• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aralıkta tüp bebek serüvenine yeni başlayanlar, birlikte yürüyelim🌸 (tüm sürecim)

Kız nasıl hesapladın doktora gitmeden ben daha bilmiyorum kaç haftalık felan 😂
Canım son adet tarihine göre hesaplanır ben yapay zekaya da sordum son adet tarihini transfer tarihini ve kaçıncı gün embriyosunu yazarsan oda söylüyor zaten

Eklentiler

• 1000010446.webp
    1000010446.webp
    32,8 KB · Görüntüleme: 46
Kızlar bugün transfer oldum öncesinde kan testi verdim progestanım biraz düşük çıkmış (progestan dex) iğnemi günde 2 ye çıkarttılar bide duphaston yazdı günde 2 kere böyle olan varmı aranızda hiç ?

Kızlar bugün transfer oldum öncesinde kan testi verdim progestanım biraz düşük çıkmış (progestan dex) iğnemi günde 2 ye çıkarttılar bide duphaston yazdı günde 2 kere böyle olan varmı aranızda hiç ?
Canım ben transferden 1 hafta önce tüm ilaçlara başladım progestan dexi günde iki defa kullanıyordum şuan da aynı 12. Haftaya kadar aynı dozda devam edeceğim. Duphaston kullanmadım ama progestanım da 23 mü ne çıkmıştı senin ki kaç

Canım ben transferden 1 hafta önce tüm ilaçlara başladım progestan dexi günde iki defa kullanıyordum şuan da aynı 12. Haftaya kadar aynı dozda devam edeceğim. Duphaston kullanmadım ama progestanım da 23 mü ne çıkmıştı senin ki kaç
Değerimi söylemediler e nabızdada gözükmüyor benimde transferden 5 gün önce iğneye bide corasprin ve prednol a başladım öncesindede estrofem kullanıyordum sabah akşam 2 şeklinde devam ediyorum yine bide hibor yaptılar bugün yarında yapılcak

Değerimi söylemediler e nabızdada gözükmüyor benimde transferden 5 gün önce iğneye bide corasprin ve prednol a başladım öncesindede estrofem kullanıyordum sabah akşam 2 şeklinde devam ediyorum yine bide hibor yaptılar bugün yarında yapılcak
Anladım canım bilindik bir yerde yaptıysan online sonuç sitesinden bakabilirsin mesela ben Acıbadem de yaptırdım online sonuç sitesi var giriyorum e nabızda olmayan sonuçları orada görüyorum kız beta bile e nabızda çıkmamıştı benim saatlerce beklemiştik, onun dışında ilaçların benden baya farklı bu da kişiye özel tedavi olduğumdan dolayı yani sadce iğneyi ve estrofem fitili aynj kullanıyoruz diğerlerini bilmiyorum hiç nerede tedavi oluyorsun bilmiyorum ama doktoruna çok güvenmelisin bu süreçte en önemli şey bu

Anladım canım bilindik bir yerde yaptıysan online sonuç sitesinden bakabilirsin mesela ben Acıbadem de yaptırdım online sonuç sitesi var giriyorum e nabızda olmayan sonuçları orada görüyorum kız beta bile e nabızda çıkmamıştı benim saatlerce beklemiştik, onun dışında ilaçların benden baya farklı bu da kişiye özel tedavi olduğumdan dolayı yani sadce iğneyi ve estrofem fitili aynj kullanıyoruz diğerlerini bilmiyorum hiç nerede tedavi oluyorsun bilmiyorum ama doktoruna çok güvenmelisin bu süreçte en önemli şey bu
Bursa acıbademde tedavi görüyoruz bizde oturduğum şehirde tüp bebek merkezi yok en yakın önerilen doktor a gittik ama doktor süreçle ilgili prk bi açıklama yapmıyor çok yoğun genelde bende araştırmak zorunda kalıyorum teşekkür ederim bu arada bilmiyordum sitesinden bakıldığını bakıcam birazdan

Prednol bağışıklık için sanırım, bununla alakalı bir şey söylediler mi ya da antikor testi varmış bu tarz bir test yapıldı mı size?

