Küçük il dediğiniz de büyükşehir yalnız. Siz Malatya'da değil miydiniz?
Y kuşağı olarak X ve Z kuşaklarından arkadaşlarım var. Niye kendinizi bu kadar kısıtlıyorsunuz ki?
Dışarıdan soğuk nevaleyim, insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Böyle desem de beraber bir şey yaptıklarımla arkadaşlık ilişkim başlıyor. Statüyü belirtmek için ses tonu ve duruş değişir ya bende o neredeyse yok. Belki de bu yüzden sınırlarımı kaldırmaya başlayınca samimiyet hemen kuruluyor.
Birbiriyle alakasız kurslara gidiyorum, 4 tanesini bile yazsam ne alaka dersiniz. Arkadaşlık yaptıklarım da çeşit çeşit. Kariyer, eğitim, yaş, inanç, ırk, siyasi görüş, statü olarak birbirinden farklılar. Aralarından kendime yakın hissettiklerimle sınırlarımı yavaş da olsa kaldırıyorum, onlarla dostluğa dönüşüyor ilişkim.
En hızlı kaynaştıklarım; işlerine yardım ettiklerim (kendi işimmiş gibi benimserim), çıkışlarda bir yere kadar eşlik ettiklerim ve özellikle de çıkışta bir şeyler yiyip içtiklerim. İlla kafeterya vs olmasına gerek yok, mutfak veya dinlenme odaları da olur. Yolculuk esnasında da yiyip içerken de bir şekilde muhabbet ediliyor.
Muhatap olduğunuzla samimi olursanız gerisi gelir. Yaş faktörünü görmezden gelin. Yeter ki uyumlu olun.