Aramızda psikiyatrist var mı? Sözlerin akla gelmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, sizlere uzun süredir yaşadığım bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Sorunum, benim çook uzun yıllar önce olabilir, yakın bir zaman önce de olabilir, bir olayda söylediğim bir söz, şu lafı iyi ki demişim dediğim bir olayda gerek benim söylediğim gerekse başka bir olayda başkasının söylediği söz ve o olay akılma gelip duruyor..
Başlarda ben kendim bilerek aklıma getirdiğim oluyordu.. Şu an da alakalı alakasız belli başlı sözler başkalarının söylediği sözler kafamın içine gelip duruyor.. Tee 20 sene önceki bir olay o anın görüntüsüyle birlikte aklıma geliyor.. O zaman etkilendiğim bir olay.. Şu an beyin ve vucut olarak yorgunum da o yüzden mi beni daha çok rahatsız etmeye başladı.. Uzun süredir var.. Ben bilerek aklıma getiriyordum ama artık kendiler kafamın içinde uçuyorlar.. Bi yardım edin.. Doktora gitsem şu an bana ne önerebilir ilaç kullanamam.Dersle ilgilenmem lazım.. Bu sorundan şikayetimden kurtulmak için madem aklıma sözler geliyor bari işe yarayan bişeyleri tekrar edeyim diye zikir tekrar ettiğim de oldu.. Mesela bir kelime ile başlayan bir söz ve olay akılma geliyorsa o sözü unutmak için başka başka kelimeleri sayıp o sözden kurtulmaya çalıştığım da oldu.. Teşekkür ederim okuduğunuz için.. Şu an ilaç kullanacak zamanda değilim yetişmesi gereken okulla ilgili işler var.. Başka önerileriniz şunu şunu yap iyi gelebilir diyeceğiniz şeyler var mı? Teşekkürler..

Son düzenleme:

Yanlış oldu dizeltirken alınıtılamışım..

Okb var gibi geldi ama emin değilim. Bi araştırın etkileri var mı sizde varsa ,eğer düşüncelerinizi serbest bırakın umursamayın..

psikologum fkt ne ben ne de başkası ne kendiniz size tanı koyamaz önce bi psikiyatr görüşüp tanı almanız lazım.
muhtemelen okb gibi gözükmekte. ilaç ve uzun bi terapi alman lazım gibi. şuanki ilaçlar eski ilaçlar gibi içilmeyecek değil uyku yapmaz. ilaç ve terapisiz iyileşmeyi unut. Tam bir iyileşmede olmayabilir ama en azından yaşamını daim ettirebileceğim noktaya getirilebilirsin.

''Bu sorundan şikayetimden kurtulmak için madem aklıma sözler geliyor bari işe yarayan bişeyleri tekrar edeyim diye zikir tekrar ettiğim de oldu.. '' senin kaçma davranışın.

kaçma davranışları oluşturursun ki oluşturuyorsun da daha battıkça batarsın.

O dediğim farklı kelimeleri sayma işe yaradı diyebilirim. Mesela diyelim masa ile başlayan bi olaaydaki söz akılma geliyor ya masa,
mülakat.. meyve, melahat.. mum, madem.. gibi o an m ile başlayan kelimeleri akılmdan sayınca farklı şeyler düşünmüş oluyorum o bir olayda işe yaradı..

Senin muzdarip olduğun konu hepimizde var inan.
Hiç bir insan tam sağlam değil ki, gideceğin psikiyatrist de dahil.
Aklına bu tarz şeyler geldiğinde içinden anlamsız kelimeler kur gayet anlamsız olsun, uzun yürüyüşlere çık hiç bişey düşünmeden yürü ben yürüyüşlere çıkıyordum aklıma bişey geldiğinde bulutlara bakıyordum başka biseyle ilgileniyordum, sevdiğim şarkıyı açıyordum.
İnan iyi geldi.
Ben çok etkilendiğim durumlar yaşadım o kadar kafaya takıp aklıma geliyordu bu durumla ilgili her kelimesi tek tek.
Baktım olacak gibi değil kendi kendimin doktoru oldum.
Aklımdan bu çıkınca beni üzen olaylarla ilgili düşüncelerim, o kisileri de çıkardım hayatimdan.
Eşimde sağ olsun çok destek çok iyi bı insan, birde bebek için sağlık sorunları ameliyatlar tüp bebekler vs vs ile uğraşıyordum. Düşünebiliyor musun beynimi nasıl yoruyordum.
Kendi kendimin ilacı olup rahatlatinca ve çocuk olayini da kafamdan atinca doğal yolla gebe kaldım.

Okb olabilir .Bende de var biliyor musin aklina gelenlerden kaçmayacaksın ve umursamayacaksın. Care bu. Kacmak icin baska yollar denersen daha zor

okb ya da post travmatik stres bozukluğu olabilir hatta depresyon bile. terapi işinize yarayabilir

Bi' avukatlarin bi' de psikologlarin su bdv'den cektikleri. Amme hizmeti yapmak icin okudu zaten millet.

Aynı şeyi ben sürekli yaşıyorum ama ben zamanında hem görsel hem işitsel zekami çok geliştirdim ezberlerimi unutmamak için suan da yıllar önce 4 5 yaşlarını müthiş şekilde görsel olarak ve işitsel olarak hatırlıyorum olan bir olayı da unutamam iyi veya kötü ben bunu bir yetenek olarak kullanıyorum bu sayede hafızligimı unutmuyorum sizde bunu yetenek olarak kullanabilirsiniz kitap ve tarihi filmler güzel olur :)

Reactions: mb1
kaçınma davranışı sizi kurtaran değildir aksine nüksetme gibi bir şeydir. daha da daha da nüksetcek.
ne kdr erken okdr iyi. nüksediş başka sorunlara da neden olur.

“KURBAĞAYI, içi sıcak su dolu bir kaba atarsanız. Kurbağa hemen sıçrayarak kendini kabın dışına atar. Canı yanmıştır çünkü. Oysa, kurbağayı soğuk su dolu bir kaba koyarsanız orada öylece kalır. Suyun ısısını yavaş yavaş artırırsanız, kurbağa bunu farketmez. Ve su kaynayana kadar, kurbağa çoktan ölmüş olur.”

sen bir kurbağasın kaçınma davranışları senin haşlandığını farketmemene hizmet eder.
ama canının yanacağını bileceği için kaçınma davranışıyla çözüm yaratmaz sana psikiyatr ya da psikolog.

LÜTFEN HİÇBİR RUHSAL HASTALIĞI KENDİNİZİN İYİ EDECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE BİR ŞEYLER YAPMAYIN. bu bu kdr basit olsaydı senelerce okunmazdı seneler verilmezdi çalışılmazdı halen kafa patlatılmazdı.

tanı aldıktan sonrada kendini aldığınız tanıda geliştirmiş uzmanlaştırmış bir psikologdan yardım alın.

mesela okb tanısı mı aldınız okb konusunda çalışmalar yapmış bu konuda çok hasta görmüş bu konuyla ilgili şuana kdrki her şeyi yalayıp yutmuş ve halen konuyla ilgili gelişmeleri takip eden birini tercih edin.

birde diplomasına bakın öyle terapi alın maalesef ki ülkemmizde kendini psikologum diye tanıtan çok insan var. meslek yasamız olmadığı için böyle.

Annem de geçmişte tedavi oldu ama bence şu an daha kötü..

Sen istediğin kadar iyi ol, kendini geliştirmeye çalış, bir dünya kitap oku.. Etrafındakilerin ruh sağlığı yerinde değilse sen de kötü olursun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…