Arkadaş Çevresi

zehra231

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
441
107
123
Ankara
Merhaba önceki konumdan beni tanıyanlar bilebilir aslında korkuyorum bana kızacaksınız banane diyeceksiniz diye ama mutsuz oluyorum ve kimseye anlatamıyorum.

Ben 16 yaşındayım önceki konum esmer olmam sorunuydu. Ben Özel bir lisede burs kazandım ve sanırım gitcem. %90 ama çok korkuyorum ya burada da benle dalga geçerlerse kara derlerse diye arkadaş bulamazsam diye bu okulumda çok acı çektim çok mutsuz oldum hatta korkumdan bu okula gitmek istemiyorum. Ama annem çok mutlu oldu kesin gitmemi istiyor. Dayımgil salak gözüyle bakıyor başkası olsa ne kadar mutlu olur diyor. Ama ben mutsuzum ya burada da benimle dalga geçerlerse diye. Nasıl arkadaş bulabilirim anlatabilir misiniz? Ama kızmayın çoluk çocuk yeri oldu diye napayım kimseye anlatamıyorum annem üzülüyor arkadaşım yok babam yok tek burayı düşündüm

Baskalari ne der ne dusunur diye dusunme.gelecegin icin en dogru karari al.insanlara kendini nasil hissettirirsen onlar sana oyle davranir unutma.seni onemsemelerini istiyosan once kendin onemse.sadece kendine guven gerisi kendiliginden gelir

Dayin hakli bence.

Ozel liseden burs kazaacak kadar kapasiteli bir insansin, dusundugun seye bak: Ben kara miyim, bilmem ne miyim.........tovbe tovbe. Yazdiklarini bir oku kardes, senin zekandaki bir insan hic yakisiyor mu? Baska biri bunlari yazsa sen ne derdin?

Baskalari ne der ne dusunur diye dusunme.gelecegin icin en dogru karari al.insanlara kendini nasil hissettirirsen onlar sana oyle davranir unutma.seni onemsemelerini istiyosan once kendin onemse.sadece kendine guven gerisi kendiliginden gelir
Haklısınız ama bu arkadaşlar yüzünden benim saçlarım döküldü kaşlarım kalmadı bana çok kötü şeyler söylediler. Burası özel okul belki burada da söyler. Hayatım boyunca gttiğim her ortamda dalga konusu oldum. Kendi Kuzenim bile dalga geçti

Keşke bir önceki konumu okusanız beni daha iyi anlarsınız. Ben anlardım çünkü kırılan bir insan anlar kırılanın halinden

seni çok iyi anlıyorum üzgünüm ama insanlar gerçekten çok kötü öncelikle eski konunu okudum kesinlikle fondaten konusuna girme gerçekten hem yaşna uygun olmaz hemde yapay bir görüntü olur.bence esmer çok güzel insanlar var kafana hiç takma.

Keşke bir önceki konumu okusanız beni daha iyi anlarsınız. Ben anlardım çünkü kırılan bir insan anlar kırılanın halinden

Bak kardes, onceki konuna simdi acip baktim.

Ergenlikte tip onemli kabul ediyorum, ama asil onemli olan ne biliyor musunu, iyi bir egitim ve duzgun bir meslek. Simdi boyle yazinca bu ne diyor, zugurt tesellisi mi ne vs vs diyebilirsin ama yemin ederim durum boyle. Tip, renk, kilo vs. hepsi vakit & para ikilisiyle degistirilebilecek seyler, ama bu yaslarinda okuluna cok dikkat etmezsen bunun geri donusu yok. Zaman en degerli sey, akip gidiyor ve geri gelmiyor, egitim/kariyerde yanlis secimler yaparsan yanlis yone suruklenip gidiyorsun.

