- 11 Kasım 2019
- 895
- 1.150
- 113
- 45
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Cok ozur dilerim mesajinizin tumunu okumadim cok itici oldu.ben olsam o tepsiyi almaya gelmezdim.(aslinda tepsi bile istemezdim ya neyse)Çok küçük yaşlardan beri bir arkadaşım var genelde oturup konuştuğumuzda iyi anlaşıyoruz ama bazı tavırları var ki beni çok soğutuyor ve kırıyor bize çok yakın oturuyor geçen hafta mesaj attı küçük boy fırın tepsisi var mı sizde diye sordu evet var dedim poğaça yapıcakmış bende şaka yaptım sen hamur işi yaparmıydın zehirlemeyesin insanları dedim gülücük emojisi koydum aa benim evimde tuzlum, tatlım hiç eksik olmaz ben herşeyi yaparım yazmış bende aa hiç söylemedin ki hiç dedin mi dur arkadaşımı çağırayımda yesin :)) yazdım çağırsam sanki geliceksin dedi bende tmm hadi yap gelicem ne zaman yapıcan yazdım mesajı gördü ama cevap vermedi 10 dakika sonra geldi actım kapıyı gel dedim hani ver dedi tepsiyi aldı gitti insan gelicem ne zaman kapıcaksın diyen insanı hiç istemese bile yarım ağızla gel tabi der bence yada bn fazla alınganım normalde de hiç buyur etmez ben evde misin sana gelicem demeden gel demiyor her zaman gitmiyorum zaten ayda 1 kere gidiyorumdur en fazla telefonda mesajlaşıyoruz saatlerce yan binada oturuyor ya sen gel ya ben geleyim ama hep davet eden benim o istediğinde çat kapı geliyor bir kerede ona evde misin sana çıkıcam diye msj attım tmm gel yazdı ama sonra bir haber alınca apar topar başka bir yere gittik ve ben ona gelemiceğim diye haber veremedim gece 1 buçukta aradı bağırıyor ndn gelmedin bekledim seni boşuna Fatmaya gidicektim gidemedim senin yüzünden bütün gece evde oturdum diyor anlattım ne olduğunu tamam öyleyse bile demedi kendisi avon ürünleri satıyor ben almak istemedim param yok diye al ödeme günüme daha var o zaman verirsin dedi bende aldım 3 gün sonra neyleym seni bekliyorum bnm ödeme günüm geldi bak benimde param yok ki senin eksikliğini vereyim diye bir mesaj her gün çarşıda alışveriş yapıyor ama parası yokmuş, aldığımda bir tarak parasını istemesi normal ama öyle sert konuşması beni kırıyor bende mesaj attım ona aylığım hafta içi çıkıcak hemen getircem şimdi param olsa ben zaten getir demeni beklemem hemen öderim dedim bunuda gördü ama cvp vermedi yarın getirip parasını vericem onunla yüz yüze gelmek bile istemiyorum seslenip, uzatıp parasını hiç konuşmadan çıkmayı düşünüyorum sizce Bn artık bu arkadaşıma nasıl bir tavır sergilemeliyim.
hayır herkes sakaya takmadı bıze ne sızın sakanızdan :) sız sordunuz bız yanlıs gordugumuz neyse onu soyledık herkes aynı seyı dıle getırıyorsa hepımız yanılıyor olamayız degıl mıHerkes bir şakaya takmış evet gerçekten şaka yapmak istedim yanlıştır olabilir düşünemedim o an doğrudur ama bnmde ona kırıldığım yönleri var Bn hiç sert çıkmadım bu zamana kadar kendisine peki onun bana karşı tutumları konuşma tarzı çok mu doğru ben oraya sadece pogaca konusu yazmadım 3 farklı kırıldığım konuyu yazdım üçüde çok farklı zamanlarda yaşandı.
