aranızda antidepresan kullanıp bırakan var mı?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
ben 2 yıldır kullanıyorum aydır da bırakmaya çalışıyorum ama sürekli kabus görüyorum arkadaşlar yarım yarım içiyorum ama her gün kabuslarla uyanıyorum bktım ( sizde de olmuş muydu?

ben 2 yıldır kullanıyorum aydır da bırakmaya çalışıyorum ama sürekli kabus görüyorum arkadaşlar yarım yarım içiyorum ama her gün kabuslarla uyanıyorum bktım ( sizde de olmuş muydu?

Senin beynin şartlanmış antideprasansız olamayacağına. Aslında bu kadar uzun süreli kullanım hem vücuduna zarar verir hem de vücut o maddeye alışacağı için eski etkiyi medikal anlamda yapmaz.
Beynin inanması çok önemli.
Kadının birinin inanılmaz başı ağrıyormuş. Ama bu herkesçe biliniyormuş. Bir gün bir arkadaşına gelmiş ve yine başı ağrımış. Arkadaşı demiş ki buna: bende çok iyi bir ilaç var. Yeni çıkmış bir dene istersen.
1 tane veriyor ve başının ağrısı geçiyor.
Kadın bu kadar kısa süre içinde etki eden ilacın ismini istiyor.
Arkadaşı gülüyor ve sadece bir vitamin verdiğini söylüyor. Ama o kişi onu kullanırken geçireceğine inandırdı kendini.
Yani tüm olay beyninle ilgili.

bence kabus görmeniz vucudunuzun bırakmaya henuz hazır olmadıgını gösteriyor bi doktorunla görüşün

Sakaya gelmez antidepressanlar,
Ben 3 ay kullandiktan sonra kendim yavas yavas biraktim amaaa yan etkisi cok tuhafti 2-4 gün boyunca,vücud tepkisiz kalmadi..ama dislerim gicirdatiyordum gece uykuda o yüzden biraktim.
Gerci bir kac ay öncesine kadar dislerimi hala arada bir gicirdatiyormusum,esim söyledi.
Sen doktoruna danis derim.

Ben kullandım,doktor kontrolünde başladım önce yarım içtim sonra tüm içtim daha sonra yine doktor kontrolünde ilacımı bırakmaya başladım yarım yarım içerek ve bıraktım tabi doktor kontrolünde kullandım ve bıraktım,aynı şekilde kardeşimde kullandı oda doktor kontrolünde başladı ve doktor kontrolünde bıraktı,antidepresan ilaçları doktor kontrolünde bırakılmalıdır eğer kendi kafanıza göre bırakmak isterseniz çok kötü olabilirsiniz.

Antidepresan kelimesini görünce bile tüylerim diken diken olur !! Beş yıl önce sırf kilo almam için vermişti doktor !! Sabah akşam 1tüm demesine rağmen ben günde yarım kullanmıştım ve sadece 1gün kullandım o bile mahvetti beni terlemeler kabuslar iç daralmaları intihar edeceknişim gibi hisler ellerde sürekli titreme uykuu vs vs... bidahada içmedim kilo alsın diye antidepresan veren doktorada şaşırıyorum doğrusu : ( sen doktorunla görüş o bilir bırakmaya hazır olup olmadığını canım geçmiş olsun Allah kolaylık versin

arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için inanın çok kötü hissediyorum sabahları uyanınca özellikle bıkmış bezmiş hissediyorum (( ama ilacı bırakmam lazım çünkü sürekli kullanınca da çok zarar veriyor ((

cnm bende kullandım bıraktım. bende öyle şeyle olmadı ama kardeşimde olmuştu. kabus fln görüyordu. geçiyor bir müddet sonra. bırak biraz sabırlı ol. düşünmemeye çalış

bende konu açmıştım yakın zamanda bu durumla ilgili.Doktor kontrolünde bırakmıştım, bıraktıktan 10 gün sora yine salak salak ağlamalar, devamlı duygusal düşünceler, öfke ,sinir had safhada...hep böle kalcam sanmıştım(( şimdi daha iyim. Yani atlatırsın .Hemen normale dönülmüyor.

peki canım ben bırakıyor gibi içmeye devam edim di mi? yani yarım yarım

bırak cnm bırak. ilk günler biraz zor sonra geçer. biraz sabırrrr

Bırakma şeklin kullandığın ilaca,dozuna,şikayetlerine teşhisine ve şimdiki haline göre değişir.Doktoruna sor,ama illa ben gitmeden bırakıcam diyorsan ilk zamanlar olur bunlar hatta 1-2 ay sürer pes etme ilaçsız yapabilirim de eğer elle tutulur ciddi tetikleyen sebeplerin yoksa kısa sürede telkinle halledebilirisin tek başına.

Doktoruna danışmadan yapma bunu. Ayrıca insan sıkıntısının temeline inip onu çözmeden antidepresanın ne anlamı kalır ki? Bir ilaç tek başına iyileştirmede nasıl yeterli olabilir? Olamaz tabii ki. Bir şekilde harekete geçmek, silkelenmek adına kendinizi zorlamanız lazım. Böyle bir yaşamı kabullenmeyin. Çaba harcayın.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ben yaklaşık 5 ay kullanmıştım tedavimin sonunda çocuk sahibi de olmak istediğim için doktorumla görüştüm bırakabilirsin artık demişti, ama bıraktıktan sonraki aşağı yukarı 2 hafta ben de kabuslarla uğraşmıştım. sonra kendiliğinden geçtiler çok şükür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…