Aramizdaki farklilik korkutuyor :(

Ilk basta oyle düşündum ama askerlige karsi degiller.cunku dedigim gini sevgilim askere gidicem demis kimse karsi cikmamis hatta annesi kiz hakli ne bekliyodun demis

şimdi askere gideceğim dediğinde ve ailede kimse karşı çıkmamış dediğinde
farklı anlaşılıyor,kasıt var gibi duruyor.
normali askere gitmek değil mi zaten,neden karşı çıksınlar?
karşı çıkılacak bir durum mu yani?
bence sen bu konuda çok iyi niyetli olma.bahsetmediği şeyler var diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ilk basta oyle düşündum ama askerlige karsi degiller.cunku dedigim gini sevgilim askere gidicem demis kimse karsi cikmamis hatta annesi kiz hakli ne bekliyodun demis

o annenin diğer gelinleri istememiş galiba ki diğer oğullarını yollamamış :)

Herkes sadece cocukla evlencen aile ile degil diyo ama ben aileden uzak kalma taraftari degilim..aklima estigi zaman kalk annene gdelim abine gdelim diyebilmeyi isterim. Ben ailemden oyle gordum cunku.

Sebepsiz yere gitmiyorlarmış yani abla doğru mu anladım?
Sinirlerim zıpladı,yazacağım da elim gitmiyor.

ama biri şehit olonca, dağdakilere beddua ediyormuş sevgilisi. ALLAH belasını versin falan

Aşk vatan millet sakaryadan daha möhim bir konu vesselam

sakaryadan sevgililer

.....................

konu sahibi, yaşının küçük olduğunu düşünüyorum evlilik için. böyle bir niyetin varsa en azından tanımaya çalış.. eğer ailede partizanlık varsa çok zor durumda kalırsın senin ailenle onun a
kendinize zaman verin.. hayatta aşktan ve sevgiden önemli şeylerde vardır.. tanımaya çalış
hakkında hayırlısı

Son düzenleme:
Herkes sadece cocukla evlencen aile ile degil diyo ama ben aileden uzak kalma taraftari degilim..aklima estigi zaman kalk annene gdelim abine gdelim diyebilmeyi isterim. Ben ailemden oyle gordum cunku.

iyi de o adamı yetiştiren o insanlar. ne kadar farklı olabilir ki ailesinden. ha liseden beri dışarıda üni falan dışarıda okumuş dersen kısman ok derim ama şu şartlar altında armut dibine düşer. Çok uzağa düşmesini beklemek sadece umud etmektir.
Lisede bir öğretmenimiz vardı. Derdi ki: veli toplantısında herkesin velisini tahmin edebiliyorum. çocuklar ailelerinin aynasıdır.

Gitmemesi hata tabiki. Bu bayrak altinda yasiyolar bu bayrak icn savasmayi ogrenmeli.

Abilerinin askerlikle ilgili bahaneleri ne peki?
Bak canım yaşın çok çok genç evlilik için.
Etnik köken önemli değil,benim rahmetli eniştem de kürttü ve tabiri caizse melek gibi bir adamdı.
Ama burda takılman gerken başka şeyler var gibi..

tam yedi senelik tecrübem var... kac kurtar kendini kultur farklı oyle onemliki uyum saglanir sanıyorsunuz benliginizden cikiyorsunuz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

asla aileni karşına alma. askerlık konusundada onlar herzaman askerlikten kaçıyorlar çevremde olanların çoğu oyle. dağdakıne silah tutmazlar

Doğru anladım hayatım kendilerince sebebleri varmış,şehit haberlerini duyunca üzülüyorlar nedense..
Bu konuda en hassas benim,eşim boşunamı 20 yıl askerlik yaptı peki..

Abla çok can sıkıcı bir durum.
Binlerce Şehit verdik dünden bugüne,onları düşündüm.
Şu an asker olan kardeşlerimiz ne bileyim..
Tek akıllı bunlar mı oluyor yani?
Ahhhh vahhhh deyip üzülmekle olmuyor.
Gidcekler(eğer vatanlarını seviyorlarsa tabi) ERKEK GİBİ görevlerini yapacaklar.
Ben istediğim için gidiyorla olmaz,vatanı için vatan aşkı için gidecek.
Çok doldum yaa..

Yaşın 20 dön işine güzel kızım
Hiç bir konuda fikrin yok
Umarım,sanırım, şöyledir vss ile evlilik olmaz
Bugün teklif edipte senin kabul etmediğin şeyler nikahtan sonra baskıya dönüşür
Askerlik yapmayan adamın ne dediği söze bakılır, ne aşkı ciddiye alınır, koca da olmaz
Otur ailenin dizinin dibinde

birini kıramıyorsun diye evlilik olmaz. aşık olanlar eziliyor mu bunu da anlamadım seviyorsun bu adamı tamam ne zaman oluştu bu sevgi yeni tanıştık diyorsun. Erzurumluları dadaş bilirim demiş erkek arkadaşınızın kökeni kürt demek ki eğer seviyorsan ve buraya konu açıp fikir soracak kadar evliliği düşünüyorsan onların gelenek göreneklerine uyacaksın ama korkuyorsan hiç bulaşmayacaksın. hepimiz aynı kültüre gelenek göreneklere sahip kişilerle evlenmedik ama onlar bize bizler onlara uyduk seviyorsan bunda korkulacak bişi yok. bence evlilik için daha küçüksün 20 yaş çok erken...

daha yaşınız 20 erkek kıtlığı varmış gibi daha 4 aydır tanıdıgınız biriyle evlilik planları yapmak aşık olmadığınız halde aile yapısını bilmediğiniz halde neden bu kadar acele kararlar veriyosunuz? ayrıca şehit veriliyo diye askere gitmemek ne demektir 6 kardeşte gitmemiş askere bizim eşimiz kardeşimiz askerlik yaparken enayimi oluyo şimdi şuan kardeşim askerde benim kardeşimin canı ailesi malı sevdiği yokmuda gitti şimdi askere askerlik şereftir namustur vatanını seven bu vatan topraklarında yaşayan her türk evladı askerlik yapmak zorunda

merak ettim de erkeklerin kökü mü kurudu da bu yaşta evlilik düşünüyorsunuz üstelik asker kaçağı siz demeden önce belli ki askerlik yapmayı düşünmemiş saçmalık diğer anaların canı can değil öyle mi şehit olmaktan korkuyormuş eeee benim gibi olan asker eşleri ne yapsın acaba az olgun olun böyle bir insanla evlilik mi düşünüyorsun üstelik hepsi asker kaçağı öylelerini varya .........

Son düzenleme:

1 sene askerlik onun is benim okul derken yine uzun bi sure var onumuzde. 1 ay sonra 21im. O geldiginde 22 olcam is guc de baya zamanimizi alir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…