- 29 Aralık 2014
- 143
- 42
- 38
- Konu Sahibi sonsuzunsihri
-
Bu da dert mi diyebilirsiniz ama inanın çok kafamı kurcalıyor.
Ben 6 senelik ilişkimden sonra 1 senedir nişanlıyım. Nişanlımın ailesiyle de 2 senedir tanışıyorum. Geçen konumda kv ile yaşadığım bir sorunu anlatmıştım. Nişanlımla sorun yaşadıkça uzun zamandır bana tavırları değişmişti. Şimdi kv ve görümcemin doğum günü yaklaşıyor, geçen yıl ben ona bir eşarp almıştım ve arayıp doğum gününü kutlamıştım. (Hediyeyi söyleme nedenim niyetim ve özenim,lütfen yanlış anlaşılmasın yoksa bir önemi yok) Sevdiğim adamın annesi sonuçta,bir şey yapmak beni mutlu etmişti.
Benim doğum de günüm yazın,dürüst olmak gerekirse aramasını bekledim,aramadı.
Görümcem akşam mesaj atmıştı : "annem x'in doğum günü bugün kutla dedi , doğum günün kutlu olsun" yazdı. Yani annesi söylemiş öyle mesaj atmış bana. Halbuki görümcem doğum günümü biliyor bir önceki sene hediye alıp evime gelmişti,şimdi annem hatırlattı diyor.
Şimdi ikisi de böyle yapmışken aramak içimden gelmiyor. Görümceme aynı bana yazdığı gibi akşam vakti bir mesaj atacağım sadece. Kv ise aramak istemiyorum. Çünkü her fırsatta kızım kızım diyen kadın ben özenmişken bir alo demedi,hatırladığı halde. Son yaptıklarından sonra da bunu tolere edecek,buna rağmen adım atacak sabrı gösteremeyeceğim ve aramayacağım sanırım .
Nişanlım üzülmesin onu mahçup etmeyeyim diye hep adım attım şimdiye kadar.Ama bu doğum günü meselesi beni gereğinden fazla gerdi.
Sizin düşünceniz nedir? Kimseyi kırmadan kendimi ezdirmeden, nezaketimi de bozmadan nasıl atlatabilirim?
Aynı şekilde mesaj at görümcene.
Teşekkür ettiğimi söylersin annene diye.
Madem onlar şuan senin verdiğin değere böyle karşılık veriyorlar, çok da kendini sıkmaya değmez.
bence büyüklük sende kalsın
ara, kutla, kapat
çok çok önemli değil
Ha pardon yanlış okumuşum o zaman.Yazın doğum günümde yazmıştı görümcem onu.
Şimdi ben de akşam vakti aynı samimiyetle bir mesaj yazacağım.
Ha pardon yanlış okumuşum o zaman.
Arama aynı şekilde mesaj at görümcene
"Annemin doğum günü kutlu olsun söylersin" diye.
Bir tek dogum günü icin mi böyle tavir halindeler..
Yoksa genel tavirlari hep boyle mi??
Bunu yapan arkadaşınız olsaydı, aramayın size gösterdiğinden fazla değer göstermeyin derdim. Ama bunu yapan kişi, "ömrünüzü paylaşacağınız yol arkadaşınızın annesi". Bunu unutmayın.
Sizinle bir derdi varsa bile, oğluna verdiği değerden dolayı sizi aramalıydı, aramamışsa da o onun basiretsizliği olsun. Siz,onun hatırı sizde yoksa bile, bir ömrü paylaşacağınız insanın hatırı için, nişanlınızın hatırı için arayın, kutlayın. O utansın, siz huzurunuz için gerekeni yapın inanın çok daha rahat olur içiniz...
Aslında bir yanım böyle diyor ama son konuma bir bakarsanız neden istemediğimi anlayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim,söylediğiniz zor gelse de İlk cümleniz özetliyor,büyüklük bende kalsın..
Dediğin gibi yap bence.
Nişanlının hatrı için o kadar eğilmeye değmez.
Anası oğlunun hatrına hiç eğmiş mi kendini?
Ya da kardeşi abisinin hatrına..
konunu okudum canım arama, boşver.
ne kadar kendini geri çekersen o kadar kıymetli oluyorsun; ne kadar yüz verirsen fazlasını bekler (benim tecrübem). hep büyüklük bende kalsın dedim; söylediği lafları yuttum; düğüne 1 ay kala ayırmaya çalıştı bizi, eşime mutlu olamayacaksın yol yakınken dön bile dedi (bunu bana kendisi söyledi söylediğini), hepsine eyvallah dedim; ama en son bebek odasıyla ilgili ondan hiçbir şey beklemezken haddine düşmeyen bir şekilde biraz ben veriyim biraz da annen yardım etsin oda alırken beşiği o alması lazım zaten deyince bende ipler koptu.hiçbir şey demedim o akşam ama o günden beri 3 ay olmuştur o ararsa konuşuyorum aramıyorum. kandilde bile aramadım eşim aradığında verdi telefonu bana. (bu arada eşimin bu küslüğümden haberi yok)
Orası öyle. İşte bir de ben nişanlımı mahçup etmeyeyim dedim.
Annen beni aramadı falan demedim hiç,gerek görmedim.Ben de onu aramam olur biter,anlar o zaman dedim.
Ama zaman yaklaştıkça merhametime yeniliyorum galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?