Geçmiş olsun canım.Benim beraber çalıştığım iş arkadaşımada akdeniz ateşi teşhisi konuldu.Bu hastalığın forum'u bile var.İstersen ordan bilgi alıp onlardan yararlanabilirsin.
Site adı vermem yasak olduğu için özeline göndereyim.Öğrenmek istediğin başka bişey olursa arkadaşıma sorarak yardımcı olmaya çalışırım.a.s.
evet canım eşimdede bu hastalık var .
bunun 1 tek ilacı var oda bahsettiğn ilacın adı .
o ilacı içtiğin sürece herşey yolunda olucak a.s.
inşallah canım bakalım ankaraya gidip gen testlerini yaptıralım belli olacak
Ankara hacettepeye mi gideceksiniz canım?
Benim arkadaşıma hacettepede teşhis konulmuştu.Ordaki römatoloji dr.u bu konu hakkında profesyonelleşmiş artık.
yok canım gataya gidicez
bende gecen haftalarda bu testi yaptırdım ama alllaha şükür bişeyler çıkmadı.sana da çok geçmiş olsun daha yüksek ateş ve karın agrısyla ortaya çıkıyormuş ve bu teşhisten sonra genlerin incelenmesi gerekiyormuş hem senin hem de ailenin çğmkü diğer adı da ailevi akdeniz ateşi yani kalıtsal da olabiliyor.ben doktoruma sorayım yeniden bilgi almak ,cevabı alırsam ytazarım size de.ben netten de araştırdım ama pek bir şey bulamadım.siz de bir araştırın bakalım.çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun,kalıtsal bi hastalıksal ilaçlarla kontrol altında tutabilirsin sadece.
allah dert verip derman aratmasın,heleki söz konusu çocuklar olunca kendimi çok çaresiz
hissederim böyle konularda..acil şifa diliyorum yavruna..
canım ilgin için saol benim erken teşhis bakalım yarında ankaraya gidiorum gatada gen testleri yapılacak döndügümde haber veririm öptümCanim gecmis olsun bu hastalik benim annemde var malesef kesin bir tedavisi yok.Annem colsisin iciyo hastaligin derecesine gore alim sayisi belirleniyo.Yalniz yan etkileride var tabi bu ilacin.Ama baska caresi olmadigi icin mecbur iciliyo.Ayrica tedavi icin degil sadece ataklari ertelemek ve sayisini ve siddetini azaltmak icin kullaniliyo.
Ve bu hastalik irsi canim.Benim annemde ve 2 kardesindede var.Annemler 6 kardes ve sadece 3 unde bu hastalik var.Doktorun dedigine gore bu hastalik iki kusak atliyormus.Mesela benim torunumda olucakmis.Ve bu hastaligin ciktigi yer Israilmis.Ve orda ozel bir merkez kurmuslar.Ayrica bu hastaligin tibbi adida FMF mis.
Genelde bu hastaligin sikayetleri apandist patlamasina benzedigi icin bilgisiz doktorlar bir cok kereler bos yere ameliyat yapmislar.Bu hastaligin teshisi icin ozel bir test yapiliyo ve kesinlikle atak aninda yaptirilmasi gerekiyo testin cunku eger hicbirseyiniz yokken yaptirdiginizda testte cikmiyo.Ve bu hastaliga sebep bagirsaga yerlesmis bir virusun salgiladigi sivi.Eger onlem alinmazsa mideyi bagirsaklari hatta bobreklere buyuk zararlar verebiliyormus.Ve bu hastaligi tetikleyen faktorler cikolata,peynir ve antibiyotik bunlar virusu besliyo ve ataklara sebep oluyomus.
Ve bu hastaliginda her hastalik gibi derecesi var.Mesela en yuksek derece benim annem dayimlarinki daha hafif.Benim anneme onceden atak geldimi cok yuksek ates bilinc kaybina sebep olacak derecede,sonra asiri kusma yani sayisi cok fazla oluyo, kemiklerde asiri agri ve karin bolgesinde asiri igneleme ve sanci.Ama dayimlarda daha hafif bir dayimda sadece karin bolgesinde agri oluyo ve hafif ates ama oteki dayimda yuksek ates ve karinda siddetli sanci oluyo ama benim annemde kusma agri kemik sizlamasi hersey oluyo yazik kadincagiza.Birde bunlar yetmedi bobregine zarar verdi mideyi bozdu diger organlarida boyle mahfediyo zamanla iste.Keske bastan teshis edilseydi dayimlarin gibi anneminde hafif olurdu.Sukur simdi daha hafif atlatiyo ilac sayesinde ama zamininda cok cekti annecim.
Seninde iyi erken teshis edilmis canim diger organlari mahfetmeden.Ilacini aksatmadigin surece atak sayisi ve siddeti azalir uzulme canim.Allah sifalar versin.
shulem sana özelden de mesaj attım ama cevabını okuyunca aklıma geldi. Ben yıllarca böbrek ve idrar yolları için tedavi gördüm ama hiç işe yaramadı. çektirmediğim şey girmediğim makina kalmadı. En sonunda hatta bir doktor şey dedi. 'kesin kum var ama biz göremiyoruz ve sen de(yani ben) idrarını yaparken yanmayı hissetmiyorsundur ama kesin az da olsa bir yanma oluyordur.' o kadar zor teşhis konuluyor yani.
Ben sana derim ki bir üniversite hastanesine git ve yaptır tahlillerini. 1.5 sene geçmesine rağmen bana hala tam teşhis konulmadı çünkü kesin teşhisin konulması için atak gelmesi gerekiyor, çok şükür o da gelmiyor. Ben soğuk zamanlarda oluyorum daha çok havalarda malum kışlar artık çok soğuk geçmiyor o yüzden ben de atak geçirmiyorum.
Inşallah en kısa zamanda doğru teşhis konulur. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?