• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sen çok değiştin !

1 yıllık evliyiz, 7 ülke gezdik, ailelerimiz şehir dışında sürekli yolculuk yaptık ve yolculuk süresince 26 kitap dinleyip bitirdik. 1 gebelik yaşayıp, sonlandırmak zorunda kaldık. Nöbetli çalıştık birbirimize bile yetişemedik. Hiç kimseyi düşünmeye vaktimiz olmadı. Ama çok hoşunuz gerçekten 🥰 Eğer daha dingin bir hayata dönersek bunu deneyeceğim 😃
Tamam kız en çok sen gezdin bionada yaz bunları görmeyen falan olur insan yakın kız arkadaşıyla dedikodu yapmayacak içini dokmeyecekse arkadaş olmanın ne anlamı var standart koca bulunca en mükemmel olma hastalığı 🫠

Son düzenleme:
niye herkes kiza gicik olmus anlamadim
bazen oluyor, hayatin dogal akisinda insan bazi arkadaslarindan farkli frekansa dusebiliyor.
ben 2017deydi sanirim bir kisisel gelisim topigi açmıştım KKda, onda bile bir maddem "sana iyi gelmeyen, kendini gelistirmemis, tek muhabbeti elti koca sevgili olan arkadaslarinla mesafe koy" idi:)
hakikaten de koydum cogu arkadasimla aram instada hikaye begenmekten oteye gitmez oldu.
iyi ki de yapmisim, çünkü oyleleri gidince yerine cok daha bana birsey katan insanlar geldiler. bazen iyisinin gelmesi icin bir bosluk gerekiyor:)
bana da cok uzun zamandir bos geliyor , dinlemek istemiyorum oyle seyleri.
Kaos ihtiyacimi BDVden karşılıyorum zaten.

Dedikodunun kötü bir şey olduğunu eşinle öğrenmen ne hoş.😁 Önceden ne eksiğin vardı da öğrenemedin bunu? Arkadaşını tanımam etmen sana ne anlatıyor bilemem ama sende çok feci bir iticilik var.
bende de tam tersi oldu. nisanlim hayatta dedikodu bilmezdi, kültüründe yok. kimin ozeliyle ilgili birsey sorsam "beni ilgilendirmez" der bilmediğini soylerdi.
Birgün "bu böyle olmaz, ben bir ömür geçireceğim insanla cekirdek citleyip dedikodu yapmak isterim" dedim.
sonra kendine cekiduzen verdi hem cekirdek yemeyi ogrendi hem dedikodu yapmayi😂
artik isyerinde cikan kavgalara bile kulak kabartir bana anlatmak icin😂😂 hatta guzel bir dedikodusu varsa cekirdek alip geliyor, ben anliyorum hemen kesin var bir anlatacagi birsey var diye😅

Bu ülkede yeni evli sendromu var cidden. Biraz öyle bir hava aldım ben de sizden.
Mesafe koyayım mı demişsiniz de arkadaşınız zaten bu çiğ kokuyu almış bence :) öyle bir derdiniz olmasın.

Bu arada sürekli dert dinlememe isteğinizi makul bulurum. Bazen insanın sosyal pili bitik oluyor bazen anlat kız anlat ıncığını cıncığını anlat kıvamında oluyor, bazen başka dünyada oluyor vs. biraz insanı okumayı bilmek ve çok boğmamak gerekiyor evet.
Amaa bence sorun söyleme tarzınızda, hatta tüm tarzınızda, hiç beğenmedim.

Gözümde canlanan ortam şu
Arkadaşınız birkaç duyguya girmiş anlattıkça da o duyguda kalmış yani ortam haksızlık, hüzün, öfke gibi duygular barındırıyorken siz birdenbire hep mi sen mağdursun gibi beklenmeyen bir tepki veriyosunuz, sonra size öfkelenmesini yoksayıp kızıyla ilgileniyorsunuz.
Ay çok kötü, buna kim olsa aa noluyo be der.
Bunun ne kültürle ne yeni kararlar almakla ne yeni kültürler tanımakla ilgisi var.
Çok keskin ve sakil hatta şımarıkça sadece.

Yeni bir çevre yeni bir aile insanı değiştirebilir demişsiniz yeni çevre dediğiniz eş ailesi ve çevresiyse burada bile ben çok iyi geçiniyorum geçinemeyenler dedikodu ediyor gibi üstten bir bakış var.
Mesele sadece dert dinlemek olsaydı, hak verebilirdim.

Çok tatlı ama çok mızmız bir arkadaşım var ona da söylüyorum bunu
Ona da her şey dert oluyor, arada bir gazını alıyoruz arada da kanki çok konuştun bee git biraz da kaynananı darla diyoruz. Ama arkadaşım hakkında hiçbir zaman ay millete neler diyor bana neler demez diye düşünmedim.
Ne saçma bir çıkarım yapmışsınız.
İyi niyetinize kocaman bir maşallah.

