• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralık ayında doğum yapıcaklar buradan dertleşelim mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet aysu sağol bak hepimiz döktük içimizi rahatladık :)))

Pasija annem napıcan başa geldimi bir şekilde bakılıcak yapıcak bişey yok zordur eminim Allah yardımcın olsun bir ara yiğitte saat başı emiyordu sonra ben bir emdimi ikinciye kucağımda pışpışladım öyle öyle 3e indi şimdi gecede 3 kez emiyo uyuyo.Tatilde çok korktum evde sallanan anakucağında uyuyorya orda napıcaz diye ilk akşam yadırgadı uyutana kadar akla karayı seçtim ağla ağla sonra emdi uyudu bana sokulduda hoşuna gitti bu defa eve gidince napıcaz korkusu sardı bize alıştı ama yok bişey olmadı gene kendi anakucağında uyudu sorun olmadımaşşallah sübanallah ama yanıma alsam bayılır.

Ekleri ben öyle yapıyorum ne yersem ne isterse önce parmak ucuyla yalatıyorum hoşuna giderse kaşığın burnuyla daha severse küçük kaşıkla veriyorum ama hoşuna gitmezse zorlamıyorum.Ve mutlaka aç oturtuyorum masaya yoksa öğğ yapıyo.Birde çorbayı normal şekilde verirsem çok isteyerek yemiyo ama biz sofradayken verirsem iştahla yiyo ne hikmetse.

hosgeldin buarada cansu oglusun da cok buyumus cok tatli olmus mslh. haklisin basa gelen cekiliyor,annemle karar aldik sbhta bi baslicaz aksama kdr komsu komsu gezicez,evde enerjisini atamiyor cocuk farkli mekanlar farkli yuzler istiyor,herseyi kesfetcek surekli yenilik istiyor,aldigimiz oyuncaklarin hicbiriyle oynamiyor,prizlere elini sokar,kumandalarin dugmelerini karistirir,terlikleri agzina sokar elinden aldikmi kiyamet kopar:)evdeyken butun gun agliyor disari ciktikmi yada komsuya gittik mi iyi:)bebek arabasinda da durmadigi icin,kucakta gezdirmek zorunda kaliyoruz nerdeyse 9 kilo oldu bel agrisindan geberdik artik.park park komsu komsu yollardayiz napalim..ben yanima yardimci birilerini ayarlicam heralde kardesimin dugununden sonra,annemde tukendi artik cunku.bakalim artik allh hayirlisini nasip etsin bende cok pismanim enazindan 5.ayda baslasaydim sofraya almaya keski!neyse bu aksam sofrada tarhana corbasini yedirdik,yogurda ve meyvelerede alisti.yrn kahvaltiya baslicaz inslh alisir boyle boyle biran once
birde bize sunnet yapmaniz gerekebilir dedi dr cok darmis cikis yeri..napsak bilemedim!

Pasijacım Niye bu kadar panik oldun ki canım yaa. Beni annem 1 yaşına kadar emzirmiş.. sadece zvkine yedirmiş arada. Bu kadar panik olma bence. Çocuğunun kilosuna gelince. 9 aylık kilosu demiş ya dr. Kağan 9 buçuk kilo şu an ve yiğit de 10 kilo değil mi gönül. O dr gereksiz bi panik havası yaratmış bence. Yada sen yorgun ve bitkin olduğun için herşeyi takmaya başladın. Öncelikle sana sakin olmanı öneriyorum. Benim oğlum da çook sık emmeye başladı gece. Ama Ben bunu dr sormadan kendim. Çok emiyo bu çocuk azaltayım diye azalttım. Uyanıyo tabi yine ama Ben sallıyorum vs uyutuyorum. Oda beni ayaklı meme olarak görmeye başladı;) kucağıma alır almaz saldırıyo memeye. Açken de tokken de. Ben bu durumdan rahatsız değilim açıkçası. Ama her istediğinde emzirmiyorum eğitiyorum onu :) ilgisini başka yerlere çekiyorum. Unutuyo. Demem o ki bu kadar sık dr gitme bence. İçgüdüleri bi anneyi asla yanıltmaz ama dr lar yanıltabilir
Çünkü o literatüre göre göre konuşur senin çocuğunu tanımaz. Haa yardımcı al yükünü hafifletsin gezmeye çık zor olsada kafan dağılır. Markete git en basiti. tek başına. o bile uzaklaştırıyo insanı yorgunluğundan. Allah yardımcın olsun.

