- 21 Mart 2018
- 18
- 5
- 16
- 40
Ben bahceci de başlayacağım nasipse
Isınamadım maalesef
Kime basliycaksin? Simdi arkadasimla konustum 4.deneme icin cem celik'e basliyo oda ve imkanim olsa bende ona baslardim adam bu iste iyi cunku..suan 2 arkadasimda onda baslamis oldu 2 sinede acele etmeden temkinli ilerliyo paldir kuldur yapmiyo..
Yaaa aslinda aret hoca bana da işinin ehli gibi geliyor ama bahcecide marka olmus artıkAret hoca ile cem Çelik'in arasında insani yönden dağlar kadar fark var. Cem Çelik ilk doktorum olumsuz olunca telefona bile çıkmadı. Kişiye özel tedavi uygulamadı. Muayeneden sonra doğru düzgün konuşmadı. Neden olumsuz diye zorla randevu aldığımda ise soruma 41 yaşındasın ne bekliyorsun cevabı aldım. O bir yumurta ile opu yapıp boş çıktı diye kestirdi attı tekrar tedavi edeyim bile demedi.
Aret hocanın ilk muayene de acele konuşmasına aldanmayın, işini çok titiz yapıyor sorulara cevap veriyor sen sormadan güler yüzü her zaman var. Sert uslubü yok para almak için gereksiz işlem yaptırmıyor.
Yaşınız gençse yumurta sayınızda yeterliyse bahçeciye başlayın en sevdiğimiz hasta tipi diyorlar genelde 30 şu yaşlar çok yumurtası olana.
Yaaa aslinda aret hoca bana da işinin ehli gibi geliyor ama bahcecide marka olmus artık
Bahceciye gidersem eger ebru hanimi tercih ederim
Aynı şeyleri yaşamışız Bahcecide.Iki opu tek folikulle ve ikisi de boş. Yiginla igne,ilaç, moral bozuklugu.Sorulara cevap yok. Biraz ısrarcı olunca da yaşlisin iması. Aynı şeyler işte... Lütfen Aret hocayla tedavinizle ilgili bilgilendirir misiniz eğer devam ediyorsanız.Ben de ciddi anlamda zor bir vakayim ,yaşım 45.Sadece son bir şans daha vermek istiyorum kendime ve en doğru adresi ariyorum. Umarim hepimiz için en hayirli olan en güzel şekilde olur...Benim bahçeci de gördüğüm standart tedavi herkes aynı doz aynı ilaç kullanıyordu, yası gençte olan yaşlı olanda, ilkinde olmadı mı ikinci de farklı bir şeyler deniyorlardır. Eğer yaşınız genç yumurta sayınızda iyiyse bahçeciyr gidin çok yumurta ile 5.gün embriyosu yapıp transfer edeceklerdir. Eğer yumurta sayınız azsa tek yumurta ile opu yapıp paranızı almaktan çekinmezler. Bahçeci de iğne tedavisi başladığı an opunun kaporasını alırlar. Aret hocada opu günü muayene edilir yumurtalar çatlamış mı duruyor mu bakıp opu olmasına karar verilirse parayı alırlar. Biri ticari müessese bana göre diğeri bu işi en minimize ne kadar alarak yapmaya bakıyor. Şu an bahçecide fiyat ne kadar?
Doktor olarakta Aret hoca çok başka, terslemez güzel konuşur, her zaman güler yüzlü. O kadar yoğunluğa rağmen. Benim o kadar yoğunluğum olsa birine patlarım. Kendisi de diyor bana zor vakalar gelir.
Aynı şeyleri yaşamışız Bahcecide.Iki opu tek folikulle ve ikisi de boş. Yiginla igne,ilaç, moral bozuklugu.Sorulara cevap yok. Biraz ısrarcı olunca da yaşlisin iması. Aynı şeyler işte... Lütfen Aret hocayla tedavinizle ilgili bilgilendirir misiniz eğer devam ediyorsanız.Ben de ciddi anlamda zor bir vakayim ,yaşım 45.Sadece son bir şans daha vermek istiyorum kendime ve en doğru adresi ariyorum. Umarim hepimiz için en hayirli olan en güzel şekilde olur...
