Canım o uyku eğitimi ferber yöntemi diyolar ağlatarak uyutma, açıkçası benim pek içime sinmiyor bu yöntem, Bora'nın gaz ve kabızlık sıkıntısı olmasa normal uyuyacak belkide inşallah en kısa zamanda geçer sıkıntıları da mışıl mışıl uyur yavrucuk, kıyamam ben onlara yaiyi geceler canım arkadaşlarım.
halidem canım benim hiç merak etme takılan aparatla kısasürede kalça çıkıklığı gececek canım. Rabbim tez zamanda sağlık versin insallah.
icecreamam beniiiimmmm :) Çok sevindim. Her zaman duamdaydın. Sağlıkla gelsin güzel kızın. Çok sevindim. Böylelikle sayfamızda herkes hamile oldu :) Çok şükür rabbime :)
Merserayım canım benim hayırlı olsun dişleriniz :) Apalamadan yürüyecektir tosunum :) Çok şükür bu gnlerimize.
Kızar bende kısa süreli konyaya gittim geldim. Cuma dönecektim ama eşime sürpiz yapıp bugün geldim. Ama eşim yok piyasada.... saat gece 1 oldu. uyku tutmadı beni de nete gireyim dedim.
Görüşmediğimiz zamanda sıyırmakla meşguldum. Gömük Pipi denen durumla uğraşıyorum. Aynı zamanda bora egzama oldu. ( Derma deniliyormuş halk arasında ) Onunla uğraştım. Taşındık bebekle yerleşmeye uğraştım. Birkaç gün kv kaldı bizde sonra konyaya gittim geldim. Maalasef 2 aydır sürenkabızlık sorunumuzvar. 8 güne çıkıyor kaka yapmama ve fitil veriyorum. Kabızdan ve gaz atmadan kaynaklı sanırım uyku sorunumuz var. Gece de 10 kez falan uyanıyoruz meme sallama vs herşeyi deniyorum. Sabrım da tükeniyor kalbim de onun acı çekmesini kaldırmıyor. Uyku eğitimi varmış onu deneyim diyorum ama gazlı bebeğe denenir mi? Bir de bora ağlayamıyor ki. Ağlama tonu yükseldiği an tükürüğü boğazına kaçıyor ve tıkanıyor. Hal böyleyken nasıl ağlatayım ben paşamı :)
Biizmkontrol de pazartesi. Rotavirus in 2. dozu olacak. Pazartesi itibari ile ek gıdaya da geçiyoruz sanırım.
Benden haberler böyle.
Sizi özledim.
Ah kuzum beniiiiimm alerjisi mi varmış prensesimin kıyamam ona benMaşallah paşam dişlerinş i sevsinler. Şeymamız da diş yuk :) annem geç çıksın daha iyi diyor. Ben de heveslendim o minik dişleri görmek için :)
Canım meyva gundur de gece de ne yerde yesin maşallah 3saatte bi emmek istiyor. Hatun yemek yemek istemediğinde hemen ağzını kapatıp suratını çeviriyor.
Sabahları beyaz peynir lanet zeytin yumurta sarısı veriyorum. Bazen salatalık minik bi parca domates marul yeşil soğan ve yeşil biberi blendırdan çekip içine az bişey zeytinyağı koyup yediriyor. Onu çok seviyor zilli. İki haftadir annem bizde
Kızıma annem çorba yapıyor ve severek yiyor. Tel şehriye ye geçtik bizde. Annem tereyağı ve zeytinyağı koyuyor çorbalarına. Un corba yaptık bi kac gün. Unu tereyağında kavurun içine yeşil biber havuç kabak su koyup verdik yedi.
Hünnap ın keçi sütlü pekmezli bebe bisküvisi almıştık eczaneden. Onu da yiyor.
Malum alerjisi olunca süt e yoğurda dikkat ediyoruz. Bizde de durumlar böyle şeker :)
Eakgül canım boracığıma geçmiş olsun. Bebek egzama şeyma da oldu. Egzama alerji kökenli oluyor. Ne dokunmuş olabilir yakışıklıya?