E kadın haklı. Gelicem demişsiniz gitmemişsiniz haber bile vermemişsiniz başınıza önemli bir olay gelmiş olabilir ama o bunu nerden bilsin müneccim mi? Avon konusunda da arkadaşsınız diye parasını hemen almamış sonra alayım demiş günü gelince de istemiş gayet normal. Hem şaka yapacak kadar samimiyseniz çat kapı gidecek kadar da samimiyetiniz vardır o size çıkıp geliyormuş siz kendiniz gitmiyorsanız ne yapsın davetiye mi yollasın?Herkes bir şakaya takmış evet gerçekten şaka yapmak istedim yanlıştır olabilir düşünemedim o an doğrudur ama bnmde ona kırıldığım yönleri var Bn hiç sert çıkmadım bu zamana kadar kendisine peki onun bana karşı tutumları konuşma tarzı çok mu doğru ben oraya sadece pogaca konusu yazmadım 3 farklı kırıldığım konuyu yazdım üçüde çok farklı zamanlarda yaşandı.
Bn olayı bastan anlatmak istedim :) 3hayır herkes sakaya takmadı bıze ne sızın sakanızdan :) sız sordunuz bız yanlıs gordugumuz neyse onu soyledık herkes aynı seyı dıle getırıyorsa hepımız yanılıyor olamayız degıl mı
sızınkı saka degıl laf sokma olmus bozulması normal
sızde arkadassınız madem suna kırıldım nıye demıyorsunuz ozaman 3 farklı seye kırıldım sustum dıyorsunuz suna kırıldım deseydınız gecerdı
ya bana biraz siz haksızsınız gibi geldi.nasıl ki kargocular gelicez diye mesaj atıp bizi eve hapsediyorlarsa bütün gün siz de aynısını ona yapmışsınız.en azından bir mesaj atmak çok da zor değil.tepsi meselesinde de üst üste baya laf çarpmışsınız.herkes şakayı kaldırsa bile her zaman kaldıramayabilir şaka yaptıysanız da.ki bu kadar üst üste bunları yazmak bana da şaka gibi gelmezdi.Çok küçük yaşlardan beri bir arkadaşım var genelde oturup konuştuğumuzda iyi anlaşıyoruz ama bazı tavırları var ki beni çok soğutuyor ve kırıyor bize çok yakın oturuyor geçen hafta mesaj attı küçük boy fırın tepsisi var mı sizde diye sordu evet var dedim poğaça yapıcakmış bende şaka yaptım sen hamur işi yaparmıydın zehirlemeyesin insanları dedim gülücük emojisi koydum aa benim evimde tuzlum, tatlım hiç eksik olmaz ben herşeyi yaparım yazmış bende aa hiç söylemedin ki hiç dedin mi dur arkadaşımı çağırayımda yesin :)) yazdım çağırsam sanki geliceksin dedi bende tmm hadi yap gelicem ne zaman yapıcan yazdım mesajı gördü ama cevap vermedi 10 dakika sonra geldi actım kapıyı gel dedim hani ver dedi tepsiyi aldı gitti insan gelicem ne zaman kapıcaksın diyen insanı hiç istemese bile yarım ağızla gel tabi der bence yada bn fazla alınganım normalde de hiç buyur etmez ben evde misin sana gelicem demeden gel demiyor her zaman gitmiyorum zaten ayda 1 kere gidiyorumdur en fazla telefonda mesajlaşıyoruz saatlerce yan binada oturuyor ya sen gel ya ben geleyim ama hep davet eden benim o istediğinde çat kapı geliyor bir kerede ona evde misin sana çıkıcam diye msj attım tmm gel yazdı ama sonra bir haber alınca apar topar başka bir yere gittik ve ben ona gelemiceğim diye haber veremedim gece 1 buçukta aradı bağırıyor ndn gelmedin bekledim seni boşuna Fatmaya gidicektim gidemedim senin yüzünden bütün gece evde oturdum diyor anlattım ne olduğunu tamam öyleyse bile demedi kendisi avon ürünleri satıyor ben almak istemedim param yok diye al ödeme günüme daha var o zaman verirsin dedi bende aldım 3 gün sonra neyleym seni bekliyorum bnm ödeme günüm geldi bak benimde param yok ki senin eksikliğini vereyim diye bir mesaj her gün çarşıda alışveriş yapıyor ama parası yokmuş, aldığımda bir tarak parasını istemesi normal ama öyle sert konuşması beni kırıyor bende mesaj attım ona aylığım hafta içi çıkıcak hemen getircem şimdi param olsa ben zaten getir demeni beklemem hemen öderim dedim bunuda gördü ama cvp vermedi yarın getirip parasını vericem onunla yüz yüze gelmek bile istemiyorum seslenip, uzatıp parasını hiç konuşmadan çıkmayı düşünüyorum sizce Bn artık bu arkadaşıma nasıl bir tavır sergilemeliyim.
