- 16 Nisan 2021
- 1.848
- 1.976
- 83
- 27
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Evet çalışma alanı geniş ama her sene çok fazla mezun veriyor bizim bölüm o noktada biraz dezavantajlıyızMeslekten degilim muhendis de değilim ama endustri mühendisinin çalışma alanı diger mühendislere göre daha genis diye biliyorum
Yani pazarlama alanindan tutun da bankacılıkta ya da isletmecilik alanlarında hatta üretim/proje geliştirmede çalışabilirler diye biliyorum.
Hatta baska bir konuda detaylı bir yorum okumuştum bununla ilgili, o zaman yolda otobüsteydim :) o yorumu bulursam eklerim buraya
Bu her alan icin geçerli maalesefEvet çalışma alanı geniş ama her sene çok fazla mezun veriyor bizim bölüm o noktada biraz dezavantajlıyız
Haklısınız gerçekten. Allah herkesin gönlüne göre versinBu her alan icin geçerli maalesef
Mezun cok istihdam yok dolayisiyla issizler ordusuna bir cok üniversite mezunu kisiler ekleniyor
Amin teşekkür ederimBen 10 yıllık mimarım hala yeni mezun gibiyim sektör İnsanın kendisine olan güveni yerle bir edip kendine esir ediyor.Bilmediğimden mi hayır ama Yeni mezunda olsan 10 yıllık da olsan olay düzgün iş yerini ve işleyişi bulmakta yatıyor.Günümüz şartlarında ben bile zorlanırken Allah yeni mezunlarımıza sabır versin ne diyim.
Evet ya kimsenin torpiline kıyağına ihtiyaç duymadan kendi bileğimin hakkıyla bir iş bulabilsem gerisinin altından da kalkarım Allahın izniyle. Allah tüm iş arayanların yardımcısı olsunMerak etmeyin, iş mülakatlarında okuduğunuz bölümle ilgili bir iki teorik soru sorarlar, gerisi sizin ne kadar disiplinli, ne kadar öğrenmeye açık olduğunuzu anlamalarını sağlayacak sorular olur.
İş yaşamında ise yeni başlayan mezundan çok birşey beklenmez. Orda size zaten işleyişi öğreteceklerdir. Sizden de belli bir kıvama geldikten sonra yapılan işi geliştirebiliyorsanız geliştirmeniz beklenir. Yeni mezunu birşey bilmiyor diye kimse 2 günde kovmaz. Türkiye’de zor olan kısım işe alınmak.
Endüstri mühendisliği öğretim üyesi olarak söylüyorum bu cümle kesinlikle yanlış. Genel anlamıyla endüstri mühendisi üretim ve hizmet sistemleri planlaması ve optimizasyonunu yapan kişidir.Endüstri mühendisi herşeyden biraz anlayan mühendis ve işletmeci arası bir meslek.
pandemi dönemi mezunu ile alakası yok canım aslında. pandemiden dolayı işsizlik fazla olduğu için genelde az ücrete çalışacak deneyimli eleman arıyorlar yaniŞimdiki işverenler için “pandemi döneminde mezun olanlara önyargılı yaklaşıyorlar” gibi bir bilgi aldım geçen sene mezun olup iş arayan arkadaşlarımdan. Kariyet.net gibi bazı sitelere baktığımda da yeni mezun arayan işletmelerin azınlıkta olduğunu gördüm. Bir fabrika ya da ofis ortamında birebir işle muhatap olma fırsatı yakalayamadığım için de iyice özgüvenim düştü. Torpil vs de istemiyorum açıkçası kul hakkıdır neticede, kendi birikimim ve donanımımla iyi kötü hakkımla aldığım bir iş bulmak istediğim için de süreç ve işleyiş hakkında az da olsa haberdar olmak üzere başlık açtım. Teşekkür ederim tekrar yanıtlarınız için
Evde dil öğrenmek çok sıkıcı olsa da ingilizce ve fransızca çalışıyorum dediğiniz gibi. Bu arada ben gönüllü staj için başvurular yaptım ama sonuç alamadım maalesef. Araya birilerini sokmayınca pandemi döneminde hiçbir işveren stajyer ile uğraşmak istemediManevi kizim endustri muhendisi olacak su anda son sinif. Ama stajları kaldirilmadi,gecen yaz da staja gitti,bu sene de kendisine bir fabrika bulmus yine gidecekmis. Bence siz de yaz tatilinizde bir yer bulun,cok fark edecektir. Ne konuda calisacaginiz size kalmis,kimisi uretimde calisiyor kimisi planlamada,kimisi kalite guvence yonetiminde. Onceliginiz sektor belirlemek olmali. En cok hangi alani seviyorsaniz oradan baslamalisiniz. Otomotiv,tekstil,makina,yan sanayi,gida vb gibi. Endustri muhendisleri potansiyel yonetici adaylaridir. Teknik olmayan tek muhendislik bolumudur. Onemli olan yonetici yetistirmek cunku. Cok guzel bir meslek. Hakkinizda hayirlisi olsun ama staj ayarlayin mutlaka yaz icin. Sizi bir adim one gecirecektir. Bir de sektorunuze gore ikinci yabanci dili mutlaka akici seviyede bilmelisiniz. Almanca veya fransizca gibi.
Evet siz daha doğru ifade ettiniz ama yine de yeni mezunlara daha fazla şans tanınsa keşkepandemi dönemi mezunu ile alakası yok canım aslında. pandemiden dolayı işsizlik fazla olduğu için genelde az ücrete çalışacak deneyimli eleman arıyorlar yani
Çok teşekkür ederimBen de endüstri mühendisiyim. Dilersen özelden sorabilirsin her şeye yanıt vermeye çalışırım.
Benim kiz online kursa yazilmisti gecen sene. Bu yil kendi kendine calismaya devam ediyor. Online kurs aslinda daha iyi bir secenek tabii. İnsallah emeklerinizin karsiligini alirsinizEvde dil öğrenmek çok sıkıcı olsa da ingilizce ve fransızca çalışıyorum dediğiniz gibi. Bu arada ben gönüllü staj için başvurular yaptım ama sonuç alamadım maalesef. Araya birilerini sokmayınca pandemi döneminde hiçbir işveren stajyer ile uğraşmak istemediAma pes etmedim tabiki
Uygun online kurs bulamadım maalesef. Youtubeda ve başka sitelerde ücretsiz videolar var onlarla öğrenmeye çalışıyorum. İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur, sağolunBenim kiz online kursa yazilmisti gecen sene. Bu yil kendi kendine calismaya devam ediyor. Online kurs aslinda daha iyi bir secenek tabii. İnsallah emeklerinizin karsiligini alirsiniz
keşke canım. 2015 de mezun oldum 2018 e kadar iş aradım işe başladığımda asgari ücret 1600 idi ben 1700 alıyordum düşün.Evet siz daha doğru ifade ettiniz ama yine de yeni mezunlara daha fazla şans tanınsa keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?