Gerçekten çok teşekkür ederim ayrıntılarıyla anlattığınız için. Dogru adrese öyle çok ihtiyacim var ki.Yurtdisinda yasiyorum. Eylül ayi boyunca Bahcecide vakit,enerji kaybettim yeni döndüm. Bir ay ara verip tekrar Turkiyeye gelmek istiyorum ama nereye gidecegimi bilemiyordum, çok güzel bilgi edindim,bir fikrim oldu sayenizde. Aslinda Bahceciden once Ankarada yine çok iyi oldugu iddia edilen bir merkezde baslamistim tedavime ama adini verdiği merkeze bile ugramayan bir profesör ve isini takip edemeyen ekibiyle neredeyse bir senemi kaybettim. Ve yaş faktöründen dolayı sürekli yargilandim. Ben bunlardan cok sıkıldım. Sadece dogru dürüst açıklayıcı bir tedavi istiyorum.Deneme tahtasi olmak istemiyorum çünkü vaktim yok malum...Tekrar teşekkürler, Aret hocadan randevu alıcam...Aret hocayla tedavim oldu. İğnenin yumurta sayısı az olan hastalarda rezerve ve kaliteye etkisi olduğunu kendisinin kullanmadığını söyledi. Daha önce bir arkadaştan duyduğumda tüp bebek parası eğer yumurta boş çıkarsa 4000 gibi iade verdiğini biliyordum. İğne parası da yok. Dedim nasıl olsa tek yumurta ile opu oluyorum. Boş bile çıksa 5000 lira ile bu işten zararla çıkar şansımı denerim. (Bahçeci nasıl kafama sokmuşsa yumurtam olmadığını ve ayrıca orda 1600 lira iade aldım o da binbir güçlükle) Bu kafayla gittim.
Neyse ilk muayenede vitamin verdi adet ile gel dedi. Adet olunca gittim 2 tane 25 mm 27 mm yumurta var tabi bunların geçen aydan kalan kesecik olabileceğini söyledi boş çıkabilir dedi. Birer taraf ta ufak 10 mm yumurta gördü. Sevindim iki yumurta ile opu olurum en azından diye. 5 günlük klomen tedavisine başladık.
5 günden sonra küçükler büyümüş peşinden yeni küçükler çıkmıştı. İlaç bitti ama kontroller devam etti. İlk baştaki büyüklerden biri kayboldu bir tane 17mm olan çatladı. Bir ara 6 yumurtaya kadar çıktı sayı, mucize gibiydi.
Opu günü muayene etti tek tek yumurtaları ölçtü tam 1 saat arayla 4 kere muayene etti en küçük yumurtanın büyümesini dahi bekledi, ameliyathane yi bekletti, bekleyecekler o kadar emek verdik bütün yumurtaları alalım diye ameliyathaneye talimat verdi. En son tam şu saatte alınacak dedi (bahçeci de ben opu da muayene olmadım belki de yumurtam çatladı ve bana boşa anestezi uygulandı) 4 yumurta alıcaz dedi.
Opu oldum eşimi daha sperm testine almadılar. Ben çıktım ayıldım düşün. Gene kıyaslıyorum ama düşündükçe sinirleniyorum çünkü. Bahçeci de ben opuya eşim sperm vermeye gitmişti. Yumurtam boş ama spremler bahçeci de ne oldu Allah bilir.
Bir süre sonra eşimi çağırdılar, o an anladım ki yumurtalar boş çıkmamış. Şu düzene bakarmısın yumurtası boş çıkan hastanın niye eşinden sprem alsınlar ki, bir mantığı var mı?
4 folikülümden 4 adet yumurta çıkmıştı. 4'ü de döllendi. 3'üncü güne kadar geldiler. 1 tanesi diğerlerine göre daha kalitesi düşük. 2 tanesini ağustosta taze transfer olarak oldum. Ama kullanılan ilaçlar şiddetli kabızlık yapıyormuş bunu bilemediğim için 2.gün şiddetli kabızlıktan ıkınmak zorunda kaldım ben o yüzden tutmadığına eminim negatif sonuçlandı transferim. O zamandan beri kabızlık problemimi çözmeye çalışıyorum. Aret hocada bir ilaç önerdi. Dondurulmuşlarım var. İnşallah onlardan güzel sonuçlar alacağım.
Buralarda bahçeci bin adı çok anılıyor, genç hastalarda uyguladıkları protokol sonuç veriyorda şimdi. Ama rezerv azsa bir kaç deneme olmazsa sende havuz vs. Dener gene iğnelerle. Aret hocanın merkezi o kadar kalabalık ki, diyorsun bu kadar hasta var ama kk dan hiç duyulmamış fazla yorum bulamıyorsun. Ben buradaki yorumlardan bahçeciye gittim. O yüzden şu an yorum azlığından belki de aret hocaya gitmeyi düşünmeyenler var. Aret hocanın reklama ve hastaya ihtiyacı yok klinik hasta kaynıyor. Ama benim canım yandı başkalarının da başı yanmasın, doğru doktora bir an önce ulaşsınlar.
Ben Aret hocaya giderken arkadaşıma dedim ama o florance nightgale nin başhekim ine gitti, tek yumurta boş yumurta çıktı. Parası boşa gitti. Sonra aret hocaya gitti 3 yumurta ile opu oldu tek yumurta çıktı tek yumurtası 3.gün embriyosu olarak donduruldu. Ona havuz yapacağım demiş en baştan mesela.
Bence şayet tedaviye başlıycaksan arı sütü, omega3 q10, multivitamin kullanıp ondan sonraki ay başla. Ve muhakkak aret hocaya git bişey kaybetnezsin. 1 aydan önce randevu alınmıyor zaten.