Ek gıdayı da bu kadar takma sabır işi ben bunu anladım:(
Kızlar kaynanam bizde kalıyo ve gıcık etti beni az önce:) Kağan uyudu 10 gibi. her akşam olduğu gibi yarım saat şekerledi uyandı. Bi hava alıyo gece uykusuna yatıyo her akşam böyle. Ayy babanem uyutmuyo mu annen seni. Uykunu mu kaçırıyo gözünü açtın diye. Sallasa uyursun dimi oğlum diye torununu seviyo :))) iki kere uyku düzeni öyle onun biz uyandırmıyoruz dedim hala konuşuyo. Karanlıkta sallasalar uyursun dimi babanemmm ;) torunuyla konuşuyo güyaa. Hey Allahım yaa. Yiyosa dönde bana söyle yada kaçak güreşme dimi. Sanki oğlumu benden iyi tanıyo.

Gönül sana yazcaktım unuttum bugün boşver minnet etme. Al götür çocunu. O istediğindede sen verme. Uyucak gitcez biz vs uzaklaştır bak nasıl tatlı oluyo ;))
O dedyi de bana gönderin. Yaşlı maşlı demem Adam ederim. Acımam hiç katre ;)
Yeni eve gittik bugün. evimizi söz verdikleri tarhten 5 ay sonra bitirdiler. Kocam hala iyimser konuşuyo. Hiç kalp kıramaz. Ayyy yeter dedim. Bi haşladım ustayı. Ohh dedim be kinini kusmak gibisi yok;)) yutmayın kardeşlerim mümkünse kalp kırmadan değilse kıraraktan:) söyleyin rahatsız olduğunuz şeyleri. Hastalık sahibi olursunuz haa :)

Ek gıdayı da bu kadar takma sabır işi ben bunu anladım:(
Kızlar kaynanam bizde kalıyo ve gıcık etti beni az önce:) Kağan uyudu 10 gibi. her akşam olduğu gibi yarım saat şekerledi uyandı. Bi hava alıyo gece uykusuna yatıyo her akşam böyle. Ayy babanem uyutmuyo mu annen seni. Uykunu mu kaçırıyo gözünü açtın diye. Sallasa uyursun dimi oğlum diye torununu seviyo :))) iki kere uyku düzeni öyle onun biz uyandırmıyoruz dedim hala konuşuyo. Karanlıkta sallasalar uyursun dimi babanemmm ;) torunuyla konuşuyo güyaa. Hey Allahım yaa. Yiyosa dönde bana söyle yada kaçak güreşme dimi. Sanki oğlumu benden iyi tanıyo.

Mavi kiz öyle bir anlattin ki gözümde canlandı:1:bende cok sinir oldum:16:

pasija canım mavinin de dediği gibi öncelkile bu kadar panik yapma. inan benim de o kadar çok oluyor ki napcam ben bu çocukla dediğim ama geleceği düşündükçe insan daha çok bunalıyo. en iyisi düşünmeden sabrını o ana harcamak.
benim kızımda belki senin oğlunun yarısı kadar huysuz bilemiyorum tabi herkes kendi çektiğini bilir. ama ben kendi başıma bakıyorum ve bazen tükendiğimi hissediyorum çok ağlamışımdır ben yapamıyorum kaldıramıyorum diye ama bak bu kadar büyüdüler demek ki kaldırabiliyormuşum.
benim kızım daha emeklemiyor ama karnının üstünde sürünüyor. ve yürüteçle heryeri dolaşıyor. eline geçirdiği şeyi elinden almak o kadar zor ki kıyamet kopuyo. herşeyden çok çabuk sıkılıyo. sürekli kucak istiyo. hadi bi ara uykuları iyiydi. gece az uyanıyordu. gündüz güzel uyuyordu. ben de hiç olmazsa o uyku süresinde dinleniyordum onunla beraber. ama şimdi uyku durumu berbat bak bu saat oldu hala uyumadı gerçi uyusaydı da çok bişey farketmiyo benim için yarım saate bi ağlayarak uyanıyo. inan artık gözüm kapanıyo ama yapcak bişey yok başını bekliyoruz.
böyle zamanlarda tek tesellim sağlıklı olması. allah korusun hasta olsalardı da o yüzden yorulsaydık daha mı iyiydi. çok şükür rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etmiş bize düşen şükretmek. sen de daha pozitif bak canım geçecek inşallah bugünler.