Biraz daha kültürlenelim hadi.
Manevi olarak da tanımadığımız insanların dedikodusu onurunu kıracak şeyler duymadığımız sürece dedikodu değildir.
Bilgilerinize arz ederiz.

bazen oluyor, hayatin dogal akisinda insan bazi arkadaslarindan farkli frekansa dusebiliyor.
ben 2017deydi sanirim bir kisisel gelisim topigi açmıştım KKda, onda bile bir maddem "sana iyi gelmeyen, kendini gelistirmemis, tek muhabbeti elti koca sevgili olan arkadaslarinla mesafe koy" idi:)
hakikaten de koydum cogu arkadasimla aram instada hikaye begenmekten oteye gitmez oldu.
iyi ki de yapmisim, çünkü oyleleri gidince yerine cok daha bana birsey katan insanlar geldiler. bazen iyisinin gelmesi icin bir bosluk gerekiyor:)
Bu öyle kendini geliştirme vs konusu değil ama yengenç bildiğin kocayı bulunca arkadaşı beğenmez olmuş. Kaldı ki bahsettiği şeyler dedikodu da sayılmaz kadın derdini anlatmış daha çok. 20 yıl boyunca dedikodu yapıp yapıp sonrasınds kocamla çok değiştim 26 kitap dinledik 7 ülke gezdik demesi tamamen kibrinden. Gerçekten kendini geliştiren insan belli ediyor kendini bu konu sahibi sonradan görmelerden

1 yıllık evliyiz, 7 ülke gezdik, ailelerimiz şehir dışında sürekli yolculuk yaptık ve yolculuk süresince 26 kitap dinleyip bitirdik. 1 gebelik yaşayıp, sonlandırmak zorunda kaldık. Nöbetli çalıştık birbirimize bile yetişemedik. Hiç kimseyi düşünmeye vaktimiz olmadı. Ama çok hoşunuz gerçekten 🥰 Eğer daha dingin bir hayata dönersek bunu deneyeceğim 😃
Sayısız ülke gezdik, sayısız dizi bitirdik.
Birkaç güne bir kitap bitiriyoruz, çalışma odasında koyacak yer kalmadı.
Çok yoğun çalışıyoruz. Nöbet demişken çocuk doktoruyum. 🙈
Ama en büyük sırdaşım dedikodu arkadaşım eşimdir😅🙈🧿

bende de tam tersi oldu. nisanlim hayatta dedikodu bilmezdi, kültüründe yok. kimin ozeliyle ilgili birsey sorsam "beni ilgilendirmez" der bilmediğini soylerdi.
Birgün "bu böyle olmaz, ben bir ömür geçireceğim insanla cekirdek citleyip dedikodu yapmak isterim" dedim.
sonra kendine cekiduzen verdi hem cekirdek yemeyi ogrendi hem dedikodu yapmayi😂
artik isyerinde cikan kavgalara bile kulak kabartir bana anlatmak icin😂😂 hatta guzel bir dedikodusu varsa cekirdek alip geliyor, ben anliyorum hemen kesin var bir anlatacagi birsey var diye😅
İşte bu yüzden konu sahibine gıcık olduk normali zaten bu benim kocada dedikodudan nefret eder ama ben herşeyimi en ince ayrıntısına kadar anlatırım oda dinler yorum yapar sonuçta bir hayatı geçiriyoruz gün içinde olanları tabi ki konuşucaz valla ben bazı muhabbetleri bilerek kankime sosyal medyadan yazmıyorum ki yüzyüze konuşalım çünkü tadı öyle çıkıyor 🤤 kahve içmemis gereken konular var aha zehiri saldın diyor :70: 40 yıl sonra arkadaşını beğenmemesi? önceden aklı nerdeydi evlenince bi medeniyet mi yüklendi anlamadım 🤣

Biz 7 ülke gezdik 26 kitap dinledike kadar ben de hak vermiştim ama 20 yıldır izinlerde aileyle git gelli kadın 1 senede değişmediğine göre kendisi kocayla birlikte nirvanaya ulaştığını sanıyor. Daha kötüsü evliliğin ilk yılındaki dinginliğin huzurun bir ömür devam edeceğini sanıyor. Devam da edebilir ama illaki kendisi de bir yerde hayatın sıkıntıları ile yüzleşecek dertleşecek ya da birilerinden yakınmasını dinleyecek birilerine ihtiyaç duyacak. Hayatın gerçeği bu. Ben de evliliğimin ilk yıllarında gerçekten çok huzurluydum biz bize yetiyorduk ama zaman geçtikçe bu değişiyor yeniden çevreyle iletişime geçmeye başlıyorsun. Ömür boyunca iki kişi izole olarak takılamazsın zaten insanın doğasına aykırı. İnsanlara itici gelen 2-3 değil 20 yıldır tanıdığı insanı iki yer görünce iki kitap dinleyince beğenmemeye başlaması aslında 😂

Back
X