Tam benlik o zaman :) Yusuflar yakışıklı olur diye biliyorum :) Benim niyetim Yusuf Peygamber gibi, hem güzel hem iffetli ve ahlaklı çocuk olması :) İnşallah ilerde olursa tabi. Musab çok büyük bi sahabenin adı bence güzel ve alışılmamış. Ama Yasin bilemiyorum o da güzel de bi tanıdık var o adla çok kıskanç falan itici biri o yüzden pek isim olarak sevmiyorum ama sadece o kişi yüzünden :-D bence çok uygun :) kızlara Nisa ve Maide ismini çok yakıştırıyorum sûre olarak, çok naîf.
benim adımdada nur var hiç bi sorun yaşamadım şimdiye kadar
ama genede ismi koymadan araştırmalıyız tatlım nisa burada benım oturdugum mahallede var erkek gıbı cocuk herkesı dovuyor kız gıbı nazlanmayı bılmıyor.. kuranı kerımde nısa surası neyı anlatıyor ona bakmak lazım.. maideyi nereden duydun ki? ne demek miş
Nisa kadın demek canım. Kadınlar hatta, Kuranda kadınlara özel sûre. Hayrünnisa hayırlı kadın demek, ne güzel :) Maide Sûresi de tam bilmiyorum ama çevremde bu isim kullanılmış otuzlu yaşlardaki kadınlarda genellikle.
hayrunısa koymak ıyı degılmıs ama kuzum.. benım kulagıma oyle geldı.. hayrunısanın baska anlamıda var sanırım bılıyormusun
Ismin kisilige etkisi olduguna inanirim .
Ama Arapcada gecen her kelime de isim olarak konulmamali .
Bir cok insan Kuran'da geciyor diye cocuguna o isimleri veriyor ama
anlamina bakildiginda baglac olarak kullanilan kelimeler ,
hic bir anlam ifade etmeyen cer cop isimleri
ya da anlami kotu oluyor
Dikkat etmek gerek...
Yok ilk defa duydum :/ Yani hayrün olduğu için hayırlı diye düşünmüşümdür hep
Atalarımız Muhammed'e saygıdan Mehmed koymuşlar. Bence Mehmet sıradan bir kişi için uygun bir isim hem tam olarak Muhammed değil o ağırlığı yok. Yusuf hakkında ne düşünüyorsunuz? Hayallerimin ismi
Evet canım sana katılıyorum kuranda geçiyor diye konuluyor ama bi anlamı yok dediğin gibi.isim meselesi çok önemli anne babanin çocuğa bırakacağı en güzel miras o yüzden çok dikkatli olmalı kulağa hoş geliyor diye konulan o kadar manasız isim var ki.Ismin kisilige etkisi olduguna inanirim .
Ama Arapcada gecen her kelime de isim olarak konulmamali .
Bir cok insan Kuran'da geciyor diye cocuguna o isimleri veriyor ama
anlamina bakildiginda baglac olarak kullanilan kelimeler ,
hic bir anlam ifade etmeyen cer cop isimleri
ya da anlami kotu oluyor
Dikkat etmek gerek...
Samet Allahın isimlerindendir zaten insani varlığa konulamaz zira kadir de öyle ancak abdülkadir abdurrahim abdussamet olarak konulabilir allahın kulu anlamına gelir.Bana göre de isim mevzusu çok önemli lisede bir arkadasımın adı muhammetti ve maho derdi herkes çocuk çok efendi iyi biriydi ama bütün işleri ters gitti çocuğun. Ya da samet ismi tek çocuklara ağır geliyo bence. Anlamını araştırmak çok önemli ismin ecrin isminin anlamı ücret demek
arkadaslar sizce cocuklarımıza ısın koyarken nelere dıkkat etmelıyız..? mesela küçük yaşta ölen cocugun ısmını bır baska cocuga koyuyorlar ama gecmıste olen cıcugun ruhu yenı dogn cocugu rahatsız edıyor ve ısmı degıstırılıyor.. bunu bıyerden duymustum.. sonra mesala sahabe ısımlerı.. koymak ıyı mıdır? yanı o kucucuk bebek o yüce ismi tasıyabılır mı? ömer ali vs..de mesala nur? hira nur? yasin? bu tip ismi olan cocuklarınhaylaz asırılık kendısını yönetememe gibi sorunları oluyormus. bikaç kişide denk gedim nur ismi koymuslar kızlarına kız oyle cazgır kii dile getiremiyorum.. kafam bu konuda karıstı. dger actıgım konuda sınırlı ogrencım konusunda da ogrencımınısmı musab yasın.. acaba ısmı ıle huyları davranısları arasında bı baglantı olabılırmı dıe dusundum
Ben de cok severim Yusuf ismini ama ne zaman soylesem Yusuflar kadersiz olur derler. Bilemiyorum ne kadar dogru. Gerci Hz. Yusufun hayatini dusununce dogruluk payi var gibi. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?