mavi ben hemen gönderiyom dedeyi sana gözü bi gelin görsün nasıl oluyormuş:))

bi de pasijacım ek gıda konusunda sabır canım berra da öyle başladı az az. yavaş yavaş artacak merak etme canım. mesela su konusunu örnek veriim sana. bi çay kaşığı su içiremiyordum yarısı kenarlardan akıyordu. gönüle sormuştum 60 cc içiyo diyince ağzım açık kalmıştı nasıl olur diye. ama o sorumun üzerinden 1 ay geçti mi bilmiyorum. berra şu an 125 cc den fazla içiyo düşün artık. pes etmeden sıkılmadan yorulmadan deniycez canım bak 1 ay sonra nasıl yiyor göreceksin.

bide senin kac gun surmustu emzirmelerin 3 e dusmesi cansu?ayni odada mi uyuyorsunuz yigitle suan

Canım bir ara o kadar sık uyanıyorduki emziriyorum bırakıyorum yatıyorum tam dalıcam gene uyanıyordu böyle sürdü biraz sonra annem her uyandığında meme verme emzikle oyala pışpışla ama meme verme ozaman memede kalır belli bir zaman sonra dedi bende bir uyandı emzirdim ya ikinciye pışpış yaptım üçncüye emzirdim böye böyle 2-3 günde düzene girdi.
Biz aynı odada uyuyoruz ben yaşına kadar ayrı odaya almayı düşünmüyorum yaşına girince bakalım deniycez artık.Aynı odadadız ama o anakucağında uyuyor hala beşiğe öcü gibi bakıyo hiç sevmiyo heralde kullanmadan boşa çıkıcak o bakalım belki yaşında yatar görücez ama şimdilik kendi kendine sallanan anakucağında gece biz yatana kadar sallanıyo biz uyuyunca oda duruyo 30 dk ayarı var zaten gecede mıkırdanırsa ayarlıyorum sallanıyo onda uyuyo yiğit bizde yatakta sabah 06,30 da mıkırdanıyo kurulu saat gibi yatağa yanımıza istiyo alıyorum her sabah rutin orda 30 dk şekerleme yapıyoruz 07:00 de ayaktayız :) çok dakik 15 dk babayla sevişiyorlar sonra baba işe.