Prednol bağışıklık için sanırım, bununla alakalı bir şey söylediler mi ya da antikor testi varmış bu tarz bir test yapıldı mı size?
Hayır ama vücut bebeği yabancı olarak algılamasın diye kullandırdılar yani öyle dediler bugün bıraktırdıkar ana 7 gün içiliyormuş

Hayır ama vücut bebeği yabancı olarak algılamasın diye kullandırdılar yani öyle dediler bugün bıraktırdıkar ana 7 gün içiliyormuş
Ben şuan gebeyim doktor 8 haftaya kadar kullanacan dedi sizlerin tedavisi nasıl bilmiyorum ama ben tüm ilaçlarımı kullancam 8 haftaya kadar

Herkese selam arkadaşlar,
Bu sürece bu ay başlamış biri olarak tüm yaşadıklarımı paylaşmak isterim.. benimle aynı heyecanda olan sizlerle birlikte bu yolda yürümek isterim.
Ben 29 yaşındayım. 3.5 yıldır evliyim. 2.5 yıldırda çocuk istiyoruz fakat hiç gebelik oluşmadı.. çocuk düşüncesini daha düşünmeden önce doktora gidip eğer çocuk düşünürsem ne yapmam gerektiğini önceden hangi takviyeleri kullanmam gerektiğini öğrenmek istedim. Amh değerime baktırdım vs. (2023 Ocak ayı civarı) o zamanki amh değerim 2.23 çıkmıştı. Doktor tahlilleri ve ultrason sonucunda gebelik için bir problem yok bekleyebilirsin rezervin iyi demişti. Sonrasında biz haziran ayında çocuk düşünmeye başladık fakat hiç gebelik oluşmayınca ( 1 yıl bekledim ) 2024 Haziran gibi tekrar doktora gittim.
Tekrar benden tüm tahliller istendi. Rahim filmi istendi. Ben rahim filmini ilk başta yaptırmak istemedim bi eşimde doktora gelsin eğer ondada bir problem yoksa öyle yaptırırım diye düşündüm. Ve temmuz ayında eşimde doktora gitti. Tüm tahlilleri normal geldi herhangi bir sıkıntı olmayınca ben Eylül ayında rahim filmi çektirdim anestezisiz. ( bunu belirtiyorum nedenini anlatıcam aşağıda) çok şükür rahim filmimde temiz geldi. Bu arada doktor tahlillere bakarken amh değerime yine baktı ve sonuç 2.73 geldi.( tüm amh değerlerimi hep aynı hastanede yaptırdım) Ee hiç bir sorun yok neden olmuyor dediğimizde öğrendik dünyada yaklaşık oranı %10 la %15 arası değişen Sebepsiz infertelite olduğunu..

İlk başta biz bu durumu pek kabul edemedik. Aşılama vs başlamak istemedik. Takviyeler kullanmaya başladık bende eşimde. Tabi ara ara doktora kontrole gidiyorum. 2025 Şubat gibi yumurta takibi yaptık ilaç kullanmadan yumurta büyüdü çatladı vs doktorun söylediği günler ilişki ama yine olmadı.

Biz 2025 haziranda aşılamaya karar verdik kurban bayramıydı hatta iğnelere başladım. Gonal f 75 kullanıyordum. 5. Günde kontrole gittiğimde gördükki hormonlu kistim varmış ve büyümüş hiç yumurta oluşmamış. Doktor devam edelim kistten bir şey olmaz dedi. İğneye devam ettik. İki günde bir kontrole gittim ama her gittiğimde kist büyüyordu en son 4 cm olunca doktor ben şansımızı denemek istedim bu ay iptal edelim bir sonraki ay başlayalım dedi. Tabiki çok büyük hayal kırıklığı yaşadık.
Bir sonraki ay açıkçası ben vücudum dinlendin kist belki reglide atarım diye gitmek istemedim. Sonra ağustos ayında karar verdik tekrardan bu seferde doktorum izinliydi başka bir doktordan randevu aldım kist hala duruyor mu diye merak ediyordum. İyi ki gitmişim doktora..
doktor ultrasonla kontrol etti kist yok tertemiz çok güzel her şey dedi. Tekrar hormonlarına bi bakalım dedi. İYİKİ BAKMIŞ!

Amh değerim bir yılda 2.73 den 0.95 e düşmüştü. İnanmadık nasıl böyle bir şey olur vs başka hastanede de yaptırdım değer yine aynı çıktı. Doktorlar bile anlayamadı nasıl bu kadar hızlı düşebilir kimse bir cevap vermiyor. Stres üzüntü her şey olabilirmiş.

