• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş ile aynı psikologa gitmek

minnoossssssssss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
59
19
8
30
Arkadaşım ile terapisttimi paylaştım. Paylaşmaz olaydım. Tutturdu ben de ona gidicem diye ben de etik olmadığını söyleyince triplere girdi ama etik değil. Beni de çok rahatsız eder. Sen bahsetmezsen ben bahsetmezsem sorun olmaz diyor hatta görürse vs arkadaş değiliz dersin diyor yani yalan söylememi istiyor fakat dediğim gibi beni çok rahatsız eder. Ve terapimi de etkileyebilir. Sizce bu etik mi? Iki arkadaşın aynı terapistte gitmesi etik değil diye biliyorum. Ki benim 1,5 sene oldu gideli. Hala devam eden de bir sürecim var, etkilenmesini de istemiyorum açıkçası. Sizce haksız mıyım. Etik olmayan bir durum değil mi iki arkadaşın aynı psikologa gitmesi?

Terapist oturupta size "Arkadaşın şunları anlattı" demez. Gizlilik ilkesine aykırı ve sizin sorunla mi ilgilenecek? Yoksa dedikodu mu yapacak? Sonuçta belli bir süreye dahil ve bu süreyi dedikodu değil, size ayıracaktır.

Ben de tramva kaynaklı terapi alıyorum halen ve sevdiğim bir arkadaşım önerdi ve kendisi tanıştırdı. Terapist ise sadece benim konumla ilgili, arkadaşımın bahsi bile geçmiyor.

Arkadaşım ile terapisttimi paylaştım. Paylaşmaz olaydım. Tutturdu ben de ona gidicem diye ben de etik olmadığını söyleyince triplere girdi ama etik değil. Beni de çok rahatsız eder. Sen bahsetmezsen ben bahsetmezsem sorun olmaz diyor hatta görürse vs arkadaş değiliz dersin diyor yani yalan söylememi istiyor fakat dediğim gibi beni çok rahatsız eder. Ve terapimi de etkileyebilir. Sizce bu etik mi? Iki arkadaşın aynı terapistte gitmesi etik değil diye biliyorum. Ki benim 1,5 sene oldu gideli. Hala devam eden de bir sürecim var, etkilenmesini de istemiyorum açıkçası. Sizce haksız mıyım. Etik olmayan bir durum değil mi iki arkadaşın aynı psikologa gitmesi?
Etik sınırları içinde problem yaratacak olsa terapistiniz danışan olarak arkadaşınızı almaz zaten. Boşuna sinir stres yaratıyorsunuz. Profesyonel insan sizin birinize anlattığını niye taşısın ayrıca.. Ne yalan söyleyin ne bu şekilde gizleme yoluna gidin manasız kaygılar
Söyleyin terapiste böyle bir kaygım var ve sizinle olan sürecimi etkiler endişem oluştu diyin gerekli cevap sizi tatmin etmezse ona göre karar verirsiniz

Neden etik olmasınki
Bunun kararını kim verdi
Size iyi geldigini söylediyseniz,oda kendine iyi gelebılecegını düşünmüş olmazmı
Yani ne zannediyorsunuz arkadasınızla doktorunuz terapı yerıne oturup sizimi konusacaklar
O ayrı birey ,siz ayrı bıreysiniz
Etiklikle ne alakası var

Ne yönden yanlış bilmiyorum ama evet beniö terapistim de bunun olmayacağını söylemişti. Ayrınca sen neden psikoloğuna yalan söyleyerek iletişiminizi baltalayacaksın. Ona da yalan söylersen ne anladık yani bu süreçten? Terapistine açıkça söylersen zatwn yakın arkadaşın olduğu için reddeceğini düşünüyorum, yeterince profesyonelse tabi. Arkadaşım da bi alem, çocuk gibi tutturmak nedir yani, yaşlar kaç? Ha şu olur, senn terapistin bi isin önerir mesela ona gider. Terapistinle konuş yani arkadaşının anlayacağı yoksa

Babada arkadaşım kendi gitti psikoloğu önermişti memnun kaldığını dile getirmişti. Birisinden öneri duydunmu o psikoloğa gitmek istiyor insan . Çok var psikolog referanslı gitmek istiyor insan . Endişelenmeyin birşey olmaz

