Aranızda Endüstri Mühendisi Var mı?

Evet çalışma alanı geniş ama her sene çok fazla mezun veriyor bizim bölüm o noktada biraz dezavantajlıyız

Ben 10 yıllık mimarım hala yeni mezun gibiyim sektör İnsanın kendisine olan güveni yerle bir edip kendine esir ediyor.Bilmediğimden mi hayır ama Yeni mezunda olsan 10 yıllık da olsan olay düzgün iş yerini ve işleyişi bulmakta yatıyor.Günümüz şartlarında ben bile zorlanırken Allah yeni mezunlarımıza sabır versin ne diyim.

Merak etmeyin, iş mülakatlarında okuduğunuz bölümle ilgili bir iki teorik soru sorarlar, gerisi sizin ne kadar disiplinli, ne kadar öğrenmeye açık olduğunuzu anlamalarını sağlayacak sorular olur.

İş yaşamında ise yeni başlayan mezundan çok birşey beklenmez. Orda size zaten işleyişi öğreteceklerdir. Sizden de belli bir kıvama geldikten sonra yapılan işi geliştirebiliyorsanız geliştirmeniz beklenir. Yeni mezunu birşey bilmiyor diye kimse 2 günde kovmaz. Türkiye’de zor olan kısım işe alınmak.

Bu her alan icin geçerli maalesef
Mezun cok istihdam yok dolayisiyla issizler ordusuna bir cok üniversite mezunu kisiler ekleniyor
Haklısınız gerçekten. Allah herkesin gönlüne göre versin
Amin teşekkür ederim

Evet ya kimsenin torpiline kıyağına ihtiyaç duymadan kendi bileğimin hakkıyla bir iş bulabilsem gerisinin altından da kalkarım Allahın izniyle. Allah tüm iş arayanların yardımcısı olsun

Manevi kizim endustri muhendisi olacak su anda son sinif. Ama stajları kaldirilmadi,gecen yaz da staja gitti,bu sene de kendisine bir fabrika bulmus yine gidecekmis. Bence siz de yaz tatilinizde bir yer bulun,cok fark edecektir. Ne konuda calisacaginiz size kalmis,kimisi uretimde calisiyor kimisi planlamada,kimisi kalite guvence yonetiminde. Onceliginiz sektor belirlemek olmali. En cok hangi alani seviyorsaniz oradan baslamalisiniz. Otomotiv,tekstil,makina,yan sanayi,gida vb gibi. Endustri muhendisleri potansiyel yonetici adaylaridir. Teknik olmayan tek muhendislik bolumudur. Onemli olan yonetici yetistirmek cunku. Cok guzel bir meslek. Hakkinizda hayirlisi olsun ama staj ayarlayin mutlaka yaz icin. Sizi bir adim one gecirecektir. Bir de sektorunuze gore ikinci yabanci dili mutlaka akici seviyede bilmelisiniz. Almanca veya fransizca gibi.

Endüstri mühendisi herşeyden biraz anlayan mühendis ve işletmeci arası bir meslek.
Endüstri mühendisliği öğretim üyesi olarak söylüyorum bu cümle kesinlikle yanlış. Genel anlamıyla endüstri mühendisi üretim ve hizmet sistemleri planlaması ve optimizasyonunu yapan kişidir.
Konu sahibi bu dönemde maalesef çok fazla kişi sizin durumunuzda. İşe girdiğinizde alanınızla ilgili kitapları elinizin altında bulundurmanızı öneririm. Üretim alanında işe girdiyseniz alışma sürecinde üretim modellerini, stok kontrol politikalarını hatırlamaya çalışın vs. İşe yeni başladığınızda sormaktan çekinmeyin, herkes yeni başladığınızı ve sistemi tanımaya çalıştığınızın farkında.

Şu yazdıklarınızı staj yapamamak dışinda pandemi oncesi mezunlarda yasıyor. inanin yuzyuze derste görseniz teori teoride kalıyor. pratik çok baska ve bunun icin deneyim lazım. deneyimde zamanla calisarak is hayatinda elde ediliyor.

üç e beş e bakmadan iş hayatına atılarak deneyim kazanmak çok onemli bir de tabiki dil.

Benim ortağım endüstri mühendisi. Adamcağız ilk mezun olduğunda tam tersanede çalışmış. Sonra bir ilaç fabrikasına üretim planlama sorumlusu olarak başlamış. Daha sonra satın alma birimini de bağlamışlar ona. Beni işe aldığında Üretim Planlama ve Satınalma müdürü olarak çalışıyordu ve hem iç hem dış satın alma ona bağlıydı.

Ben ise bambaşka, Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Ama şu an ortağız ve aynı işi yapıyoruz :)

Yani girdiğiniz işe göre görev tanımınız değişecek zaten. Her işin farklı gereklilikleri var, içine girdikçe öğreneceksiniz. İçinizi ferah tutmaya bakın, gelişmeye öğrenmeye açık olun yeter.

Ben de endüstri mühendisiyim. Dilersen özelden sorabilirsin her şeye yanıt vermeye çalışırım.

pandemi dönemi mezunu ile alakası yok canım aslında. pandemiden dolayı işsizlik fazla olduğu için genelde az ücrete çalışacak deneyimli eleman arıyorlar yani

Evde dil öğrenmek çok sıkıcı olsa da ingilizce ve fransızca çalışıyorum dediğiniz gibi. Bu arada ben gönüllü staj için başvurular yaptım ama sonuç alamadım maalesef. Araya birilerini sokmayınca pandemi döneminde hiçbir işveren stajyer ile uğraşmak istemediAma pes etmedim tabiki

Benim kiz online kursa yazilmisti gecen sene. Bu yil kendi kendine calismaya devam ediyor. Online kurs aslinda daha iyi bir secenek tabii. İnsallah emeklerinizin karsiligini alirsiniz

Benim kiz online kursa yazilmisti gecen sene. Bu yil kendi kendine calismaya devam ediyor. Online kurs aslinda daha iyi bir secenek tabii. İnsallah emeklerinizin karsiligini alirsiniz
Uygun online kurs bulamadım maalesef. Youtubeda ve başka sitelerde ücretsiz videolar var onlarla öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur, sağolun

Staj yapmış olsaydınız keşke.

Eşim endüstri mühendisi ve bu mühendislikte sadece mezun olmak yetmiyor. Kendini geliştirmen lazım. Hep böyle söyler. Kendisi sap konusunda çok iyidir..önceki firmalarında sap eğitimi almış ve firmaların sap'ye geçişinde aktif rol oynamış. Son işini de sap sayesinde buldu.

Mobilya sektöründeydi eskiden ve fabrikada çalışıyordu. Genelde ayaktaydı. Üretilecek malzemeleri filan hesapliyodu sanırım, emin değilim. Şu an otomotiv sektöründe. Masa başı çalışıyor. Genelde sap ağırlıklı, sorun çözme üzerine fabrikada. Yakın zamanda planlama müdürü oldu. Üretim bölümünde çalışan endüstri mühendisleri de var.

Yani bu biraz çalıştığınız yere ve konuma bağlı. Fabrika da olabilir masa başı da. Kendini geliştiren için gerçekten önü açık bir meslek. Hatta fabrikanın çalıştığı sap danışmanlık firmasından teklif almıştı sanıyorum ama gitmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…