Kendimizi toparlayıp hemen aşılaya başladık. Eylül sonu gibi tekrar gonal f 75 kullanmaya başladım. Bir yumurta gelişti çatlattık ve 2 ekimde aşılma oldum. Her şey çok güzeldi tüm değerler ama maalesef tutmadı. Gittiğim doktor tüp bebek tedavisi yapmıyordu. Bana 2. Ve 3. Aşılamayı da deneyebiliriz ama ben tavsiye etmiyorum boşuna zaman kaybetmeyin. Tüp bebek şansınız daha yüksek dedi.

Sonra araştırmalarım sonucu izmitte bir özel hastanede bir doktor buldum. Görüştüm kendisiyle çok tatlı biri her şeyi anlattı tüm süreci. Amh tekrar istedi oda inanamadı bu düşüşe. Ve sonuç yine aynı..

Doktor tedaviye hemen başlayabiliriz ama benim tavsiyem iki ay bi takviye kullanın aynı zamanda tüp bebek diyetisyeni önerdi. Beslenmenize dikkat edin diyeti uygulayın. 2 ay sonra gel o zaman başlayalım kaliteli embriyo bizim için önemli dedi.
Bu arada amh 1 ün altında olduğu için devlette direk rapor çıkartabilirsiniz eğer çıkartırsanız 20 bin tl daha az para ödersiniz hastaneye ve ilaçlarda daha az olur dedi.
Biz eşimle düşündük. Rapor almak istemedik. Çünkü eşim bu durumun bilinmesini çok istemiyor.

2 ay tüp bebek diyetisyenine gittik eşinle birlikte onlıne aldık. Tüm takviyeleri kulladık. Ve bu ay 10 aralıkta regli olunca doktora gittim. Tedaviye başladık.

12 aralıkta iğneleri kullanmaya başladım. Gonal f 150 ve menopur 75 IU vuruyordum göbekten. Ayrıca klomen sabah akşam ilaç kullanımına başladım.
İlaçlar 14.500 tuttu.

16 Aralık Salı gününe kadar iğneleri kullandım sabah 09.00 da kontrole gittim. Sağda 2 solda 2 olmaz üzere 4 yumurta gelişmiş.
Doktor beklediğimden az , amh 0.9 ama yumurtalar 0.5 gibi cevap verdi diyince dünyam başıma yıkıldı yani çok üzüldüm.
Sonra doktor önemli olan tek bir yumurta bile olsa kaliteli olsun inşallah bunlar doludur ve kalitelidir dedi. Bir şekilde kendimi toparladım.

Yukarıda yazdığım gibi anestezi almaktan çok korkuyorum çünkü maalesef yıllardır panik atak hastasıyım. Kontrolü kaybetme vs beni çok korkutuyor. Doktora ben anestezi almak istemiyorum dayanırım acıya vs desemde doktor asla kabul etmedi anestezi vurmak zorundayım dedi. Bir şekilde kendimi hazırlamaya çalışıyorum.

Bu arada 16 Aralık Salı günü bana iki tane Cetrotide iğne yazdı. Yumurta çatlama önleyici. Hemen burdan çıkınca vur dedi. Diğer iğnelere ve klomen devam dedi.
2 iğne 4.750 tutmuş olması lazım.

17 Aralık sabah 9 da tekrar muayene gittim yumurtalar büyümüş ama hala 4 yumurta var. Doktor sabah tekrar cetrotide iğnesini vur bugün başka vurma dedi. Gece 12 de çatlatma iğnelerini bur dedi.
Ovıtrelle ve gonapeptyl aynı anda gece vurdum.
Bu iğneler toplam 2 bin civarıdır tam hatırlayamıyorum.

Cuma günü yani yarın sabah 9 da opu işlemi olucak. Bu süreçte beni en çok yoran yumurta toplamadaki anestezi düşüncesiydi hala öyle. Ama yapacak bir şey yok girdik bir yola Allahın izniyle atlatacağız..

Bu arada doktor dondurulmuş embriyo transferi önerdi. Yumurtaları toplayalım dölleyelim bir ay sonra vücut bi dinlensin rahimi hazırlayım öyle transfer yapalım dedi.

Benim sürecim bu şekilde. Bu zamanları birlikte geçmek isterim benimle aynı süreçte olanlarla..
Merhaba, umarım surec istediginiz gibi sonuclanir.
Benim sormak istedigim bir sey var?
Tup bebek tedavisi icin ilaclari daha uyguna almak icin hastaneden raporu nasil cikarmak gerekir?
Bende ilk denemeye cok para harcadim ilaclar 70.000 tl tuttu 1 embriyomuz var havuz sistemi ile bir kac embriyo daha dondurmak istedi doktor.
Maliyetler daha az tutmasi icin neler yapilabilir?

