Doğuma Hazırlık Aras mı;Kuzey mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ada67

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
1.525
11
158
Diğer
selam kızlar zaman azalıyor ve bız hala karar veremedık sımdıde aras takıldı aklımıza sızce hangısı daha guzel aras mı kuzey mı....

aras koyman için aras nehrine yakın olmalı ki memleketin anlamı olsun..ama kuzey daha anlamlı bence..

aras koyman için aras nehrine yakın olmalı ki memleketin anlamı olsun..ama kuzey daha anlamlı bence..

aras ismini kullanması için memleketinin oraya yakın olması gerekmez.:umursamaz:
Çünkü aras nehri Türklerin ilk yerleştikleri yer .bu sebeple her Türk için anlamlı bir isim .ayrıca bende oğluşuma bu ismi koyması düşünüyorum

ben kuzey diyorum...

ikisi de güzel değil doğa ile ilgili isimlerin çocuklara koyulması hiç hoş değil bence yakında hayvan isimlerini de koyacağız çocuklara töbe töbe yaaa ,kuzey de ne demek ismin bir anlamı olması lazım aras da bir nehrin adı çocuğunuza bakan nehri mi hatırlayacak ya da kuzey rüzgarlarını mı ,tuhaf geldi bana ...insanlar güya popüler isim koyma meraklısı oldular ama insan ismi ile müstesnadır isminin anlamını taşır o yüzden isim verilirken çok anlamlı olması gerektiği taraftarıyım ,güzeli doğruyu yansıtmalı ..böyle dağ taş v.s. isimleri bana yapaylıktan başka bir şey vermiyor .. ( yorumum kendi fikrim üzerinize alınmayın )

Bence erkek çocukta soyad hiç değişmeyeceği için isim-soyisim uyumu çok önemli.
Kuzey'de ince ünlüler, Aras'ta kalın ünlüler var.
Soyadınızın içindeki ünlü harflerin kalınlığına veya inceliğine göre de düşünebilirsin bence.

Canım bende Aras adını koyacaktım ama anlamını araştırmadın sanırım;
Genelde nehir olarak biliniyor ama
Kalın Yün, At kılı
Kendisininmiş gibi sahip çıkılan, bulunmuş mal.
anlamlarına geliyor Kuzeyinde hiçbi anlamı yok sadece yön.Benim koyacağım ismin bi anlamı olmalı

Back
X