• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadas problemi

pinkberryxx

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
19
1
6
İstanbul
Ben lise son sinif öğrencisiyim.Besiktasta okuyorum ve siniftan iki kizla takiliyorum bazen cikista ama iyi arkadasiz.Sorun su ki o ikisi cok cok iyi anlasiyorlar cok fazla ortak yanlari var ve ben yanlarinda fransiz gibi kaliyorum.Onlarin oncede sevgilileri oldu benim olmadi.Alkol kullanıyorlar surekli bar kafe gezmek istiyorlar ben alkol kullanmiyorum bu yuzden bara gitsek ezik gibi kalicam.Ben onlara gore sakinim.Bugunde hatta yanlarindan erken ayrilmak zorunda kaldım babam falan aradi.Onların aileleri ile oyle sorunlari yok.Eve gec gidiyorlar.Artik cikista onlarla takilmamaya karar verdim cunku cok farkliyim onlarla.Sizden istegim eger takilicak olursam bile nasil olmali?

Takılma okul içinde görüş zaten gittiği yerler bar içtiği şeyler içki eve gidiş saatleri gece sigara içiyolarmı bari son sene bide

Ezik olan onlar lise sonda bar alkol
Özenme onlara
Sende kendine denk arkadaşlarla takıl bırak 2sini

Onlara ayak uydurmak zorunda değilsin. Bülbül güle,karga çöplüğe götürür demiş Mevlana.

Ben lise son sinif öğrencisiyim.Besiktasta okuyorum ve siniftan iki kizla takiliyorum bazen cikista ama iyi arkadasiz.Sorun su ki o ikisi cok cok iyi anlasiyorlar cok fazla ortak yanlari var ve ben yanlarinda fransiz gibi kaliyorum.Onlarin oncede sevgilileri oldu benim olmadi.Alkol kullanıyorlar surekli bar kafe gezmek istiyorlar ben alkol kullanmiyorum bu yuzden bara gitsek ezik gibi kalicam.Ben onlara gore sakinim.Bugunde hatta yanlarindan erken ayrilmak zorunda kaldım babam falan aradi.Onların aileleri ile oyle sorunlari yok.Eve gec gidiyorlar.Artik cikista onlarla takilmamaya karar verdim cunku cok farkliyim onlarla.Sizden istegim eger takilicak olursam bile nasil olmali?
Kendine gore birileri yok mu

Dediklerinizde haklısıniz bende oyle dusundum.Ama okulda benim gibiler cok az.Sinifta herkes iyi ama her seyi rahat konusabilecegim tek onlar.Zaten sadece okul icinde gorusmrye karar verdim.Yineden cevaplarinizk almak istedim.

Herkesin ailesiyle kurduğu ilişkiler farklıdır. Eğer sizi bir şeylere zorlamıyorlarsa fazla mesafe koymayın ama size ve ailenize ters gelen şeyleri de yapmayın.

Ezik olacak bir durum yok, benim bu yaşta halen içki içmeyen arkadaşlarım var. Biz içkimizi içeriz, onlar meyve sularını içer. Kimse de kimseye karışmaz. Herkes kendi kararını verebilir neticede.

Bar ortamları, eve geç dönmeler size ters geliyorsa kızlara bunu söyleyin ve bu etkinliklere katılmayın. Eğer bu nedenle sizi dışlayacaklarsa zaten bırakın dışlasınlar, gerçekten arkadaş değilmişsiniz demektir.

Lisede alkol kullanmadığın için ezik olacağını mı düşünüyorsun, bana onlar gibi geldi okuyunca. Okulda takıl bence sen onlarla. Daha kaç yaşındalar ne alkolü ya. Yeni nesil çok hızlı arkadaş. :KK57:

Benimde arkadaşlarım sigara içiyorlardı hadi nargile içmeye gidelim diyorlardı ben onlarla gitmiyordum hiçte ezik hissetmiyordum aksine öyle şeyler kullanmadığım için kendimi iyi hissediyordum.
Eğer ailen eve gelmen için seni arıyorsa kızlar kuzenim yakınlarda bir kafedeymiş oraya geçiyorum de veya akşam yemeğine bekleniyorum de ayrıl yanlarından, bizimkiler beni çağırıyor dediğin zaman kötü hissediyorsan böyle yap.
Ayrıca o yaşlarda dışarıda içki içmeyi hiç doğru bulmuyorum.