mavicim napiyim ilk cocugum tecrubesizim,agzi dili olmadigi icin yavrumun ve gun icinde aglamalri ve hzursuluklari cok oldugundan,birde uzerine gece 40 dkda bir uyanmlar olunca elim ayagima dolasti,annelik ic gudulerimde yetmemis demekki kii bu cocuk acmi,emekliyor ek gida yemiyor sutummu yetmiyor yada bir rahtasizligimi var diye panik oldum dogru..ama oturup beklemek yerine doktora gitmek daha mantikli geldi bana,iyikide gitmisim konu komsunun sutun yetmiyor emzir,agladikca ver,artik buyudu emzir laflarindan hep yanlislarim oldu,cocuk memeyi oyun gibi gordu,bir nevi bagimlilik ve annelerimiz yapti diye dogru bir davranis oldugunuda dusunmuyorum..bende emzirebildgim kdr emzirmeyi planliyorum suan icin ama uyumasi gereken buyume hormonunun salgilandigi zmnda saat basi emip ertesi gune huysuz bir sekilde uyanmamali!bak sen ne guzel farketmissin ve sallayarak geri uyutmussun ama ben 40 dkda meme isteyip alamayinca saatlerce aglamasina sallanma metodunu kabul etmememesine panik yapmis olabilirim belkide..uzun bir gece geciirecegimiz icin gerildim ve sizlerle paylasmak istedim sadece..doktorlarinda her dedigi dogru degil biliyoum ben sadece bana mantikli gelenleri uyguluyorum.yorgun olma konusuna gelince hepimiz gibi evet bende yorgunum bir sekilde gecip gidecek saglikli olsunlar benimde tek sikintim saglikli olmalari ztn..belki size disaridan surekli sikayette bulunan biri geliyorumdur ama napiyim artik oglumun yuzunu gulerken gormek istiyorum sadece
keitenur cnm cok haklisin en uslu cocuga bile bakmak sabir isi birde huysuluklari olunca enerji kalmiyor,herkes kendi cektigini biliyor..ben altini abratisiz yarim saate degistiryorum bir kisi tutuyor digeri degistiriyor,heryerimden ter damlyor artik:)buarda senin kizinin gundu uykularinin kisalmasinin sebebi tahminimce gece cok uyumasindan olabilir,bu yasta bebeken bebege degissede ortalama 14 saat civarinda toplamda uyuyorlar..sen gece 8-sbh 8 uyuyor demistin sanirsam?gece 12 saat degil ,10-11 saat uyumalari lazim ..geriye gunduz uyimasi icin 2 saati kaliyor onuda 4e bolerse yarim saat uyuyor demkki..yarim saatlik uykudan uyaninca hemen nasil uyutuyorsan oyle geri uyut,ama sadece birkere geri uyut zmnla uykulari uzar..suan uras bir bucuk saatlik 2 gunduz uykusu bir tane aksam uzeri 45 dklik sekerleme yapiyor ve gece uykusuna geciyor

Pasijacım Niye bu kadar panik oldun ki canım yaa. Beni annem 1 yaşına kadar emzirmiş.. sadece zvkine yedirmiş arada. Bu kadar panik olma bence. Çocuğunun kilosuna gelince. 9 aylık kilosu demiş ya dr. Kağan 9 buçuk kilo şu an ve yiğit de 10 kilo değil mi gönül. O dr gereksiz bi panik havası yaratmış bence. Yada sen yorgun ve bitkin olduğun için herşeyi takmaya başladın. Öncelikle sana sakin olmanı öneriyorum. Benim oğlum da çook sık emmeye başladı gece. Ama Ben bunu dr sormadan kendim. Çok emiyo bu çocuk azaltayım diye azalttım. Uyanıyo tabi yine ama Ben sallıyorum vs uyutuyorum. Oda beni ayaklı meme olarak görmeye başladı;) kucağıma alır almaz saldırıyo memeye. Açken de tokken de. Ben bu durumdan rahatsız değilim açıkçası. Ama her istediğinde emzirmiyorum eğitiyorum onu :) ilgisini başka yerlere çekiyorum. Unutuyo. Demem o ki bu kadar sık dr gitme bence. İçgüdüleri bi anneyi asla yanıltmaz ama dr lar yanıltabilir
Çünkü o literatüre göre göre konuşur senin çocuğunu tanımaz. Haa yardımcı al yükünü hafifletsin gezmeye çık zor olsada kafan dağılır. Markete git en basiti. tek başına. o bile uzaklaştırıyo insanı yorgunluğundan. Allah yardımcın olsun.

Aynen bende noktasına kadar aynı düşünüyorum çocuklar o kadar değişkendir ki bak 2 gündür normalde herşeye saldıran çocuk sadece emmek istiyo sanırım dişler zorluyo bende sadece emziriyorum isterse ek tattırıyorum devamını isterse yediriyorum istemezse canıma minnet deyip emziriyorum.