Anlattım neden bagırıyor niye gelmedin diye sakince arayıp diye bilir bişey mi oldu diye kendi anlamasını beklemedim zaten herhalde müneccim değil aylıkla geçirdiğimi biliyor onuda sert bir tavırla değilde ödeme günü geldi verebilicen mi diye sorardı insan en azından kırmadanE kadın haklı. Gelicem demişsiniz gitmemişsiniz haber bile vermemişsiniz başınıza önemli bir olay gelmiş olabilir ama o bunu nerden bilsin müneccim mi? Avon konusunda da arkadaşsınız diye parasını hemen almamış sonra alayım demiş günü gelince de istemiş gayet normal. Hem şaka yapacak kadar samimiyseniz çat kapı gidecek kadar da samimiyetiniz vardır o size çıkıp geliyormuş siz kendiniz gitmiyorsanız ne yapsın davetiye mi yollasın?
ama sizin tepsi mevzusu gibi belki de o da aslında para mevzusunu sert üslupla yazmadı samimiyetten onu yazdı, ki bana sert gelmedi yazdığı , siz alındınız.3 gün geçmiş demekki hatırlatmak istemiş.Anlattım neden bagırıyor niye gelmedin diye sakince arayıp diye bilir bişey mi oldu diye kendi anlamasını beklemedim zaten herhalde müneccim değil aylıkla geçirdiğimi biliyor onuda sert bir tavırla değilde ödeme günü geldi verebilicen mi diye sorardı insan en azından kırmadan
ya bana biraz siz haksızsınız gibi geldi.nasıl ki kargocular gelicez diye mesaj atıp bizi eve hapsediyorlarsa bütün gün siz de aynısını ona yapmışsınız.en azından bir mesaj atmak çok da zor değil.tepsi meselesinde de üst üste baya laf çarpmışsınız.herkes şakayı kaldırsa bile her zaman kaldıramayabilir şaka yaptıysanız da.ki bu kadar üst üste bunları yazmak bana da şaka gibi gelmezdi.
Bnde zaten aramızda ki samimiyete güvenerek saka yaptım ama değilmişik demek bırak geliş fiyatını kuruşlara kadar alıyorAradaki samimiyet boyutuna göre değişir bence , çok samimi olduğum arkadaşımla birbirimizi yerden yere de vururuz yeri gelir göklere de çıkartırız . Ama söylediğim gibi siz çok samimi arkadaş olduğunuzu düşünüyorsunuzdur karşıdaki öyle düşünmüyordur o zaman bir şey diyemem. Ben de çok alıngan bir insanım ama bu tarz herkese yapılan şaka ya da alınmam canım biraz saçma geldi. ve avon yaptığım zamanlarda oldu arkadaşlarıma hep geliş fiyatına verirdim veya parası yok daha sonra verecek hallederdim bir şekilde sorun çıkmazdı. İşte ne kadar durumu iyi onu da bilemediğimden yorum yapamayacağım.
Ama söyledim alırken ayın 6 sında aylığım çıkıcak şuan param yok diye tmm olsun al daha çok var ödeme günüme dedi çok dediği 3 günmüşama sizin tepsi mevzusu gibi belki de o da aslında para mevzusunu sert üslupla yazmadı samimiyetten onu yazdı, ki bana sert gelmedi yazdığı , siz alındınız.3 gün geçmiş demekki hatırlatmak istemiş.
