Aramızdaki yaş farkı, yardım lütfen kızlar:(

Yorumun icin tesekkur ederim dedigin gibi yapacagimboshayallersmile

Çok sevindim tavsiye dinlemene. Öyle güzel zamanları ki hayatının, tadını çıkar. Herşey yaşında ve yerinde güzel.
Bu forum bile aslında senin için iç bayıcı olmalı. Adı üstünde "kadınlar" kulübü. Koca koca kadınların sana sıkıcı gelecek muhabbetleri... Senin için dışarıda çok daha eğlenceli bir hayat var. Arkadaşlarınla gez, kitap oku, bolbol film izle, ders çalış. Boşver biz yaşı ablalarını, teyzelerini.

30 yaşındaki birinin 37 yaşındaki biri ile evlenmesi abes değil ama 15 yaşındaki birinin 22 yaşındaki biri ile çıkması abes bence. şu anda sana her şey normal gelebilir ama, 2-3 sene sonra sevgilinin istekleri farklı olabilir yaşı gereği. bence uygun değil ama sen bilirsin. a.s.

diğer topiğinde gördüm, seni istemeye geleceklermiş, daha yaşın kaç. :) iki konu biraz çelişkili geldi bana. istemeye geleceklerine göre ailenin haberi var. bizim yorumumuza ihtiyacın yok. :)

evet canım çok küçüksün... bir kaç yıl sonra geriye dönüp baktığında güleceksin bu günlerine...
bu dönemlerde yapılan yanlışlar insanın bütün hayatını etkiliyor...
ben okuluna yoğunlaşmanı önce eline mesleğini almanı tavsiye ederim diğeleri gibi...
ama tabi son karar senin umarım yanlış kararlar alıp hayatını mahvetmezsin...

yaş farkı çok ta önemli değil.beim eşimle aramda 6 yaş var gül gibi geçinip gidiyoruz.ama sizde durum farklı her ikinizin yaşı da küçük bence.
sen daha çocuksun ya.
erkek için de evlenme yaşı 22 çok kücük o da çocuk daha.
erkekler daha geç olgunlaşırlar bizlere göre.
sen çocukluğunu genç kızlığını yaşa bi önce .evlilik nasılsa olur .

Yaş farkıyla ilgili gerekenler söylenmiş, aynı şeyi tekrarlamayacağım...
Fakat mesele sadece bu durumdaki yaş farkı değil, bu ilişki bitse başkası başlayacak, siz "erken başlamışsınız hayata"... İş güç, hayat gailesi derdi edinmiş bir hal görmüyorum... şakkıdı
14 yaşında en fazla karşı cinse hayranlık, hoşlanma hissedilir. (1 yıldır görüşüyormuşsunuz) 10lu yaşların başında aşk meşk muhabbetlerine başlanması da enteresan. Ortalama 60 yıl ömrü olsa insanın 50 yıl aynı mevzular, aradı, aramadı, baktı, bakmadı, sevdi, sevmedi, kıskandı, kapris yaptı.... akannehir Hakikaten iç bayıcı...
Hayatta öncelikleri doğru belirlemediğinde nedenini anlayamadığı bir huzursuzluk sarar insanı. Neden, bir şeyler hep eksik kalmıştır çünkü... Aşk her yaşta kapıyı çalabilir, eğitim, görgü, bunların zamanı kısıtlı... Çok bilindik ama paylaşmak istedim:

Bir felsefe profesörü sınıfta, önünde bazı malzemelerle öğrencileriyle ders yapıyordu.
Önce önündeki boş bir kavanozu 2" çapındaki taşlarla doldurmaya başladı.
Öğrencilere kavanozun dolu olup olmadığını sordu. Onlar da dolu olduğunu kabul ettiler.

Profesör bu sefer bir kutu çakıltaşı aldı ve onları kavanoza boşalttı.
Kavanozu hafifçe sallayınca çakıl taşları büyük taşların arasındaki boşluklara doldular.
Profesör yine öğrencilerine kavanozun dolu olup olmadığını sordu, onlar da onayladılar.

Bu sefer bir kutu kum alıp kavanoza boşalttı. Tabii kum geriye kalan bütün boşlukları doldurunca yine öğrencilerine aynı soruyu tekrarladı.
Öğrencilerin hepsi bir ağızdan kavanozun dolu olduğunu söylediler.

Profesör bu sefer masanın altından bir şişe kırmızı şarap çıkarıp içindekileri kavanoza boşalttı ve böylece kumların arasındaki
boşlukları etkili bir şekilde doldurdu. Öğrenciler gülmeye başlayınca;

"Şimdi," dedi:

"Bu kavanozun sizin hayatınızı simgelediğini bilmenizi istiyorum.
Taşlar hayatınızdaki önemli şeyler aileniz, eğitiminiz, sağlığınız. Her şeyi kaybetseniz ve elinizde sadece onlar kalsa bile hayatınızın dolu dolu olmasını sağlayacak şeyler bunlar.
Çakıl taşları ise işiniz, eviniz, arabanız gibi diğer önemli şeyler.
Kum da geriye kalan her şeydir, küçük şeyler yani.
Eğer kavanozu önce kumla doldurursanız çakıl taşlarına ve büyük taşlara yerkalmayacaktır.
Aynı şey hayatınız için de geçerli.
Bütün zaman ve enerjinizi küçük şeylere harcarsanız hayatınızda sizin için önemli olan şeylere hiç yer kalmayacaktır."

