• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aranızda bana hayrına yardım edecek var mı

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
bayanlar merhaba...ben liseden mezun olalı yıllar oldu.Şuan muhasebecilik yapıyorum...Ama taktım kafaya bu yıl istediğim yeri okumak istiyorum geç te olsa...Şimdi kendi kendime ders çalışmaya başladım..coğrafya bilgim hiç yok okulda görmemiştim.aranızda coğrafya öğretmeni olur veya coğrafyası iyi olan biri olur..bana çok takıldığım bazı sorularda burdan yardımcı olabilecek biri var mı? kurs yok dersane yok öğretmen yok kendi kendime de zor oluyo. Nereye konu açmam gerekiyor bilmiyorum.yardım eden olursa minnettar kalırım.

bayanlar merhaba...ben liseden mezun olalı yıllar oldu.Şuan muhasebecilik yapıyorum...Ama taktım kafaya bu yıl istediğim yeri okumak istiyorum geç te olsa...Şimdi kendi kendime ders çalışmaya başladım..coğrafya bilgim hiç yok okulda görmemiştim.aranızda coğrafya öğretmeni olur veya coğrafyası iyi olan biri olur..bana çok takıldığım bazı sorularda burdan yardımcı olabilecek biri var mı? kurs yok dersane yok öğretmen yok kendi kendime de zor oluyo. Nereye konu açmam gerekiyor bilmiyorum.yardım eden olursa minnettar kalırım.

Ben anlamam ama fikir vermek istedim.
Burda cografya ögretmeni varmi bilmiyorum ama çk takildigin sorularda internete girip bakabilirsin.
Konuyla ilgli internette testler vs var cözebilirsin.
Böylelikle gelistirrirsin kendni

coğrafyam baya iyiydi ama 3 seneden beri bende görmüyorum ama yardım ederim elimden geldiğince.

Ben anlamam ama fikir vermek istedim.
Burda cografya ögretmeni varmi bilmiyorum ama çk takildigin sorularda internete girip bakabilirsin.
Konuyla ilgli internette testler vs var cözebilirsin.
Böylelikle gelistirrirsin kendni

netten de baktım evet çözümlü sorular videolar bayaa yardımcı oluyo..ama yinede temel olmadığından zorlanıyorum bide videoya soramıyosun ki anlamadığın yerde cevap versin :oops::oops:

Olur yalnız bende göz gezdiriyim de konulara :)

ben sorayım ozaman..

aynı meridyen üzerindeki iki merkezin ortak özelliklerinde; öğle vakitleri aynıdır ve güneşin önünden geçiş anı aynıdır yazıyor.
Aynı meridyen üzerindeki iki merkezin farklı özelliği ise ; güneşin doğuş ve batış anları (ekinoks tarihi haricinde ) aynı değildir diyor.

Benim anlamadığım güneşin önünden aynı anda geçiyolarsa.. bu iki nokta da neden güneş aynı saatte batıp doğmuyor? güneşi aynı anda gördüğü halde güneşin batiş ve doğuş anı farklı nasıl oluyo?

ben sorayım ozaman..

aynı meridyen üzerindeki iki merkezin ortak özelliklerinde; öğle vakitleri aynıdır ve güneşin önünden geçiş anı aynıdır yazıyor.
Aynı meridyen üzerindeki iki merkezin farklı özelliği ise ; güneşin doğuş ve batış anları (ekinoks tarihi haricinde ) aynı değildir diyor.

Benim anlamadığım güneşin önünden aynı anda geçiyolarsa.. bu iki nokta da neden güneş aynı saatte batıp doğmuyor? güneşi aynı anda gördüğü halde güneşin batiş ve doğuş anı farklı nasıl oluyo?
cevabimi begenmedin sanirim :KK53:

Tonguc akademi nin youtube da konu anlatimlari cok guzel.arastirdiginda internetten daha da guzel videolar anlatimlar bulabilirsin. Yazili anlatim saglarsin buradan.hic de yararli olmaz..

Coğrafya hakkında bana da sorabilirsin sorularını. Coğrafya tam bölümüm değil ama bir eşit ağırlıkçı olarak sorularını her zaman cevaplamaya çalışırım :)

Harita hesapları vb. konulardan zaten çok nadir konu geliyor. Baştaki konulardan genelde paralel ve meridyenler konusundan soru geliyor işte dönencelerden falan ki onlarda zaten sözel kısım. İleriki konularda da özellikle iklim bitki örtüsü ve türkiye coğrafyası. Ygs coğrafyası pek zor olmuyor. Bence yani ben severdim çünkü :D İnternette konu anlatan ve soru çözen çok güzel hocalar var örnek sorulardan yola çıkarak diğer msoruları da çözebilirsiniz. Kendinize bir tane çözümlü soru bankası alabilirsiniz bence. Çok işinize yarayacaktır.

Back
X