Aranızda böyle değişik takıntıları olan var mı ?

Aslinda okb olabilir. Eger duzelemezseniz psikolojik bir tedavi alabilirsiniz..
Aslında bazen bunu bende düşünüyorum .
Destek almak iyi gelebilir sanki , geçmezse..

aynı ben.şuan 21 yaşındayım ama bu takıntalırım küçük yaşlarımdan beri benimle.
mesela benim bir mavi elbisem var ve onu giydiğimde günüm güzel geçiyor ve siyah bilekliğimde öyle.onu takınca uğurlu bir gün oluyor.
bir şarkı var bizim buralarda(yurtdışındayım) eski bir şarkı.arada annem okur kendi kendine ve onu okuduğu an benden çığlıklar kopuyor çünkü çok uğursuz bir şarkı.o şarkı söylendi mi ters giden şeyler olacaktır mutlaka.o kadar çok korkuyorum ki o şarkıdan artık herkes bunu ezbere biliyor ve daha sayamadığım bir sürü şey.
yani böyle değişik takıntıların hepsini ben taşıyorum.

Obsesyonların yani kontrol edemediğin düşüncelerin ve devamında bu düşüncelerden kaçmak için kendince geliştirdiğin yolların/yöntemlerin var. Bu durum gündelik takıntılardan bir tık daha ilerde gibi görünüyor. Uzman yardımına başvurman senin için faydalı olacaktır.

Benimde okul doneminde baslayan bisey vardi sinavda mavi kitapcik gelirse sinavm rahat kirmzi kitapck gelirse huzursuz geciyodu halada bu renk takntsi dvam ediyo mavi seyler rahatlatici kirmzilar bunaltci gelyo

kendımden örnekle, ben patlıcan sebzesını cok severım unıv. yıllarımda çok sık olmamakla bırlıkte ara ara yapıyordum ve ne zaman sofrada bir lokma yesem hemen ya cenaze, ya kaza, ya hastalık ya da bir kavga haberı gelıyordu,son ana kadar fakında degılım tabı takıntı yapacağımın, yıne patlıcan pısırdıgım bır gun telefon çaldı, ıcıme bır sıkıntı dustu elımden dustu hersey ve maalesef anneannemın vefat haberını aldım......... cok zor bır donemdı benı anneannem buyuttugunden, takıntılarım başladı ve cok komık ama patlıcandan olduğunu duşundum, sankı ben vesıle oldum gıbı, saçmalık tabı....
yıllarca yemedim, he bu arada hıc mı kotu haber almadım elbette aldım.... zamanla takıntım arttı ve ustune gıttım, ne zaman esımle bır kutlama ya da ozel bır yemek hazırlasam patlıcan mutlaka baş kösede olur ve hep güzel zaman gecırırım....
sonra anladım ki, cok çalkantılı bır yaşantımın olduğu donemde, her patlıcan yedıgımde kotu bır haber almam cok sasırılacak bır sey degıldı, ee cok sevdıgımden sureklı yıyor olmam da mucızevı bırsey degıldı nitekim geçti gitti....
suan bunu anlatmasam aklımda bıle degıldı yanı....
beyaza önyargılı olursanız tabıkı beyın çağırır o sekılde olumsuzlukları, bır kac gun ıyı gunlerınızde gıyın atlatırsınız...

sizi bu kadar yoran takıntılar sağlıklı olmadığının habercisi zaten, kontrol altına alamıyorsanız bir uzmana danışmalısınız...

Benim takıntıma gelince; çok pis merdiven sayarım...

Takıntı her insanda az ya da cok vardır diyecektim ama sizinki biraz hastalıklı boyuta geçmiş bence. Ben de renklerin uyumuna dikkat ederim, bir uyumsuzluk rahatsız eder beni ama karsimdakindeki degil kendimde ve evimde. Bu da kontrol edilebilecek bir sey oldugu icin hayatimi olumsuz etkilemez.

Zamanız bol takacak dert edecek yer arıyorsunuz, kafanız farklı şeylerle meşgul ediniz.

Ugur getrdi gunumu guzel/kotu gecirdi gibi takintilarim yok

Ama saat ve kupe takintiliyim

Merdivenlerden inerken dahi kupe/saat takmadigim aklima gelse doner takarim
Olmadi kupesizmiyim yoldan alir takarim
Kapi agzi cok takmisimdir kupe son anda aklima gelip
Eve gelincede ilk isim hepsini cikarmak olur
Suan bi kulagimda 2 digerinde 1 delik var
1olani 3lemek istiyorum herkes aman kalsin diyoo

:)

Hahaha böyle bir takıntıya sahip olan bir tek ben varım diye düşünüyordum. Çocukken ergenlik dönemlerinin başlarında böyle bir takıntım vardı. Her günün kiyafeti vardı. Yani misal tekli günlerde yani işte pazartesi, çarşamba, cuma açık renkli kiyafetler yani işte açık mavi açık yeşil. Diğer günlerde salı,perşembe, cumartesi koyu renkte kiyafetler giymeye çalışırdım saks mavisi, kırmızı filan. O günlerde o renklerde giydiğim zaman bana uğur getirdiğini kötü birşey olmayacağını düşünürdüm. Yani bende tıpkı senin gibi açık giymem gereken günler de koyu kiyafet giysem ve o günüm kötü geçseydi hemen kiyafetin rengine bağlardım durumu.

