Aramizdaki farklilik korkutuyor :(

Kızlar yeni tanıştığım biri var. ''Kusura bakmayın kullandığım cümleler icin''
Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek
Askerlikten neden kaçıyor?
Partizanca bir şeyler yoksa bence nereli olduğu çok önemli değil.

Kızlar yeni tanıştığım biri var. ''Kusura bakmayın kullandığım cümleler icin''
Kendisi kürt yaşam tarzımız aile ve akraba ilişkilerimiz farklı. Farkli derken benim alışık oldugum gibi degil.bende doguluyum ama dogma büyüme istanbulluyum.askerligini yapmamis 6aydir kaçak. Gitmezsen evlenmem dedim.bayramdan sonraki hafta muayene olcak.(onuda ben soyledim bayramdan sonra diye ailesi ile vakit geçirmesi için)
6 erkek kardeşler 4ü evli 1i küçük. Babalarinin bir dairesi var. Abilerim hakkini aldi orasi benim dedi ama babasının baska dairesi yok. Bende evlenince çalışıp alırız dedim.daha ailesini tanimiyorum beraber yasar miyiz dedi bende dusunmedigimi soyledim yinede kabul etti.rahat yasamaya alisik oldugum icin anlaşamam diye istemedim. Aşık degilim ama onunla rahat edebilcegimi düşünüyorum. Ama aklimda hep soru işareti var. Memleketinden dolayi.annem babam kabul eder ama hicbir amcam halam teyzem kabul etmiycek

Zamana ihtiyacın var daha çok tanımaya ihtiyacın var.. Bu sadece kürt yada şu bu diye değil kafanda tam yerli yerine koyamadığın birşeyler var sanki..

bende kürdüm.. bende batıda büyüdüm.. şimdi ben senin grubunamı giriyorum yoksa erkek arkadaşının gurubunamı giriyorum :44::44::44:
20yaşındasın çok erken değilmi evlilik için.. 5 6 aydır sevgilisiniz. bunları konuşmak içinde erken değilmi :31:
ben insanları anlamıyorum. ailenin karşı çıkacağını biliyosan neden böyle bir yola başvuruyorsun? annesi babası kürt. tabiki yeri geldiğinde kürtçe konuşcak. aman gelinimiz rahatsız olmasın diye kalkıp çat part türkçe konuşamaz..

bunun dışında ne istiyorsunuz ben onu anlamadım. askere git demişsin. tamam demiş.. ailemle aynı eve çıkalım demiş yok demişsin tamam demiş. problem nedir şimdi? rahat edebilmen mi :44:

Herşey bir yana 20 yaşında aşık olmadığnız biri ile evlenmek için çok erken bir yaş bence....Önünüze daha kim bilir neler çıkacak yaşanacak erken karar vermeyin derim ben..

Yorumum net olacak. Bu ülkede yaşayan ama vatandaşlık görevlerini yerine getirmeyen adamla İŞİM OLMAZ! Bu vatana ihanettir. Vatana ihanet eden insandan korkarım ben.

Umarim oyle bi aile degildir :s sebepsiz yere gitmiyolar.sehit haberi duyunca dagdakilere bela okuyolar. Hainler Allah islah etsin falan diye

asker ocağı peygamber ocağıdır.bizim abilerimiz kardeşlerimiz yapıyor geliyor.onlarınki can değilmi.bi ananın babanın evladı ciğer paresi değilmi.bak senden büyüğüm yanlış anlama ama bence sen kafanda olayı bitirmişsin.. istiyorsun biz ne desek boş.yinede az da olsa dikkate alacaksan evi arabası için sakın evlilik yapma.sevdiğin adamla bir kuru sofra bal olur sevmediğin adamla ağız tadıyla yemedikten sonra en lüks sofralar zehir olur!!!

Cahilligimi tercih ederim seni gibi ukalilik yapmamak icin. Evli misin degil misin bilemem ama umarim evlenirken sadece aşık miyim diye dusunursun. 20 yasinda geziyim toziyim 50ye gelince keske bi evimz olsa mi diyim. Omur boyu kirada da yasar insan ama ölüm var hastalik var.insanin basina ne gelcegi belli olmaz. Oldu ki ikimizde kaza gecirip yataga mahkum kaldik. Kim bakicak kimin evine sigabilcez. Sen mi gelip bakicaksin. Bu yuzden cahil diyosan iyi ki cahilimm

sevgiliniz ne iş yapıyor bilmiyorum. ama siz öyle ev almak kolay bişimi sanıyorsunuz?
ayrıca siz evlendikten 2sene sonra(maksimum) çocuk yaparsınız. o borcu kim ödeyecek:31:
neden ev muhabbeti sürekli dönüyor onuda anlamadım. zamanla olacak şeyler. tabiki düşünmeniz normal ama şuan için çok erken

Diğer soruna değinmiyorum bile..
Asıl sorun askerlikten kaçmak,kızımız söylemese yine gitmeyecekti..
Ailede töre gibi olmuş gitmemek..

Biraz daha düşün biraz daha tanı bence öncelik onun sana davranışı aranızdaki ilişki ama şunu da unutmamalı ailelerden bağımsız bir evlilik düşünülemez ayrıca o da o aileden çıkmış orda büyümüş onu izole edip sadece ailesi böyleymiş gibi düşünmeyin o da o aileden çünkü..

Ilk basta oyle düşündum ama askerlige karsi degiller.cunku dedigim gini sevgilim askere gidicem demis kimse karsi cikmamis hatta annesi kiz hakli ne bekliyodun demis

bu kelimeleri kullanman bile çok yanlış :50::50: "düşündüm" "umarım öyle değildir" yani sen ne olduğunu bilmiyosunki. çünkü onu okadar tanımıyorsun.. belkide öyledir sana söylemiyordur.. tanımaya çalış önce. flört değil evlilik düşünüyorsunuz

Ona kalsa gitmez askere. :) Abileri bile yapmamis askerlik. 6 erkek kardesten tek giden bu.Sirf benim icin yapiyo.bayramdan hemen sonra gidiyo.
Askerliklerini neden yapmamışlar?bir bilgin var mı bu konuyla ilgili?
Kusura bakma gülücük koyamadım çünkü pek komik bir durum değil.

Son düzenleme:
bu korkularında haklısın sonuçta kafan karışık.
etnik köken belirtmeyin demiş bazı arkadaşlarda kızcagızın kafasını karıştıranda bu zaten.
aynı şekilde bende biraz düşünceli olurdum.
diğer kardeşlere ev var , kendisine babasının oturduğu ev ölme eşşeğim ölme ohooo..
yanlış anlaşılmasın fakat ortada kör aşk durumları yok üstelik yeni tanışmışsınız.
bu devirde mantığıda düşüneceksin ileriyide rahat ettirebilecek mi? kültürleri seni memnun edecek mi?
mutsuz , huzursuz olma..

sevgiliniz ne iş yapıyor bilmiyorum. ama siz öyle ev almak kolay bişimi sanıyorsunuz?
ayrıca siz evlendikten 2sene sonra(maksimum) çocuk yaparsınız. o borcu kim ödeyecek:31:
neden ev muhabbeti sürekli dönüyor onuda anlamadım. zamanla olacak şeyler. tabiki düşünmeniz normal ama şuan için çok erken

Rahat etmek kavramini herkes ev olarak algiladi nedense.ben ailevi durumlardan bahsetmistim oysa. Ben bile kendimi paragoz hissettim. :)) elimiz ayagimiz var cok sukur calisiriz ikimizde

Back
X