ARALIK 2014 tup bebek yaptiracaklar destek zamani

Benim kiz da süt alerjisi var.ama siddetli değil
O yüzden yumurta sarisini cok cok minik veriyorum. Doktor bilgilerini bizle de paylas canjm

Sinirkm bozukdu. Az evvel bi topikte size yazdigim muhalleni tarifi istedigim mesaji yazmistim.ordan biri yazmis ki bana " bu yazdiklarinla zehirleme bebeği."
Bu ne demek ya. Cinler tepeme cikti. Bu insanlardaki senin yavrunu senden cok dusunuyormus gibi davranma luzumsuzlugu beni geriyor arkadas.
Analarimiz muhallebi vermis de biz buyumemis miyiz. Ayrica essek degiliz heralde. Yavrumuzu onlardan daha cok dusunecek kadar insaniz.

Sakin ol guzumm :) onlar muhalefet olacak tabiki hiç sallama.

Selam kızlar:)
nerden başlayım anlatmaya :)

Boranın pipi olayı düzelmedi haftaya ürologa götüreceğim. Sevgili türk sitelerinde herkes erkek bebeklerinin özel durumunu yazmaya çekinmiş o yüzden pek bilgi bulamadım ama okuduğum kadarı ile %99 fazla kilodanmış. Bora da baya kilolu.

Süt anne oldum kızlar. Aile ile sürekli iletişimde olacağım Boranın biriken sütlerini vereceğim. Net bilmiyorum ama galiba 3-4 kilo sütü verdim bugün. İnşallah sağlıkla içer o bebekte.

Merserayım doktor kontrollerine biz her ay gidiyoruz. İlk bir yıl böyle yapalım dedik. 4. ayın sonunda ek gıdaya geçelim diyor dr. Erken gibi aslında ama süt çok yarıyor galiba bunun önüne geçmek istiyor.7,5 kilo şuanda neredeyse. Maşallah tam ıssırmalık. Biberon emzik almadı canım. Araştırmalarıma göre her bebeğin aldığı bir biberon varmış sende bir bak istersen TR ye 1 ayda geliyormuş ismi twistshake.

Halidem ig hesabının adı ne yavru gizliden bende seni takip edeyim :) İg beni çok zorluyor bırakmak istiyorum ama o kdr çok bizimle benzer şeyleri yaşayanlar var ki o insanları bir araya getirip yardımcı olmakta beni mutlu ediyor. Ancak kendime hiç vakit ayıramıyorum bebek ve ig + uyku . saçımı bile taramıyorum

bu arada gıdaları bulamaç yapmayın tek tek verin diyorlar. Havuç ve patatesi karıştırmyın gibi. galiba alerji yapmıyor muonu anlamak için ?

Doğum fotolarımız ve albumumuz geldi kızlar. onları görünce bende yumurta dondurmaya karar verdim. Hala regl olmadım bu arada. Merseraycım sen oldun mu?

Hepinizi ve tontiş kuzularınızı öperim :)

Nasılsınız arkadaşlar görüşmeyeli
Hepimiz koşuşturmaktan giremez olduk buraya
Eakgül canım ben tam 6.aya girerken regl oldum
Oğluşum bu hafta diş çıkardı ve çok şükür pek sorunlu geçmedi
7,5 aylık olduk boy 74 cm kilo 8700 gr
Bu ay hızlıca boy attı arkadaş
4 ayak şeklinde emekleme pozisyonunda duruyo ama henüz emeklemiyo olduğu yerde sallanıyo çok komik
Sizin bebiklerden naber arkadaşlar
İnşallah hepiniz iyisinizdir

Seker naber nasilsin
Masallah dis cikmis gozunuz qydin :) dis bugdayi yaptiniz mi ya da yapacak kisin. Nette goruyorum harika dis şeklinde pastalar var. Cok hecesleniyorum ben ama yaşadığımız yerde maalesef boyl seyler yapan yerler yok. Bizim kizda dis yok. Emeklemiyor. Ama kafasini yere koyup ayaklarini yuruyormua gibi cirpiyor :) deve kusu misali. Kafayi gomup yurudugunu zannediyo. Arada da kadfayi kaldieip bakiyo ki nerdeyim ilerlemis miyim
Bizim kiz da 72cm 9kilo
Canim sen 9.ayda kizamik asisi yaptiracak misin?