Ben şuan gebeyim doktor 8 haftaya kadar kullanacan dedi sizlerin tedavisi nasıl bilmiyorum ama ben tüm ilaçlarımı kullancam 8 haftaya kadar
Prednol hariç hepsini aynı şekilde kullanıyorum bende estrofem s2a2 progestan s1ö1a1 progestan dex s1a1 coraspin a1 duphaston s1a1 bide ekstradan vitaminlerim var 3 tane ilk iki günde hibor kan sulandırıcı yaptırdılar şuan kullandıklarım için bi zaman belirtmediler ne zaman bırakmam gerektiğiyle ilgili

Bursa acıbademde tedavi görüyoruz bizde oturduğum şehirde tüp bebek merkezi yok en yakın önerilen doktor a gittik ama doktor süreçle ilgili prk bi açıklama yapmıyor çok yoğun genelde bende araştırmak zorunda kalıyorum teşekkür ederim bu arada bilmiyordum sitesinden bakıldığını bakıcam birazdan
Merhaba şahin bey mi doktorunuz acaba?

Genelde 4-5 gün sonra kontrole çağırıyorlar şöyle diyim ben 12 Aralık cuma iğne ve ilaca başladım 19 Aralık Cuma yumurta toplama oldu benim hızlı büyümüş yumurtalarım. Genelde gördüklerimde 4-5 güne çağırıyorlar. Ama belki doktorunuz düşük doz vermiştir vardır bir bildiği herhalde
İnşallah benim de böyle olur. Cumartesi başladım cumartesi toplanır. İlaç dozunuz neydi

Kızlar merhaba, bana adet öncesi gonal f900 başladı doktorum. Adet de olmadım. Cumartesi başladık. Yarın ilk kontrolüm var. Süreçle ilgili pek bilgi sahibi değilim. Tahmini beni kaç kez çağırır? Nr zaman yumurta toplamam olur yardımcı olur musunuz?

Kızlar merhaba, bana adet öncesi gonal f900 başladı doktorum. Adet de olmadım. Cumartesi başladık. Yarın ilk kontrolüm var. Süreçle ilgili pek bilgi sahibi değilim. Tahmini beni kaç kez çağırır? Nr zaman yumurta toplamam olur yardımcı olur musunuz?
Canım senin sürecin farklı olabilir ama çok fazla çağırıyorlar bu süreçte yumurtalar ne kadar büyüdü kaç tane oldu felan baya bi gözetim altında oluyorsun yani en azından ben öyleydim 3 saat gidip geliyordum 3 günde bir çağırıyordu transfer zamanı da aynı şekilde yarı natural ilerledik ve 2 günde bi çağırdı doktor rahim kalınlığı önemli ve tabi yine yumurtalar büyüyor çatlatıyor zamanları cart curt çok zorlanmıştım ama doktorum lütfen sabret biraz daha dedi hep farkındaydı çok yorulmuştum çünkü ama şükür ki şuan 4 haftalık hamileyim eğer doktorun çok sık çağırıyorsa bence daha iyi bilinçli biri olduğunu gösterir yani bu sürecini titizlikte kontrol ettiğini gösterir 🥰

Canım son adet tarihine göre hesaplanır ben yapay zekaya da sordum son adet tarihini transfer tarihini ve kaçıncı gün embriyosunu yazarsan oda söylüyor zaten
Canım ne yaptın sen doktora gittin mi hiç
Benimki pazartesi kese için çağırdı hala betayla duruyorum yani 😂 Sende durumlar ne

Canım ne yaptın sen doktora gittin mi hiç
Benimki pazartesi kese için çağırdı hala betayla duruyorum yani 😂 Sende durumlar ne
Canım benide beta için 12 gün çağırdı 1112 çıktı değer güzel dedi Perşembe günü tekrar kan alcaz dediler birde ben daha keseyi görür müyüm bilmiyorum ama vajinal us baktirmam tehlikeli etrafında kaç kişinin düşük yaptığına şahit oldum ben şuanlik benim iştahımı çok açıldı kasık ağrısı bitti bu sefer sürekli lavaboya çıkıyorum sende durumlar nasıl 😍

Back
X