede bulun mamayla ama mutlaka ısrarla emzirmeye devam et canım

Halidem nasılsın Şeymacık nasıl?
Kız benim 6 ocak'ta transferim olmuştu, şimdi dünyalar güzeli oğlum kollarımda 6 ocakta ana rahmine düşüşünün yıldönümü diye kutlama yaptım resmen :KK70:
Sen de geçen sene bu zamanlar İstanbula tedaviye gitmek için gün sayıyodun canım, benden 1 ay sonra hamile kaldın ama bizim veletler aynı anda doğdu birbirlerini kucakladılar :KK74:
Yeloyelo canım sen nasılsın yavrucuk nasıl?

Kızlar topiğimizde doğum yapmayan kalmadı çok şükür hrpimizin yavrusu kucağımızda Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah.
Ecrenden haberi olan varmı? Kızı hastaneden çıktımı? İnşallah iyidirler

Canim gittik doktora. Alerji testi yapmadi. Kucuk oldugu icin dogru sonuc vermez dedi. Sut alerjisi diyebilmemiz için kanli mukuslu kaka olur veya daha baska belirtiler. Ama seymada bir tek kizarikliklar var. Yuzundekiler gecti.boynunun alti cok. Vuxudunda seyrek seyrek var kizarikliklar. Ilerleyen zamanda gecer dedi. Nemlendirici kullan dedi. Oyle iste canim. Ben de tatile geldim ablamin yanına. Biraz kafa dağıtmak iyi olucak. Sem nasılsın tatlim insallah her sey yolundadir. Pasamiz nasil annesi. Oy yesin halide teyzesi onuuu :KK200:
Halidem yeni okudum msjı, çok geçmiş olsun canım ciddi bişey değildir inşallah, benim bi arkadaşım altın çilek yediğinde oğlunun yüzünğn çok kızardığını özellikle ağız çevresinde kabarcıklar oluştuğunu söylemişti, sütünden geçmiş.
Son zamanlarda sen farklı bişey yedinmi Halide, bi gözden geçir yedikletini canım, en kısa zamanda geçer inşallah

canım tez zamanda geçsin Allahım şifa versin inşallah. Evden uzaklaşmak da iyi gelir, nefes alırsın canım benim. Bende ki durumları birazdan yazıcam. Öpüyorum canımm

Merhaba arkadaşlar inşallah hepiniz iyisinizdir,
Eakgül canım sezeryan maalesef sıkıntılı, 2 haftada toparlandım diyenler nasıl toparlandı merak ediyorum ama ben 2 ay bittikten sonra rahatlamıştım biraz, hala geceleri çok sık yat kalk yaparsam acıyo orası.
Canım sarılık için bebeğine şekerli su ver hiç korkma, dr vermeyin dedi diye inatla vermedim annemle çok zıtlaştık annem dediki benim 5 doğumumda da drlar veriyodu şekerli suyu şimdi neoldu falan diye çok zorladı, 1,5 ay sonra hala geçmeyince tekrar tahlil yapalım dediler ben de oğlumun minik elinden yine kan alınmasını istemediğim için en sonunda şekerli su verdim ve inanırmısın 3 günde rengi toparladı yavrumun 1 hafta boyunca hergün 30-40 cc verdim ve tamamen geçti şimdi bembeyaz pamuk gibi oğluşum maaşallah
Sütün için bol bol sık sık emzir ve bol sıvı almaya dikkat et canım, bir de et ye acayip sütümü arttırdı canım,
Allaha çok şükür hala sadece anne sütü veriyorum ve derin dondurucuda 8 poşet sütüm var sağıp sağıp biriktiriyorum 2 günde biriktirdiğimi atıyorum hepsi 150 cc kadar var canım maaşallah diyelim.
En başından beri sütüm için çok kararlıydım ve elimden geleni yaptım, sonra rutine girdi şimdi normal yemeğimi yiyip bol su içiyorum, protein ağırlıklı besleniyorum ve günde ortalama 4 litre su içiyorum Elhamdülillah yeterli oluyo sütüm, ve işin güzel tarafı kilo vermeye de başladım.
Tabiki mama vermek kötü birşey değil sütün yetmiyosa naapacaksın, takviyede bulun mamayla ama mutlaka ısrarla emzirmeye devam et canım