Ben şeyma doğmuş doğalı bin maşallah öyle aman aman gaz sancısı görmemiştim
Hele kabızlık hiç görmemiştim. Fakat gectıgıöoz gunlerde seftali ve muz verdim. Kabız oldu cocuk. Üç GUN boyunca kakasını yapamadı. Zeytinyağı ile poposunu uyardım zeytinyağı içirdim.kayısı püresi yaptım kuru erik püresi yaptım yok anacım yapamadı çocuk. Üçüncü gunun akşamında anne tavsiyesi ile poposuna vazelin sürüp minicik sabun parçası attım poposuna. Hemen yaptı. Ama çok agladı kuzum. Aile hekimimize danışıp duphalac verdim ama o çok ile yaramadı. Seymamızı hç öyle ağlarken görmemiştim. Sonraki 3gün hep azıcık Azıcık sert yapınca düzelmeyınce duphalac ile doktora gittik. Doktor bey, poposuna baktı çatlak olurmuş dedi. Kabızlık çatlağı catlak da kabızlığı tetikliyormus. Osmolak diye bitkisel bir şurup verdi. Hametan merhem ve sandoz diye krem verdi. Şurup Allaha şükür işe yaradı da atlattık. Bi iki gün sabah aksam verdim. Sonraki gunler sabah verdim. Şimdi vermiyorum. Ama doktor 1ay düzenli kullan demişti. Bu bitkisel bişey olmaz demişti. Bizim kabızlık maceramız da böyle işte şeker. İnşallah bora beyimiz de atlatır sorunu. Dediğin gibi onları kıvranırken görmek üzücü
Canım o uyku eğitimi ferber yöntemi diyolar ağlatarak uyutma, açıkçası benim pek içime sinmiyor bu yöntem, Bora'nın gaz ve kabızlık sıkıntısı olmasa normal uyuyacak belkide inşallah en kısa zamanda geçer sıkıntıları da mışıl mışıl uyur yavrucuk, kıyamam ben onlara ya
Bizimde son 10 gündür uykuya düşkün oğlum uyuyamaz oldu, gece uykusunda bi sorun yok ama sabahtan akşam 11'e kadar 3 kere 20'şer dk uyumaya başladı ve gündr 5-6 kez kaka yapıyordu sağlık ocağına götürdüm herşeyi normal gelişimi ve kilo alması gayet iyi bu sıkıntılar diş sıkıntıları dediler Allahtan son 2 gündür uykusu falan daha iyi
Benim şuan tek derdim sütüm azaldı iyice, 5-6 saat emmediği halde göğüslerim dolmuyo artık çok üzülüyorum 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum inşallah kesilmez sütüm, kesilirse naaparım bilmiyorum biberon da almıyo ki devam sütü vereyim
Gömük pipinin ne olduğunu bilmiyorum canım bişdy diyemicem onun için inşallah bu sorunu da tez zamanda atlatırsınız
Ay canım kaç gündür cevap yazcam bir türlü fırsat bulamadımmerserayım canım bu emzik biberon işi bizde de bir işe yaramadı. En son çok ünlüymüş MAM marka emzik ve biberon Almanya dan getirttim emzik süper kavrıyor ama bora nın boğazına kaçtı yine ememediBiberonda şahane ama onu daha denemedim. Açıkçası kullanmayacaksa diye hiç deneyesim gelmedi ama biberonu çok beğendim netden bir araştır bunu almayan olmuyormuş bende denediğimde haber veririm.
Gömük pipi , pipinin içeri kaçma durumu canım. Aslında pipi var ama içerde. Bu konuda çok araştırmam oldu şimdi içim daha rahat. Eki Görüntüle 1847974 Eki Görüntüle 1847975
(Resimleri benim gibi başka kafayı yiyenler olursa onlara da örnek olması için ekliyorum)
Canım şimdi oğlun nasıl? Dişi mi çıktı, huysuzluk ondanmıymış?
Merserayım ağlatarak bende uyutamadım. Ne Elim gitti ne gönlüm razı oldu. Sadece meme de uyuyor ne yapacagım bilmiyorum..
Hayırlı Bayramlar ballar börekler
Kizlaaaarr ben geldimmm hatirladiniz miii beni bakalım. Sayfaya bi baktım ya maşallah bi zamanlar yumilerin ml limleruni transfer günlerini konuşurken şimdi bebiskrrinizin gelişimlerini paylasiyirsunz. Sayfayı terketmrmussinz çok sevindim. Hepsini okuyamadim ama bebisler sağlığına kavuşur inşallah sorunlarınız bir bir hallolur umarım. Eakgul mersekay Halide eicrenn yeloyelo daha ismini sayamadigim bi çok arkadaş birzamsnlar burda bana çok destek oldunuz Allah razi olsun sizlerden. Kızlar ben bu yolda hala çaba sarfetmekteyim. Rabbimin imtihanı henüz bitmiş değil ama buna şükür. Şimdi tekrar ikinci tedaviye başladım başka bi merkezde ilk kontrol e gittim 11 adet yumus var sanırım pazartesi opu olcak. Dua edin canlar Rabbim buralara brbisimin haberlerini yazmayı bana da nasip etsin inşallah bu defa. Hepinizi Seviyo r öpüyorum Allah a emanet :*)
Senin sayfanın mi canım. Instegram kullanmıyorum ama bi ara açıp takip edeyim inşallah. Ben de öpüyorum tatlimm :*)canımmm:)
anımsadım tabiki. Haydi güzel haberlerin olsun. İnstagramda tupbebekhikayem sayfamı takibe almanı öneririm orda baya öneriler var. Öpüyorum. Güzel haberlerin olsun :)
Selam canlar
Ben müjdeli haberle geldim , sevinmek istiyorum ama ülkemizin gündemi nedeniyle sevincim bile yarım.