Psikoloğun arkadaşın olsaydı etik kurallar devreye girerdi. Eşler bile aynı psikoloğa gidebiliyor, arkadaşlar neden gitmesin? Aksine ben memnun kaldım sen de bu psikoloğa git diye tavsiye edilerek portföy oluşturur genelde psikologlar.
Onlar aile terapistti yani çift terapistti. Aynı çiftler bireysel terapiye de gidemezler etik değil. Yani terapist de kabul etmez. Kız yalan söyleyelim diyor zaten bu yüzden

Ne yönden yanlış bilmiyorum ama evet beniö terapistim de bunun olmayacağını söylemişti. Ayrınca sen neden psikoloğuna yalan söyleyerek iletişiminizi baltalayacaksın. Ona da yalan söylersen ne anladık yani bu süreçten? Terapistine açıkça söylersen zatwn yakın arkadaşın olduğu için reddeceğini düşünüyorum, yeterince profesyonelse tabi. Arkadaşım da bi alem, çocuk gibi tutturmak nedir yani, yaşlar kaç? Ha şu olur, senn terapistin bi isin önerir mesela ona gider. Terapistinle konuş yani arkadaşının anlayacağı yoksa
Çünkü etik değil, objektif bakamazlar yoksa. Öyle yapacağım

Arkadaşlar biraz araştırın, geliştirin kendinizi ya hu. Etik değil diyorum. Tanıdıklar aynı psikologa gidemezler. Gidin araştırın. Ben terapisttime söyleyeceğim zaten, muhtemelen arkadaşımı almayacaktır terapiye. Demek ki sizin terapistleriniz etik değil. Etik doğrultularda da çalışmıyor. Etik olan terapistler kabul etmezler. Çünkü terapistler danışanların tanıdıklarına terapi vermezler. Etik çalışanlar tâbi ki yoksa danışanla arkadaş olanlar bile var mevzu bu değil. Fakat etik değil. Hangi etik çalışan terapistte sorarsanız sorun bunu söyleyecektir.

Onlar aile terapistti yani çift terapistti. Aynı çiftler bireysel terapiye de gidemezler etik değil. Yani terapist de kabul etmez. Kız yalan söyleyelim diyor zaten bu yüzden
Klinik psikolog arkadaşıma sordum yok öyle bir etik kural. İki taraf da kabul ettiği sürece çiftleri de arkadaşları da bireysel terapiye alabiliriz dedi. Burada tek sorun sizin kabul etmemeniz.

Ne etikmiş? Daha kaç farklı foruma yazacaksınız ben de onu merak ediyorum? Aylarca oraya buraya yazmışsınız burada da farklı farklı yerlere sormuşsunuz. Madem etik değil, hoşlanmıyorsunuz ve sizin düşündüğünüzün aksi cevapları da kale almıyor bir de insanları cahillikle suçluyorsunuz neden ısrarla konu açıyorsunuz? Adam toplayıp psikoloğunuzun ofisini mi basalım? Arkadaşınızın mı kulağını çekelim? Hoşunuza gitmediyse psikoloğunuzu değiştirirsiniz, arkadaşınızla da arkadaşlığınızı bitirirsiniz.

Arkadaşlar biraz araştırın, geliştirin kendinizi ya hu. Etik değil diyorum. Tanıdıklar aynı psikologa gidemezler. Gidin araştırın. Ben terapisttime söyleyeceğim zaten, muhtemelen arkadaşımı almayacaktır terapiye. Demek ki sizin terapistleriniz etik değil. Etik doğrultularda da çalışmıyor. Etik olan terapistler kabul etmezler. Çünkü terapistler danışanların tanıdıklarına terapi vermezler. Etik çalışanlar tâbi ki yoksa danışanla arkadaş olanlar bile var mevzu bu değil. Fakat etik değil. Hangi etik çalışan terapistte sorarsanız sorun bunu söyleyecektir.
Bence cok fazla takıntılısınız ve abartmıssınız. Arkadasınızın yerınde olsam yuzunuze bakmam. Kendınızı geliştirin okuyun dedğiniz insanların ıcınde psıkolog avukat doktor var. Etiklik kavramını bilmiyorsunuz konusuyorsunuz. Demek ki siz arkadasınız hakkında konusuyorsunuz psıkologa? Bu kadar rahatsız olup olay yaratmanızın arkasında bunu düşünürüm.

Çözdüm olayı kızlar. Psikoloğu annesi olarak görmek istediği için arkadaşıyla paylaşmak istemiyor. Etik adı altında kıskançlık yapıyor sadece.

Etik etik diye kendini paralayan insan psikoloğuna hediyeler gönderip sosyal medyadan özel mesaj atmaz. Asıl etik olmayan bu.

Ek: üyelik iptali geliyorum diyor.

Back
X