• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aramalara mesajlara dönmeyen arkadaş

brs2526

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2022
301
459
18
Merhaba kk üyeleri
Benim ki çok da dert değil ama fikir almak adına yazıyorum.
Üniversiteden bir arkadaşım var (kız), o dönemki en yakın arkadaşımdı kendisi, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Çok yakındık.
Bu arkadaşımla mezun olalı 2 sene oldu aşağı yukarı. İkimizde bekarız (yani bakmak zorunda olduğu bir çocuk vs yok).
Mezun olduktan sonra genel manada sürekli neredeyse ben aradım. İki ya da üçtür kendisinin aradığı onda da derdi vardı akıl almak için aramıştı.
Bu arkadaşımı genelde ben arıyorum ve çoğu zaman telefonlarımı asla açmıyor, işin garibi geri de dönmüyor. Bu arada sürekli arayıp daraltan biri de değilim iki üç ayda bir ararım, o da değer verdiğimden. Ama asla geri dönmez.
2 senedir bu hep böyleydi ve ben kolay alınan biri değilimdir ama artık cidden alındım.
Anlamıyorum değer mi vermiyor, çok meşgül desem insan hiç mi vakit bulamaz. Bazen de işi bitti artık farklı ortamlardayız ondan umursamıyor diye düşünüyorum.
Neden bu şekilde yapıyor anlamıyorum.
Çoğu zaman mesajlarıma da görüldü atıyor bir soru soruyorum mesela cevap vermeyip görüldü atıyor. Geçen sene dile getirdim biraz tartıştık gibi oldu. Benim bir sürü koşturmam var çalışıyorum vs dedi ama bende çalışıyorum aynı işi yapıyoruz farklı şehirlerde, herkese de yetişebiliyorum.
Çok yakın bir arkadaşıma anlattım. Sen çok vericisin arkadaşlıkta dedi. Sana değer verseydi dönerdi çok zor değil dedi. Üzüldüm bende bunları duyunca.
Ha bu arada şunu net söyleyim alınacağı bir durum bir şey olmadı.
Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Cac
Aranızdaki bağı bitirmek istiyor ama açık açık söylemeye de yüzü tutmuyor
Peki sizce neden
Yani buna sebep birşey göremiyorum.
İnsanlar yüz yüze bakmayınca önemsemiyor mu arkadaşlığı anlam veremiyorum bazı insanlara

Peki sizce neden
Yani buna sebep birşey göremiyorum.
İnsanlar yüz yüze bakmayınca önemsemiyor mu arkadaşlığı anlam veremiyorum bazı insanlara
Benimde böyle bi arkadaşım var yıllar öncesinden ben siz kadar samimi değildik ama muhabbetimiz vardı araya yıllar girdi beni aradığında bende arkadaşınız gibi açmıyorum çünkü çok karamsar enerjimi düşürüyor verdiğim tavsiyeleri bile olumsuz cevaplarla yok sayıyor sürekli olumsuzluk dert yüklüyor bana o yüzden hoşlanmıyorum ilişkimi bitirmek istiyorum ama açık açık söyleyemeyeceğim için bu şekilde belli etmeye çalışıyorum

Bu konuyu daha öncede açmıştınız diye hatırlıyorum

Benimde böyle bi arkadaşım var yıllar öncesinden ben siz kadar samimi değildik ama muhabbetimiz vardı araya yıllar girdi beni aradığında bende arkadaşınız gibi açmıyorum çünkü çok karamsar enerjimi düşürüyor verdiğim tavsiyeleri bile olumsuz cevaplarla yok sayıyor sürekli olumsuzluk dert yüklüyor bana o yüzden hoşlanmıyorum ilişkimi bitirmek istiyorum ama açık açık söyleyemeyeceğim için bu şekilde belli etmeye çalışıyorum
Anladım bizde böyle bir durum kesinlikle olmadığı için anlayamıyorum
Tam tersi genelde hep güzel şeyler anlatan pozitif birikimdir

Merhaba kk üyeleri
Üniversiteden bir arkadaşım var (kız), o dönemki en yakın arkadaşımdı kendisi, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Çok yakındık.
Bu arkadaşımla mezun olalı 2 sene oldu aşağı yukarı. İkimizde bekarız (yani bakmak zorunda olduğu bir çocuk vs yok).
Mezun olduktan sonra genel manada sürekli neredeyse ben aradım. İki ya da üçtür kendisinin aradığı onda da derdi vardı akıl almak için aramıştı.
Bu arkadaşımı genelde ben arıyorum ve çoğu zaman telefonlarımı asla açmıyor, işin garibi geri de dönmüyor. Bu arada sürekli arayıp daraltan biri de değilim iki üç ayda bir ararım, o da değer verdiğimden. Ama asla geri dönmez. Birkaç kere snaplerimi görünce seni aricam söz dönücem gibi şeyler söyledi(yani farkında durumun) ama aylar geçti hala aramadı.
2 senedir bu hep böyleydi ve ben kolay alınan biri değilimdir ama artık cidden alındım.
Anlamıyorum değer mi vermiyor, çok meşgül desem insan hiç mi vakit bulamaz. Bazen de işi bitti artık farklı ortamlardayız ondan umursamıyor diye düşünüyorum.
Çoğu zaman mesajlarıma da görüldü atıyor bir soru soruyorum mesela cevap vermeyip görüldü atıyor. Geçen sene dile getirdim biraz tartıştık gibi oldu. Benim bir sürü koşturmam var çalışıyorum vs dedi ama bende çalışıyorum aynı işi yapıyoruz farklı şehirlerde, herkese de yetişebiliyorum.
Çok yakın bir arkadaşıma anlattım. Sen çok vericisin arkadaşlıkta dedi. Sana değer verseydi dönerdi çok zor değil dedi. Üzüldüm bende bunları duyunca.
Siz ne düşünüyorsunuz?
İyimser düşünecek olursak ailevi ya da başka problemleri olabilir ondan dolayı kendini sadece sizden değil çoğu şeyden geri çekmiş olanilir.