Birinin haniden ölüm haberini alınca o bir mesajı atmayı unutuyor insan maalesef şaka konusu doğru olabilir ama ben yılların verdiği samimiyete güvenerek gerçekten şaka yapmak istedim yabancı olsa zaten banane diyaloga bile girmemya bana biraz siz haksızsınız gibi geldi.nasıl ki kargocular gelicez diye mesaj atıp bizi eve hapsediyorlarsa bütün gün siz de aynısını ona yapmışsınız.en azından bir mesaj atmak çok da zor değil.tepsi meselesinde de üst üste baya laf çarpmışsınız.herkes şakayı kaldırsa bile her zaman kaldıramayabilir şaka yaptıysanız da.ki bu kadar üst üste bunları yazmak bana da şaka gibi gelmezdi.
ya doğrudur ama işte herkes her zaman kaldırmıyor bir de mesajla şaka her zaman karşıya geçmiyo.benim de başıma o şaka mevzusu geldi stresli anımda yapıldı ve huyumdur ağzıma geleni saydım bende terslenip.gereksiz huzursuzluk çıktı kaç ay.Birinin haniden ölüm haberini alınca o bir mesajı atmayı unutuyor insan maalesef şaka konusu doğru olabilir ama ben yılların verdiği samimiyete güvenerek gerçekten şaka yapmak istedim yabancı olsa zaten banane diyaloga bile girmem
aklında öyle kalmıştır , tarihler karışmıştır belki mesela bende k. kartım için ay daha çok var ekstreye deyipte ertesi gün şak diye ekstre gelince aklım başıma geldiği çok oluyor.Ama söyledim alırken ayın 6 sında aylığım çıkıcak şuan param yok diye tmm olsun al daha çok var ödeme günüme dedi çok dediği 3 günmüş
arkadaşım bana "aa sen yaparmıydın öyle şeyler, zehirleme ev ahalisini" dese, üstüne birde gülse ne cevap verirdim ne tepsi falan alırdım. Asıl alınması gereken o. Üstelik kendi kendinizi davet ettiröeye çalışmışsınız ama belki sizi o an istemiyordur belki farklı planı vardır.Çok yakınımın 22 yasında oğlu öldü onu sakinleştirmeye çalışırken elim telefona gitmedi maalesef haber veremedim gelemiyorum diye Bn aramızda samimiyete güvenerek saka yaptım ona bnada yap demedim ne zaman yapıcaksın gelicem dedim gel deseydi zaten tepsiyi Bn getirecektim.
Ben burcunuzu merak ettim.Asıl sızın gıbı arkadas olmaz.
Hamur ısı yapar veya yapmaz. Tepsi ıstemıs verin gitsin, sorguya cekmek niye?
Becerıksızsın sen cumlesını sakayla karisik söylemissiniz, kadın salak mı anladı tabi laf soktugunuzu. Laf sokup sonuna gulen emojı koyan tipler bana hep korkak ve kiskanc gelmistir.
Ev ahalisi zehirlenmesin komik bir saka degıl.
Hadi bana da yap diyip ne zaman geleyim demenız de tuy dıkmıs.
Arkadasınızın tek sucu gelip sizden tepsiyi almak olmus, ben olsam kagıtta yapar almazdım o tepsiyi.
Bı de bir insana sana gelıcem dıyıp gıtmeyeceksenız haber verirsiniz. Sızı beklemesin diye.
Saygı da duymuyorsunuz kadına.