Fakat şu an böyle bir takıntım yok. Senin yaşta kızın böyle bir takıntısı olduğuna şaşırdım. O zamanlar birine "sizinde varmı böyle takıntınız" diye sormuştum oda "hayır yok çocukken insan takıntılı olabiliyor fakat zaman geçtikce o kadar yapman gereken şey varken böyle şeyleri ne düşünmeye ne de yapmaya zaman kalıyor" demişti. Gerçekten çok doğru sözdü. Ben hep öyle devam edeceğini sanıyordum. Fakat lisedeyken o kadar stressli günler yaşıyordumki işte bazen uyanınca hemen elime geçen kiyafeti giyer okula giderdim. Bir süre sonra aslında aklımdakilerin ancak bir takıntı olduğunu anladım, o zamandan beridir daha fazla takmıyorum. İstediğim kiyafeti istediğim rengi istediğim zaman günlerce giyiyorum. Yani o kişi her kimdi hatırlamıyorum fakat dediği sözün gerçek olduğunu anladım. Zamanla o kadar yapılası şeyler varken böyle küçük takıntılara zaman kalmıyor. Yani o küçük takıntıları gözünde büyütüp onu hayatımın önemli bir yerine koymaya zaman kalmıyor.

Hani düşünüyorum da sen çocuk değilsin. Çalışıyormusun? Bence sen ya zor günler geçiriyorsun depresyona filan girmiş olabilirsin yada çok boş zamanın olduğu için böyle şeyleri kafayı takmışsın. Kötü gün derken hani mesela diyelim ki işte birine aşıksın gidiyorsun işe ve o gün çocuk sana bakmıyor, sende ay çocuk bana bakmadı heralde bugün şu kiyafeti giymişim o yüzden bana bakmıyor, geçen başka bir kiyafet giymişti o zaman bakmıştı bundan sonra onları giyicem bana uğur getirsin o bana baksın benle konuşsun diye diyorsun. Yani bu tamamen bir misal fakat demek istediğim o ki, zor günler geçiriyorsun ayrıca da çok fazla yalnız kalıyorsun boş zaman geçiriyorsun işte kendi kendine oturup böyle kuruntular takıntılar kuruyorsun.

Herşey tamamda fakat yok artık küpesiz olduğun için yoldan alıp takmak ne ya

Herşey tamamda fakat yok artık küpesiz olduğun için yoldan alıp takmak ne ya
Seviyorum
Belki 2defa olmustur bu
Kupesiz cikmadigimdan

Tatile dahi gitsem kupe kutum cantamda olur mutlaka
Kullandiklarim sade kupeler abartida sevmiyorum ayrica oyle buyuk,renkli,sallantili falan hic sevmem

tedavi olun fazla ilerlerse eğer basit bir şeyse şimdilik bitkisel çözümler arayın yada ametist taşı ile haşır neşir olun bende baya bir gamsızlık yapmıştı.eğer stresinizin dozunu yüksek görüyorsanız ametistinizi gece yatarken çaydanlıkta kaynamış ılınmış suda tutun. boş vaktinizde de yıkadıktan sonra 10 dk güneşte tutun mümkünse ama illa ilerleyen takıntıya illa psikiyatr çözüm olabiliyor.

Takinti bendede oluyo, ozellikle bos kaldigim zamanlar.

Evimizin onundeki sokakta yururken hep bi kare tas atlayarak yururdum. Yada mesela bi sinavdan sonra artik totemmiydi bilemiyorum mesela su araba sola donerse sinavi kazandim saga donerse kaybetimm gbi sacma sapan dusuncelerim olurdu.

Ama rekorum magazada calisirken musteri ucreti oduyo mesela para ustu bir lira vermem gerek tam bir liralar dururken ben iki elli kurus verdim acaba gunah oldumu demistim hahahah bundan fenasi yok

Evet bendede vardi yendim sayilir ilerleyebiliyor dikkat edin dusunmememye çalışın

benim lisedeyken vardı, çok sevdiğim botumu ne zaman giysem sınavdan kötü not alırdım Sınav günleri giymemeye başlamıştım takıntı yapıpEvrene verdiğimiz sinyallerle alakalı birazda bu, bugün kötü birşey olucak kesin diyince oluyor ,çok kafaya takmamak lazm

Simdi aklima geldi; bi kizcagiz oyle takintiliymis ki ev arkadasina :

Bardaga kupa dedim yanlislikla gunah olmus mudur diye evhamlanmis

Buna nasil gulmustum, gecende benzerini ben yasadim ay simdi bunuda takinti yaparim ama guldumde basima geldi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…