Olan şeyin ne olduğunu düşündüğüme gelirsek, sizden uzaklaşmak istiyor, arkadaşlığını bitirmek istiyor bence. Çünkü benzer şeyi ben de yaşadım. En yakın arkadaşımdı üniversiteden ve yavaş yavaş iletişimi kesti, attığım son mesaja da görüldü atıp bıraktı 2 yıldır görüşmüyoruz. Size de aynısı olmuş gibi geldi bana.
Ve böyle insanlar için üzülmeye değmez cidden, insan verdiği değerin karşılığında böyle davranış görmek istemez haklı olarak. Bırakın ne hali varsa görsün, sevginizi hak eden insanlara verin bence

İyimser düşünecek olursak ailevi ya da başka problemleri olabilir ondan dolayı kendini sadece sizden değil çoğu şeyden geri çekmiş olanilir.

Olan şeyin ne olduğunu düşündüğüme gelirsek, sizden uzaklaşmak istiyor, arkadaşlığını bitirmek istiyor bence. Çünkü benzer şeyi ben de yaşadım. En yakın arkadaşımdı üniversiteden ve yavaş yavaş iletişimi kesti, attığım son mesaja da görüldü atıp bıraktı 2 yıldır görüşmüyoruz. Size de aynısı olmuş gibi geldi bana.
Ve böyle insanlar için üzülmeye değmez cidden, insan verdiği değerin karşılığında böyle davranış görmek istemez haklı olarak. Bırakın ne hali varsa görsün, sevginizi hak eden insanlara verin bence
Bende artık öyle yapıcam
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Merhaba kk üyeleri
Bu arkadaşımı genelde ben arıyorum ve çoğu zaman telefonlarımı asla açmıyor, işin garibi geri de dönmüyor. Bu arada sürekli arayıp daraltan biri de değilim iki üç ayda bir ararım, o da değer verdiğimden. Ama asla geri dönmez. Birkaç kere snaplerimi görünce seni aricam söz dönücem gibi şeyler söyledi(yani farkında durumun) ama aylar geçti hala aramadı.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aynısıni bir arkadaşıma bizzat ben yapmıştım. Yani hatta konuyu açan o mu diye düşündüm ama bizim olayin beş yılı var... Ben kendi sebeplerimi söyleyeyim. Kız oda arkadaşımdı ve mecburen vakit geçirmek zorunda idik. Zaten elektriğimiz pek uymuyordu yani yemeğe çıktığımiz zaman pek konusacak konu bulamıyorduk. Açıkçası sıkılırdim onlayken. Ama iyi biriydi yine de. Sonra okul bitti memleketlere döndük o on kere arıyorsa birine dönüyordum hani artık arayım da aradan çıksın düşüncesi. Sıkılıyordum çünkü anlattığı şeyler ilgimi çekmiyordu. Hep meşgulüm ders çalışıyorum kpss kasıyorum diyordum ama ders çalıştugim saat Max 6 idi. Meşguliyet yorgunluk vs bir bahanedir sadece. Sizle konuşmak istemiyor sebep bu

Geri donus yapmamanin deger vermekle alakasi yok. Arkadaslarim aradiginda sonradan goruyorum ornegin onlar tekrar aramadan donmuyorum rahatsiz etmemek icin. Esime bile donus yapmiyorum yeri geliyor, unutuyorum, araya baska is giriyor vs. Deger vermedigim icin degil tam tersi mesgulken rahatsiz etme ihtimalini dusundugum icin dikkat ediyorum.
Bazi kisiler sizin gibi bu konuya hosnutsuzluk gosterirse de onlar kendileri gidiyor.

Bu konuyu arkadaşınızla açıkca konuştunuz mu belki bu tamamen genel olarak yaptığı bişeydir size özel yaptığı bişey olmayabilir. Mesela benim böyle bir arkadaşım vardı iş yerinde çok stresliydi akşam mesaiden sonra tele hiç bakmadığını söylemişti ama tamamen stres atmak için felan...sadece ben değil herkes şikayetçiydi arayınca ulaşamıyorduk. Ne zamanki arkadaşla açıkca konuştuk ortaya çıktı herşey.