Kizlar bu arada gecmis anneler gununuz kutlu olsjn. Mevlam bize anne olmayo nasip etti. Dilerkm bu yolda emek veren daha kimler varda hayirlisi ile anne olmayi nasip eder Mevlam

Selam canımcım
Kızamık aşısına daha karar vermedim canım ya bilmiyorum
Bizim oğlanda emeklemiyo sorma tembel çıktı bunlar
Sadece biraz koltuk kenarına tutunarak ayakta durmaya başladı
Emekleyen bebekler çok hoşuma gider şöyle poposunu yambul yumbul sallaya sallaya emeklese de seyretsem diye gözünün içine bakıyorum
Yok anam herif hiç umursamıyor
Oturduğu yerde kendi ekseni etrafında dönmeye başladı iki gündür

Diş buğdayı yapmayı çok isterdim canım ama buraya yeni taşındık ve burda hiç çevremiz yok henüz Ankarada olsam kesin yapardım

Senin de anneler günün kutlu olsun canım
Bizi anne yapan bebişlerimize teşekkür ediyorum Allaha çok şükür lutfetti bize de
Olmayanlarada kısmet olsun inşallah

kızlar beni hatırladınızmııııı rabbim banada nasip etti tedavisiz hemde banada dua edermisiniz bebeğimin sağlığı için bu arada prensesimiz olacak inşallahhhh
Ay canım çok sevindim yaa
Çok güzel bir haber
Allah tamamına erdirsin sağlıklakucağına al inşallah

Moralim bozyk. Kizimdaki kalca geriligi 3aydir cift bez kullanmamizia rağmen duzelmemiz. Abduksiyon cihazi takilacak bugun. Dualarinizi bekleriz. Ve hayirki kandiller canlar

Moralim bozyk. Kizimdaki kalca geriligi 3aydir cift bez kullanmamizia rağmen duzelmemiz. Abduksiyon cihazi takilacak bugun. Dualarinizi bekleriz. Ve hayirki kandiller canlar
Canım çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm
Allah şifa versin tez zamanda Şeymamıza
Son durum ne Halide, şimdi nasıl?

Canım çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm
Allah şifa versin tez zamanda Şeymamıza
Son durum ne Halide, şimdi nasıl?
Iyı çok şükür canım
Bizden daha dayanıklı masallah kuzum
Belden kemer gibi takılıyor. Bacakları ayrı tutuyor. İnsallah gececek. Kızım bunu da atlatacak inşallah
Sen nasılsın oğlusun nasıl.yemeklerle arası nasıl .dişleri ne alemde paşanın

Canım tekrar geçmiş olsun Allah beterinden korusun üzülme sakın çok şükür ki düzelebilcek bişey
Bizde iyiyiz alttan iki dişi de çıktı biraz sıkıntısı oluyo haliyle, ama çok şükür öyle gece uykusuzluğu falan olmadı gündüz mızmızlığı oluyo bazen
Yemekle arası fena değil kahvaltı olarak yarım elma püresi 3-4 tane hipp bisküvi rezene çayıyla yumuşatıyorum yumurta sarısı tuzsuz peynir bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ve bir tatlı kaşığı pekmez katıştırıp veriyorum
Yumurta sarısını günaşırı koyuyorum tabi
Bazen de tereyağında peynirli omlet yapıyorum bazen zeytin ezerek veriyorum
Öğlen 2-3 kaşık yoğurt veriyorum akşama doğru sebze püresi yada çorba yapıyorum kıyma koymaya başladım, iki gündür de tavuklu şehriye çorbası veriyorum
Akşamları yatmadan önce de hipp'in tahıllı iyi geceler muhallebisinden yapıyorum onu pek sevmiyo yarım muz ezip koyuyorum içine öyle yiyo

Gün içinde 1-2 kez emziriyorum asıl emmesi gece oluyo 3-4 saatte bir uyanıp emiyo
Şimdilik böyle Halidem. Arada bir bunlardan vermediğim ya da verenediğim zaman da oluyo tabi yediklerimizden de veriyorum azar azar

Şeyma nasıl besleniyor sen neler veriyosun? Senden de fikir alıyım bacım bazen insan farklı ne deneyim diye düşünüyo

Eakgül nerelerdesin bacım bi ses ver

iyi geceler canım arkadaşlarım.

halidem canım benim hiç merak etme takılan aparatla kısasürede kalça çıkıklığı gececek canım. Rabbim tez zamanda sağlık versin insallah.

icecreamam beniiiimmmm :) Çok sevindim. Her zaman duamdaydın. Sağlıkla gelsin güzel kızın. Çok sevindim. Böylelikle sayfamızda herkes hamile oldu :) Çok şükür rabbime :)

Merserayım canım benim hayırlı olsun dişleriniz :) Apalamadan yürüyecektir tosunum :) Çok şükür bu gnlerimize.