Gerçekten çok teşekkür ederim ayrıntılarıyla anlattığınız için. Dogru adrese öyle çok ihtiyacim var ki.Yurtdisinda yasiyorum. Eylül ayi boyunca Bahcecide vakit,enerji kaybettim yeni döndüm. Bir ay ara verip tekrar Turkiyeye gelmek istiyorum ama nereye gidecegimi bilemiyordum, çok güzel bilgi edindim,bir fikrim oldu sayenizde. Aslinda Bahceciden once Ankarada yine çok iyi oldugu iddia edilen bir merkezde baslamistim tedavime ama adini verdiği merkeze bile ugramayan bir profesör ve isini takip edemeyen ekibiyle neredeyse bir senemi kaybettim. Ve yaş faktöründen dolayı sürekli yargilandim. Ben bunlardan cok sıkıldım. Sadece dogru dürüst açıklayıcı bir tedavi istiyorum.Deneme tahtasi olmak istemiyorum çünkü vaktim yok malum...Tekrar teşekkürler, Aret hocadan randevu alıcam...
Tamam arkadaşım çok teşekkürler. Icime bir umut doğduArkadaşım bence iğneli tedavi yapıcam denen yerden kaç. Çünkü bizde yumurta yok neden o kadar iğne olalım ki. (Gerçi yumurtam varmış hala aynı fikir bilincime işlemiş) ben baştan bir daha iğneli tedavi yapmamayı kafaya koymuştum. Burdan bir arkadaş tavsiye etmişti Allah razı olsun kendisinden. Sonra bir gün kardeşimin komşusu denk geldi bana. Bak ben en ünlü yerlere gşttim dünya para döktüm, en son aret hocaya gittim 47 yaşında hamile kaldım. Hiç sağda solda dolaşma ona git dedi. 8-9 yıl önce gitmiş üstelik. Sonra kafamda daha oturdu.
Kendisi de bizzat 45 -47 yaşlarında hastam var dedi.
Wm evolotion diye bir vitamin verdi içeriğinde ki myinstol yumurta kalitesine iyiymiş biraz araştırmıştım. Belki gitmeden kullanmanı isteyebilir.
Süreç ile ilgili bilgi verebilir misiniz acaba?Selamun aleyküm. Bende aret hoca ile tüp bebek tedavisine başladım. Perşembe günü görüştük. Bugün adet oldum ve aradım ptesiye randevu aldım. Eşime ve bana kan testi istedi. Eşimde de bende de bi sorun yok. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Bnm bi sorum olacak. Aret hoca ne sıklık ile muayene etmek için çağırıyor acaba?
Tabiki.. Ptesi günü tedaviye başladım. İğne kullanıyorum. Yarın tekrar kontrolüm var. Siz merak ettiklerinizi sorun Bn cevaplayayımSüreç ile ilgili bilgi verebilir misiniz acaba?
Merhaba bende başladım bugün iğnelere. Aret hoca çok güleryüzlü çok pozitif ama çalışanlar için aynı şey geçerli değil. Salı tekrar gidicem sizin nasıl tedavi?Selamun aleyküm. Bende aret hoca ile tüp bebek tedavisine başladım. Perşembe günü görüştük. Bugün adet oldum ve aradım ptesiye randevu aldım. Eşime ve bana kan testi istedi. Eşimde de bende de bi sorun yok. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Bnm bi sorum olacak. Aret hoca ne sıklık ile muayene etmek için çağırıyor acaba?
Ben iğnelere başladım. Cuma randevum vardı. Yumurtalarım istenilen büyüklükte değildi. Tekrar iğneye davam edip üzerine birde yumurtaların çatlamaması için iğne verdi. Yrn tekrar kontrolüm varMerhaba bende başladım bugün iğnelere. Aret hoca çok güleryüzlü çok pozitif ama çalışanlar için aynı şey geçerli değil. Salı tekrar gidicem sizin nasıl tedavi?
Hangi iğneleri kullandınız ben gonal f ve me.... İle başlayan bi iğne onu kullanıyorum salı benim de kontrol. İlk tüp bebek denemeniz miBen iğnelere başladım. Cuma randevum vardı. Yumurtalarım istenilen büyüklükte değildi. Tekrar iğneye davam edip üzerine birde yumurtaların çatlamaması için iğne verdi. Yrn tekrar kontrolüm var
Aynı benim iğnelerimde. Ben ptesi başlamıştım. Cuma kontrole gittiğimde iğnelere devam ama birde yanında yumurtaların çatlamaması için iğne verdi. Yrn tekrar gidicem kontrole bakalım ne olacakHangi iğneleri kullandınız ben gonal f ve me.... İle başlayan bi iğne onu kullanıyorum salı benim de kontrol. İlk tüp bebek denemeniz mi
Bnm ilk tüp bebek denemem olacak hayırlısı ileHangi iğneleri kullandınız ben gonal f ve me.... İle başlayan bi iğne onu kullanıyorum salı benim de kontrol. İlk tüp bebek denemeniz mi
Sizin de mi ilk denemeniz? Birde bi problem var Mı?Hayırlısı olsun hepimizin hakkında. İnşallah yüzümüz gülsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?