Benimde var öyle artık aramıyorum. Arayacağım deyip duruyor söz veriyor hiçbir şey yaptığı yok. Artık sosyal medyada bile görmek istemiyorum. Çıkarmak istiyorum her yerden sizce yapmalı mıyım? Çok çocukça biliyorum ama gördükçe canım sıkılıyor

Merhaba kk üyeleri
Siz ne düşünüyorsunuz?
Şöyle söyliyim. Benimde sizin gibi ünvde sürekli beraber olduğum aynı yurtta aynı sınıfta okuduğum hatta aynı şehirden gittiğim :D arkadaşım vardı. Sanırım yalnız kalmamak adına sürekliliği devam ettirmiş dediğiniz gibi memlekete dönünce azalttı arama görüşmeleri bunun bahanesi yok artık ne yaşıyorlar içlerinde bilmiyorum mesafe koyuyorlar belli. Sonuçta her gün buluşalım konuşalım demiyoruz. Fakat birde ben aramadıkça aramayan hiiiiç arkadaş ortamında genel olarak adım atıp görüşelim özledim demeyen hep karşı taraftan bekleyen arkadaşım var. Senedi 1 2 kez anca arar beni Allah var arar ama :D Bu arkadaşıma hiç gücenmiyorum çünkü tanıştığımda da böyleydi şimdi de. En azından sonradan değişen biri değil kızın karakteri bu. Başta neyse şuanda öyle olan kimseye kızmam. Ama sonradan kafasına göre triplere girenlerle ben mesafe koyarım aramam da küsmem de merhaba merhaba derim sadece. Sen ne kadar yanlışını yüzüne söylesende emin ol bahane hazır olda olacak :D Hiiç yorma kendini konuşmayana konuşma.

Bu konuyu arkadaşınızla açıkca konuştunuz mu belki bu tamamen genel olarak yaptığı bişeydir size özel yaptığı bişey olmayabilir. Mesela benim böyle bir arkadaşım vardı iş yerinde çok stresliydi akşam mesaiden sonra tele hiç bakmadığını söylemişti ama tamamen stres atmak için felan...sadece ben değil herkes şikayetçiydi arayınca ulaşamıyorduk. Ne zamanki arkadaşla açıkca konuştuk ortaya çıktı herşey.
Bu kadar açık değil ama yine bir gün mesajlarımı görüldü yaptığı bir zaman dayanamayıp söyledim hatta biraz da kızarak söyledim
O da o gün gergin gergin cevaplar verdi işte benim bir sürü meşguliyetim var bir tek senle konuşmuyorum ki gibisinden (ki ben birkaç ayda bir ararım)
O günden sonra bir daha bu tarz bir konu açmak istemedim.
Aslında şimdi diyorum ki o gün keşke aramıza mesafe koysaymışım. Ama işte konuşurken de (telefonla) çok içten konuştuğu için belki cidden çok meşguldür filan gibi düşünmek kolayıma geldi..
Ama bu sefer arama mesafe koymaya kararlıyım.

Benimde var öyle artık aramıyorum. Arayacağım deyip duruyor söz veriyor hiçbir şey yaptığı yok. Artık sosyal medyada bile görmek istemiyorum. Çıkarmak istiyorum her yerden sizce yapmalı mıyım? Çok çocukça biliyorum ama gördükçe canım sıkılıyor
İnstagramda sessize al seçeneği var hikayeleri ve postları sessize alabiliyorsunuz nasıl yapıldığına bakın internetten
Önünüze düşmez o şekilde
Ben genelde çıkarmam kolay kolay.. yani kötü bir kavga etmem gerekiyor birini çıkarmak için ama sevmediklerimi sessize alıyorum
Bu arada çıkarmak sizi daha mutlu edecekse çıkarın.

Merhaba kk üyeleri
Bu arkadaşımı genelde ben arıyorum ve çoğu zaman telefonlarımı asla açmıyor, işin garibi geri de dönmüyor. Bu arada sürekli arayıp daraltan biri de değilim iki üç ayda bir ararım, o da değer verdiğimden. Ama asla geri dönmez.
Siz ne düşünüyorsunuz?
aranızdaki o samimiyet sizin açınızdan bitmemiş ki vefalısınız benimde başıma benzer bir durum geldi karşı taraf kız arkadaşınız tarafından bitmiş değişik havalara girmiş bekar diyorsunuz illaki fırsatı olur diye düşünüyorum mesaja bir cevap vermeye yada aramaya kaba tabirle öküz ölmüş ortalıklık bölünmüş yanlız değilsiniz benim 12 yıllık arkadaşım idi direk sildim heryerden ve bir yıldırda görüşmüyorum kafam rahat silin olsun bitsin

Ozel hayatini yada hayatindaki insani falan mi soruyorsun acaba bazisi sevmiyor özelini konusmayi merak edilmesini vs. Yani ben anlatrsam dinlesn istiyorum merakli gbi agzimdan laf almaya kalktigini hissedersem bnde yanasmiyorum. Bosverin sizde ya sizde aramayin

Back
X