Kimse kimseyi her yönüyle beğenmiyor. Katlanıyoruz genelde. Çok iyi anlaştığımız insanlarda oluyor ama nadir. Özellikle belli bir yaştan sonra çocuksu masumiyet gidiyor. Şu konuda sizin de hatanız var onunda. Katlanamıyorsanız zaten devam etmez.Bencede tam olarak bu
Çok küçük yaşlardan beri bir arkadaşım var genelde oturup konuştuğumuzda iyi anlaşıyoruz ama bazı tavırları var ki beni çok soğutuyor ve kırıyor bize çok yakın oturuyor geçen hafta mesaj attı küçük boy fırın tepsisi var mı sizde diye sordu evet var dedim poğaça yapıcakmış bende şaka yaptım sen hamur işi yaparmıydın dedim gülücük emojisi koydum aa benim evimde tuzlum, tatlım hiç eksik olmaz ben herşeyi yaparım yazmış bende aa hiç söylemedin ki hiç dedin mi dur arkadaşımı çağırayımda yesin :)) yazdım çağırsam sanki geliceksin dedi bende tmm hadi yap gelicem ne zaman yapıcan yazdım mesajı gördü ama cevap vermedi 10 dakika sonra geldi actım kapıyı gel dedim hani ver dedi tepsiyi aldı gitti insan gelicem ne zaman kapıcaksın diyen insanı hiç istemese bile yarım ağızla gel tabi der bence yada bn fazla alınganım normalde de hiç buyur etmez ben evde misin sana gelicem demeden gel demiyor her zaman gitmiyorum zaten ayda 1 kere gidiyorumdur en fazla telefonda mesajlaşıyoruz saatlerce yan binada oturuyor ya sen gel ya ben geleyim ama hep davet eden benim o istediğinde çat kapı geliyor bir kerede ona evde misin sana çıkıcam diye msj attım tmm gel yazdı ama sonra bir haber alınca apar topar başka bir yere gittik ve ben ona gelemiceğim diye haber veremedim gece 1 buçukta aradı bağırıyor ndn gelmedin bekledim seni boşuna Fatmaya gidicektim gidemedim senin yüzünden bütün gece evde oturdum diyor anlattım ne olduğunu tamam öyleyse bile demedi kendisi avon ürünleri satıyor ben almak istemedim param yok diye al ödeme günüme daha var o zaman verirsin dedi bende aldım 3 gün sonra neyleym seni bekliyorum bnm ödeme günüm geldi bak benimde param yok ki senin eksikliğini vereyim diye bir mesaj her gün çarşıda alışveriş yapıyor ama parası yokmuş, aldığımda bir tarak parasını istemesi normal ama öyle sert konuşması beni kırıyor bende mesaj attım ona aylığım hafta içi çıkıcak hemen getircem şimdi param olsa ben zaten getir demeni beklemem hemen öderim dedim bunuda gördü ama cvp vermedi yarın getirip parasını vericem onunla yüz yüze gelmek bile istemiyorum seslenip, uzatıp parasını hiç konuşmadan çıkmayı düşünüyorum sizce Bn artık bu arkadaşıma nasıl bir tavır sergilemeliyim.
Peki o zaman ben istemeyerek kırmışım onunda bütün kırıcı sert konuşmalarını hak etmişim demek ki çok daha öncesi ona böyle saka yapıcağımı hissetmiş olmalı kendimi davettirmek istedim çünkü normalde hiç buyur etmeyen beri sana gelicem demeden gel demiyor kendi çat kapı geliyor ama belki bnmde Planım var ama hiç gelicem dediğinde tepkisiz kalmadımarkadaşım bana "aa sen yaparmıydın öyle şeyler, zehirleme ev ahalisini" dese, üstüne birde gülse ne cevap verirdim ne tepsi falan alırdım. Asıl alınması gereken o. Üstelik kendi kendinizi davet ettiröeye çalışmışsınız ama belki sizi o an istemiyordur belki farklı planı vardır.
Bn maalesef onda bir arkadaşlık görmüyorum o öyle biri işte neyse diye geçiştirdim hep bir değil iki değil burda herşeyi yazamıyorum ona gittiğimde bile ama Bn x kişisine cıkıcaktım deyip beni otururken kaldırdığı bile oldu Bn her defasında hadi neyse deyip boşverdim ama gel gör ki Bnm yaptıgım bir saka kırılıcağını düşünemedim olay oldu herkes doğru bir ben yanlış kalmışım.Dostluklarda çok fazla emek istiyor. Arkadaşınıza kırıldığınız noktaları yüz yüze konuşmanızı ve çözmenizi tavsiye ederim. Trip atarak bir arkadaşlığı bozmayın bence. Sevginiz de varsa sizin de yapıcı olmanız gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?