P pinkberryxx Belli ki güzel ahlak sahibi birisin,sakın başkalarının özentileri için bozma kendini kardeşim.Bi 10 yıl sonra aranızdaki fark çoooookkk belli olucaktır.Hayat tecrübelerle sabittir, en ucuz tecrübe "Başkalarının tecrübelerinden faydalanmaktır". Bizlerinde lise yıllarında özenip içinde olmak istediğimiz gruplar vardı ,şimdi bakıyorum da tam 15 sene olmuş ben liseyi bitireli ve o gruplardaki kişilerin durumları içler acısı!!! Çoğu okuyamadı bile ve hatta evlilik bile yapamadılar..Hepsi mutsuz...Sen onlardan olma emi....

Lise son 18-19 yaslarinda oluyo ve resitlerse alkol kullanmalarinda sigara icmelerinde bi problem yok anladigim kadariyla senide zorlamiyolar kullan diye sen kendi kendine tribe girmissin istemiyosan kulanmazsin yada takilmazsin bu kadar basit.
Ayrica rahatsiz oluncak bi durumda yok herkezin ailesiyle iliskileri ayni degil sonucta.

sen ezik değil onlara kıyasla ahlaklı ve terbiyelisin
özenti içinde olan insanların burnu b....n çıkmıyor malesef
sen okuluna ver kendini alkole değil....

Sen dogru yoldasin, onlar birgun bu kadar rahat davranmalarinin bedelini odeyebilirler!
Bence senin arkadasliginada layik degiller.
Okulda gorus, baska turlu takilma onlarla, ezik olan onlar...

Son senen derslerine yoğunlaş..

Onlar bara,sen üniversiteye..

Her her telden arkadasim var.
Icki icende namaz kilanda.
Icki icen arkdasima bazen yapmamasi gerektigini anlatsamda yinede sorunsuzca gezeriz tozariz.
Ama onlara ayak uydurmak soz konusu degil.
Saat kacta yemk yemeye gidelim diye sorsa ben su saatte evde olmam gerek annem izin vermiyor, haberiniz olsun. Yoksa ben yokum diyorum.
Onlarda mecburen bana ayak uyduruyorlar. Yada orta yol buluyoruz pekte gec degil, pekte erkenden degil.

Ama sonux olrak, degismiyorum onlar icin.

Bu anlattiğın şeylerin hiçbirini arkadaşların sorun etmiyor bence. Sen kendini onlardan daha farkli gördüğün ve sana göre onlar daha uyumlu olduğun için kendini fazlalik hissediyor gibisin.

Sadece kendin ol. Bara gittiğinde kimse kimseye içki iç diye silah doğrultmuyor. Arkadaşlarin niye ezik desin sana?

Madem o kadar samimisiniz, sen de kendini ezik hissediyorsun, "bu son sene olduğu için ailem bir çok şeye ambargo koydu. Sinav yüzünden eve giriş saatlerim bile erkene alindi. Bi kazanayim neler yapicam:)" gibi şeyler söyleyerek geniş çapli bir açiklama yapabilirsin. Böylece alkol, erken eve gitme gibi bütün dertlerin sinava bağlanmiş olur. Sen de gereksiz yere ezilip büzülmezsin.

Bazilari boşver onlari, sinava odaklan demiş ama boşverme. Lise arkadaşliklari güzeldir. En samimi arkadaşim, halâ en samimi arkadaşim. O yillarda içen arkadaşlarimla ben de gönlümce içemezdim. Benden daha serbest yaşayan arkadaşlarim da vardi. Ama bunlari hiç problem etmedik. Sen de etme. Sinav yili. Tamam derslerine çaliş; ama kendini gerip, arkadaşsiz kalip iyice strese sokma. Her şeyi gerektiği kadar:)

Back
X