Genc kizken ben de kendime cok bakmazdim, uzun boylu, zayif & gozluklu oldugum icin insanlar dalga gecerdi. Simdi herkes fizigime, boyuma ozeniyor. Ben ayni benim ama makyaj yapiyorum, guzel giyiniyorum o kadar. Adam gibi bir isin ve paran olursa ayni seyleri sen de yaparsin, seninle dalga gecen kafasizlar dandik islerde calisirken sen CEO bile olursun. Bu insanlari kafana takma, gercekten hicbir onemleri yok.

Esmer olmak kotu bir sey degil ki, bknz Beyonce & Rihanna. Biraz daha buyuyunce Beyonce nin sac rengini, makyajini ornek alirsin mesela.

18e kadar bir bekle derim, universiteye kapagi at, sonra tipini kurcala ne yaparsan yap. Bak ne guzel akilli bir insansin, sacma sapan seylerle vakit oldurme. Sinavlarda rakiplerin hazirlanip test cozerken sen elalemin sozu yuzunden oturup aglayacak misin? Yazik degil mi zamanina ? Ilerde bir gun aptal insanlara sebep ziyanettigin zamana acirsin , yapma bunu kendine.

Son düzenleme:
Haklısın teşekkür ederim derslerime çalışırım onu aksatmam ben zaten sadece üzülmek istemiyorum siz bunları söyleyince çok doğru geliyor. Ancak işte üzülüyorum

Keşke ama cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

Eski okulunda sıkıntılar yaşamışsın.O zaman hepiniz küçüktünüz belki arkadaşlarının daha aklı ermiyordu.
Şimdi yepyeni bir başlangıç yapacaksın ve sınıfındakiler de hepsi yeni olacaklar.
Yani gruplaşma,dışlama gibi şeyler olmayacak.Baştan güzel arkadaşlıklar kurarsan böyle sıkıntılar yaşamazsın.
Hem gideceğin okul herhalde puanı yüksek olan bir okuldur.Oraya gelecek öğrencilerin amaçları olacağını düşünüyorum.
Öyle boş,şımarık,etrafa sataşacak türden kişiler olmazlar bence.
Sen en iyisi pozitif ve dost canlısı bir başlangıç yap.Olumsuz düşünme yoksa tavırlarına yansır.

Her söyleneni ciddiye almamayi ogreneceksin sonra bu konudaki zayifligini kimseye belli etmeyeceksin gerekirse kendinle dalga gececeksin ki kimse seni bu zaafinla sindirmesin gerekirse dalga gecenlere zeka seviyesini soracak, acaba ciltteki pigmentlerle paralel mi zeka seviyesi diyip susturacaksin unide bu tarz ergen sacmaliklarina maruz kalmazsin zaten kolay gelsin :)

Sırf sana kara diyecekler diye sokağa da çıkma o zaman,
eğitim hayatını bu yüzden bitirecek misin geleceğin söz konusu.

canım o alay edenler de ya da alay etmeyip arkadaşın olacaklar da okul bittikten sonra hayatında olmayacak muhtemelen..
okul hayatında öğrencilikte o çok büyütülen o "ilişkiler" gelip geçici bir dönemin parçası..
5 sene sonra kendine kızacaksın bu korkularla kendini üzdüğün için.. bu net. kesin.

başarılı bir öğrencinin en büyük düşmanıdır okuldaki arkadaşlarının tavırları.. bunu aşabilirsen çok daha başarılı olursun aşamazsan senden gider, sen gerilersin..
bunu yapmalarına izin verecek misin?

veee ben olsam daha ilk günden lakabım "kara" derim onlar demeden :) ne olacak ne güzel takma isim..

bizim elma yanaklı bir erkek arkadaşımız vardı:) "şeker" diyip kızdırıyorlardı.. sonra herkes "şeker" demeye başladı, o da lakabım "şeker" der adını kullanmaz öyle bilinirdi adeta.. şimdi 33 yaşında hala "şeker" der ailesi arkadaşları öyle tanınır..

onlar solaryumda güneşin altında saatlerce esmerleşmeş için yatarken sen sahip olduğun şeyle övün.. sen eksiklik olarak görürsen herkese davetiye çıkarırsın.. yapma..

not: kaşlar neden yok? döküldü mü yoksa?