Halidem nasılsın Şeymacık nasıl?
Kız benim 6 ocak'ta transferim olmuştu, şimdi dünyalar güzeli oğlum kollarımda 6 ocakta ana rahmine düşüşünün yıldönümü diye kutlama yaptım resmen :KK70:
Sen de geçen sene bu zamanlar İstanbula tedaviye gitmek için gün sayıyodun canım, benden 1 ay sonra hamile kaldın ama bizim veletler aynı anda doğdu birbirlerini kucakladılar :KK74:
Yeloyelo canım sen nasılsın yavrucuk nasıl?

Kızlar topiğimizde doğum yapmayan kalmadı çok şükür hrpimizin yavrusu kucağımızda Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah.
Ecrenden haberi olan varmı? Kızı hastaneden çıktımı? İnşallah iyidirler

merseray canım benim özledim seni. Çok uzun aralık verme yazmakta merak ediyorum.
Canım benim sezaryen kesiğim 25-30 cm boyunda neden o kadar çok kestiler bilmiyorum belki de o yüzden kendime gelemedim. Sanki kenarlara iğne batıyor hala. Sonra ciddi wc problemi yaşadım. Gazım oluyor onu bile atamıyorum sanki dikişler patlayacak gibi acıyor. Şurup iç dedi doktor o da karın ağrısından başka birşey yapmadı. Her geçen gün daha da sorun geçiyor. Canım benim bir sütüm oldu gören şaştı kaldı. Gögüslerim bebeğin kafasının iki katı taş kesti. Sütlerim aktı dışarı. Lactamil ve hipp in çayını içmiştim. Bebeği emziremedim ( detayları biraz dan yazıcam) zor günler geçirdim. Sagıp kaşıkla verdik biraz mama verdik. Rahatlamak için sagdım bende dolaba attım. Şimdi gögüsüm indi daha rahatım

Sarılıga tekrar test yapmadılar canım. Rengi iyi dedi geçti doktor. iki saatte bir emzir olayını da bitir dediler. Bebek uyanınca emzir dediler valla 4 saat uyuyo bırakınca. Kimin dediği doğru bilemedim. Toparlanalım da Hulusi beye ziyarete gideceğiz.

Canım ecrenle en son görüştüğümde kızı taburcu olmuştu ve eve gelmişti. Sonra görüşemedik. inşallah iyidirler.

Kızlar selamlar, bendeki havadisler şöyle,
Hiç bir şey planladığım gibi olmadı ve insanların bebeğimi ilk emzirirken aramızda güçlü bir bağ oluştu lafına takılıp takılıp sinirlendim. Ne bağı ya ben acılar çektim.. Önce dehşet ağrılarım oldu. Kalkamadım oturamadım yatamadım. Bir yandan da gögüslerim yara.. yani başlı başına acıların çocuğuydum. Bir yandan da duygusalım. Bebeğim gelmiş.. Yıllarca bekledim geldi ve ben emzirmeyi bile yapamadım beceremedim...
Kendime çok öfkelendim bilemezsiniz. Ağrılar azaldı düzene gireceğiz derken evimizi ısıtımadık. Annemlere taşınmak zorunda kaldık. Bu hiç istediğim birşey değildi. Annem de olsa kendi evimi isterim arkadaş... Neyse durumu kabullendik 40 ımız çıksın olmadı 2 ay kalalım vs yerleştik. Sonra Bora nın çığlıkları yükselmeye başladı. Sürekli bağıran bir bebek düşünün. Elinizden birşey gelmiyor. Ney var anlamıyorsunuz. Sallıyorsunuz az sakinleşiyor sonra başa sarıyorsunuz. Ağrılara birde uykusuzluk gelince sinirleriniz zıplıyor.. Durum = bebek ağlar + Anne ağlar

Ben kucağıma alıyorum çıldırıyor annem kucağına alıyor susuyor. Anne farklı ne yapıyorsun diyorum hiçbirşey diyor.
Gazı var tabiki ama öyleçok bunaltan bir gaz olduğunu sanmıyorum altı temiz karnı tok mama verdik ama hala ağlıyor.