Şeymamızın abdüksiyon cihazı çıktı Allaha şükürler olsun ki. geçen gün kontrole götürdük. röntgen çekildi. çok şükür takmaya gerek yok diye müjde verdi doktor bize.
O günden beri hemen yürütece koydum. çok seviyordum bebeklerin yürütecte oraya buraya gitmesini. şeymayı koyamadığımız dönemde bakıp bakıp iç çekiyordum ne zaman benim kızım da binicek diye. Rabbime şükürler olsun ki bugünleri de gördük. ve inşallah çok daha güzel günler görmek nasip olur.
eakgull emelcim, şeymada da alerji vardı , daha önce söylemiştim. vucudunda ceviz büyüklüğünde kırmızılıklar oluşmuştu üçüncü ay itibariyle. kakası mukusluydu. o dönem ben süt ve ürünlerini yemeyi kestim . beşinci aya kadar yavaş yavaş kendiliğinden geçti. ek gıdaya geçince de inek sütü ile yoğurt yapıp vermedim ki hala vermiyorum. keçi sütünden yoğurt yapmaya çalışıyorum.
10 aylık oldu şeymamız. emekleme pozisyonunda iki adım atıyordu. ama geçen gün yüzkoyun düştü minik kuş. sanırım korkuyor o günden beri. şimdi tedirgin . emekleme pozisyonunda duruyor ama gitmiyor :) Rabbim kazadan beladan korusun onları ve Allahım isteyip dileyen herkese evlat sevgsii nasip etsin inşallah .
Y yenibidunya canım benim Rabbim hayırlısı ile yavrunu kavuştursun sana. Dönem dönem gir de gelişmelerden bahset,
hepinize kucak dolusu sevgiler
Canım ben hiç neocate kullanmadım. Kızarıklıklar için doktora götürmüştüm. O zaman bana dediler ki bebek egzaması. Araştırdım kş bebek egzaması kaynağı alerji. Kakada kan yoktu ama mukus vardı. 3aylıkken bölge eğitim ve araştırma hastanesine götürdüm. Test yapsak bilr kesin sonuç alamayız dedi. Çok küçük olduğu için test yapmayalım dedi doktorlar. Zamanla düzelir demişlerdi. Ben de kızarıklık ve mukus dısında bişet olmayınca ısrar etmek istemedim. Kortizonlu bi kremle coresatin pembe olanı verdi. Kortizonluyu bi iki kere sürdüm. Zaten coresatin i sürünce kızarıklıklar geçti. Bana doktor alerji kaynağını kendin bulunan dedi ama en geneli süt alerjisi olunca biz direk ona yoğunlaştık. Nitekim bi iki ay içinde toparladı. 6aylıkken de inek yoğurdu azıcık verdim baktım ki ağzının yanları döktü vermedim sonra.Canımm halidemm..
Yıl döndü sayfamızda hala girip de rahatladığım tek yer burası :)
Çoook çoook çookkkkk sevindim Allahıma bin şükür. Şeymamı koklaya koklaya öp benim için.
Canım bende %80 kestim. Denemek için iki gündür keçi peyniri yiyorum bora da huzursuzluk az var sanırım o da Diş :)))
sağ alt da 1 tane Allahımm nasıl güzel :) Yarın hacettepe hastanesine götürcem bakalım onlar ne diyecek. Şeymamın kızarıklığının süt alerjisi olduğunu test le mi anladılar? Yumurta yiyor mu?
Keçisütünden yoğurdu nasıl mayalıyorsun canım? Ben de deneyeceğim. Yoksa o neocate denen mama iğrenç..
Merserayy canım sen nasılsın halit paşam nasıl :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?