Kızar bende kısa süreli konyaya gittim geldim. Cuma dönecektim ama eşime sürpiz yapıp bugün geldim. Ama eşim yok piyasada.... saat gece 1 oldu. uyku tutmadı beni de nete gireyim dedim.

Görüşmediğimiz zamanda sıyırmakla meşguldum. Gömük Pipi denen durumla uğraşıyorum. Aynı zamanda bora egzama oldu. ( Derma deniliyormuş halk arasında ) Onunla uğraştım. Taşındık bebekle yerleşmeye uğraştım. Birkaç gün kv kaldı bizde sonra konyaya gittim geldim. Maalasef 2 aydır sürenkabızlık sorunumuzvar. 8 güne çıkıyor kaka yapmama ve fitil veriyorum. Kabızdan ve gaz atmadan kaynaklı sanırım uyku sorunumuz var. Gece de 10 kez falan uyanıyoruz meme sallama vs herşeyi deniyorum. Sabrım da tükeniyor kalbim de onun acı çekmesini kaldırmıyor. Uyku eğitimi varmış onu deneyim diyorum ama gazlı bebeğe denenir mi? Bir de bora ağlayamıyor ki. Ağlama tonu yükseldiği an tükürüğü boğazına kaçıyor ve tıkanıyor. Hal böyleyken nasıl ağlatayım ben paşamı :)

Biizmkontrol de pazartesi. Rotavirus in 2. dozu olacak. Pazartesi itibari ile ek gıdaya da geçiyoruz sanırım.

Benden haberler böyle.
Sizi özledim.

Maşallah paşam dişlerinş i sevsinler. Şeymamız da diş yuk :) annem geç çıksın daha iyi diyor. Ben de heveslendim o minik dişleri görmek için :)
Canım meyva gundur de gece de ne yerde yesin maşallah 3saatte bi emmek istiyor. Hatun yemek yemek istemediğinde hemen ağzını kapatıp suratını çeviriyor.
Sabahları beyaz peynir lanet zeytin yumurta sarısı veriyorum. Bazen salatalık minik bi parca domates marul yeşil soğan ve yeşil biberi blendırdan çekip içine az bişey zeytinyağı koyup yediriyor. Onu çok seviyor zilli. İki haftadir annem bizde
Kızıma annem çorba yapıyor ve severek yiyor. Tel şehriye ye geçtik bizde. Annem tereyağı ve zeytinyağı koyuyor çorbalarına. Un corba yaptık bi kac gün. Unu tereyağında kavurun içine yeşil biber havuç kabak su koyup verdik yedi.
Hünnap ın keçi sütlü pekmezli bebe bisküvisi almıştık eczaneden. Onu da yiyor.
Malum alerjisi olunca süt e yoğurda dikkat ediyoruz. Bizde de durumlar böyle şeker :)

Eakgül canım boracığıma geçmiş olsun. Bebek egzama şeyma da oldu. Egzama alerji kökenli oluyor. Ne dokunmuş olabilir yakışıklıya?
Ben şeyma doğmuş doğalı bin maşallah öyle aman aman gaz sancısı görmemiştim
Hele kabızlık hiç görmemiştim. Fakat gectıgıöoz gunlerde seftali ve muz verdim. Kabız oldu cocuk. Üç GUN boyunca kakasını yapamadı. Zeytinyağı ile poposunu uyardım zeytinyağı içirdim.kayısı püresi yaptım kuru erik püresi yaptım yok anacım yapamadı çocuk. Üçüncü gunun akşamında anne tavsiyesi ile poposuna vazelin sürüp minicik sabun parçası attım poposuna. Hemen yaptı. Ama çok agladı kuzum. Aile hekimimize danışıp duphalac verdim ama o çok ile yaramadı. Seymamızı hç öyle ağlarken görmemiştim. Sonraki 3gün hep azıcık Azıcık sert yapınca düzelmeyınce duphalac ile doktora gittik. Doktor bey, poposuna baktı çatlak olurmuş dedi. Kabızlık çatlağı catlak da kabızlığı tetikliyormus. Osmolak diye bitkisel bir şurup verdi. Hametan merhem ve sandoz diye krem verdi. Şurup Allaha şükür işe yaradı da atlattık. Bi iki gün sabah aksam verdim. Sonraki gunler sabah verdim. Şimdi vermiyorum. Ama doktor 1ay düzenli kullan demişti. Bu bitkisel bişey olmaz demişti. Bizim kabızlık maceramız da böyle işte şeker. İnşallah bora beyimiz de atlatır sorunu. Dediğin gibi onları kıvranırken görmek üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…