Cumartesi sabah mama yesin alın bebeği emzirmeyeceğim dedim. Çünkü mememi hiç tutmuyor. Süt akıyor.Gögüs kalkanı takıyorum dk da bir sütü lavaboya boşaltıyorum sürekli akıyor. Çok süt döktüm kızlar. Ne biriktirecek nede sağacak psikolojim vardı. O sağma pompası da canımı çok yaktı. ağrı eşiğim çok düşük demekki.

En son bebek ağlarken , bebeğe yetemiyor olmaktan dolayı bende çıldırırca ağlamaya başladım. Bebeği sakinleştirmek istediğimde eşim ve annem kucağımdan aldılar onlara da ayar oldum. Bu işi benim çözmem gerek diye. Yardım etmeye çalışan ve tavsiye veren herkese sinir oldum :)

En son " ben emzirmiyorum" bu bebek memeyi tutamıyor , ben elimden geleni yapıyorum ama olmuyor deyince eşim tuttu kolumdan hastaneye götürdü beni.
20 dk bire bir emzirme eğitimi aldım. Bora bey hastanede hiç estirmedi. Hemşireye ama evde çıldırıyor demekten öte gidemedim. Sonra eşimle konuştular. Bana tek işimin emzirme olduğunu bırakaltını başkası değiştirsin başkası sakinleştirsin sen emizrmeye odaklan diye iyice konuştular. 2 saat 3 saat de bir uyandırıp emzirme dediler.Zaten bebek ihtiyacı olunca kalkacak dedi. ( bırakırsam 4-5 saat uyuyor ama o da ayrı... ) bebek 3570 doğmuştu 5. gün kontrolünde 3530 dediler 14. gün kontrolünde 3850 olmuş. Tartısı iyi sen kasma kendini o doyuyor dediler. Uyandırmıyorum artık.
Gögüslerim söndü. Süt taşmıyor ama bebek emerken bakıyorum dudaklarında süt var. Mamayı hepten kestik.Emzirme aralığı kaç saat sizin? bence 4 saat de cok uzun sanki?

Bu arada bebekte sorun yokmuş. Emziremeyen benmişim. Doğru pozisyonda tutamıyormuşum gögüsü doğru veremiyormuşum o yüzden ememeyip çıldırıyor o zaman da gaz doluyormuş. Eğitim itibari ile saatlerce süren ağlamalar 10-15 dk ya düştü. Zamanla sıfırlanacak.

İnşallah..

Öperim canlar

eakgull eakgull canim Allah kolaylik versin
Bizde de emmeme sorunu var oglum memeyi almak istemiyor sütüm desen zaten az ama nekadar az hicbisekilde anlayamiyorum beslenme duzenimiz hic yok oyle yiprandim ki zor bebek gercekten insani cok yipratiyor insallah duzene girer en kisa zamanda canim
Bem de doktorumla konusup mamayi birakmayi demeyecegim ama mama vermeyince benimki krize giriyor aglamaktan memeye alissim diye ac birak diyorlar kiyamiyorum nasil yapicaz nasil olacak oladr caresiz kaliyorum ki kimse de anlamiuo gercekten her kafadan bi ses mama versem kiziyolar niye verdin vermesem cocugum gozume baka baka agliyor dayanamiyorum ki
Emme pozisyonuyla ilgili tarif edebilecegin biseyse ogrendiklerini benimle de paylasirmisin belki bana da faydasi olur
Buarada benim oglum da karni toksa bazen 4-5 saat uyudugu oluyor ilk zamanlar uyandiriyordum ac kaldi diye agliyordum surekli uyanip emmiuordu cunku aMa biraktim artik uykuya daha cok ihtiyaci var demekki diye dusunuyorum

Son düzenleme:
Back
X