Başkalarını bırak sen gelecegin icin okuyacaksn herkes hersey konusur konusurlarsa duyarsan yani ohh kıskanın sizde yok falan de takma bu kadar ya :) aklima baska bise gelmedi

Kııııız Allah seni ne yapsın hemiii ben de etrafımdakilerden daha beyazım canım takma bu kadar .Hem bak ne güzel burs kazanmışsın ... Arkadaş bulcam diye de kendini parçalama zaten ortama bir giriyorsun mutlaka biri geliyor iletişim kurmak için.Yapman gereken oralarda çok içine kapanık olma,iletişime açık ol yeter.Başarılar canımm

Haklısın teşekkür ederim derslerime çalışırım onu aksatmam ben zaten sadece üzülmek istemiyorum siz bunları söyleyince çok doğru geliyor. Ancak işte üzülüyorum

Sekerim , insanlar ben bilir gercekten inamadigim tek kelime yazmam. O tipler seni kiskaniyordur, ciddiyim. Esmer olmanin nersi garip anlamadim bu arada.

Ortaokuldayken 2 o...u benimle dalga geciyordu. Biriyle alisveris yapmaya gittigim kozmetik magazasinda karsilastim, orda calisiyormus, ne yaptigimi sordu ben de soyledim. Yuzundeki bakisi gorseydin keske. Digeri evde oturup koca dayagi yiyor.

Oraokuldakiler coluk cocuk zaten, lisede adam gibi arkdasliklarin olur. Ne guzel bir okula gideceksin, ordaki cocuklar da senin gibi hedefi olan insanlar olacak, merak etme yeni arkdasliklar kurarsin.

Küçük beyinli insanlar senin zayıf noktanı bulursa affetmezler.Eğer sana
biri hakaret edecek olursa gül geç üzüldüğünü belli etme.Diğer konunda "aslında çok kara değilim ki bunlar abartıyor ve üstüme geliyor " yazmışsın.Belli ki sen sinirlendikçe,üzüldükçe bundan zevk almış arkadaşların.
Esmer olmak kötü bir şe değil ayrıca.Senin gibi olmak için solaryuma girip duranlar var habire.

Kiyamam kuzum, esmer olmak uzuntu sebebi olur mu hic
Ilk defa esmer oldugu icin dalga gecilen birini goruyorum bebegim, bence senin uzuldugunu gorunce devam etmisler.takma kafani, yasasin esmerlik!
senin yasindayken sirik, at, zurafa vs diye dalga gecerlerdi benimle.bende esmerim ustelik bacaklarim falan cok killiydi, kedi gibiydim resmen.hop killi demeye basladilar.goguslerim ciktigi andan itibaren aldigim her kiloyu onlar depoladi.bir muddet inek, milka falan diyenlerde oldu.
Cocukluktan ergenlige gecerken cogumuz yasadik bunlari.ben inanilmaz sirin bir cocukken bir ergenlige girdim aman yarabbi, o zamanki resimlerime bakinca tovbeler olsun diyorum.valla bak.
Gecicek bunlarin hepsi, cok cirkin biri bir sekilde kendini guzellestirebilir.ama aptal biri asla akilli olamaz.sen kiymetini bil aklinin, birak geri kalanlar sana yetismeye calissin.

Ne dalgasindan bahsediyorsun arkadaslarim 25 burs ve hepsinin cevresi genis ustelik sehirdisindan geldiler. Bu sana bagli eger ezik durursan tabiki ezilirsin bunu insanlara mal etme kimse gelipte bursunu bile sormaz lutfen ya kirmak istemiyorumda cok sacma psikologa git okuluna bile gidemiyosun su dusuncelerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…