Canım bir ara o kadar sık uyanıyorduki emziriyorum bırakıyorum yatıyorum tam dalıcam gene uyanıyordu böyle sürdü biraz sonra annem her uyandığında meme verme emzikle oyala pışpışla ama meme verme ozaman memede kalır belli bir zaman sonra dedi bende bir uyandı emzirdim ya ikinciye pışpış yaptım üçncüye emzirdim böye böyle 2-3 günde düzene girdi.
Biz aynı odada uyuyoruz ben yaşına kadar ayrı odaya almayı düşünmüyorum yaşına girince bakalım deniycez artık.Aynı odadadız ama o anakucağında uyuyor hala beşiğe öcü gibi bakıyo hiç sevmiyo heralde kullanmadan boşa çıkıcak o bakalım belki yaşında yatar görücez ama şimdilik kendi kendine sallanan anakucağında gece biz yatana kadar sallanıyo biz uyuyunca oda duruyo 30 dk ayarı var zaten gecede mıkırdanırsa ayarlıyorum sallanıyo onda uyuyo yiğit bizde yatakta sabah 06,30 da mıkırdanıyo kurulu saat gibi yatağa yanımıza istiyo alıyorum her sabah rutin orda 30 dk şekerleme yapıyoruz 07:00 de ayaktayız :) çok dakik 15 dk babayla sevişiyorlar sonra baba işe.
canim sen ne guzel kolaylamissin vallahi,ben dedign gibi bir gece dednedim sbha kadr pispiis sallanma fln istemiyor kucagimda hoplata hoplata iyuttum yerine koyuyorum uyaniyor koyuyorum uyaniyor ikici gunu acmi acaba diye yine hep besledim istedikce sonra dun doktordan gelince aklim basima geldi sen uyutma anne uyutsun dedi doktor benim kokumu memeyi bagimlilik yaptig icin hep istermis..gercektende dun annem uyuttu sdece 12 de emzirdim ben 40 dklar 2-3 saate cikti!bakalim 4 gunde alisiyorlar diye duydum.gundu uyaninca hic yemezdi saat kaca kdr tok olurdu klk defa uyandiktan yarimsaat sonra emdi:)6 aylik cocuk artik yenidogan gibi memede gezmez dedi drum,boyuna gore kilosuda fzla aslinda 67 boyu kilosu 8,600 sizinkilerin kilosu boyu nedir acaba?

pasija canım seni çok iyi anlıyorum dün akşam kızım babanede eşim işte yiğiti uyuttum dalamıyo dalamayınca sinir oluyo ağlıyo ne uyuyo ne uyanıyo gözler kapalı bağırıyo farkettim kakası var ama uyanıp yapmıyo öyle 20 dk cebelleştik ama o kadar geldilerki üzerime hırsımdan ağladım düşün sonra uyandırdım oyuncaklarla aldanırken kakasını yaptı rahatladı ve uyudu gerçekten annelik çok zor ve meşakatli bir yol.

Sen benim kardeşime çok benziyorsun yapı olarak ode aynı senin gibiydi oğluşuda uras gibi çok sorun çıkardı kardeşçiğimin başına ve oda hep senin gibi bir gözüyaşlı dolanırdı napim derdi ama bak 8 yaşına geldi şimdi bakıyorumda kardeşime rahatlamış abla diyo ikinci çocuk konusu çok ağır geliyo haklı o yüzden ben seni çok iyi anlıyorum ama sana içten tavsiyem sıkıntı yapma ki sana dert kalmasın canım.Onlar birşekilde büyüyorlar bol bolll sabır diliyorum sana.

canim sen ne guzel kolaylamissin vallahi,ben dedign gibi bir gece dednedim sbha kadr pispiis sallanma fln istemiyor kucagimda hoplata hoplata iyuttum yerine koyuyorum uyaniyor koyuyorum uyaniyor ikici gunu acmi acaba diye yine hep besledim istedikce sonra dun doktordan gelince aklim basima geldi sen uyutma anne uyutsun dedi doktor benim kokumu memeyi bagimlilik yaptig icin hep istermis..gercektende dun annem uyuttu sdece 12 de emzirdim ben 40 dklar 2-3 saate cikti!bakalim 4 gunde alisiyorlar diye duydum.gundu uyaninca hic yemezdi saat kaca kdr tok olurdu klk defa uyandiktan yarimsaat sonra emdi:)6 aylik cocuk artik yenidogan gibi memede gezmez dedi drum,boyuna gore kilosuda fzla aslinda 67 boyu kilosu 8,600 sizinkilerin kilosu boyu nedir acaba?

