Aranızda manik depresif olan ve 9 yıl bu hastalıkla boğuşan var mı? Varsa gelin Dertl

dzky87

suelin
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
453
42
73
Ben 9 yıl süren bir manik hastasıyım .. üniversite 1 de başladı benim bu manik yani manyak hastalığım .. sürekli tedavi ve Terapi gördüm .. çok iyi bir doktorum var.. ilk başlarda hasta olduğuma ınanmadım ve tedaviyi reddettim .. sonra elim kolum tutmaz oldu 3 ay ot gibi yattım .. böyle olunca yine tedaviye başladım. . arada nöbet gibi tekrarlıyor rahatsızlığım çünkü ilaçlarımı hep erken bırakıyorum bu da bana ders oldu..
27 yaşında 3 yıllık ogretmenim ve dünya tatlısı ailem ve cok anlayisli sözüm var. . Hayat her şeye rağmen çok güzel. . Bayramdan sonra tedavim tamamen bitiyor kızlar
Ve ben ilaçsız hayata Merhaba diyorum

Kullandığım ilaç : cymbalta

Merhabalar; öncelikle iyileşmenize çok sevindim :) Çokçok geçmiş olsun.
3 ay ot gibi yattım demişsiniz, nasıl bir hastalık bu manik depresiflik biraz bilgi verir misiniz?

Son düzenleme:

Manik depresyonda ilac birakilabilecegini bilmiyordun.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Manik depresyonda ilac birakilabilecegini bilmiyordum, demek istemistim.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Kışın tamamen hayattan kopuyorsunuz. . Banyo daha yapammiyorsunuz hep başkalarının yardımıyla. . Yürüme zorluğu oluşuyor sadece ot gibi yaşıyorsunuz .. uyku 3 ay boyunca yok sadece uyku ilacım la uyuyosunuz. . Ne yemeğin tadı ne uykunun tadı var.. Bahar gelince de öz güven patlaması yasiyorsunuz sizden güzeli ve özel yok ayrıca her şeyi yapabilirim gibi bi deli cesareti geliyor.. ölümden dahi korkmuyorsunuz ??

Çok ilginçmiş..
Neyse ki atlatmışsınız..
Sebebi var mı peki bu rahatsızlığın?

Benim bu hastaliga yakalanma olasiliğim var. 16 yaşındayım ileri safhada değil sanirim ama kışın hiç hareket etmek istemem arkadaşım zorla kaldırır yerimden adeta sürünürüm ama bahar geldiği gibi her yere koşar arkadasimi suruklerim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Manik depresyon yaşam boyu süren, ara ara ataklar halinde kendini gösteren bir rahatsızlık; ama doğru tedavi yöntemi ile tam olmasa da tama yakın düzelme mümkün olabiliyor.

İlacı bırakmaktan bahsetmişsiniz,
İlacı bir anda mı bırakacaksınız yoksa dozunu azalta azalta mı tamamen bırakacak duruma geldiniz?
Psikiyatrik ilaçları bir anda bırakmak pek doğru değil, bazı yan etkileri olabiliyor, ve bu durum sinir harbine neden olabiliyor.

Bipolar bozuklukta ilaç kullanımı ömür boyudur derler.
Teyzemin kocası ilacını bırakınca hastaneye yattı maalesef.
Bir süre kalıp çıktı, sonra yine yatırdılar. Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde. :/
Olmadık şeyler uydurup, dine takıyormuş kafayı.
Onların sokağından arabalar geçmesin istiyomuş falan.
Baya kötüydü durumu. Gerçeklerle bağları kopmuştu.
İlaç kullanınca iyi.
Bir de genetik geçiş çok önemli burada. Sizin de ailenizde akrabalarınızda bu hastalığa sahip biri vardır sanırım.

Üzüldüm cidden cik kötü bi hastalık yaşayan bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…