-ALINTI-

Hayat bizim, ister karalama kağıdına çevirir, siler yazar yıpratırız, istersek lekesiz, masal kitapları gibi rafa kaldırılır arkamızdan... Dikkat, sağduyu lazım. Sırf sevda olayı değil bu, kendine değer vermek lazım. 15 yaş hayatın sorumluluğu ve neşesini bir başkasıyla paylaşmak, onun da dertleriyle uğraşmak için çok erken... sengözlerimebaksanab

On beş yaşındaki bir kız çocuğun, ki daha çocukluktan çıkıp ergenliğe dönüştüğünü ve kadınsı yuvarlak hatlara büründüğünü pek de sanmıyorum, düşünce gücüyle evlilik kavramının ne demek olduğunu merak etmiyor değilim. Sahi ya sence bu yaşta evlenmek ne demek?!!!

Son düzenleme:
7 yaş çok büyük bir yaş farkı değil bence önemli olan zaten iki kişinin anlaşması ama tabiiki 15 yaşında evlenmek mantıklı değil bana göre

Aranızdaki yaş farkı konusundan çok senin yaşın önemli burada canım. Sen daha 15 yaşındasın amacın biriyle ilerisini düşünmek olmamalı. Daha çok ama çok erken. Önce okulunu düşün, ayaklarının üzerine basacak ve kimseye kendini ezdirmeyecek konuma gelmeye çabala, arkadaşlarınla gez, eğlen, oyna, bol bol kitap oku kendini geliştir, ailenle hoş vakitler geçir. Sen daha genç kız değil çocuk sayılacak yaştasın. Bu yaşının tadını çıkar, bir daha geri gelmeyecek bu güzel sorunsuz yaşanması gereken yaşlar. Evlilikmiş, erkek arkadaşmış bunlar senin için çok uzak hedefler olmalı, aklına bile gelmemeli bu yaşta. Bu yaşta evlenip koca kahrı mı çekeceksin? Sen merak etme herşeyin bir zamanı vardır, ileride kimleri tanıyacaksın, neler yaşayacaksın ve eminim şimdi açtığın konuyu hatırlayınca kendine güleceksin. Sakın söylediklerimize kırılma canım benim amacımız asla sana sen çocuksun vs.. deyip duygularını incitmek değil sadece hayatının devamında pişmanlıklar yaşamaman için tavsiye vermek. Sevgiler...

hikaye tam konuya uygun kaydirigubbakcemile5

Sen 20 o 27 olsaydı gene anlardım ama sen daha çocuksun 15 yaşındasın ya, o çok büyük senden...
Seni sevdiğine emin misin?
Ben başka amaçları olduğunu düşünmeye başladım akannehir

kesinlikle katılıyorum, yaş büyüdükçe fark kapanıyor ama 15 ne demek? ben de farklı amaçları olabileceğini düşünüyorum. 22 yaşındaki hiçbir sağlıklı mantıklı erkek 15 yaşında bir kızla ilişki kurmaz...

canım bir ilişki yaşamak için üstelik 22 yaşında biri ile biraz acele etmiyor musunuz
yaşının, okulunun, arkadaşlıklarının tadını çıkarmaya bak
her şey zamanı gelince güzel inan...

daha 15 yaşındasn ve evlilik ?
diğer konunu okudum kaçarım demişsin ne kadar yanlş
kaçarak evlenmenin sonuçlarını görmedinmi biraz müge anlı dnle
ben 17 yaşndayım bşzde 2,5 yıldr çkıorz ama evlılık planımız ünivden sonra
yanlış yapıosun aranızdakş yaşl farkı çok (!) daha kçksün tamam sevıosan çık ama
kaçıyım evlenıyım falan bu yaşta yapma ki ben mesela 15 yaşnda düşüncelerime şmdi ay ne çockca dıorum
insanlar değişir sende değişiceksn büyüceksn unutma

Bide şunu düşün 22 yaşndaki olgun görmüş ergenlıgi geçrmiş bir erkek
daha 15 yaşındaki bir genç kız demicem çocukta (!) ne arar _?

Sen 20 o 27 olsaydı gene anlardım ama sen daha çocuksun 15 yaşındasın ya, o çok büyük senden...
Seni sevdiğine emin misin?
Ben başka amaçları olduğunu düşünmeye başladım akannehir

Bu iki arkadaşımla aynı düşünüyorum. kaydirigubbakcemile5
Benim de nişanlımla aramda 7 yaş var ama tanıştığımızda ben 19 dum o da 26 idi.

yaş farkı olması iidr azcık fazla belki ama o da sorn deil.sorun senn yaşın çok küçüksn daha..

15 mi kızım sen dahaa ergenliğe bile yeni girmişsindr. ne sevgilisi, ne aşkı, ne çocuğun yaşı
okumana baksana sen aaa bu gençlik ne böle yaa zıvanadan çıkmışsınız !

Pesss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…