Canım enson 72 cm 10 kg idi yiğit şuan bilmiyorum ama kardeşime de doktor aynını söylemişti ki bk o emmedi ezmirmedği halde ona bağımlı idi illa kucağında hoplatarak uyuturdu artık nerde uyuduysa orda kalırlardı giriş oda mutfak gezerlerdi 2 yaşına kadar yavrum az çektirmedi.Doktor başkası uyutsun sen sadece besle dedi ama kardeşim kıyamadı uygulamadı sen uygula bağzı bebek anneye bağımlı oluyo annen eşin kim olursa o uyutsun ve ek gıdalarıda senden almayabilir başkası versin o zmaan yiycektir.Ayrıca ek verirken aç olmasına dikkat et bizimki bile toksa öğğ yapıp çıkarıyo.Birde bağzı bebek sade emer yaşına kadar hiç ek almayabilir eğer gelişi iyi ise onuda takma ben 1 yaşına kadar sadece sütle beslenmişim birde annemide emmemişim inek sütü düşün yaşıma kadar annem bir yudum ek verememiş hep süt.

pasijacım benim kızım hiç 12 saat uyumadı canım. ama bi ara uykuları çok güzeldi. mesela 10da uyudu 3de uyanır emer uyur sonrasında 2 3 saate bir uyanırdı. o zaman çok iyi dinleniyordum. gece yatırdığım zaman kendimi rahatlamış hissediyordum. eşimle oturup film bile syrediyorduk. ama şimdi dişten kaynaklı mı bilmiyorum. sıksık uyanıyor. sürekli bi tedirginlik hali oluyo bende de acaba uyanır mı diye geriliyorum.

mavi aynen canım dün gelmiş kızımı almaya onlar babanne torun kankidir ilk ve tek torun cansuydu o çok kıymetlidir neyse onu almaya gelmiş bende o kapıdan girince yatırdım yiğiti ayağıma aa sevseydim dedi valla kusura bakma anne çok zorluk çıakrıyo uykusu var dedim uyuttum çok kızıdım ama e-alır giderim ben oğlumu canım bişey olmaz ama onlar düşünsün bundan sonrasını.

Zalimlik yapımda yok yapamam ama haksızlığa gelemem ezdirmem ezmemde sadece gerekeni gerektiği yerde söylerim banada söylensin isterim söylerler de zaten bizde küslük olmaz orda kalır gider.

pasijacım benim kızım hiç 12 saat uyumadı canım. ama bi ara uykuları çok güzeldi. mesela 10da uyudu 3de uyanır emer uyur sonrasında 2 3 saate bir uyanırdı. o zaman çok iyi dinleniyordum. gece yatırdığım zaman kendimi rahatlamış hissediyordum. eşimle oturup film bile syrediyorduk. ama şimdi dişten kaynaklı mı bilmiyorum. sıksık uyanıyor. sürekli bi tedirginlik hali oluyo bende de acaba uyanır mı diye geriliyorum.

Canlar çocuklar 3-4 yaşına kadar uykuları tam anlamıyla süper düzgün olmuyo diş büyüme atağı o şu bu derken hep bir dengesizlik oluyo tam düzeliyo herşey araya hastalık giriyo bozuluyo yada biryerde kalınıyo yada misafir geliyo gidiyo bozuluyo ama 3-4 yaşından sonra herşey sanki ayarlı saat gibi şık diye yerine oturuyo inanın.Ama çocukların zorluğu anneye uff bıktım artık dayanamıycam dedirtmeleri 1-2 yaşında bitiyor brdaha yerini eğlence oyun dışarda keyifi vakit gibi birlikte yemek yeme gibi keyifli şeyler alıyo merak etmeyin şurda birdahaki yaza inanın çokkkk güzel şeyler paylaşıcaz.

Back
X